Az elmúlt hetek több időközi választásának eredménye is azt mutatja, hogy a Fidesz legyőzhető, a bajai példa is megmutatta, hogy "nincs okuk az elbizakodottságra" – jelentette ki Bajnai Gordon csütörtökön Balatonfüreden.

Az Együtt-PM szövetség vezetője Mesterházy Attilával, az MSZP elnökével közösen tartott sajtótájékoztatót, amelyen együtt mutatták be a Veszprém megyei egyéni választókerületek baloldali képviselőjelöltjeit. A négy választókerületben szocialista, egyben pedig az Együtt-PM jelöltje indul.

A sajtótájékoztatón Bajnai Gordon a hétvégi bajai választással kapcsolatos eseményekre utalva azt mondta, hogy az megmutatta, hogy milyen kampányra kell készülni, a "tahóság és a szélsőség politikáját emelte közéleti rangra a Fidesz".

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Az fogja eldönteni a mérleg nyelvét, hogy a választók között a tahók vagy a humánus, európai értékrendet vallók lesznek többségben. Szélsőséges esetben az agresszív tahóság polgárháborúhoz is vezethet, amint ennek az előszelét 2006-ban már látni lehetett.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mercis 26
mert nem mindegy,hogy egy bunkó nyúzza a seggemet,vagy egy állítólagos úri ember ! ?
coyote3
Ugyan Gordon! A fideSS ezt már 98 óta űzi :)))
Hellcat
Ez megy amióta fidesz van...mocskolódás és rágalmazás...erre már rég fel kellett volna készülni.
coni
Az fogja eldönteni a mérleg nyelvét, hogy a választók között a tahók vagy a humánus, európai értékrendet vallók lesznek többségben. Szélsőséges esetben az agresszív tahóság polgárháborúhoz is vezethet, amint ennek az előszelét 2006-ban már látni lehetett.
senkifia68
@coni: Igen, kedves olvtársam! Így van! Így lesz, ha a Bajnai féle banda minden tekintetben követi az amerikai "VÁLSÁG MENEDZSEREK" tanácsait! Különös tekintettel a magyarországi érdekeltségekkel rendelkező amerikai pénzügyi lobbi ajánlásaira, amelyek között prioritást élvez a durva kampány stratégiák alkalmazása, és a vesztes választási körzetek eredményeinek megkérdőjelezése, hisztéria keltés a balliberális médián keresztül.
human
Aki disznókkal birkózik, maga is sáros lesz. Az ellenzéknek vigyázni kell, hogy mibe húzza bele a fidesz, ha eldurvul a kampány.
martinpalermo
@Hellcat: Nem ők találták fel a mocskolódást,a rágalmazást!Párt állástól függetlenül,,mommá meg ,konkrétan mikor kedvenceid voltak,pozícióban ,ők nem ezt csinálták ? Mihály (mi fáj )gyere mesélj!
entero
Még nem is nyerte meg a választásokat, de máris értékeli a munkáját...:-))
kkalman
Igen, Bajnai Úr! A bajai időközi választás megmutatta, hogy a bal oldal még nem készült fel a választásra. Még mindig az nyer, akire többen szavaztak. Ez már nagyon régóta így van, és még sokáig így is lesz. Nem magyarázni kell a bizonyítványt, hanem megnyerni a választást, vagy forradalmat csinálni, de nem fülkeforradalmat, mert abból nem kérünk még egyszer.
A tahóság és a szélsőségesség pedig megvan már a rendszerváltás óta, csak eleinte nem volt ennyire durva, és szembeötlő. Ezt egy politikusnak illene tudnia.
mátmar
Szegény Bajnai nem veszi észre, hogy a tahóság és a szélsőséges politika már a mindennapoké? Nincs új a nap alatt.
lenhardtibolya
Hiába van simulékony modora egy un. politikusnak, hogyha a tettei embertelenek. Egyébként aki az ellenfelét sértő megjegyzésekkel emlegeti, az semmiképpen nem tekinthető úri embernek!
Hellcat
@martinpalermo: Te azt állítod a szocik ugyan így szitkozódtak mikor kormányon voltak...ezt miért nekem kéne bizonyítani? Mutass te példát ha annyira bizonyítani akarod!!! Fideszes szardobálásra való példával Dunát lehet rekeszteni! Tök uncsi már, hogy a szocikra mutogattok vissza hogy de hát ők de hát ők...3 éve közük nincs semmihez!!! Tessék felébredni! Hála a fidesz lejáratásnak egy végtelenségig impotens párt (vagy több párt) lett belőlük és azóta sem tértek magukhoz úgy néz ki, a fidesz meg éppen szana szét lopja csalja hazudja magát miközben a fidesznyikek még mindig azt hajtogatják, hogy "de hát a szocik ez meg az..." Nagyon unalmas már...6-7 évre vissza tudsz emlékezni, de arra nem mit mondott a fidesz 2-3 éve? Hogy is emlékeznél, hiszem ők maguk is "elfelejtik"...
napkalap
Szeretem a tahóság és a szélsőség politikáját. Eddig is Bajnaira akartam szavazni, de mivel szeretem a tahóság és a szélsőség politikáját, ezért most már biztos, hogy Rá fogok, ha a KDNP-FIDESZ nem veszi el addig a választójogomat.
amaramaistanna
@mercis 26: Tévedsz,mert a jelenlegi hatalom addig teszi,amíg bele nem pusztulunk!
Bajna pedig nem az a közgazdász,akinek ne lennének megfelelően kidolgozott megoldási javaslata,melyekkel a "nyúzás"minimalizálható!
amaramaistanna
Vasárnap Budapesten a Clark Ádám téren 15 órakor tüntetés lesz ! Gyertek el,hozzátok magatokkal az ismerőseiteket is!(A Szolidarítás szervezi.)
mercis 26
@amaramaistanna: bővebb információért forduljon a libatenyésztő gazdálkodókhoz!
mellesleg nem a kormányzás a legfőbb cél,hiszen ki akarna egy csőd szélén lévő államot a nyakába venni?
vagy,mégsem áll a csőd szélén!
elsődleges szempont,a mentelmi jog megtartása.
coni
Az ellenzék egyre kevésbé szeretné leváltani a kormánypártot, mert az országot a szakadék szélére kormányozták és nem lesz népszerű az a kormány amelyik megpróbálja visszarántani.
Ugyanakkor Bajnai bele mer állni a népszerűtlen feladatba, mert tudja, ha összedől a gazdaság az millióknak fog nagyon és sokáig fájni.
Ha nem sikerül 2014-ben leváltania a rezsimet ő nem fog ellenzékiként ücsörögni a parlamentben mert nem megélhetési politikus, neki vannak lehetőségei a többi született politikustól eltérően.
kiskutyauto
Hogyhogy készülni kell? Miért, most nem az van? 3,5 éve mi van az országban, ha nem a tahóság és szélsőség politikája? Erre már kérem nem kell készülni... A rezsi-rezsim hatalombitorlása alatt már nemhogy felkészültünk, de már igencsak hozzá is szoktunk sajnos...hajrá Orbanisztán hajrá Abszurdisztán
spu00
