Majdnem három évvel a kolontári vörösiszap-katasztrófa után az utolsó forintig felhasználták azt a több mint kétmilliárd forintot, amit a károsultak megsegítésére adott össze az ország. Bár a helyreállítás költségeinek döntő részét az állam közvetlenül magára vállalta, az adományoknak csak egy kisebb részét adták a károsultak kezébe, inkább közösségi célokra fordították: megújultak iskolák, épült csatorna és formálódik egy új ipari park is.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Tanult belőle az ország. Nem is adakoznak. Az, amit az emberek összeadtak, bőven elég lett volna megsegítésükre. Ehhez képest magukra hagyták őket, és önkényese költötték el az emberek összeadott forintjait. Gátlástalan, gerinctelen banda.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vörösfuvalat
@nahát: Na látod ez a gondolkodás a fideszes gondolkodás.
Történt egy olyan baleset amiért az államnak kell helyt állni mert az ott lakok az ország része. Azt a költségvetés tartalékából az adófizetői pénzből állnia kell a kormánynak. Amit a nép külön összedobott ahhoz valójában semmi köze a kormánynak. Csak póstás lehetne semmi több. Ő viszont tudja a tutit, hogy mire van szüksége a népnek.Majd elkölti ő a pénzt. Ha nem érted a problémát sajna nem segíthetek . Így tűnt el a 3000 milliárd is. A most 40-50 éves emberek majd csókoltatják ezért Orbánt de hol lesz ő már akkor.
nahát
@vörösfuvalat: tipikus baler gondolkodás, amit nem ti intéztek az nem lehet jó.Igaz, láttuk mi lett a következménye a baloldali kormányzásnak. Jól elintéztétek az ország gazdaságát.
sheriff
@Csizmás Kond: Oszt miért nem arra költötte a tolvaj kormány a kolontári iszapadományokat,amire az adakozók adták? Az ócsai lakóparkról szó sem volt!! MIÉRT??
Csizmás Kond
@sheriff: Ki hazudta neked, hogy nem arra költötte ?
...és hogy jön ide az ócsai park ?
mariaberta
Most már legalább biztos vagyok abban, hogy adományainkat, amint a vörös iszap károsultjai, úgy az árvíz károsultjai sem kapták, ill. kapják meg,
Ezért kellett állami számlára küldeni a felajánlásokat.
Megnyugtatom magam, soha többé egy forintot sem adok senkinek.Az állam adjon azoknak, akiknek szükségük van segítségre, mert fentiek szerint elég sok pénzt síboltak el az adományokból.
szaboria1
Azért nagyon rafinált a kormány, mert az iszap károsultak gyűjtésénél más szervezetek is voltak akik tényleg bútorokat háztartási eszközöket vettek az adományból. Ezt látva döntöttek úgy, hogy csak kormányzati számlára lehet az árvíz károsultaknak gyűjteni. Így azt hazudnak a szét osztásról amit csak akarnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.