Alá fogják írni az EU-ukrán társulási megállapodást – vélekedett Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben újságíróknak, az EU-országok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos tanácskozása után.

Elmondta, hogy a november 28-29-i vilniusi keleti partnerségi csúcstalálkozóval, illetve az átfogó szabadkereskedelmi egyezményt is magában foglaló EU-ukrán társulási megállapodással kapcsolatos kérdésben a magyar fél a többségi álláspontot vallotta a brüsszeli EU-csúcson.

"Bár van még egy-két elvarrandó szál, de lényegében biztosra vehető, hogy Ukrajnával alá fogjuk írni a megállapodást" – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor a csúcstalálkozó legfontosabb témájának a digitális csomagot nevezte. Mint elmondta, áttekintést kaptak arról, hogy a kilencvenes évek elején az EU még élenjáró volt a világban a digitális alapú gazdaság területén, azóta azonban az Egyesült Államok tört az élre, és Kínával is erős versenyfutásban van Európa.

A csúcs résztvevői megállapították, hogy "a következő nagy versenyképességi kérdés a digitalizáció", és hogy innováció és digitalizáció nélkül a gazdasági növekedés terén sem lehet eredményt elérni – mondta a magyar miniszterelnök. A tagállamoknak meg kell hozniuk azokat a jogszabályokat, amelyek egységes digitális tér kialakításához vezetnek Európában – tette hozzá.

Orbán Viktor kitért arra, hogy egyes részterületen vannak bizonyos tagállami fenntartások. Így például – folytatta – Magyarország nem akarja átadni az uniónak a rádiófrekvenciák értékesítésének és működtetésének a jogát, "de koordinációra hajlandó". Ugyanígy mind a magyarok, mind a britek erősebbnek vélik a saját adatvédelmüket annál, amit az unió közösen hozna létre – mondta.

A menekültkérdést illetően a kormányfő elmondta, hogy sikerült a csúcstalálkozón érvényesíteni a közép-európai szempontokat.

"Mindenki Lampedusáról meg a tengeri szerencsétlenségekről beszél, de a nyomás nem csak ott nőtt meg, hanem a szárazföldön is" – hangsúlyozta Orbán, kiemelve, hogy ez különösen súlyosan érinti Magyarországot. Hivatkozott a legutóbbi negyedévben beadott menedékkérelmek számát áttekintő statisztikai adatokra, miszerint a legnagyobb arányú növekedés Málta és Svédország után Magyarországon volt tapasztalható. Lakosságarányosan Magyarország "már a dobogón van" az EU-ban a beadott kérelmek számát illetően – közölte.

"Akik életveszélyben vannak, és politikai okokból kérnek menedékjogot, azoknak (azt) meg kell adni, a többieket pedig nem kell befogadnia Magyarországnak" – szögezte le álláspontját a miniszterelnök, aki szerint a gazdasági bevándorlókat vissza kell juttatni oda, ahonnan jöttek.

Hangoztatta az emberségesség fontosságát, ugyanakkor hozzátette: "nem akarunk olyan országgá válni, amelyet ellepnek a menekültek", és politikai okokra hivatkozva, de valójában gazdasági bevándorlóként ellenőrizetlenül érkeznek Magyarországra. Kilátásba helyezte, hogy a határőrizet terén további lépésekre van szükség.

Orbán Viktor beszámolt arról, hogy a gazdaságpolitikai kérdések áttekintése során az EU-csúcson sikerült megvédeni a magyar álláspontot abban a tekintetben, hogy a szociális és az adóügyi kérdések továbbra is nemzeti hatáskörben maradnak. Nem lesznek tehát olyan előírások, amelyek a szociálpolitika, illetve az adórendszerek terén kötelező szabályokat fogalmaznának meg az euróövezeten kívüli EU-országok számára – miközben ezek az országok önkéntes alapon csatlakozhatnak, és magukra nézve vállalhatják az igazodást ilyen szabályokhoz.

Az amerikai titkosszolgálat lehallgatási tevékenysége nyomán kirobbant botránnyal kapcsolatban Orbán Viktor elmondta, hogy az EU részéről egyelőre a németek és a franciák fognak eljárni. Az a legbiztosabb, ha az ember telefonon nem beszél az ország szempontjából fontos kérdésekről – tette hozzá. Ő maga – mint fogalmazott – inkább "odabattyog" ahhoz, akivel beszélni akar ilyesmiről, vagy megkéri, hogy keresse fel.

