Több kórházban, köztük a szekszárdiban és a veszprémiben is bajban lehet, aki urológiai vizsgálatot szeretne, ugyanis mindkét helyen több hónap a várakozási idő.

Az orvos elfogyott, szülész nem is volt – Brutálisan sokat kell várni a vizsgálatra több kórházban is

Illusztráció: 123rf.com

A Szekszárdi kórházban nemcsak a szülészeti osztályon okoz gondot az orvoshiány, hanem az urológiai részlegen is , ugyanis egy vizsgálatra hét hónapot kell várni – idézi az atv.hu az RTL híradóját. A helyzetet bonyolítja, hogy ugyan a sürgősségi eseteket előre veszik, de hétvégén szünetel az ellátás, ilyenkor még ügyelet sincs.

A lap kereste a szekszárdi kórház vezetését, ám szabadságolás miatt senki nem nyilatkozott, csupán azt erősítették meg, hogy akinek hétvégén urológiai problémája van a megyeszékhelyen akkor azoknak át kell utazni csaknem 70 km-t Pécsre hogy az itteni urológiai klinikán ellássák őket.

A szakorvos szerint azonban következményei lehetnek, ha a betegnek utaznia kell.

80 km utazás főleg ha esetleg ez tömegközlekedési eszközzel vagy eszközökkel egyszerű hogy többszöri átszállással történik igenis hogy a betegnek az egészsége szempontjából súlyos hátrányt is okozhat

- fogalmazott Bélteki Béla háziorvos.

Közben Veszprémben is pórul járhatnak az urológiai kezelésre szoruló betegek hiszen a helyi intézményben Humánerőforrás-nehézség miatt június elsejétől átmenetileg szünetel a fekvőbeteg-ellátás. Az igazgató szerint próbálnak megoldást találni a nehézségekre, ezért a fekvőbeteg-ellátással kapcsolatos háttéregyeztetések jelenleg is zajlanak – közölte az ATV.

Forrás: atv.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ilyen állapotok utoljára a Horty-korszakban , és azt megelőzően voltak Magyarországon, akkor is elsősorban a szegénysorban élők kárára, ám mndig ők képviselték a többséget.
Ezt a szégyent! És Lázár alatt sem nyílt meg a föld, amikor azt bírta kijelenteni, hogy békét és pénzt csak a fidesz tud garantálni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Menőmanó
Lázár sajátmagukra gondolt, amikor azt mondta, pénzt csak a fidesz tud garantálni nekik, és ez igaz is.
De mi olyan kormányt akarunk akarunk, amelyik nekünk, magyar embereknek garantálja a pénzt, oktatásra, eü-re, és felemelkedésre Európa aljáról, stb.
Ha a fidesz eltakarodik, azzal megszűnik a pofátlan lopás, és jönni fog az uniós pénz, ugyanúgy mint a lengyeleknek.
izéke
A beteg a hibás,miért? Mert van! Pedig futná magánrendelésre a 25 milliós családonkénti megtakarításból,csak fukarok,mindent ingyen akarnak :)))))) inkább szomorú ez :///
Dr. Proktor
Nemrég betoltak a műtőbe, leszedálva, a sebész elkezdett idegeskedni hogy hol van a műtős személyzet mire jött a válasz hogy kiléptek!
Visszatoltak...
Yoda69
orbanviktor ezt is elintezte a magyaroknak.
Persze a NER elit magankorhazban kezelteti magat sorban allas nelkul, kozpenzen.
izéke
@Yoda69: ők soha nem betegek,
" a pénzlopás soha nem érhet véget,
lopjunk el végre valami szépet :))))"
namihami
Nincs szűlész?!?!?!
Mert a cél mindig csak a terhesség, az állam pénzének lenyúlása, ennek a csóró költségvetésnek a rombolása. Direkt sok gyerekre mennek, hogy a milliókat, autókat kihappolják!
Bezzeg amikor egy falu 12 egész gyereknek 700 millióért épít egy luxusbölcsit, akkor meg húzzátok a szátokat!
Vegyétek példát a Borkairól! Az bezzeg nem terhelte a győri szülészet kapacitását!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.