Komoly tévedés, hogy az igazság kimondása az egészségügyről pánikot kelt – állítja Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke. A gyermekgyógyász szerint a magyar egészségügyet jelenleg azok az orvosok és ápolók tartják össze, akikben mélységes hivatástudat van. Több évtizedes hollandiai tapasztalattal a háta mögött úgy látja, a magyar egészségügy a hatvan-nyolcvan évvel ezelőtti tradíciók mentén, hierarchikus rendszerben működik, ez is magyarázza a tragikus halálozási adatokat.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nos nekem megint egy anekdota ugrott be

hvg.hu: Szijjártó László: "Magyarországon senki nem fogja észrevenni, ha összeomlik az egészségügyi rendszer"

A portál a fenti címen adta közre a Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnökével készült igencsak érdekes és jellemző beszélgetést.
Nem tartozik szorosan a témához, de reagálnom kell egy gondolatára: „ a jelenleg adott körülmények között a legoptimálisabb ellátás valósuljon meg, de ehhez számos dolognak jobban kellene működnie.”. Nos túl a szokásos blődlin, mármint, hogy nincs olyan, hogy legoptimálisabb, meg kell jegyezni, hogy az optimális maga azt jelneti, hogy a megadott körülmények között a legjobb.
Ennek ellenére az a megállapítás, hogy egy romjaiban lévő egészségügyet ért a járvány egyértelműen tény kérdése. S a címben kifejtett gondolat is megáll. Bár legoptimálisabb nincs, de rossznál mindig van rosszabb.
Nekem erről félmondatról egy a kori 70-es években történt anekdota ugrott be. Egy francia mérnök dolgozott vendégként egy magyar vállalatnál. Mondjuk az irodában senki sem tudott franciául, de az nem zavart senkit. Pontosabban feltűnt nekik, hogy a pasas minden reggel valami nagyon hasonló dolgot motyog. Győzött a kíváncsiság és hívtak valakit, hogy fordítsa le. „Bocsánat, de én egy másik szakszervezetnek vagyok a tagja, így nem sztrájkolhatok önökkel!” – hangzott! =))
csipetke
Több ilyen orvos kellene,akik a valóságot mondják el,és nem nyelvcsapkodva azt,amit a rezsim hallani akar.Ezeket az orvosokat lehazugozza a vezetés,de ha egyre többen állnának ki,változna a helyzet. Ez,hogy csak kevesen merik elmondani a valóságot,a kormány vétke,mert akik megtették,vagy repültek,vagy más módon lehetetlenítették el őket.Ezért inkább hallgatnak.Egy normális országban,valódi demokráciában ez nem fordulhatna elő..
mzper x
Kásler: "Az egészségügyben is új időszámítás kezdődött, miután 70 éves lemaradást kellett behozni."
karma1
Hat valoban nem, mert mar osszeomlott!
karma1
@mzper x: B-tok meg, kasler, a dilis fonokodnek 11 eve volt ra, hogy rendbehozza az egeszsegugyet, ne pedig lerohassza: - ezt talan levehetned a 70 evbol!
Amennyi penzt a 11 ev alatt a kulfoldre szetszort mindenfele mondvacsinhalt ugyre, - foleg stadionokra, templomfelujitasokra, mas, agyatlan programok beinditasara - abbol mara a vilag legjobb egeszsegugyet, szocialis halojat lehetett volna kiepiteni a magyarok megsegitesere, es a vilagban a nemzetkozi elismeresre! Nem tettetek, raboltatok es kozben masokat okoltok az egeszsegugy lerohasztasaval.
Hat meg piti is vagy !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.