"Elfogadhatatlan dolognak tartjuk, hogy miközben szövetségesei vagyunk egymásnak, ilyen típusú bizonytalanságban kelljen élnünk. Az eset gyengíti a transzatlanti együttműködést." – jelentette ki az üggyel kapcsolatban.

Kérdésre válaszolva Orbán Viktor közölte, hogy a Mol ügyéről nem folytatott tárgyalást horvát hivatali partnerével, hiszen a kérdést nem politikai szinten kell kezelni, hanem gazdasági és jogi tárgyalások révén lehet rendezni.

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ezert olyan orszagga valtunk, ahonnan menekulnek az emberek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Ő maga – mint fogalmazott – inkább "odabattyog" ahhoz, akivel beszélni akar ...
Simicska mindig körülötte van de Merkel másokkal is beszél, ezért napokig battyoghatna..
Yoda69
Ezert olyan orszagga valtunk, ahonnan menekulnek az emberek.
Yoda69
Mar nem, de ha megy orban akkor ujra hazajovok. :)
coyote3
Így olyanná váltunk, ahonnan menekülnek :))))
Manhattan
Orbán Viktor október 23-án ellopta Magyarország nemzeti ünnepét és Orbánország katonai parádéjává, erődemonstrációjává tette.
A miniszterelnök – aki elvben minden magyart képvisel –, beszédében kirekesztette a nemzetből azokat, akik nem támogatják a Fideszt. Azzal vádolta meg az ellenzéket, hogy az, ha tehetné, a tömegbe lövetne, idegen hatalmaknak játszaná át a hazánkat.
Orbán Viktor sok milliónyi magyart sértett meg. Megkérdőjelezte a hazaszeretetünket és ki akart zárni minket a nemzetből.
miazavalami
Persze hogy nem! Mennyivel jobban hangzik a közmunkába , illetve egyéb címek alá besöpört rabszolga munkások...
gabrella
Romániából idejött magyarok lakást kapnak, ingyen utaznak, segélyek tömkelege, míg én aki dolgoztam, adóztam,járulékot fizettem, jelenleg 22 ezer segélyt kapok.
Ne is jöjjön ide külföldi, vagy ha jön keresse meg ő is a rávalót!
gabrella
@Meine Ehre heisst Treue: Szomszédék hobbiszomszédja is átjött és ingyen utazik.
Meine Ehre heisst Treue
A jelenlegi idegen állományt is ki kellene takarítani az országból. Van itt gond nélkülük is.
bretagne
@Manhattan: Állandóan ezt teszi. Mintha más nem élne az országban, csak az úgynevezett nemzetiek. Ezt a szót meghallom, már rosszul vagyok. Teljesen lejáratták ezt a szót!
gabrella
@Meine Ehre heisst Treue: Meg fogom kérdezni pontosan.
Meine Ehre heisst Treue
@gabrella: Ha 65 éven felüli és Uniós tagállam állampolgára, akkor sajnos jogosan veszi igénybe. Ilyen idióta a magyar állam.
Ha magyar igazolványa van, az alapján is lehet kedvezményesen utazni, sajnos. Ezt konkrétan a mostani kormány első verziója vezette be.
Manhattan
Ez kész... Magyarország fővárosa tényleg Felcsút lett. Legalábbis Orbánon kívül már egy rádiócsatorna szerint is, amelyen így kezdődött az időjárásjelentés: "ma reggel az országban 8-12 fok a hőmérséklet, Felcsúton 9 fok van." Nem a Klubrádió volt, úgyhogy nem hiszem, hogy vicc lett volna.
gabrella
@Meine Ehre heisst Treue: Nincs még 65 az biztos.
gabrella
@Meine Ehre heisst Treue: Ma háborogtunk ezen,hogy idejönnek a külföldiek és mindent ingyen kapnak, erre mondta ő,hogy lakást,ingyen utazást, stb. kap és ő diktálja a feltételeket.
Holnap rákérdezek erre konkrétan.
Meine Ehre heisst Treue
@gabrella: Az utazás terén szolgálhatok pontos infóval, de a többi pillanatnyilag homályos.
furfang
Nagyon egyet értek az álláspontjával! Érdemes megnézni mi van a németeknél, franciáknál, olaszoknál, görögöknél, a sok bevándorlóval nem bírnak.
