A babaváró hitelek 55 százalékát olyanok vették fel, akik a jövedelmük alapján a legfelső 20 százalékba tartoznak, a hitelt felvevők közel felének pedig nincs egyéb jelentős tartozása – állapította meg ma délután bemutatott Pénzügyi stabilitási jelentésében a Magyar Nemzeti Bank. A jelentés alapján a bankrendszer nagyon stabil, és bár a lakossági és a vállalati hitelezés is dinamikusan nő, ennek kockázatait egy sor tényező mérsékli. A magyar bankok költséghatékonysága viszont továbbra is pocsék, a jegybank jelentős hatékonyságnövelést vár el a piactól.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Semmi gond, majd az igazán rászorulók kifizetik a felső 20 százalék ebédjét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Nem adok öt évet, és itt az országban ugyanolyan lakásár mélyrepülés lesz, mint volt 2014-ig!
Öt év múlva számon lehet kérni rajtam. Si je vis!
nezelodo
@verőce21: Azért az okosabbja nem vesz fel ilyesmit. Persze nyomulnak a kormány által a bankadók okán szabad kezet kapott bankok, de talán már kevesebben dőlnek be nekik. Az viszont tény, hogy a kormányunk még mindig adós a félrevezetett és sokszor felelőtlen devizahitelesek sorsának rendezésével, ahogy a szomszédban már egy tollvonással megoldották. Némi gyógyír a bajban az adósságkezelő mostani kezdeményezése, de legtöbben anyagi helyzetük okán ezt sem tudják igénybevenni.
verőce21
@nezelodo: Jókat írsz, de aki "szegény" azon segíteni sem lehet! Vagy nagyon nehéz...
Nem állhat mindenki mellett egy adótanácsadó. :)
nezelodo
@verőce21: A szegényeken nehéz segíteni, és nem is adó tanácsadóra lenne szükségük. A nyugati világban erre is feltaláltak már valamit, legalább nem nyomják nekik kéretlenül is, pl a kötelező bankkártyát egy kis összegű árú vásárlási hitelhez, amivel öt perc múlva már az "A" hitel csapdában találják magukat, és a megszüntetéséhez a megyeszékhere kell utaznia, ötven km-re. Ott olyan sem fordul elő, hogy az elhunyt hozzátartozó üres lakossági bankszámláját mégy egy negyedévig nem lehet egy nap miatt megszüntetni, és persze vaskos számlavezetési díjat felszámolnak, de a náluk biztosítás címén elhelyezett több mint félmillát a halotti anyakönyv bemutatásakor nem fizetik ki a kedvezményezettnek, csak két hónap múlva, háromszori felszólítás után, késedelmi kamatok nélkül. Biztos ettől zöld az a bank, és mert megtehetik.
RonaGyuri
@verőce21: az egész nem arra készült, hogy a rászorulókon segítsen! =))
Sámannus
Van két fasza bankunk, majd azok elszipkáznak minden lóvácskát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.