Különleges divatbemutatót tartottak az iszlám jegyében Kuala Lumpurban. A divathéten minden kollekciót kifejezetten iszlám vallású nőknek és férfiaknak terveztek. A képen egy fürdőruha látható, melyet Aktif Bestari divattervező álmodott meg.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zsuzsu
te jó ég ,elég szar álma lehetett..
ophisz
Érdekes és elgondolkodtató , a nyugati , mindent megmutató , a keleti mindent elrejtő ,gondolatra/fantáziára bízó / fürdőruha . Milyen jó , hogy sok kultúra szokás van , ettől kerek , érdekes a világ . Nem választani , hanem elfogadni mindent.ami jó, ami érdekes ,
zsuzsu
@ophisz: ok ,csak nehogy ide is begyűrüzzön az ő érdekes divatjuk, amilyen tolleránsak vagyunk már mindennel és mindenkivel sajnos az esély megvan rá.
gcsabi
@zsuzsu: Nem szeretnék himsovinisztának tünni, de néha-csupán esztétkai önvédelmi reflex-el tudnám viselni pár hölgyön bikini helyett :)
bigyibogyo
@zsuzsu: toleransban az is benne van,h ha mindeki atall erre a stilusra te nyugodtan hordhatod ami epp tetszik. az meg neked ne fajjon,h mas milyet hord, szeritnem.
ophisz
@zsuzsu: fürdőruha viselése szerintem aktuális divat , önkritika helyes aránya . Ha ezek hiányosak , vagy nem találhatók jön a tolerancia .
Kakastoll
@szöszmösz: A muszlimnak nem kell, amúgy is barna.....:)
stabilo66
hát izgatásért ott nem lesz beperelve senki az tuti ;)
zsuzsu
@bigyibogyo: A problémám nem az ,hogy ők ilyen ruhában járnak,azt mondjuk leszarom,csupán annak a félelmemnek adtam hangot,hogy nehogy divatba hozzák nálunk is ,az összes hozadékával együtt.

Zsoel
A muszlim vallás minden társadalmi haladás kerékkötője, a legsötétebb középkor modern csökevénye. És egyesek még a kereszténységet tartják fő ellenségnek, holmi 500 éves inkvizíciós ügyeket emlegetve, meg mert hivatalosan ellenzi a terhességmegszakítást és az óvszerhasználatot... Nagy ügy! Akinek nem tetszik, ne legyen keresztény, de akkor hallgasson is ezekről a dolgokról. Mit szóljanak viszont a muszlim nők, akiknek nincs más választásuk: ha nem akarják, hogy ókori módon halálra dobálják őket kövekkel, kénytelenek muzulmán módra élni. Nem tanulhatnak, nem öltözhetnek kedvük szerint, nem társaloghatnak férfiakkal, egyszóval állatsorban vannak tartva az emberek között, és ez annyira beléjük ivódik, hogy sokan még nyugatra menekülve is megtartják e csökött szokásokat... Igaza van zsuzsunak, nem kellenek Európába muszlimok, sem fürdőruhával, sem anélkül.
zsuzsu
@Kakastoll: nem ,én bikinit hordok.

@ophisz: igen ,időben és térben is aktuális divat ,a nyomaték téren van.
ophisz
@Zsoel: sajnálom amiért felsorolásodból a pozitív dolgok lemaradtak , gondolok hazánkban is látható Fürdök ,imahelyekre Amire méltán vagyunk büszkék . 2 kultúra kölcsönös tisztelet , és 1 üt élés jó példájának Spanyolországot hoznám fel ahol nagyon régóta élnek 1 üt muszlin és keresztény emberek
bigyibogyo
@Zsoel: szamold ossze radikalis muszlimok hany embert oltek meg. aztan szamold oszse a papa 1 predikacioval hany uj hiv fertozottet "teremt" rafogsz jonni ki a tomeggyilkos. az aki egy evben felrobbant 1000 embert vagy aki egy egesz kontinenst keszul kiirtani. elnyomason a keresztenyseg is epphogy csak tullepett. es ha tudnak hogyan siman visszahozzak. nem a kis pappal van gond. a vatikani gazdasagi gepezettel.
de csak attol,h a keresztenyseg nem a szivem csucske a muszlimok sem azok. sot egyik vallas sem ami nem onmagert a hitert es bekeert van.