A mi rendőrségünknek van éppen elég baja az itthoni bűnözőkkel. A cigányok többségét sem sikerült integrálni, pedig itt vannak vagy hatszáz éve, és ma már mindenféle sok pénzbe kerülő programot indított az állam, hát akkor egy teljesen más kultúrából, esetleg annak is a legelmaradottabb részéből érkezőkkel mit csinálnánk?
pacsni
@furfang: èn csak arròl tudlak tàjèkoztatni, ami az olaszoknàl tortènik. mondjuk ugy, hogy menekultek, legtobbje Siriàbòl, Eritrea,Egyiptom tegnap èjjel 800-at segitettek a partra, itt nem az a baj, hogy oda mennekolaszba, hanem az hogy 30 euroba kerul naponta egy szemèlynek a fentartàsa, màr nemtudjàk, hogy hova tegyèk, akik oda menekultek, legtobbje kovetelozik, lakàst akarnak, munkàt, terhesek a nok, ott akarjàk megszulni a gyereket, csak azèrt, hogy megkapja az olaszàllampolgàrsàgot, de most az olaszok tanulmànyozzàk, mert nekik nincs semmi leszàrmazottja az egyik szulo rèszèrol se, akkor nem adjàk meg az àllampolgàrsàgot.Tehàt egyszòval koveteloznek mindenszempontbòl,
ossze zuzzàk a tàbort, mert kiakarnak menni csvarogni a vàrosba de mivel nincsennek leellenorizve ki apja mi apja addig bevannak zàrva, ok szabadon akarnak mozogni azt hiszik hogyszàllodàban laknak, mikor oktober elejèn elsolyedt a csonak ès meghaltak 350-en akkor a tulèlok az olaszhatosàgot hibàztattàk. Ha az olaszoknak lennèk, màr règen haza repitettemvolna oket. ebben az egyben igazat adok az ISTENNEK, hogy ne lepjèk el a menekulktek Mo-got. Nincs semmi haszna Mo-nak ezekbol a menekultekbol. CSak kulon pènz, eltartàs a mi zsebunkre.
furfang
Én egy filmet láttam a franciáknál élő bevándorlókról, már a rendőrség sem mer bemenni az általuk lakott utcákba Párizsban.
Senara
Orbán: "nem akarunk olyan országgá válni, amelyet ellepnek a menekültek"... nem csak ha fizetnek akkor jöhet bárki .
silber13
De minek is jöjjenek, hiszen otthonról is eldönthetik, hogy szerintük mi a jó az ittenieknek.
furfang
@Yoda69: Hát akkor fájdalom, de nagyon örülnék, ha ellennénk még jó néhány évig nélküled.
lenhardtibolya
@Yoda69: Ez a megjegyzés szellemes, de remélem, hogy nem "menekülnek" tőlünk az emberek, legfeljebb sokan vannak olyanok, akik külföldön dolgoznak a magasabb bérek miatt. (Természetesen ennek sem kell örülni, reméljük, hogy előbb-utóbb visszajönnek majd, és itthon is megélnek.)
gabrella
Sokat jártam a józsefvárosi kínai piacra és ott bizony rengeteg román cigány,magyarul beszélő volt.
Na ezek akarnak Mo-ra jönni. Ezeknek adta meg az Orbán kormány a választási lehetőséget úgy,hogy nem itt élnek és adóznak.
lenhardtibolya
@gabrella: Itt valami nem stimmel! Ingyen lakást nálunk a "kisebbségiek" kapnak, nem pedig a magyarok. Ha Erdélyből áttelepültek családok, akkor azok eladták az ottani házukat, lakásukat és abból vettek itt másikat. Akiknek nem tellett ilyesmire, azok albérletben élnek. (Van példa a családban, azért állítom.) Egyébként azt is mondom, hogy az erdélyi magyarok nagyon szorgalmasan, becsületesen dolgoznak. Nem őmiattuk mondhatta azt Orbán, hogy nem akar menekülteket, hiszen a magyarok nem számítanak itthon menekültnek.
lenhardtibolya
@furfang: Egyetértek. Meg kell nézni a menekülttáborok környékét, ahol a helyiek már nem mernek elmenni az utcán, mert az "eltérő kultúra" képviselői elképesztően viselkednek. Ezek beilleszkedni sem fognak, nemhogy dolgozni, tehát csak pénzbe kerülnek, pedig sajnos van már egy "saját" néprétegünk, akik szintén képtelenek fenntartani magukat segítség nélkül...