@coni: Önök hol élnek? mit néznek, olvasnak, látnak?Hogy tudják magukat olyannal áltatni ami nem is létezik? Olvassák el amiket írnak, s mindjárt látható,hol kell keresni a tahókat, félre tájékoztatókat. Mit gondolnak a miért változtattak a külföldi gazdasági szakemberek az eddigi véleményeiken, mert bebizonyosodott, hogy a kormány gazdaság politikája jó, egyike a jelenlegi országok közül, melyek megtudták fordítani a recessziót, s követendőnek látják.Önök szerint a regie emelés a gazdasági intézkedés csúcs pontja? a hitel felvétel a hozzá értés netovábbja? 40 cm-s kilátó tervezése, kivitelezése a világ nyolcadik csodája? Nem tudom hol élnek, vagy hol szeretnének élni, de ahogy elnézem, nem itt, de akkor mi tartja Önöket itt?, s miért?
miazavalami
@spu00: Sorolnád azokat a külföldi gazdasági szakembereket akik változtattak a véleményükön. Esetleg linked is lenne róluk. Én nem a magyar sajtóban megjelenőkre gondolok! A "regie" emelés, gondolom rezsi emelés akart lenni.
Az MSZP nem emelte a rezsit! Volt viszont fűtéstámogatás, amit a kormányod első körben lesöpört. Gondolom azért mert ott a legszegényebbek , a nagycsaládosok kapták a legtöbb támogatást! Most ugye aki gazdag az kapja a legtöbbet!
Hitel felvétel. Igen Bajnai intézte az IMF hitelt. DE ORBÁN KÖLTÖTTE!! Cáfold ha tudod. Én tudom igazolni.
Az IMF hitelt a kormányod visszafizette egy sokkal magasabb kamatozású hitellel. Ezt is cáfolhatod ha tudod!
Akkor hol van itt az a gazdaság politika amit a külföld is elismer?
miazavalami
@spu00: Ja! Hogy mi tart itt minket??? Talán az hogy ez a hazánk, bár nem verjük a mellünket ököllel hogy ide lőjetek!
Nem vagy te tisztább magyar nálam. ha igen bizonyítsd be. Én ezt is be tudom. nekem kutyabőröm van!
hetöndöe
A jövő...azaz a tahóság már 2002-ben elkezdődött a jobbolodal részéről a bukott választás után, azóta progresszíve növekszik.
Uborkakulcs
@napkalap: Kérlek szavazz egy olyan emberre, aki tönkretett több száz vagy esetleg ezer családot, a libás üzlettel. Kérlek szavazz egy olyan emberre, aki - mikor Miniszterelnök volt - nem csinált semmit. Kérlek szavazz egy olyan politikai tömörülésre,akik aktívan részt vettek az ország büntetlen szét rablásában. ( Pl, Kapolyi féle MVM história,telekmutyik, stb ). Igen. Erre van szükségünk.hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai_Gordon#Menedzseri_p.C3.A1lyafut.C3.A1sa
Ezen a címen megtalálod a munkásságát. Csupa csődbe ment cég. Igen , ilyen vezetőre van szükséged. Mikor a Gyurcsány lemondott, a favoritod további megszorításokat ígért.Szavazz rá, mindenképpen erre van az országnak szüksége.
rugacs
@miazavalami: Nem lehet esetleg, hogy valamit félreértettél? IMF kölcsönöket 1996-2008 között kaptunk. Melyiket költötte az Orbán? Az mszp csak mindent eladott, így neki már valóban nem volt mit emelnie. 2009-ben (Bajnai) írta alá azt a törvényt, mely szerint a bankok - akár a másik fél kárára is - egyoldalúan változtathatták meg a szerződéseket. 2009-ben (Bajnai) adtak a 3 legnagyobb magyar banknak 600 milliárd vissza nem térítendő tőkeinjekciót. Amit mi fizetünk vissza triplán helyettük! Szegény bankok! Nincs nyereségük, de egyetlen bankigazgatónak sem módosították (csökkentették) a tizmillió feletti fizetését! És képzeld, nekem is van kutyabőröm. És itt élek az országban. És emberként próbálok élni és kommentelni. Tahóság nélkül.
miazavalami
@rugacs: nehogy aszond nekem hogy tahó vagyok!
bajnai semmi ilyet nem írt alá. A fidesz azt a pénzt költötte amit Bajnai felvett de átadott a következő kormánynak az az nekik. Abban hogy az országot eladták minden eddigi politikusnak , így a fidesznek is benne volt a kacsója rendesen! miből gazdagodtak volna? a rendszerváltás zavaros idején annyi pénzt nyúltak le amennyit csak lehetett. és nem csak az bal oldal , kapott lopott ott a jobb is!
rugacs
@miazavalami: Hát biztos elfelejtette neked elmondani, hogy a 2009. évi XIII. törvényt, ami 2009. 08.01-től lépett hatályba, már ő írta alá. Azt pedig erősen kétlem, hogy Te lettél volna a pénztáros a kormányváltás idején. Egyébként annak is nyugodtan utána nézhetsz, hogy utoljára 2008-ban kaptunk IMF hitelt - akkor viszont még sehol sem volt a Bajnai! - amit 2010. márciusáig lehetett felvenni. De: "Békesi szerint a támogatás elsődleges kedvezményezettje nem Magyarország volt, hanem azok a külföldi anyavállalatok és anyabankok, amelyeknek nálunk vannak érdekeltségeik, és szükséges a tőkehelyzetük rendezése." Tehát ebből az Orbánéknak már nem sok elkölteni való maradt! Ami pedig a rendszerváltás utáni lenyúlást illeti, azoknak jutott a legtöbb, akik a tűz mellett voltak, vagyis az ex-kommunisták. Az mszmp jogutódja. Ráadásul nekik 12 évük volt még ezután rá! Háromszor annyi idő, mint ami a fidesznek jutott. De tök mindegy, mert a legnagyobb átverés 2004-2010 között történt. Azt nyögjük most és még sok-sok évig. Tudod rombolni sokkal könnyebb, mint építeni. Erre jó példa az ikertornyok esete: pár óra alatt leomlottak, de felépíteni ennél jóval több idő kellett rá!
coni
Nem csoda ha a fél ország teljesen félre van tájékoztatva, szóról szóra azt a demagógiát fújják amit a kormányadó (most már a közszolgálati adók is azok) lead, még a szórenden sem változtatnak, egyetlen önálló gondolatuk sincs.
Európában a legalacsonyabb nálunk az idegen nyelven értők száma, így szellemi vasfüggöny mögé kerültek, a többségnek jó is így, amíg be nem dől a gazdaság.
Akkor aztán megnézném az okos tojások arcát...
miazavalami
@rugacs: baba! Én ha pénztáros lettem volna a rendszerváltáskor akkor nem itt tengetném sanyarú hétköznapjaimat. Az mszmp jogutódja? Guglizz már oda hogy az ifjú éveikben a fidesz nagy része milyen párt tagja volt? Nem védem az mszp , hidd el nekem hogy eddig minden politikus ebből tollasodott.
Ja igen, mert mind a tűz körül ültek! nem nézek utána! Küldjél linket! Azt elolvasom...:-))
Így kényelmesebb. Ne haragudj , de neked kell bizonyítani az állításaidat.
szablyafűrész
Akkor emlékeztetőül:

Dr.Bajnai Gordon:
- végzettsége: közgazdász,jogász
- eddigi munkahelyeinek száma 12
- legmagasabb tudományos fokozata Ph.D.
- egyetemek, főiskolák, akadémiák, oktatási intézmények,ahol oktatott:
- Columbia, John Hopkins, Corvinus, Zürich, Közép-Európai Egyetem,
- Nyelvtudás: angol szakmai felsőfok, német általános felsőfok,
- Tudományos publikációk száma: 53
- 1 Ft-ért volt min. elnök, akkori 1,2 milliós fizetését rászorulókat támogató szervezeteknek utalta át,
- 10 hónap alatt 7 befektetővel szerződött (pl. Bosch, Merci, Müller…..)
- Kormányzása idején 190 – 220 Ft. között a Frank
- 3.5 – 5.5 % közötti államadóssá-csökkenés
- Nettó minimálbér ( végz.nélkülieknek) 64.000 HUF
- Nettó min.bér (szakmunkás) 100.500. HUF ( 5 év m.viszony után)
- Nem történt rezsidíj-emelés
- Új munkahelyek és befektetések ( Bosch, Merci, IKT, Audi és Opel bővítés
- 32.000 új munkahely a versenyszférában,
- Euro 265 Ft.
- Besorolás: „ AA „
- Megszerzett jogaiktól megfosztott orvosok, tanárok, rendvédelmisek, rokkantak, bányászok száma: 0 !