@zsuzsu: ha egy divat ne mtetszik ne hordj olyan ruhakat :) ennyire egyszeru. en most mikor meglatok egy felhasjtott galleros gyereket majd rohogo gorcsot kapok (david bowie - manokiraly - labirynth), o meg azert rohog ki mert kisiskolas modon a helyen hordom a gallert. ennyi az egesz :)
Zsoel
@ophisz: Sehol nem állítottam, hogy pozitív oldala nincs az iszlámnak, de a fent leírtak, na meg az, hogy követői minden nem muzulmánt hitetlennek neveznek, illetve erőszakos úton próbálnak meg megtéríteni (bigyibogyo kedvéért: ezt a keresztény vallásban is ellenzem), ezt sajnos erősen háttérbe szorítják.
Zsoel
@bigyibogyo: Tudom, tudom, tőled már megszoktam, hogy a katolikus egyházszervezet potenciális gyilkos volt a múltban, és most is az. :) Jóllehet, konkrétan az óvszerhasználat nyakló nélküli tiltásával magam sem értek egyet (bár éppenséggel az egyház álláspontjában, jelesül ha nem kefélünk fűvel-fával, hanem kitartunk egyetlen társunk mellett, akkor nehezebben terjed az AIDS, is van valami), azért azt az emberfeletti munkát se felejtsük el megemlíteni, amelyet az egyház, főként a Harmadik Világban, a szegény sorsúak megsegítésére, oktatásukra és nevelésükre fordít. Ezek fölött valahogy mindig átsiklik a média, csak a pedofil papok disznóságait, meg a pápa viselt dolgait igyekszik kihangsúlyozni, és érdekes módon más egyházakról nem hallom, hogy hasonló módon igyekeznének segíteni embertársaikon, pedig pl. a zsidóknál lenne rá pénz dögivel, csak ők inkább manipulálásra és fegyverkezésre fordítják.
ophisz
@Zsoel: Üres sztereótipiák amiket írsz! ügyetlen magyarázkodás! ok keresés a idegen fóbiára , talán gyűlöletre is . Nem értem meg ! nem fogadom el. !
grti7336
Annyira jó ez a fürdőruha. Megvéd még az "új influenza" ellen is. ( Ebben még a
bolha sem nagyon tud megfordulni. Gratulálok a megalkotójának.)
gcsabi
@Zsoel: Egy másfél évezredes vallást és kulturát kissé leegyszerűsítve nézel, nem gondolod?
Az iszlám kultúrából /matematika, csillagászat, filozófia/ rengeteget tanult a nyugati kultúra. Talán, ha az agresszív és gátlástalanúl kizsákmányoló nyugati civilizációk tiszteletben tartották volna az iszlám világot, kevesebb keresztény vérre szomjazó terrorista lenne a világon. Más kultúrák sok évszázados hagyományait középkori csökevénynek hívni tipikus nyugati arrogancia

Minden kultúra a saját közegében és történelmével értelmezhető, nem egy "felsőbbrendű" szemszögből.

@bigyibogyo: Nem tudok olyan pápai kinyilatkoztatásról, hogy homoszekszuális vagy promiszkuitásra biztatna. A katolikus hit szerint élőknek nincs tartanivalója a szekszuális úton terjedő HIV- től.
furfang
A keleti vallásoknál ha jól tudom általában nem élveznek a nők a férfiakhoz hasonló jogokat, úgyhogy a vallások között mégis csak a keresztény vallás a leghumánusabb.
A vallás, azaz a szabályok, a közös erkölcsi alap nélküli élet keserű gyümölcseit manapság élvezzük. Drog, prostitúció, bűnözés, trágárság, szexuális szélsőségek ennek köszönhetők.
Kakastoll
@bigyibogyo: Ha már elővették a témát szóljunk hozzá.

Azt írod: "....a papa 1 predikacioval hany uj hiv fertozottet "teremt" ...."

Szóval ha a pápa prédikációjától AIDS-et lehet kapni, akkor az általad imádott buzik sokat hallgathatják.
Nem akarlak nevezgetni, de normális ember ilyent meggondolatlan idétlenségeket nem ír le.....vagy ezekért tüntettek ki ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.