lenhardtibolya
@gabrella: Érdekes nézőpont a józsefvárosi kínai piac... Én nem onnan tájékozódom, ezért talán szélesebb a látóköröm, és nem csak a romániai cigányokat veszem észre, akikből egyébként Budapest utcáin is rengetegen lődörögnek és kínálgatnak ágyneműket és minden egyéb kacatot. Na, ezek tényleg nem kellenének ide!
gabrella
@lenhardtibolya: De ezek bolondok lennének nem magyar állampolgárságot kérni.Hiszen sok minden jó jár vele.
gabrella
@lenhardtibolya: De a magyar származású osztrákokat nem láttam ott de még azt sem hallottam,hogy állampolgárságért kuncsorognak.
Meine Ehre heisst Treue
@pacsni: Hasonló a helyzet nálunk is. Követelőznek, pénzt kapnak, pedig simán ki kellene tenni őket az országból.
nehogymá
az itt lévö menekültek nagy része nem is ide indult,csak itt akadt fönn a határon.ugyanugy mint a sok román állampolgár,aki magyarként ugy huz keresztül az országon,hogy tán még nem is tankol itt.irány német ország ,ausztria anglia.1oo ooo magyart mondanak németbe,meg rengeteg románt,akik nagy része magyarként ment oda. nem bukarestböl indultak meg nyugatra a 8o as évek végén se,székely testvéreink használtak minket ugró deszkának.
Meine Ehre heisst Treue
@nehogymá: Igaz, de ettől még ki kellene takarítani őket innen.
karaj
@Manhattan: Hallgass már egy kis Klubrádiót, ne csak a birodalmi rádiókat.És utána gondolkozz !
lenhardtibolya
@gabrella: Ez igaz. Valahogy Burgenlandban jól élnek a magyarok, nem vágyakoznak "haza", hiszen ők itthon/otthon vannak. Az persze valószínű, hogy ők is kettős állampolgárok, és szavazni fognak. (Erre vonatkozó személyes tapasztalatom nincs.)
Tootsy
@Meine Ehre heisst Treue: Mint hogyha valaki (orban viktor) nem is olyan regen boldogan kozolte, hogy mar majdnem 500 ezer fonel tartanak a magyar allampolgarsag osztogatasaban,... (iden augusztusban volt ez),... Tulajdonkeppen eddig csak aki nem akart, az nem lett magyar allampolgar, hiszen mindegyikukben potencialis fideSS-re szavazot lat orban vezir, aki naivan azt hiszi, hogy az itt menedekjogot - es allampolgarsagot kapott emberek majd halabol o"ra' es a partjara fognak szavazni,... Hogy mekkorat teved, azt o meg fel sem tudja merni, mert halvany lila fingja sincs egy menekult lelkivilagarol. Mar reges regen nem politikai menekultek, hanem gazdasagi menekultek aradnak MINDENHOVA, rengetegen Ausztraliaba es hozzank, Uj-Zelandra is. Ez a kormany sem tud veluk mit kezdeni, bizony, itt is menekulttaborokba teszik oket, mert tulnyomo reszuk irastudatlan, kepzetlen no es pici gyerek, a ferfiak pedig szinten szakma nelkul jonnek ide, de foleg mindannyian ugy, hogy egy szot sem beszelnek angolul. Iszonyu sokba kerulnek az allamnak, de oket nem biztatjak azzal, hogy itt szakmat es mindenben ingyenes ellatast kapnak, mert meg ebben a tarsadalomban is van egy bizonyosfajta , bar igen alacsony munkanelkuliseg.
Tootsy
@lenhardtibolya: Kedves Ibolya, azert, mert @gabrella kijart a jozsefvarosi piacra, attol meg masfele is tajekozodhatott, ha valaki odajart, az nem jelenti azt, hogy loszemuveget hord, es nem latja pl. az utcan keregeto kulfoldieket, akik magyarul meg keregetni sem tudnak, hanem egy cedulat mutogatnak, amin roviden le van irva hanyatott sorsuk, es hogy mire keregetik a penzt.