Dr.Orbán Viktor:
- végzettsége: jogász
- eddigi munkahelyeinek száma: 2 (?)
- legmagasabb tudományos fokozata: -
- egyetemek, főiskolák, akadémiák, oktatási intézmények, ahol oktatott: -
- nyelvtudás: - angol általános felsőfok
- 1.7 millióért miniszterelnök és ,megszavaztatott magának 600.000 HUF cafetériát és 250.000 Ft. benzinpénzt,
- Frank: 240 – 265 Ft. között,
- 300 – 320 Ft. közötti Euro,
- Államadósság stagnál, max 1 – 1.2 %-os csökkenés
- Lezüllesztett szakmunkásképzés és értelmiség, ( „ inkább legyen kissé buta a köznép, de addig sem okoskodik „ – Orbán Viktor )
- Minden 3. ember közmunkás lesz
- Nettó minimálbér: 61.000 HUF
- Nettó minimálbér szakmunkás: 95.500 Ft. ( 5 év m.viszony után )
- Rezsidíjak emelkedése: - 2010 és 2012. dec. 31.-e között 15 %-kal nőtt a rezsi mértéke, 2013. feb. 1-től 10 %-kal csökkent, összességében 5 %-kal nőtt !
- Nem történtek új befektetések, de van...
szablyafűrész
- Nem történtek új befektetések, de van 86.000-rel több közmunkás, ( 44 %-uk korábban a versenyszférában dolgozott ! )
- Elüldözött 23 befektetőt és generált 22.000 munkanélkülit,
- 1 svájci Frank 245 HUF
- 1 Euro 300 Ft.
- Besorolás: „ B+ „
- Megszerzett jogaiktól megfosztott rendvédelmisek, orvosok bányászok, rokkantak, tanárok, összesen 230.000 Fő !

A többi csak duma, fidesznyik hanta a jobbágyoknak !

Oszt’ jó napot !
rugacs
@szablyafűrész: Te valamit nagyon félreértettél! Általában nem a buta emberek kenyere a szélhámosság! Leginkább az okosoké. Az Anyám (nem tartom ostobának) egész életében egy (1!) helyen dolgozott! Igaz, a fél gyár tőle tanult. Bár kétségtelen, nem lopni, csalni! Ez bizony nagy hátránynak bizonyult. Ez még a régi rendszerben volt. Ha most lenne ott, lehet, hogy igazgató lenne az eszével. Így azonban nem vitte sokra. Ha pl. összehasonlítanánk a mostani igazgatóval, aki hozzánemértésével (és 5! diplomájával) éppen bezárni kívánja a gyárat, hát mit mondjak...?! De nem érdemes összehasonlítani, mert akkor is más volt a helyzet, meg most is. Itt vonhatnék párhuzamot, vagyis akkor is más volt a helyzet, amikor a fidesz átvette a kormányzást, meg akkor is, amikor a Bajnai. Ha belelöknek valakit egy kapaszkodó nélküli sima falu (beton) gödörbe, nem biztos, hogy ki fog mászni, akkor sem, ha egyébként jó hegymászó! Míg a lejtőn azért van (nem mindig) megállás. A Bajnai önéletrajzából kimaradt, hogy a volt munkahelyei, üzlettársai közül hányat tett tönkre anyagi okok végett! Esetleg megkérdezhetnénk az öngyilkos libatartókat! A Bokrosnak is van néhány diplomája, dolgozik az Unióban, de ettől még nem egyenes ember. Az Unió alapító államai meg Magyarország érdekei két különböző dolog. Attól, hogy valakit az Unióban megbecsülnek, még lehet itthon egy tetves kis szélhámos. Mert egy kis pénzért, hatalomért tönkretesz egy országot. De úgy látszik Bajnai tényleg nem amatőr, a statisztikáival másokat is megtévesztett. Éntőlem egy földműves is lehet az ország irányítója, ha nem szélhámos, ha az ország érdekeit képviseli, ha nem tönkretenni akarja azt. A bibi leginkább az, hogy mindenkinek más és más az elvárása, vannak olyanok, mint Te, meg vannak mások. Olyan politikus azonban nincs, aki mindenki kedvére tudna (akarna) tenni, mert azt nem is lehet. De ha Te annyira szereted a statisztikát, nézd meg a 2004-es, 2008-as és 2010-es adatokat. 2004-ben a csúcson voltunk, 2010-ben a gödör alján...
rugacs
@szablyafűrész: Ismerek egy embert, akinek 5 diplomája, vagy 8 szakmája van, legalább 15 helyen dolgozott, egy ember sem lett miatta öngyilkos, megjelent publikációja is több, mint a Bajnainak, ráadásul szinte minden nyelvre le is fordították, vagy 8 nyelven beszél, több ezer embernek adott munkát a cégeiben egyszerűen imádnád!!

