A magyarok csaknem fele szegénységben él a Tárki kutatása szerint. Összesítve azt lehet mondani, hogy az emberek 47 százaléka nélkülöz valamilyen módon. A rendszerváltás óta ez a legrosszabb adat.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@nahát: Sajnos vannak ilyenek valójában is,nem egy embert ismerek,akit fillérekért meg akarnak szakítani.
Ez a mai magyar valóság,ráadásul Qrbán az új munka törvénykönyvvel még nagyobb lovat adott a munkáltatók alá.
Nem véletlenül menekülnek tízezrével az emberek Magyarországról.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Feraj49
Most érzik akkor érzik a magyar fiatalok,a nyugati demokrácia,és életszínvonal " magyar változatát" ! Apáitok,anyáitok ezért vonult tömegével az utcára,rendszerváltást követelve. Ja,hogy nem "osztrákossá" sikerült, Hát ez Mo. Csak így tovább a nyugatimádat felé." El lehet menni"-mondta egy " nagy politikusunk",miközben ő maradt.Igen oda is cselédnek.
Csizmás Kond
"egyre több a huszonéves fiatal és a házaspár, akik bankhitel miatt veszítették el otthonukat.'
...ebben az értelemben akkor nem a lakhatásra vettek fel kölcsönt, hanem más igényekre a lakhatásuk terhére.
Meine Ehre heisst Treue
@Csizmás Kond: Ez is benne van, de szerintem nem ez az általános ok.
A Tündik bündije
@Feraj49: "El lehet menni" mondta azoknak a cégeknek, akiknek nem tetszett az adózási rendszer, de nem a magánszemélyeknek. Kissé huzatos a memóriád.

@Csizmás Kond: Mert szerinted minden fiatal anyu-apu tömött pénztárcájával indul neki az életnek, és nem kell nekik lakáskölcsön? Te melyik párhuzamos dimenzióból írogatsz?
nahát
Mert nem tanultak meg "normálisan" élni.
radios45
@nahát: mert nem is fognak, de ez egy ilyen degradált leépített túladóztatott élhetetlen Usa imádó divat buzi országban, nem is csoda hogy ilyenek a fiatalok.
Feraj49
@A Tündik bündije: A "huzatos memóriámról" csak annyit,mielőtt a Tied is az lenne ! /minden személyeskedés nélkül/ Ezt a "szlogent" már átvették és mondogatják a munkaadók,és párttársaid.Már nekem is mondták.Csak annyit,hogy külföldön már több mint 200 000 magyar dolgozik.Ebből Angliában kb.15 000Ft. Felőlem védheted a nyugdíjkorhatárt emelő,orvosi várólistát kitaláló,szemkilövető főnöködet.Remélem nem kerül be a parlamentbe.
A Tündik bündije
@Feraj49: Bekerül, ne aggódj. Alig egy hónap alatt plusz 18 ezer lájkot kapott a Facebookon a már meglévők mellé, és ez sokatmondó. Ez a bravúr még orbánnak sem sikerült az utóbbi hónapokban.
Az a külföldön dolgozó 200 ezer meg kábé a duplája, köszönhetően a jelenkori kormánynak (is).
rokker33
@nahát: Nagy barom vagy azt tudod-e?Ilyen ostobaságot írni,hogy "normálisan élni" nem hiszem hogy az IQ-d üti a 40-et,de egy fideszes birkától mit is várhatnánk!!
Az emberek élnének "normálisan" ha megfelelő mennyiségű munkahely lenne meg EU-s fizetés nem 47.000 ből meg 75.000 ből kellene megélnünk meg olyanoknak is akiknek 4 szakmája meg érettségije van!
Zsuzsanna2013
@rokker33: 4 szakmával, érettségivel utcát söprök közmunkásként. Szégyenként élem meg. És még a 47 sem lesz meg nettóban. Mert nincs más választásom jelenleg.
Zsuzsanna2013
De legalább tisztességes munkám van. És ha valaki be mer szólni, mert elvállaltam, odamegyek és lekeverek egy nagy pofont neki.
rokker33
@Zsuzsanna2013: Sajnálom hogy így alakult hidd el nekem se jobb NETTÓ 80.000 Ft ot keresek 12 órázok 3 óra az oda vissza út szóval nem kellemes reggel 3:40 kor megyek el otthonról este 20:00 ra érek haza!Itt egyesek szerint normálisan kellene élni de ahhoz munkahely kell normális fizetéssel ami itt Magyarországon nincs!És csodálkozik Orbán,hogy mindenki menekül innen!!
rokker33
Remélem a Fideszt Istenítők is nézik és lássák,hogy milyen szar is az élet valójában és nem kolbászból van a kerítés mint ahogy ezt a királyuk vagy az Istenük Orbán állítja!És azért közel 50% nélkülöző ember már nem kis létszám és nem lehet mindig az elmútnyócév szöveg mögé bújni,mert ezért csakis Orbánék tehetnek!
