Hat év fogházra ítélte négy ember halálát követelő ittas járművezetés miatt Eva Rezesová szlovák állampolgárt pénteken első fokon, nem jogerősen a Gödöllői Járásbíróság. A közúti veszélyeztetés vádja alól ugyanakkor felmentették a vádlottat.

A nő az ítélet szerint a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra, ebből leszámítják azt a 15 hónapot, amelyet eddig előzetes letartóztatásban töltött.

Rezesova hat év letöltendőt kapott

A vádlottat bilincsben vezették be a tárgyalóterembe.

Eva Rezesová 2012. augusztus 21-én hajnalban ittasan, az M3-as autópályán, X5-ös BMW-jével mintegy 165 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant egy személyautóba. A Fiat Puntó az ütközés után azonnal kigyulladt, és a benne ülő két házaspár meghalt.

A bíróság szóbeli indoklása szerint nem kizárható, hogy a sértettek járműve szabálytalan sávváltást hajtott végre közvetlenül a baleset előtt. Ugyanakkor a bíróság azt is kifejtette, hogy ha a vádlott az autópályán engedélyezett leggyorsabb, óránkénti 130 kilométeres sebességgel halad, akkor vagy fél méterrel a sértetti jármű előtt felveszi annak sebességét és nem ütköznek össze, vagy mintegy 10 kilométeres sebességkülönbséggel ütköznek, és abban az esetben a másik jármű utasai nem szenvednek halálos sérüléseket. Ezzel szemben a vádlott mintegy 165 kilométeres sebességgel haladt a négy halálos áldozatot követelő ütközéskor.

A bíróság a vádlottat öt évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Rezesova hat év letöltendőt kapott

A közúti veszélyeztetés vádpontja alóli felmentéssel kapcsolatban a bíró azt emelte ki, hogy azt nem a vádlott követte el.

Hantos Ádám ügyvéd, a sértettek jogi képviselője a szóbeli indoklás szünetében elmondta, hogy a több ember halálát okozó ittas járművezetés 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, tehát ebben az ügyben az elsőfokú ítéletben kiszabott szabadságvesztés lehetne súlyosabb is.

Az ügyvéd hozzátette: ha a vádlott szabályosan közlekedett volna, akkor nem lettek volna halálos áldozatai a balesetnek. Hantos Ádám hozzátette azt is, az eddig megismert tényállás alapján már biztosra vehető, hogy a polgári jogi, kártérítési felelősség egy másik eljárásban megállapítható.

A bíróság szóbeli indoklása még várhatóan órákig eltarthat.

Korábban az ügyész tíz évnél is súlyosabb szabadságvesztést indítványozott több ember halálát okozó ittas járművezetés és közúti veszélyeztetés miatt, a vádlott és védője ugyanakkor felmentést kért. A vádlott a bírósági eljárás megindításakor nem kérvényezte annak Szlovákiába való áthelyezését. Az ittassággal kapcsolatban arra hivatkozott, hogy csak előző nap ivott, az "eltéréseket" az arcüreggyulladására, köhögésére útközben beszedett gyógyszerek okozhatták, valamint az, hogy a karambol utáni sokkos állapotában meghúzta a mellette lévő, folyadékkal teli üveget, amelyben vodka volt.

Az ügyész korábbi állásfoglalása szerint a nő valójában közepes mértékű alkoholos befolyásoltság alatt vezette kocsiját, így ez a védekezés nem vehető figyelembe.