A menekultek kerdeset nalunk sokkal gazdagabb orszagok sem tudjak megoldani, sokkal tobb penzbol, de orban vezirnek elgurulhattak az aktualis bogyoi, mert par honappal ezelott o invitalt mindenkit Magyarorszagra, es ugy osztogatta a magyar allampolarsagot, mint bucsuban a vattacukrot,... Hiszen szamara a magyar allampolgarok egy kalap sz@rt sem ernek, felazsiaiak, es kulonben is , lezerjanival elve, mindenki annyit er, amennyit ossze tudott grundolni,...Ha nem dicsekedett volna el orban azzal, hogy augusztusban mar majdnem eleri az 500 ezret a magyar allampolgarsagert folyamodok szama... Es egyaltalan nem biztos, hogy oik tudjak, hova kell behuzni az ikszet, hiszen a legnagyobb hanyaduk magyarul sem tud... Viszont a segelyekert, elonyokert , ingyenes juttatasokert pontosan ugy tartjak a markukat, mintha ertenenek magyarul...:o((
mátmar
Még szerencse, hogy egy-két héten belül el akarnak menni, mert még az alapvető dolgokat sem kapják meg.
pacsni
@Meine Ehre heisst Treue: egyettèrtek veled, kiveluk a francba, fogani merek, hogy a sajàt orszàgukba meghuzzàk magulkat, mert ha nem akkor kapnànak egy pàr golyt a nyakukkozè! Ahelyett, hogy segitenènek rendbehozni az orszàgot,ahonnan jonnek, idejonnek kovetelozni semmit csinàlni ès mèg nem is beszèlik a nyelvet, aztàn mèg èpiteni kell a mussulmanoknak a Moskeàt, hogy konyoroghessenek.
Màr 20 èvvel ezelott ahol dolgoztam a munkakozvetitonèl, egyik reggel mentem dolgozni
olyan 8 ora elott mikor ottvoltak vagy 2o-an konyorogni, letèrdeltek, majd fràszt kaptam.
ès ha szoltàlvolna valamit akkor lehet, hogy egy kèst a hàtamba talàltam volna, mert adja isten, hogy oket ilyenkor nemszabad megzavarni. Hat az ilyenekbol nem kèrunk
akik nem termelnek csak nyug az àllam terhère. Most az egyszer vikinek igaza van.
coni
Orbán nem azt mondja vagy teszi amit gondol vagy tenne, hanem amit Finkelstein tanácsadója szerint a nép hallani akar (nem leszünk gyarmat, le a komcsikkal, ki a multikkal, le a bankokkal, a gaz nyugat).
Van egy nagyon széles réteg ebben az országban aki azt hiszi, ha csődbe mennek a bankok az neki nagyon jó és nem gondol bele, hogy a rezsim nem fogja neki kifizetni a betéteit a bank helyett, mert még a költségvetést sem tudja abszolválni.
pacsni
@furfang: ez is igaz, màr a rendorok is fèlnektoluk, mert ezek igen legtobbje bevàndorlòk, de kivàndoroltak az orszàgukbòl a bortonbol, mert a krèm az nem vàndorol ki.
pacsni
@gabrella: nem itt èlnek ès adozna, de itt lopnak!
Yoda69
@furfang: Megnyugodhatsz, ha orban nyer holt biztos hogy nem koltozunk haza. De az is biztos hogy tovabbi szazezrek fognak elmenekulni Magyarorszagrol.
furfang
@Yoda69: Ezt mindenkinek magának kell eldönteni, hogy hol miért érzi jól, vagy rosszul magát. Ez az általatok sokszor diktatúrának csúfolt rendszerben ma Mo-on megengedett, és miután 2011. május 1-jétől szabad a munkavállalás is az unióban, oda jön-megy mindenki ahova akar. Ez éppen az Orbán kormány idején szabadult fel, tehát nem kell belekeverni a több pénzért, vagy kalandvágyból felkerekedetteket a hozzád hasonlóak ügyével. Állítom, hogy jóval több van az előzőekből, mint a tiédből. Miért is ne tenné, ha van hozzá lehetősége? Ezt teszi a spanyol a francia, és minden más náció, ha máshol is ki akarja próbálni magát.
lenhardtibolya
@Tootsy: Kérem, ne vegye rossz néven, de a határainkon kívül élő magyarok, és az Afrikából ill. Ázsiából ide érkező un. menekültek között van némi különbség. Akik az utcán kéregetnek és nem tudnak magyarul sem, azoknak nem lehet magyar állampolgárságuk, azok egyszerűen idegen koldusok (sajnos a koldusmaffia részei, őket úgy adják-veszik a "gazdáik" hogy az elképesztő).
