Óránként 100 kilométeres sebességgel képes haladni a miskolctapolci csapat Flike elnevezésű légi motorja. A drón Y6-os konstrukció, ami azt jelenti, hogy felülről nézve a váza „Y” alakú, a 6 pedig a motorok számát hivatott jelölni.

Magyar fejlesztők menőbb drónt építettek, mint a Star Wars filmek lebegő homokfutói

Tavaly év végén emelkedett először a levegőbe – ember nélkül, márciusban pedig már emberrel. Jelenleg legfeljebb 15-20 percet képes a magasban tartózkodni: szédületes élmény lesz a vezetése, leginkább egy autópályán száguldó motorkerékpáréhoz hasonlítható, azzal a különbséggel, hogy ezzel emelkedni és süllyedni is tudunk. Akár ezer méterre is felemelkedhet.

Magyar fejlesztők menőbb drónt építettek, mint a Star Wars filmek lebegő homokfutói

A Minden Tudás filmjén látható Flike lehet élvezeti-közlekedési eszköz, de alkalmazhatják olyan különleges helyzetekben is, mint a teherhordás veszélyes helyekre, vagy hegyimentésre.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lackó50
@Csizmás Kond: Az első repülőgépek is azok voltak a század elején. Aztán picit fejlődtek.
ferii
A drón,pilótanélküli gép,akkor mit lovagol rajta a hős magyar? :DVárjuk a további találmányokat! :)
kamazuka
Vannak ilyenek csak érdeklődés hiánya végett fiókban lapúlnak.Pl 4 ütemű négyhengeres 8 dugattyús motor.A meglepő benne,hogy elektromos,de otto elven!/alapba hülyeség,még elsőránézésre is,mert a befecskendezett üzemanyag nem fogy a tankból/
A kutyának sem kell,mert az olaj eladása ettől nagyobb üzlet.Elektromosáramfejlesztő házi méretben ,mint vizierőmű.zártrendszerű,ezért több emeletes lakóépületek is megtermelhetnék a saját energiaigényüket.Nem kell senkinek.
Fradigege
15-20 perc alatt jó messzire jutsz. Meg lesz az első komolyabb baleset és repül mindenki a p'csába. Ott lezárják a projektet. Egy ilyet a hulladék emberek kezébe adni kész gyilkosság. Nézzetek körül, hogy milyen morál uralkodik az utakon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.