A Tündik bündije
@rokker33: 80 E nettó, 12 órás műszak... véletlenül nem valami összeszerelő üzemben dolgozol?
nahát
@rokker33:látom te még viselkedni sem tanultál meg, loser!
hetöndöe
@rokker33: 12 órában 80 nettót keresni,az még a minimálbérnél is alacsonyabb,sőt mondhatni törvénytelen.
A kurva anyját az ilyen munkáltatónak.
nahát
@hetöndöe: szerintem mozigépész és vetít !
hetöndöe
@nahát: Sajnos vannak ilyenek valójában is,nem egy embert ismerek,akit fillérekért meg akarnak szakítani.
Ez a mai magyar valóság,ráadásul Qrbán az új munka törvénykönyvvel még nagyobb lovat adott a munkáltatók alá.
Nem véletlenül menekülnek tízezrével az emberek Magyarországról.
Zsuzsanna2013
@rokker33: Ismerős. Dolgoztam gyárban is anno. 12 órában fillérekért. Kitartás és keresd mindennap az új munkahelyet..ahogy én is teszem. Drukkolok.
A Tündik bündije
@hetöndöe: Nem törvénytelen, ha a munkaidő a heti 48 órát nem haladja meg. Azért kérdezem tőle, nem valami összeszerelő üzemben dolgozik-e, mert manapság az a divat ezeknél (Bosch, Audi, Jabil, stb.) hogy 12 órában három nap / három pihi / három éjszaka / három pihi ütemben dolgoztatnak. (Ritkábban két nap / két éjszaka / négy pihi, de ugye az is 12 órában).
rokker33
@A Tündik bündije: Jabilban dolgozom már egy ideje,nem összeszerelőként hanem beültető gépkezelőnek vagyok felvéve,de így se sokkal több a fizetésem mint egy összeszerelőnek és nagyobb is a felelősség rajtam!
@hetöndöe:Sajna ez van itt Borsodban nem igazán van sok választás vagy ez vagy a közmunka!
@Zsuzsanna2013: Intézem a külföldi melót csak azt várom,hogy fizessenek ki és már számolok is le.Nem maradok itt tanulom a német nyelvet.Ha lesz rá lehetőségem akkor megyek!Neked is drukkolok biztos találsz ennél a munkánál sokkal jobbat!
Zsuzsanna2013
@rokker33: Próbálj arra gondolni, ez csak átmeneti időszak... És emeld fel a fejed! Azt soha ne hagyd, hogy a méltóságod elvegyék! Tisztes szegényen élni még mindig jobb, mint bűnözésből meggazdagodni és kocsmáról kocsmára járni, mint sokan!! Aki beszól, mert nem telik erre-arra ott a középső ujj bemutatni... Ha van párod, családod, aki szeret, akkor meg gazdagabb másoknál. A szeretet mindenen átsegít.
rokker33
@nahát: Ilyen hozzászólásra nem lehet normálisan kulturáltan válaszolni és előbb tanulj meg Te normálisan írni ne ilyen baromságokat amiket szoktál,akkor a hozzászólók,se fognak lehülyézni,mert szerintem nem én vagyok az első és nem is az utolsó akinek ez a véleménye rólad,hogy ostoba vagy!!!
nahát
@rokker33: látom tényleg rád illik,de hát ha Ííy reagálsz az téged minősít.. A nem tetsző dolgok sok primitív emberben agressziót váltanak ki, amely először alpári trágárkodásban manifesztálódik!!
Zsuzsanna2013
@rokker33: ügyvédi irodába jelentkeztem dolgozni asszisztensnek...imádom a jogi ügyeket... Sok sikert Neked is...
miazavalami
@Zsuzsanna2013: ne szégyelld hogy közmunkás vagy. Én is voltam két évig, de itt még senki se szólt le érte. Ha nekem sikerült kivergődni ebből az áldatlan helyzetből neked is sikerülni fog remélem. A legszebb az egészben , hogy most ott dolgozom meósként ahol közmunkásként a legjobban megaláztak. Megtehetném , hogy kicseszek velük , de nem teszem. A kicsinyes bosszúállás nem az én műfajom.