Bár nem biztos, hiszen köze sincs az inflációhoz, nem hozott híres cégeket az országba, nem szeret politizálni és utálja az mszp-t, meg a baloldalt. Hja és a modora kevésbé sikamlós, viszont sokkal őszintébb.
De remek statisztikát készíthetnél róla!

Vagy várjuk meg, hátha egyszer feladja fenntartásait és politizálni kezd?!

S még valamit: általad lenézett jobbágyból jó sok van! Sokkal több, mint a hozzád hasonló "statisztikus értelmiségiek".

És pont ezért nem lesz jövőre kormányváltás!
miazavalami
@rugacs: te szegény. Téged mindenki félre ért. Hol vannak a linkek?
rugacs
@szablyafűrész: Egyébként szinte szép ez a statisztika. Bár nem annyira szakmailag, hiszen hiányzik belőle egy fontos momentum, a súlyozás. És mivel Te nem vagy pártatlan, így az esetleges súlyozásod sem lenne pártatlan, anélkül pedig az egész fabatkát sem ér.
rugacs
@miazavalami: A helyükön! Ha félreértenél, azt hinnéd, hogy istenítem a Bajnait:-)
miazavalami
@rugacs: dehogy értelek én félre. :-) hol vannak a linkek helyei?
rugacs
@miazavalami: Meg fogsz lepődni: fiatal éveinkben leginkább csak egy párt volt, mszmp-nek hívták. Ha valaki kicsit is politizálni akart, kénytelen volt azzal beérni. Ezzel egyébként nincs is baj, sőt, ha egy csoportot vagy gyülekezetet alaposan meg akar az ember ismerni, legjobb, ha belép közéjük. Én ugyan ezt a világért sem tenném, még az objektivitás kedvéért sem, hagyatkozom inkább azoknak a rokonoknak a véleményére, akik átélték ezt a borzalmat. Az Apám is párt tag volt, dacára annak, hogy rendszerváltás után szabályosan gyűlölte őket! Persze nem véletlenül, hiszen úgy lett párt tag, hogy megzsarolták, vagy belép vagy fuccs a karrierjének. De attól, hogy valaki eme pártnak volt a tagja, r.váltás után nem feltétlenül lett a jogutód párt tagja is. Bár még az a furcsaság is előfordulhat(ott), hogy közben váltson pártot, ha éppen megcsömörlött valami okán. De amire én utaltam, az leginkább arról szólt, hogy az ex-mszmp-sek nagy része volt a rendszerváltás kori gyárak, üzemek, bankok vezetője és ők potom pénzért kaptak milliárdos üzleteket. Azok, akik közben kiváltak ugyan még lehettek a tűz közelében, de koránt sem ők voltak a nyertesek. Szívesen elmesélném, hogy egyes nagy állami cégek vezetői hogyan jutottak milliókhoz, milliárdokhoz. Ajánlom figyelmedbe: Molnár Pál: Balsikertörténet című könyvét, link nincs ugyan (pedig már tudom, hogy szereted), de utalás igen!
miazavalami
@rugacs: Nem lepődtem meg. Hiszen nagyjából ezt írtam azt hozzáfűzve hogy a mai fidesz tagjai közt is jócskán voltak annak idején a tűz mellett. Végülis ha megnézed a mai politikusok zöme a rendszerváltás zavaros farvizeiben halászva gazdagodott meg. nem olvastam a könyvet. Ha nincs linked beszélj róla. Azt is szeretem! :-))
szablyafűrész
@rugacs: Még valami panasz a tények ellenében ?

ja és Bajnai kormányzása idején még tombolt a válság - Orbán idején pedig Orbán miatt tombol még a válság !

Ennek tükrében is érdemes nézni a különbségeket.

