Jézus evangéliuma címmel jelent meg a Püski kiadónál Vígh Tibor elgondolkodtató kötete Istenről és rólunk, emberekről. A könyv szokatlan és újszerű nézőpontból segít választ kapni az élet makacsul vissza-visszatérő mindennapi kérdéseire. A szerző "Mit is tanított Jézus?" előadásai alapján készült kötet alcíme: Az ébredés. A honlapon elolvasható az előszó, a tartalomjegyzék és a könyv első két fejezete. Egy gondolat a könyvből: "A boldogsághoz nem hiányzik semmi, ami rajtunk kívül van. Ha hiányzik valami, annak az az oka, hogy magunk vágjuk el magunkat attól a valamitől. "

Forrás: csipetnyi.hu
Feltöltő: konyvajanlo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ajanlo
A "Jézus evangéliuma" című könyv első két fejezete ezen az új linken olvasható:
jezusevangeliuma.bodorweb.hu
Jó olvasást!
JAJMÁR
Az evangélium szó magyar jelentése jó hír, örömhír. Egyébként az Újszövetség első négy könyvére, a kánon evangéliumokra mondják elsősorban. A négy evangélista Máté, Márk, Lukács és János, akik a jó hírt, Jézus születését, keresztre feszítését és feltámadását hirdetik. Mind, ugyanazt, más-más aspektusból. Összeszedték másoktól és a saját tapasztalataikat is, majd leírták ezeket a történeteket. .
A Biblia egészét jóval többen írták: tanítványok és főurak, és szegény halászok.. de mind azt állították, hogy sugallatot kaptak és nekik muszáj volt leírniuk,
A Biblia értelmezését hosszú évszázadok óta, életet feltéve rá, sokszor az eredeti nyelven írottak tanulmányozásával, tudós életűek vizsgálták, de még ma is sokszor eltérő módon gondolják.
Érdekes, hogy valaki, aki pár éve még nem is hitt, most könyvet ír, hogyan is kell ezt jól értelmezni. Hm, érdekes...
ajanlo
@JAJMÁR: Valóban "érdekes", de hát látod van ilyen. Mindeki írhat könyvet arról, hogy ő hogyan értelmezi a Bibliát, hogy mit tanít személyesen neki a Biblia. A könyv írójának is ez a nézőpontja: "Az Ige csak nekem szól és csak rólam szól, hiszen bennem kell testet öltenie!"
konyvajanlo
A "Jézus evangéliuma" című könyv első két fejezete ezen az új linken olvasható:
web.archive.org/web/20150330174312/http://jezusevangeliuma.bodorweb.hu/
Jó olvasást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.