Nem könnyű eligazodni mostanában a választás előtti gyűlöletkampány idején, ez biztos.
Lehet tájékozódni természetesen bárhol, akár a kínai piacon is, de akkor a valóságnak csak egy kis részletét látja az ember, ahogy az utcai koldusok esetében is.
A fidesszel és vezetőivel kapcsolatban már többször leírtam, hogy nem vagyok az ő pártjukon (főleg nem a pártjukban), igyekszem a saját értékrendem szerint megítélni őket, vannak hibáik és időnként jó megnyilvánulásaik is. Sajnos mostanában főleg a rossz dolgok kerülnek előtérbe...
mariaberta
Csak mint a politikához nem értő kérdezem:
Mi lenne azzal a sok magyar állampolgárral, akik mint korábban"hárommillió koldus" kivándorolt Amerikába, az 56 után kivándoroltak különböző országokba mint menekültek, és akik ma kénytelenek elhagyni Magyarországot, ha ugyan úgy vélekednének adott országok, mint ahogy Orbán nyilatkozik, vagyis, hogy ne lepjenek el menekültek.
És mi lenne a mi menekültjeinkkel? Ha minden ország így vélekedne? Mi is lenne? Várom min.eln. Úr válaszát, amire természetesen hiába várok!
Csak azt ne higgye el, hogy mindenki tök hülye...
Vizual
Ha nem akarunk olyan országgá válni, akkor miért értékeltük le a magyar állampolgárságot, egyszerű adok veszek akció szintjére. ? Eddig is de ezután is jönnek hozzánk a romániai magyarok. Nem lenne baj, de tömegük azt eredményezte, hogy a vállalkozások amiket indítottak, kizárólag, (leginkább) hasonló romániai magyarokból állt össze, alkalmaznak. Kerepesi út. Erdély - Mo. állandó járatok. Az első eresztés már letelepedett, családja lett, romániai magyarokból választva, és ha vállalkozik vagy valahol irányít valamit már nem veszi fel a az echte magyart. És még így is helyesnek tartom hogy kap magyar állampolgárságot, adót pedig nem tudom hol fizet, de azt igen, hogy a forintot kiviszi Erdélybe, ott erősíti a megélhetést. Nem sajnálom tőlük, de így a magyar saját hazájában lesz rabszolga és had ne mondjam ki is a tartója. És kint kapják a pénzbeli támogatásokat, iskolákat, szavazati jogot Mo.-ra. és sok kedvezményt, tanulást eü-t. Mert ugye ha elkezdi fizetni a havi 40 ezret már mindent megkap. Tény némely szolgáltatást plusz pénzért.
.Amit a nyugaton lévőkkel együtt látok. A legnagyobb probléma az, hogy nem a fogadó ország szokásaihoz alkalmazkodnak, hanem saját ortodox szokásaikat próbálják meghonosítani. Mecset, kendő, és szerintem helyesen elsőre a franciák, majd a kanadaiak léptek is. Túlzott liberalizmusból, pár ország elemei, pártja tiltakoztak is. Magyar párt is, itthon meg tépi magát. Régen jó volt, hogy sz@t pucoltak, ma már elszaladt velük az önérzet. A jót hamar megszokják. és folyathatnám is.
Yoda69
@furfang: Meg jo. Elvegre meg EU tagalam vagyunk. Bar ha orban marad akkor nem sokaig.
De azt te is belatod, a diakok roghoz kotese, nem eppen demokratikus hozas volt a fuhrertol.
furfang
@Yoda69: Én csak azt látom, hogy a magyar emberek hozzájárulásával kitanított emberek a már amúgy is gazdag országokat gyarapítják a tudásukkal. Ez olyan, mintha a koldus a kenyérre kapott pénzét odaadná a milliomosnak, hadd legyen még gazdagabb. Valamit vissza kellene, hogy kapjunk a befektetésünkből.Az ország javai már mind külföldi kézen, legalább a szellemi javainknak kellene a hasznát is látni valahogy.
Írtam már előbb, számomra a közösség, a többség nagyon fontos, nem szeretem, ha az egyén boldogulása a közösség kárára valósul meg. Vissza is kell adni valamit abból amit kapott.
