Vasárnap lép életbe a tiltás New York-ban az egyszer használatos műanyag zacskókra, aminek az aktivisták örülnek, a kisvállalkozások azonban nem. Idén márciusban döntöttek úgy a törvényhozók, hogy New York államban is – Kalifornia és Hawaii példáját követve – betiltják a bevásárlásokhoz világszerte használt műanyag zacskókat, erre azonban sok kisvállalkozás nincs felkészülve és az alacsonyabb jövedelműeknek plusz költséget jelenthet majd – írta a The Guardian.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Azért ez nem ilyen egyszerű

thegardian.com: „New York plastic bag ban comes into force but opponents tote exceptions”

„New York államban is – Kalifornia és Hawaii példáját követve – betiltják a bevásárlásokhoz világszerte használt műanyag zacskókat, erre azonban sok kisvállalkozás nincs felkészülve” – írja a portál és hozzáteszi: „a New York-iaknak körülbelül 4 milliárd papírtáskára lenne szüksége” a probléma feloldására.
Nos nekem két megjegyzésem van:
az első inkább kérdés: milyen környezetkárosítással jár ezen zacsekok előállítása?
Másfelől; néhány éve pl. a Auchan -ban lebomló műanyagszatyrokat adtak – valóban lebomló volt: a spájzban egy csomagon felejtett nem egészen egy év alatt teljesen szétporladt! -, most már nem ilyen van!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.