Kerstin Andreae, a BDEW energiaipari szövetség vezetője szerint Németország véglegesen döntött a nukleáris energia kivonásáról, írja az NBC-re hivatkozva a Telex.

Németország végleg lemond a nukleáris energia felhasználásáról

Fotó: pixabay.com

Németország végleg megszünteti utolsó hat atomerőművének felét pénteken, ezzel újabb lépést téve az atomenergia felhasználás befejezése felé, a megújuló energiaforrásokra helyezve a hangsúlyt. 35 év után leállítják az E.ON és a RWE által üzemeltetett reaktorokat Brokdorfban, Grohndeben és Gundremmingenben.

Az utolsó három atomerőművet ígéretük szerint 2022 végéig állítják le végleg.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
és ezzel németország elindul a romlásba...a megújuló szarokkal tizedét nem tudják biztosítani az energia igénynek...kénytelenek lesznek importálni aranyáron lengyel fosszilis energiát majd...
Németh István
a németeknek saját magukról kéne lemondania!! nem dirigensei egyetlen egy nemzetnek sem miként ők is egy szuverén állam, fel kellene tudni mérniük, hogy Brüsszel sem a csicskásuk és ennek folyományaként a többi nemzet sem! Amit műveltek és művelnek 10-15 éve az megdöbbentő flegmatízmus a többi népek irányában! Ebbe értendő bele az energia programjuk is! A megfelelően kialakított és ma már csaknem 100 %-os biztonsággal működő és kiváló környezeti adottságokat bizonyító atomerőművek lebontása, több mint pofátlan semmibevétele a környezetvédelem elvárásainak! De minden téren kifogásolni lehet és kell is a mocskos egoista szemléletüket! Undorítóak!
Németh István
Kis kiegészítés> Németország nehogy azt higgye, hogy majd a környező országok adnak > ala-lejm - energiát, mert sem a franciák az erőműveikkel de egyik ország sem fog ingyen energiát szolgáltatni ez rossz szó, helyesen > ADNI!! Azt elképzelni, hogy a rabszolgaként kezelni akart migránsok fognak majd a bányákba csákányozni, vagy fújják majd a szél-erőműveket > meglehetősen bizar dolog! Előbb hajtják a migránsok a bányába és a szeméttelepekre dolgozni a német ifjakat és polgárokat, mint gondolják ma! Csak figyeljük meg!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: @Németh István: nektek járna valami professzori titulus! :)
Pálinkás Pál
@csak úgy...: jól látod..de vázold már fel...németország miből fogja fedezni az energia igényét az atomerőművek nélkül?...mert nem tudja, fizikai képtelenség, nos okoska, várom a válaszod...
Toller Béla
@Pálinkás Pál: Rossz a kiindulásod ! Nem németes ...
Toller Béla
@Németh István: Lebecsülöd a technológiát, az egész technikát ! Ha így megy tovább, a többiek fognak német energiát importálni !
Toller Béla
@Pálinkás Pál: Rossz a kiindulásod ! Nem németes ...@Pálinkás Pál: Tóbiás ! Kérdezd meg magukat a németeket, mit akarod te kitalálni, hogy őkmit miért tesznek ? Egészen másként jár az eszük (hála Istennek, ha van olyan) ...
Pálinkás Pál
@Toller Béla: hát..ha náluk a bölcsek köve...mert semmiből nem lesz valami...naperőmű nevetséges németországban, ahogy a vízi is...nos várom a tippjeidet...
csak úgy....
@Pálinkás Pál: nyugodj bele pali,hogy megoldják! pld. fiamék háza teljesen önellátó,nekik sem a fütés sem a vill.áram nem kerül semmibe és itt már csak így szabad építkezni.
Németh István
@csak úgy...: Annak idején amikor voltam Pakson és aztán kint a SZU-ban volt módom kicsit mélyebben tájékozódni ez ügyben! A biztonságot illetően - ami az egyik legfőbb és legelső szempont - nagyon nem lehetnek kételyeink! Az energia biztosítottsága terén sem, mivel az energia-hatékonysága egy-egy erőműnek a többszöröse bármely energia forrásnak! Viszonylag a méretekhez, a bekerüléshez, a leadott energia mennyiséghez hasonlítva az egyik legolcsóbb megoldás! A környezet szennyezést tekintve még a nukleáris hulladék terén is kevés probléma van!
Összegezve; valóban a németek saját magukat szolgáltatják ki a környezetüknek, ami különben nem is baj, mert undorító dolog ahogy vezényelni akarnak minden téren! Egy nagyképű beképzelt - azt nem mondanám, hogy tehetségtelen, de - egy önző, uralkodni vágyó népfaj! Ez minduntalan visszanyal nekik >> hitler, merkel a két Európát és a világot is égetni akaró szemétládákkal az élen!