A személyes szuper-tehetségesekről ( mint a te hivatkozott barátod ) senki nem tud meggyőződni, márpedig ennek hiányában tényként sem fogadható el.
rugacs
@szablyafűrész: Hol vannak itt tények..?? Amit leírtál, sehol nincsenek linkelve! Ilyen mesét bármelyik nagyotmondó ki tud találni. Link, link, link, aztán majd meglátjuk. A Te szavadnak nincs hitele nálam. Hja, és olvassál már bele a világsajtóba is néha, ha a válság állásáról akarsz konkrétumokat. Én ugyanis sehol sem olvastam olyat, hogy máshol már vége lenne! Vagy más országokban is az Orbán okozza a válságot:-))) Ajánlom pl. olvass utána az 1927-es világgazdasági válságnak, mennyi idő alatt állt vissza a normális élet! Angliában pl. most akarják (Orbánhoz hasonlóan) a rezsicsökkenést bevezetni! Ti itt gúnyolódtok rajta, ott meg közben lemásolják az ötletet. A fejlett ipari nagyhatalomban! Nem muszáj elhinned, én meg nem érek rá most neked itt linkelni. És én attól sem leszek boldogtalanabb, ha nem hiszed el, hogy vannak magyar szupertehetségek, akik függetlenek a balos (suta) nézetektől!
szablyafűrész
@rugacs: 1/ illene tudnod, hogy bajnai soha nem volt az Mszp-tagja !

2/ Minden adat megtalálható a neten - azok alapján készült, annyi válzással, hogy ma már 150.000 közmunkás van !

3/ Az Euro/Ft árfolyam változása tény ! ( ismét csak a netet ajánlom )

4/ Orbán soha nem adott ki szakkönyvet, ellentétben Bajnai 53 könyvével !

5/ Az alábbihoz is csak a net kellett volna neked:

Miután megszerezte diplomáját, a Creditum Pénzügyi Tanácsadó Kft. munkatársa lett. 1993-ban szakmai gyakorlaton vett részt a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banknál (EBRD). Később az Eurocorp Nemzetközi Pénzügyi Rt.-nél dolgozott 1994-ig. A Creditumnál és az Eurocorpnál is együtt dolgozott Gyurcsány Ferenccel.

1995 és 2000 között a CA IB Értékpapír Rt. ügyvezető igazgatója, majd vezérigazgató-helyettese volt, ugyanabban az időszakban, amikor a cég vezetője Simor András későbbi jegybankelnök volt. Bajnai több jelentős cég (OTP, Richter, MOL, MATÁV) tőzsdei bevezetésében közreműködött. Ebben az időszakban dolgozott együtt többek között Lantos Csabával, illetve Küllői Péterrel is.

1998 és 1999 között a Danubius Rádió igazgatósági tagja volt. 1999-ben az Equinox Private Equity Fund beruházási bizottságának tagja is volt.

2000 és 2005 decembere között a Wallis Rt. vezérigazgatójaként dolgozott. Feladata a befektető cég átszervezése, hatékonyabbá tétele és a befektetések kezelése volt. A csoporthoz tartozott egyebek közt a Graboplast Rt., a Rába Rt., az Elender Rt., az Index.hu, a Wallis Ingatlan, a Wallis Autó Holding, a Danubius Rádió, a Café Reklám csoport is.

A Wallis még 1998–99-ben, Bajnai Gordon vezérigazgatósága előtt lett a Hajdú-Bét Rt. többségi tulajdonosa.

Orbán ilyet nem mondhat el magáról, hisz a büdös életben nem volt polgári foglalkozása és munkahelye !
szablyafűrész
Bajnai díjai, elismerései:

Pro Universitate Díj a Közgazdasági Egyetemen végzett kiemelkedő közösségi és szakmai teljesítményéért.
A Central European Business Review c. folyóirat Közép-kelet-Európa 30 legígéretesebb üzleti vezetője közé választotta (1999)
A Menedzserek Országos Szövetsége az Év fiatal menedzserének választotta (2003)
A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat), a hazai vállalatirányítási kultúra fejlesztése terén elért eredményei, kiemelkedő szakmai és vállalatvezetői munka elismeréseként (2006)

Orbán - tekintve, hogy sem pénzügyi vonalon, sem más polgári foglalkozásban soha nem dolgozott - ilyen elismeréseket nem mondhat magáénak !

Felháborodásod gagyi felháborodás, hisz te is tudod, hogy óriási különbség van egy "nemzetiző" lozungokkal tűzdelt Orbán és egy Bajnai között - Bajnai javára !

