Magyarország visszakaphatja Trianonban elvesztett területeinek egy részét – jósolják amerikai és orosz szakértők egy orosz lap szerint. Az Expressz Gazeta orosz nyelvű portál szerint a CIA, az orosz Felderítő Csoportfőnökség (GRU) és egy sor kutatóintézet összeállított egy térképet arról, hogy milyen is lesz Európa térképe 2035-ben. Szerintük először Nyugat-Európában várhatóak változások: Skócia már 2013-ben elszakadhat Nagy-Britanniától (minden bizonnyal egy népszavazást követően) – ez viszont dominó-effektust indíthat el: Észak-Írország is elszakadhat, és egyesülhet Írországgal. Ennek következtében a Nagy-Britannia elnevezés is értelmét veszti. Hasonló folyamat indulhat meg Spanyolországban, ahol a gazdasági válság amúgy is az ország decentralizációját erősíti. Katalónia és Baszkföld függetlenségét legfeljebb úgy lehet megelőzni, ha az országot konföderációvá alakítják át.

Forrás: nyest.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nakimaga
Nostradamus megjósolta ,nézetek utána,ha gondoljátok !
Szerintem ez a hír forrása,mert a jelenlegiek alapján ,nem rajtunk múlik !
bosszants
Nem értek a nagypolitikához, meg a kicsihez sem, csak morgolódok néha.
De kizártnak tartom az egységesülő Európában ezt a fajta újraelosztást.
Aki a cikket írta az megrekedt a nyolcvanas évek MSZMP nívóján és a várható Neokolonializmusról vizionál!
Zárt osztályon a helye, Orbán mellett.
bakegya
@bosszants: Bölcs vagy és igazán sajnálom hogy nem politizálsz,mert akkor nem ilyen primitív,inpotens közállapotok nyernének helyet, és egy egész államkasszát amiből csak egy szűk kör él jól,a többi meg gürizik és mégis egyre többet nélkülöz a javakból.
orogordog
Most 20 éves szlovákia az marad érdekes.
nagypapa
Valaki viccel: és megkérdezték erről az osztrák,a szlovák,az ukrán,a román,a szerb ,a szlovén és a horvát kormányt??? Mert akkor Németország visszakéri Kelet-Poroszországot,Nyugat-Lengyelországot,Lengyelország pedig a Szovjetunióhoz került keleti területeit... Folytassam?
miazavalami
Ahhoz , hogy ez bekövetkezzen háborúk kellenének!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.