Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere Facebook-oldalán kritizálta a MÁV applikációját.

Karácsony Gergely nem fogta vissza magát és leszarozta a MÁV mobilapplikációját

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén a Városháza dísztermében 2022. június 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Nem azért, de ha a BudapestGO olyan [email protected] működne mint a MÁVapp, Budapesten már tüntetnének ellenünk. “Szerencsére” a vonatok késésére biztosan számíthatsz, így van esélyed személyesen jegyet venni

- írta Karácsony közösségi oldalán vasárnap. 

Mi az a MÁV applikáció?

A MÁV honlapján az appról azt írja,

a MÁV applikáción keresztül már lehetőség van megváltani a START Európa típusú nemzetközi vonatjegyeket, HÉV jegyeket Budapest közigazgatási határán kívül, illetve egyes vidéki városok helyi közlekedésében felhasználható napijegyeket, bérleteket.

Újdonság, hogy a belföldi vasúti jegyeket és egyes nemzetközi jegyeket a visszaigazoló e-mail mellékleteként PDF formátumban is megküldik. A PDF jegyet ellenőrzéskor elektronikusan, arra alkalmas készülék képernyőjén, vagy A/4-es papírra kinyomtatva lehet bemutatni. A PDF jegyet e-mailben tovább küldheti annak, aki a jeggyel utazni fog.

Mit tud a BudapestGO?

A BudapestGO valós idejű útvonaltervezésen kívül új funkciókkal is bővült: az alkalmazásban megvásárolhatjuk a digitális vonaljegyet, a napi-, hetijegyet vagy bérletet, és azonnal értesülhetünk a járatok aktuális forgalmi változásairól is. 

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
A saját metróklimatizálását meg - remélem(!) - "méltatta"!
Lendkerék
A mobilapplikációt viszonylag egyszerű belföldi és külföldi jegyekre szoktam használni, és eddig nem volt különösebb problémám vele. Ami nagyon bosszant, a jegy.mav.hu alatt elérhető "új Elvira próbaüzem" béta verzió. Ezt sikerült olyan nehezn követhetőre és nehezen áttekinthetőre megszerkeszteni, hogy az ember a haját tépi, ha egy kicsit is bonyolultabb útvonalon, átszállásokkal akar utazni. Ehhez képest a szlovák vasút menetrendtervező és jegyvásárló alkalmazása egy felüdülés, nem beszélve pl. az osztrákról vagy a svájciról.
Azt nem értem, hogy ott van a számos jó példa, pl. az Interrail Rail Planner-e, meg a már említettek, miért kell mindenáron új alkalmazásokat fejleszteni, az ezzel együtt járó hibák, tökéletlenségek okozta utasfrusztrációval, mire azokat a visszajelzések alapján kijavítgatják, már el is avul az egész.
Lendkerék
@ómió: Azt vágod ugye, hogy ki volt az a balfasz városvezető, aki korszerű, nyugati, új, légkondis metrószerelvények helyett százéves elavult technikával rendelkező, felújítottnak hazudott új gyártású ócskákat vásárolt at orosz mutyi részeként a Nagy Testvértől? Hát a kiváló, leginkább "alkalmas" Tarlós.
Úgy hogy ne nagyon vakargasd ezt "a saját metróklimatizálását" Karácsonynak, mert ez nagyon keményen az előző városvezetés - mit tesz isten, ki volt - s(z)ara, és nem könnyű felejteni.
ómió
@Lendkerék: Látom, odavagy a dugódús pesti mocsokért! Oké, ez ízlés dolga! De nem viszed túlzásba, olyat vízionálva, hogy az orosz adósság fejében anno onnét beszerzett metrószerelvények helyett, inkább a nagy semmit adták volna nekünk az oroszok!? Különösen a még Kádár efftársadék által fülig eladósított Magyarország esetében a "korszerű, nyugati, új, légkondis metrószerelvényekről" egy, a Demszky efftársadék által csontig eladósított Budapest esetében álmodozni!? És hol volt rá a "lé"!? Ezt "vakargasd" körbe, hátha közelebb jutsz a Demszky utáni Budapest lehetőségeihez, majd Mutyigeri efftársatok klímaígérete és annak teljesítése témaköréhez is!
Baker
@ómió: kérd számon Tarlós "bömbi" Pestán!
vacsi
Ezt a mobilapplikációt nem ismerem, de pl. az Elvira hihetetlenül sz.r! Csak az IC-ket írja ki...
ómió
@Baker: Na, de, bolsiék fajkreténje! Nem Tarlós tett a klimatizálásra "szent efftársi ígéretet", hanem Mutyigeri efftársad! Vagy már "megkülönböztetésképtelen" is lettél!?
ómió
@Baker: Ha kusikálnál, bolsiék fajkreténje, akkor, kezdjed!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.