A Tündik bündije
@rokker33: Gondoltam, hogy valami ilyen gyárról van szó. Én még akkortájt költöztem el Tiszaújvárosból, mikor a Jabil megnyitott :-)
rokker33
@A Tündik bündije: Nem veszítettél semmit szerintem,hogy elköltöztél Tiszaújvárosból és a Jabilban,se dolgozol :) Jó vannak ennél rosszabb helyek is arra jó,hogy ne halljak éhen meg a család,de előrehaladni ebből nem lehet!
@Zsuzsanna2013:Jól írja @miazavalami: nem kell szégyellni,hogy közmunkán dolgozol a lényeg hogy tisztességes vagy nem kell úgy lefeküdnöd,hogy lehet éjszaka rád törik a TEK-esek az ajtót!Nem sok pénz,de még mindig jobb a fizetésért sorba állni amiért megdolgoztál mint a segélyér!
@nahát: "A nem tetsző dolgok sok primitív emberben agressziót váltanak ki,"
Hát én szerintem nagyon finoman is fogalmaztam semmi olyat nem írtam ami durva lenne vagy nem mondanám a szemedbe!Itt a Te hozzászólásaid szoktak primitívek és durvák lenni!Nem egy hozzászólásodat olvastam már és árad belőled a rosszindulat vagy lehet csak egyszerűen provokálod az itt a fórumozókat,hogy mi a jó ebbe azt nem tudom,de gusztustalannak tartom az ilyen viselkedést!
csa-csa
@rokker33: "még mindig jobb a fizetésért sorba állni amiért megdolgoztál mint a segélyér!"
ha tudnád milyen kevesen gondolkodnak így!
rokker33
@csa-csa: Hát igen,de a legtöbbjük nem az idén barnultak le :) És tőlük többet nem is lehet várni,ha felveszik is dolgozni akkor is csak a lapátnyelet támasszák!
kkalman
Várom, hogy valamelyik agyoniskolázott szófosó gyurcsánybajnaizzon egy tirádát legalább, beleszőve a zemuttnyócévet is, rájuk hárítva minden felelősséget.
Tekla
@nahát: Tökéletesen igazad van ,a legtöbb általam ismert fiatal ,nem tudja mi a munka. De a sörözés ,piázás ,bagózás bulizás ezerrel megy.
Soha nem dolgozott ,otthon nagyon kímélték. Nem tudna egy ebédet főzni ,szörnyen halna ,ha minden nap kézzel kéne mosnia ,csak a saját cuccát.
Nem tud fát vágni,hasogatni, némelyik tüzet rakni sem. Nem ért a családi ház építés legalapvetőbb ismereteihez, nem tud állatot tartani ,de még a kertészeti munkákhoz is béna. Az egészség megőrzés ,család fenntartás ,beosztás...
Ez pedig a szülő súlyos mulasztása. Mert oké ,hogy nem kell ma ,de a gyerekünket az életre készítjük fel ,tehát ezekre is készülni kell.
nahát
@rokker33: még sem ütköznek az én írásaim az oldal szabályaiba , a te alpári megnyilvánulásaiddal szemben!!! Az hogy nem tetszik valakinek, az meg nem érdekel, főleg nem, ha betalál egy ilyen alaknak mint te.
Voltam én is hasonló helyzetben mint te, csak azért kerültem jobb lehetőségekhez az életben, mert míg az akkori munkatársaim kocsmáztak és mindenkit okoltak, szidtak a saját helyzetükért , én képeztem magam, iskolába jártam , tanfolyamokat végeztem és 6 év után sikerült kiszabadulnom abból a csapdából amiben pl. te is vagy. Most több munkám is van, tanítok is és nem panaszkodom, csak sajnálom tudom a régi munkatársaimat, hogy még mindig ugyan abba a lehetetlen helyzetben, napról napra élek, miközben az árnyékuk már beleégett a kocsmapultba.
kamazuka
@Zsuzsanna2013: Esetleg nincsen gépészmérnöki vagy gépjármű villamossági játasságod?
öcsi55
Ne vitatkozzatok! Megmondta a kedves vezető,jobban élünk mint négy éve és még jobban is teljesít az ország.
irén48
@A Tündik bündije: Nem mindegy hol dolgozol Komonista rendszerben 8 orra munka 8 orr PIhenés 8 orra szorakozás volt megsem tetcet senkinek hát akor szakadjanak meg é béréra
lemma
...csak elfelejtette mondani, hogy blood-sweat-n-tears ... ez a nagy helyzet :/...
verőce21
Sajnos a "huszonévesekből" VAN legtöbb az utcán. És ez nagyon elkeserítő a jövőre nézve. :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.