Alaposan körbejártuk a hidegháborús kémkedés egyik legizgalmasabb repülőgépét, aminek hátáról hangsebesség háromszorosával indult a kémdrón.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Érdemes megemlíteni, hogy az SR-71 orosz/szovjet titánlemezekből épült, ugyanis a jenkik onnét vásárolták a lemezeket, nyilván nem közölve, hogy milyen célra kell, de egyébként is tovább munkálták a felhasználhatóság végett, a szovjetekben nem ébresztett gyanút a titánvásárlás.

Ha már titán:
Az oroszok (szovjetek) egypár vadász-tengeralattjárója is titánból épült, mint a K-222, pontosabban titán ötvözetű lemezekből.
Mit érdemes még tudni a K-222-esről? Nos annyit mindenképpen, hogy a Papa-osztály egyetlen, 1969. december 31-vel hadrendbe állított egysége 44,7 csomó (82,8 km/h) csúcssebességgel a mai napig birtokolja a világ leggyorsabb tengeralattjárója címet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.