A magyar kormány és jegybank hallani sem akar az uniós közös deviza hazai bevezetéséről, az Európai Központi Bank szerint ráadásul még éretlenek is vagyunk erre. Könnyen előfordulhat, hogy Bulgária és Horvátország is beelőzi Magyarországot az euró bevezetésével, ugyanis a két ország előrehaladott tárgyalásokat folytat a közös valuta előszobájának tekintett ERM-2 árfolyamrendszerbe való belépésről – olvasható az Európai Központi Bank (EKB) szerdán kiadott konvergencia jelentésben. Az unió központi bankja azt vizsgálta, hogy a még nem euróval fizető tagállamok mennyire felkészültek a közös deviza bevezetésére. A 2004-ban csatlakozott országok – így Magyarország is - a csatlakozási szerződésben vállalták, hogy törekednek az euró bevezetésére. Jelenleg a környező országok közül Szlovéniában, Ausztriában és Szlovákiában hivatalos fizetőeszköz az euró, Horvátország belépésével tovább záródhat az eurógyűrű Magyarország körül.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
s akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mennyi jó kis lehetőség - mármint a NER-társak gazdagidására - maradna el! =))
Gyütt Mönt
Pedig "Magyarország jól teljesít". Ezek szerint mégsem?
justhpeter
@Gyütt Mönt: A lopásban és a korrupcióban feltétlenül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.