gabrella
@furfang: Arról is mesélj,hogy a politikusok bezzeg milyen gazdagok, de az orvosoknak el kell menni mert az ő fizetéseiket a politikusok határozzák meg!
kukac50
Van Magyarországon annyi éhező csóró ember,hogy a menekültek már nem hiányoznak.
Az 50 ezer forint alatti összegből élő embereken sem tud ,nem is akar segíteni élhetőbb életet élni . Ne fokozzuk a szegénységet.
furfang
@gabrella: Nem hiszem, hogy mesélnék,itt élek és csak a saját véleményem, és tapasztalatom írom.
Igen a politikusok egy része gazdag, más része jómódú, mégsem akar a legtöbb ember politikus lenni. Nem csak az orvosoknak, mindenkinek nagyon kevés a bére, azt hiszem az unióban hátulról az első háromban benne vagyunk, de bért csak úgy lehet emelni, ha megtermeljük. Az iparunkat megvették a nyugatiak, a gyárak többségét bezárták, a helyét behintették sóval. Újra kell szervezni az ipart, de ahhoz piac is kell, no meg az uniós kvótákon belül kell maradni pl a cukor gyártásnál. Nem egyszerű. Ha ez megy majd akkor lehet bért emelni orvosnak, tanárnak, irodistának ( bár ezek még így is emeltek, innen látni, hogy nem lopnak annyit mint hiszik sokan, kap a lakosság különböző jogcímeken). Ebbe l0-20 évet bele kell tenni, tetszik nem tetszik. Akkor kellett volna lázadnunk, amikor privatizáltak, de akkor elmagyarázták, hogy ki kell alakítani a magyar burzsoáziát. No ez megtörtént, hiba nincs. Most innen tovább, de tovább, keservesen de muszáj!
gabrella
@furfang: Ó háát ezt meg is értenénk sokan,hogy nincs pénz de amikor azt látjuk,hogy stadion és egyéb szükségtelen dolgokra na és a politikusok luxusára van, akkor bizony kinyílik a bicska a zsebünkben!
furfang
@gabrella: Én meg ezt értem meg, csak sajnos most már zárt kapukat döngetünk, mert szinte minden magán tulajdon lett. Az ország pénzbeni vagyona a külföldi bankokban. Idézet az index.hu/gazdaság "242 milliárd dollár körüli vagyonról beszélünk! És ezzel benne vagyunk a top 20-as listában! (Ehhez, csak gratulálni tudok, már megint egy negatív rekord) Ennyi pénz áramlott ki 1980-2010 között Magyarországról."
És mint írtam az üzemek gyárak mind eladva, megsemmisítve. Ki van fosztva az ország. És nem feltétlenül a politikusoknál lévő pénz a sok, pláne nem a mostaniaknál, hanem azoknál, akik ezt a privatizációt elősegítették,és akik hozzájutottak az értékekhez, már a 80-as évektől kezdve. Amiket most építenek az legalább a mienk, reméljük nem jön egy másik kormány, akik hip-hop újra eladja, meg azt is, amit visszavásároltunk. ( mondjuk a foci siralmas állapotát tekintve én is felfüggeszteném a stadionok építését, bár azt hiszem előrehaladott állapotban vannak már.Majd atletizálnak benne, meg gyakorolják a focit, hátha egyszer összejön.
nehogymá
furfang a gazdaságunkat az tette tönkre ,hogy megszünt a kgst ,kiderült ,hogy minden tagországnak kilóg a segge a gatyából és jószrével fizetésképtelen. az elsö választott kormányunk meg még véletlenül se akart semmilyen kapcsolatot az oroszokkal,elmebeteg rendeletekkel kizárta a magyarokat az orosz piacról.na azt szivjuk most is.ha akkor azért verte volna adósságba az országot,hogy meghitelezze az orosz piacon maradást akkor semmi bajunk nem lenne.ehelyett azt hitte .hogy a huszadrangu magyar ipari vagy nem pont elsöosztályu az elmaradott technologia miatt drága egyéb magyar termékeket majd megveszik.idióták
gabrella
@furfang: Nekem meg egy életem van, az is a vége felé és nyomorogjak mert hátha egyszer összejön a foci!