Ez van ! A tények makacs dolgok !
szablyafűrész
@rugacs: "Angliában pl. most akarják (Orbánhoz hasonlóan) a rezsicsökkenést bevezetni! "

Na,akkor kapsz egy kis bónuszt:

Nehogy má' Orbán találja ki a rezsivakítást: - www.alternativenergia.hu/rezsicsokkentesi-korkep-a-vilagban-nem-a-mienk-a-szent-gral/59310

Oszt' jó napot !
rugacs
@szablyafűrész: Ilyen művelt, diplomás, elismert, közismert embertől az ilyenfajta primitív megnyilvánulás még nagyobb szégyen! Kösz, hogy megosztottad mindenkivel, hogy nincs mit elnézni neki, hiszen ha egy egyszerű, olvasatlan bunkó lenne, akkor el lehetne nézni neki azt az alpári stílust, amit közvetít a csőcseléknek, így azonban semmi kifogás nem elfogadható! Szentelhetné tudását hazájának hasznára, nem pedig annak lejáratására! Ő a rengeteg eszével pontosan azt mondja, amit ti hallani szeretnétek: ha megnyeri a választásokat kivezeti az országot a gödörből, megszünteti a válságot, munkát ad az embereknek, alanyi jogon eltartja a munkanélkülieket, stb. Te, ti ezt akarjátok hallani, ő pedig van olyan profi, hogy tudja, ha nyerni szeretne, ahhoz támogatókra van szüksége, tehát azt mondja, amit hallani szeretnétek.

Ha tudja, miről szól a válság (tuti, hogy tudja), akkor ekkora sületlenségeket nyilvánosság előtt nem mondana! Aki egy kicsit is tudja, mi a helyzet, az csak röhög rajta.

Én nem vagyok szakértő és nem is foglalkoztat különösebben ez a téma, annyira meg főleg nem, hogy reggeltől estig neked kommenteljek.

Ráadásul hasznom sincs abból, hogy felébresszelek csipkerózsika álmodból. Nekem semmivel sem lesz rosszabb, ha ő nyer, és akkor sem, ha marad a Fidesz.

Mert nem vagyok olyan ostoba, hogy elhiggyem, hogy ebből a válságból pár év alatt ki lehet vezetni az országot! Akkor sem, ha a Bajnai maga a jóisten! Mert ez nem rajta múlik!

Ezt még Te is megérthetnéd, ha nem lennél annyira rászorulva mások (pl. az isteni Bajnai szövegelésére), ha használnád a józan eszedet. Persze nem ártott volna az elmúlt éveket is nyitott szemmel átélned.

Én nem azzal töltöttem az időmet, hogy az Orbánt és a Bajnait összehasonlítgassam, főleg mert semmi értelme.

Az egyik okozója annak a helyzetnek, hogy itt tart az ország, a másik meg megpróbálja a szarból kihúzni.

A Te félék meg homokba dugott fejjel most arra ébrednek, hogy itt tartunk és most az Fidesz van...
szablyafűrész
@rugacs: "Ilyen művelt, diplomás, elismert, közismert embertől az ilyenfajta primitív megnyilvánulás még nagyobb szégyen! "

Látod mennyire hiányosak az ismereteid és még te vered magad ?

Bajnai nem "imntézte" és nem is szorgalmazta a felcsúti csodagyerek szobrának ledöntését ! Ha ellenkező ismereted van, akkor tedd ide !

"Ő a rengeteg eszével pontosan azt mondja, amit ti hallani szeretnétek" - részben igaz, mert valóban azt szeretnénk, ha Orbáncot elkergetnék a halál vérvörös hímtagjára, a mutyis bandájával együtt, másrészt ez pontosan Orbán taktikája,mint a rezsivakítás !
Egyetlen egy eredményt nem tud felmutatni a mutyikormány, ezért előállt azzal, amit már máshol működtetnek, ám a "panelproli" sem hülye, gyorsan kiszámolta, hogy valójában ,mennyi is az annyi és valójában kiknek kedvez !

( Amúgy, elfelejtettél reagálni arra, hogy nem Orbán találta ki a rezsicsökkentéses parasztvakítást ! )

"Én nem vagyok szakértő és nem is foglalkoztat különösebben ez a téma, annyira meg főleg nem, hogy reggeltől estig neked kommenteljek."

Én is így lennék ezzel, ha köpni-nyelni sem tudnék a tények hatására !

"Mert nem vagyok olyan ostoba, hogy elhiggyem, hogy ebből a válságból pár év alatt ki lehet vezetni az országot! Akkor sem, ha a Bajnai maga a jóisten! Mert ez nem rajta múlik!"

Ezt senki nem így hiszi, de úgy fogalmaztam, hogy Bajnai idején tombolt a válság, ellenben szeretett felcsúti csoda-cimborád szerint "Magyarország jobban teljesít" - miben is ? Mert a külföldi szaksajtó szerint ez mese, az MNB-t padlószintre vitte Eltolcsy ( itt is olvashatsz róla ! )

"Az egyik okozója annak a helyzetnek, hogy itt tart az ország, a másik meg megpróbálja a szarból kihúzni."

Egyetértünk !Az első az Orbán, a második Bajnai és több, normálisan gondolkodó !

