A gazdaság a korábban vártnál nagyobbat nőhet idén, az infláció azonban tovább lesz magasabb. A nyugdíjasok idén 440 milliárd forint pluszpénzhez jutnak a magas infláció és gazdasági növekedés, illetve a 13. havi nyugdíj miatt. A kormány 2022-ben összesen ezermilliárd forintot oszt szét a 25 alattiak, a gyermekesek és a rendvédelmi dolgozók közt.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Pluszpénz? Inkább véleményes átcsoportosítás

hvg.hu: „A kormány ezermilliárd forintot szór a nép közé 2022-ben”

Akit érdekel olvassa el, én abbahagytam mikor arról írt, hogy „A nyugdíjasok 440 milliárd forint pluszpénzhez jutnak”! Még mielőtt bármit is leírnék, közlöm, hogy kizárólag a hivatalos adatokra szorítkozom, s nem a valós éremelkedésekre!!!
Na jó még belenéztem és ilyeneket olvashattam a Magyar Nemzeti Bank
legfrissebb jelentését idézték:
„Az infláció az őszi hónapokban tovább emelkedik, így az év hátralevő részében 5 százalék felett alakul”, mint tudjuk a múlt hónapban 4,9-et írtak, s a kormány ennek ellenére 4,3-al számol, ráadásul nem építik be.
„Az éves átlagos inflációt jövőre 3,4–3,8% közé remélik”, ártunk és qurmányunk vonatkozó rendelkezése szerint január 1.-ével ismét csak 3%-os nyugdíjemelést fog végrehajtatni.
Végül, bár azt ígértem, hogy csak a hivatalos adatokkal foglalkozom, de egy mondat reagálásra késztetett.
„A jegybank szerint a statisztika jelenleg valószínűleg alulméri a béremelkedést, az magasabb lehet a 6,5 százalék körüli adatnál.” – írják egy helyütt. Igen – ha udvariasan fogalmaznék, de nem szokásom – én is valami ilyesmit írnék a KSH (és hasonlóképp, bár kisebb mértékben az ő) árszínvonal eredményeiről! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.