A visszavásárlások is kétes ügyek, mert nagyon drágán veszik vissza.
Ezzel is úgy vagyok mint a műemlék szar házakkal,hogy kevesebbe kerül egy hasznos valamit építeni,mint rengeteg pénzt feláldozni a restaurálására!
gabrella
@furfang: Ja és nem az ipart kell először újraszervezni, talán az élelmiszeripart, hanem a mezőgazdaságot.
Mert azt a sanszot nem illene kihagyni,hogy agrár-ipari ország lehetünk.
bakegya
Az imádkozó hadvezér milyen kegyes!---A tiborcéknál azért néhányan elférnének- a tündérfarmon- talán egy kevés kétkezi munkáért egy marék gabonát is dobhatna nekik a gazda-asszony csak úgy a szabadságharcos idegenforgalmas tudás piharcán.
outsider
orban: "nem akarunk olyan országgá válni, amelyet ellepnek a menekültek" ...mi a menekülő magyarok és a menekülni vágyó magyarok országa vagyunk!
Mi ebben is jobban teljesítünk. Hajrá fideszmaffialand, hajrá fideszek!
bakegya
@outsider: minket ki-magukat meg be biztosítja ez a gyászhuszárkodó.Egyértelmű.Ő ordította tegnapelőtt.
furfang
@gabrella: Én megértelek, hogy jól akarsz élni, én is, de nem ringatom magam hamis illúziókba. Van egy régi mondás " szarból nem lehet várat építeni". Üres a spájz, és üres is marad még jó ideig, ez nem máról holnapra dolog, hanem pont az amit írtál, hol drágán, hol spekulációval visszavásárolt javainkból lehetséges a gyarapodás.
A mezőgazdaság úgy néz ki beindult, van piac is, az oroszokkal nyitottak, nagy felvevők. A belső piacokra kellene valamiféle " hangyaszövetkezeteket" létesíteni, hogy az a kevés ember, aki szeret még dolgozni az a megtermelt áruját ne a kereskedőláncokon keresztül fillérekért tudja piacra dobni.
gabrella
@furfang: Az üres spajzból stadiont építenek?
furfang
A stadion a nagy egészhez képest bolha se..én a kelés. Mindegyik kormány preferált valamilyen ágazatot, ezek a sportot, az előzőek mit is? Igen az útépítéseket, völgyhidakat, két méteres kilátót, és a sok hasznos munkatársat, tanácsadót, médiamunkást stb. Viszont az ő és elődeik és Antallék lelkén szárad az a töméntelen privatizáció, ami miatt zsákban futunk. A fidesz kisinas sem volt ebben a kérdésben, utálják is érte a nyugatiak is, és belföldi kiszolgálóik is.( én meg ezért kedvelem, és bízom bennük jobban mint bármelyik másikban. A jobbik elképzelései jók, de illúziók per ma.Na így valahogy, most el kell mennem de majd válaszolok később, ha írsz.
outsider
@furfang: "Igen az útépítéseket, völgyhidakat, két méteres kilátót, és a sok hasznos munkatársat, tanácsadót, médiamunkást stb."

A mindent ütő "nyócév", megint... mindig:) Ha akkor lophattak, akkor most is szabad,
a lényeg hogy a magyarok mindig meg legyenek lopva, szép múlt, jelen és jövő...
egy tragédiához vezető úton.
furfang
@outsider: Én nem adtam felmentést semmilyen lopásnak, sem a múltban, sem most. Az elmúlt 8 évet hiába nem hozzuk szóba, ugyanígy az előző éveket is,azért az ott van a múltunkban, és derekasan beleszól a jelenbe, de a jövőbe is, ezt nem nehéz átlátni!
Ráadásul azok készülődnek újra a hatalomra, akik akkor voltak, márpedig kutyából nem lesz szalonna csak kutyaszalonna.
outsider
@furfang: Csak a fidesz a kivétel? Jól értem, ők a grállovagok?:)
furfang
@outsider: Az ország javaiból az ő idejükben nagyon keveset adtak el. Ez tény, és a többihez képest ebben a kérdésben grállovagok.
outsider
@furfang: Nos igen, amazok eladták, emezek ellopják.

Egyik sem lovagias viselkedés, de hát a pártok már csak ilyenek:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.