Emmersson71
@csak úgy...: Bizony...
A geotermikus energiára épített házak szinte teljesen önellátók.
Csizmás Kond
Náluk már könnyű...fele már meleg és a genderideológiájuknak köszönhetően jövőre mind azok lesznek...
Sámannus
@Németh István: Látod milyen buta vagy.Teszed az agyadat vagy beszorultál a putyin farpofájába.
Gondolod, hogy a németek midig a muszkától akarnak áramot meg gázt venni? Hát nem. Már most vannak olyan eszközeik amiről a ner-nek fingja sincs. Gondolod, hogy okosabb vagy náluk? Lószart. Már régen abból csinálnak energiát amiből akarnak.
MIre orbán szét lopja nálunk az uniós pénzünket, ők lecserélnek egy egész energia szektort, persze mi is megtehetnénk, de a seggnyalás valahogyan könnyebb, és lopni is érdemes, mert még nem vágták le senki kezét.
human
Orbánnak nincs az az érzése, hogy energiapolitika terén is mindenki szembe jön az autópályán?
csak úgy....
@Csizmás Kond: gondótad ,idén még buzizol egy nagyot! :) de nagyon buta vagy te cirmos..
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...és amikor igen az neked nagyon nyomja az ágyékodat...neked sem kell már nukleáris erőmű.
csak úgy....
@Csizmás Kond: cirmi,te ütödött vagy,kár is lenne erölködnöm veled! :)
Csizmás Kond
@csak úgy...: ..az vagyok ami vagyok, de te egy mániákus kényszerbeteg aki nem tudja abbahagyni soha a balfasz nevezgetős otthon-tanultakat.
csak úgy....
@Csizmás Kond: ha valaki hülye,mint pld. te, azt bátran ki kell mondani!
ezt csaucseszku alatt nem tanították nektek a suliba?
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...aki pedig buta balfasz mint te az leszarom.
Pálinkás Pál
@csak úgy...: nos...akkor gyorsan nézz utána, mennyi fosszilis energiába, környezetszennyezésbe kerül egy ilyen " zöld " ház előállítása..pontosan,mint a villanytragacsok...nagyobb környezetszennyezés az előállításuk, mint amit megóvnak...persze azok nem a vásárlónál keletkeznek, így nem érdekes..igaz ?...
Sámannus
Aki lopni akar az setétben lószarral eteti a népét akik bután halnak meg mint a gomba. Nagyon építőjellegű kijelentése ez MZP-nek. Van itt is két rosszul látó nertárs aki bezabálta a lószart és ide jár bomlani. Büdös is van tőlük rendesen.
Németh Istvánnak is jó ízlése van, mert járt az oroszoknál is. de Fukusimában nem. Pedig megismerhetné a valóságot, mekkora budit tud csinyáni egy atomerőmű. Pedig eddig csak az oroszok mondták, hogy a természet mindig begyógyítja a föld sebeit. Úgy van, ők száz versztánként két embert féltenek, mi pedig harminc falut... Vagy öt hat várost mellette, de az ország sem drága ezeknek.
Emmersson71
@Csizmás Kond: Én is elgondolkodtam, hogy megveszem Szájert, majd bezárom a pincébe és vele fűtünk :P
Aztán mérlegeltem a nyereség-veszteséget, és inkább maradunk a hagyományos megoldásnál ;)
Tunes1106
Ha valakit érdekel a dolog! Színpadi energiaválság Nyugaton és Kínában hirtelen elfeledett technológiák jelennek meg! Elektromos Audi 100 as, tórium reaktor amiből nem lehet atombombát gyártani!
www.legitim.ch/post/inszenierte-energiekrise-im-westen-und-in-china-tauchen-pl%C3%B6tzlich-vergessene-technologien-auf
Tunes1106
Az áramtőzsdék játékosainál most a következő a helyzet:

Németország 2022-ben leállítja utolsó atomerőművét
Az új német kormány nyolc évvel meg akarja hozni a szénfázist
Németország összesen 20 000 MW erőművi kapacitást kapcsolt le 2020-ban és 2021-ben
A leállított erőművek kapacitásait gáztüzelésű erőművekre kell váltani, bár a gáz ára is jelentősen emelkedett az elmúlt hónapokban
2021-ben alig fújt a szél. Ennek eredményeként 2021 első felében az elektromos energia 56%-át hagyományos módon, azaz főként szénből állították elő, aminek a jövőben előtérbe kell kerülnie. Félő, hogy ez a tendencia tovább folytatódik.
Minél több szélturbinát és fotovoltaikus rendszert telepítenek, annál instabilabbá válik az elektromos hálózat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.