Még a hasonló kultúrában élők között is gyakori, hogy bizonyos ételek nagyobb megpróbáltatást jelentenek egyesek számára. A hanoi piacokon a kutya megszokott és szembetűnő részét képezi a napi étkezésnek. A legtöbb nyugati ember összerezzenne ezeknek a vicsorgó, barnított tetemeknek a látványától. Nehéz összeegyeztetni azt, hogy az ember legjobb barátja az esti főfogásként szerepeljen.

Forrás: geographic.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
grti7336
@kevijeni Bármi történhetne én kutyát akkor sem ennék....(Inkább a nadrágszíjamat főzném ki..)
zsuzsu
@grti7336: hát ,amennyiben nem kutyabőrböl van:-)
bigyibogyo
@szabosa: szo sem volt extem korulmenyekrolt, esti fofogas a tema ;)
szabosa
... a kutyahús története csupán annyi, hogy éppen katona voltam, 24 hónap szolgálat az oszág legjobb :) HK-s századában. :) Éppen kollektíven csöveztünk egy patak mentén (sátrakban) mivel lelkes úttörők leptél el alaktanyát és át kellett adnunk nekik a körletet 2 hétre. Mivel erdő "közepén" voltunk a vadonban s az ellátás nem volt kifogástalanm ezért azt ki kellett pótolni valami mással. Részemről gombát fogtam az erdőben mert ahhoz értek, a cigányok meg menetek a környékbeli faluba, persze az éj leple alatt tyúkért, nyúlért. A helyszínt éppen elhagyóban, egy valamivel, a nyúlnál nagyobb kutya rátámadt a gyerekre aki mások elmondása szerint, ott ököllel agyon ütötte a jószágot, majd picivel később vissza is ment és azt is felpakolta a megszerzett nyulak mellé.
A táborban a sátor mögött megnyúzták, a felesleges részeket elásták és a parancsnoki sátorral szemben lévő sátorban, elemlámpa fénye mellett sütöttük meg. Miután megettem, mondták, hogy az kutya volt.... és akkor éppen a kutya sem volt a barátom :)) barátom egy volt és van is! - egy EMBER :)) igaz, hogy egy éve nem láttam, nem beszéltünk de tudok róla :).....
ophisz
Biztos nem! Kultúrákat, szokásokat maximálisan tiszteletben tartom .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.