Aki ráteszi mocskos mancsát a magántulajdonra egy kapitalista társadalomban és gazdaságban - az egy átvedlett kommunista, önös érdekű tetű ( Lásd: - föld -és trafikmutyi ! )

"Ráadásul hasznom sincs...
szablyafűrész
Ami lemaradt, már nem ismétlem meg, amire nem kaptál választ, arra nem is érdemes, benneteket, lebutított birkákat meghat az állandó "nemzetizés" holott a mutyivezér a saját és a cimborák gazdagodásáért küzd. Parasztvakító I. Orbán, első 4 éves uralkodása alatt - kormányfőként, hivatali idejében ! - megtízszerezte vagyonát, holott egy büdös darab jól menő vállalkozása és lottó ötöse sem volt soha !
Vajion hogyan ?

Ezen is érdemes elfilozofálgatni...
rugacs
@szablyafűrész: Jaj! Már tök nehezemre esik, hogy cáfoljalak. Én egy szóval sem utaltam a szobordöntögetésre! A tahózására utaltam! Láss is, ne csak nézz bután ki a fejedből! És én nem szoktam magamhoz nyúlni, nincs rá szükségem:-) Mazochista sem vagyok, hogy magamat verjem! Ami a te ismereteidet illeti: én azt hittem, te valami Bajnai fan vagy, aki fejből köpi az életét. De rájöttem, egyszerűen csak kimásoltad a wiki-ből. Hát ez tényleg nagy dolog...!

De ami kettőnk között is nagyon eltérő, hogy más mértékegységgel, más mérce szerint mérjük az embereket:

Te még ott tartasz, hogy a wiki-ben talált infó után méred az embert! Akinek több van, az a megfelelő!

Én a tettek alapján, a megjelenés alapján, a stílus alapján! Véleményem kialakításához nem igazán veszek igénybe sajtó orgánumot, főleg nem pártoskodót!

Ha valaki a sajtóban vagy bármely médiában nem úgy viselkedik, ahogy egy politikustól én elvárom, az a szememben nulla (0)! Aki trágár kifejezéseket használ (ráadásul tanult, művelt embernek tünteti fel magát), közönséges, gyűlölködő, magyart magyar ellen uszít, akinek fontosabb a nyugat érdeke, mint a hazáé, az főleg kiveri nálam a biztosítékot!

Tök mindegy melyik párt tagja!

Aki szándékosan kiforgatja mások szavait (mint Te), az is! Sorolhatnám, de semmi értelme.

S mint írtam (valahol?!) a tudatlanság ellen van szer, de hülyeség ellen...!

"Aki ráteszi mocskos mancsát a magántulajdonra egy kapitalista társadalomban és gazdaságban - az egy átvedlett kommunista, önös érdekű tetű ( Lásd: - föld -és trafikmutyi ! )"

Nagyjából azért érted is, amit itt leírtál?

Vajon arról hogy vélekedsz, aki a háború után elvette a magántulajdont, erőnek erejével betette a közösbe, aztán a rendszerváltáskor magáévá nyilvánitotta! Mert a volt mszp-sek így jutottak vagyonhoz, magántulajdonhoz!!! Nézz utána a történelemkönyvekben! Nem tudom, hány éves lehetsz, de vagy nagyon ifjú, vagy nagyon ostoba vagy.

És ha már annyit bújod a netet, keress rá olyan...
szablyafűrész
@rugacs: Belebuksz a saját hülyeségedbe !

Kiforgatni annak a szavait lehet, aki okot és alapot szolgáltat rá - mint Te !

A dátumokat figyeld - okostojás, ezeket nem az Mszp mondta a Bajnai kormányról:

"2010.08.10., 17:17

A minisztérium elismeri: "Az egyenleg romlását legnagyobb (és növekvő) részben az adó- és járulékbevételek kiesése okozta". Ráadásul a bevételek elmaradása májusban és júniusban felgyorsult. Tehát a dokumentum alapján a hiány nem a Bajnai-kormány költségvetésbe épített aknái miatt, hanem tőle független tényezők, az adóbevételek alakulása miatt szállt el. " (hirszerző)

oszt' jó napot !

"
A kormány is elismerte Bajnaiék munkáját

2010. szeptember 14., kedd 11:08

Kisebb zavar támadt az országgyűlés gazdasági bizottságának múlt heti ülésén, amikor kiderült: a szocialisták jobban egyetértenek Matolcsy György helyzetértékelésével, mint a bizottság fideszes tagjai. A költségvetés zárszámadásából ugyanis kiderül: az előző kormány azt tette, amit tennie kellett, az IMF-hitelre szükségünk volt, és az "Út a munkához" program is egészen sikeres volt.(
Elismeri például, hogy az előző kormány jelentős lépéseket tett a gazdasági és a pénzügyi rendszerek stabilizálása érdekében. A korábbi fideszes állásponttal szemben az írás leszögezi: az államháztartás finanszírozása, a forint árfolyamának stabilizálása, illetve a pénzügyi rendszer működése is csak az IMF hiteleivel volt biztosítható.(index)

oszt' jó napot - narancsligetben porba-fingó

Tudod,amire nem kaptál választ - arra nem is érdemes !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.