Szlovák sajtóhírek szerint a vádlott a kassai "Rezes klán" egyik tagja, Eva Varholíková Rezesová. Apja Alexander Rezes a 1990-es években Vladimír Meciar kormányának közlekedési minisztere, a kassai vasmű privatizációjának kulcsszereplője, az ország második leggazdagabb embere volt. A büntetőpert a szlovák média a helyszínen is nagy érdeklődéssel kísérte.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meine Ehre heisst Treue
Csak 6 év fogház? Ennyit ér 4 ártatlan ember meggyilkolása???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Meine Ehre heisst Treue
Csak 6 év fogház? Ennyit ér 4 ártatlan ember meggyilkolása???
human
Remélem nem úgy lesz, mint a baltás gyilkossal. Kiadjuk Szlovákiának, ahol kegyelemért folyamodik és pár hónap múlva szabadulhat.
Senara
Hat évet kapott , egy éve előzetesben van , ha jó kislány lesz egy másfél év múlva szabadul Talán még kibulizzák a házi őrizetet neki :-(((
szaboria1
@human: Valószínűleg az lesz mert, az EU szabálya szerint kérheti, hogy a hazájában tölthesse le a büntetést.
human
@szaboria1: Akkor ennyi. Nemsokára szabadlábon lesz és mehet újra vedelni, narkózni. Remélem a gyerekei nem fognak egy autóba ülni vele.
hallgatag
F@sza !!! Igazi magyar Biróság...és még mondja valaki,
hogy nincs az a qrwa pénz !!! Milliárdos csemete, egy
ribanc...aki külföldön mindent megtehet...
Az elsöfoku Biróság !!! De folyt.köv !!!
Szemet szemért, fogat fogért !!!
De elötte egy kis kalocsai " wellness " neki...
Green Bloke
KEVÉS!! Van az a pénz, amiért ennyivel megúszta. Milliomos, az apja politikus.
gabrella
Az én gyerekemet ütötte volna el már nem élne.
silber13
@hallgatag: Másod fokon ez a 6 év is olvadozni fog.Ne legyen igazam, de lesz a nóta végére az a 6 év négy is!
gabrella
@silber13: A végén annyit kap mint aki kővel megdobott egy rendőrt.
silber13
@gabrella: Látod, az bizony elképzelhető és azt is házi őrizetben otthon!
gabrella
@silber13: Magyar ez a bíróság egyáltalán?
silber13
@gabrella: A Gödöllói Járásbiróság a " tettes " A büntiből, ha igy marad, akkor a jogerőre emelkedés után 15 hó előzetest levonnak!
SwordFish
@silber13: Már csak 3 év. A Hír24 írta. :-) Igazad lett! :-)
Yeromos
Aki hozzávágott a rendőrhöz egy műanyagpalackos üdítőt 3 évet kapott.
Arányos.
Maszlag
Egy emberért is kevés, de néggyel szorozva talán el lehetne fogadni.
stone
@Meine Ehre heisst Treue: Továbbra is hazugságokkal próbálod félrevezetni az embereket? NEM VOLT SEMMILYEN GYILKOSSÁG!!!
Tény, hogy keveset kapott, de nem gyilkosságért, hanem "több ember halálát okozó ittas járművezetés" bűncselekményéért.

(ha gyilkosságot akarsz látni, akkor nézd a Colombo című sorozatot)
Sede
@A Tündik bündije: 2 év 9 hónap múlva.
genyó kapitány
Halált neki.
Le kellene itatni a hóhért, hogy aztán egy böszme kamionnal lökje le az útról Rezesribanc autóját úgy, hogy kigyulladjon és szarrá égjen benne.
Szemet szemért-fogat fogért.
A Tündik bündije
@Sede: Azon gondolkodom, ha valakivel bajom lesz, simán halálra gázolom. Ha ilyen esetben másfél évet számít egy élet, akkor én józanul egy évet, ha kapnék érte, így mire az eljárás véget ér, kint is vagyok.
Sede
@A Tündik bündije: ez a nőci nem sokat fog nálunk ülni.
kérvényezni fogják a szlovákiai végrehajtást, ott meg 2 napot bent lesz, 5 napot otthon.
kamazuka
@Meine Ehre heisst Treue:4 ember halálára 6 év.
2-re 3év,1re 1.5év.
Akkor a hummeres hamarosan szabadúl!
Kala Majka
Amiből kettőt lesz köteles leülni. A többit el is fogják neki engedni, fogadnék rá.
lópicigáspár
Másfél év egy emberélet? Ennyiért megérheti a gyilkosság is! Szégyen!!!
Sede
@lópicigáspár: van az a pénz, amitől korpás lesz a haj...
dr. prédikátor
Szégyen amit a magyar "független" bíróság produkál!!! 6 év és a legenyhébb fokozat,fogház!!!Úgy látszik van az a pénz amiért a szakértő és a bíróság is megvehető!!!Ezt a szemét ribancot legalább egy tizesre le kellett volna ültetni és az országból örökre kitiltani!!!A járművezetéstől pedig örökre eltiltani!!!
Sede
@dr. prédikátor: úgy látszik, a magyar szabad írtani.
lásd: ír gázoló ügyét, és most ezt.
Josla
@Sede: van az a pénz...
...és házi őrizet lesz a fogház. (Négy halálra égetett emberért fogház...)
tenger49
leírtam itt korábban,működik a politika,bejött!? mindenesetre véleményem szerint legalább 10 évet kellett volna kapnia.a különbséget a helyszíni szemlét elcsesző rendőröknek ill.a "megfizetett" szakértőknek kéne harmadolás nélkül leülni!!! EZ A VÉLEMÉNYEM!!!
Meine Ehre heisst Treue
@kamazuka: Igen, így kell ezt csinálni. Rendkívül elkeserítő a jogalkotó hozzáállása.

A halálos közúti baleseteket át kellene minősíteni valamilyen fokú gyilkossággá, hiszen a gondatlanságból (de szándékos is lehet), több emberen elkövetett gyilkosság ebben és sok más esetben is megáll. Egy autó ugyanúgy lehet gyilkos fegyver, mint a lőfegyver.
EcsiAntal
Itt látszik hogy az ügyvéd egy külön állati faj ,védik ezt az alkoholistát --a halottakat ki védi meg ,amcsiban az ilyen ittas vezetésért 30 évet kapna minimum--állampolgárságot ne adjunk neki ajándékba .Házi őrizet nevetséges ,talán még szobapincért is kap ez a gyilkos
űrbán
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Yoda69
Ilyen a fideszes birosag. Kivancsi vagyok mennyit vagtak zsebre.
hajhagyma
ha enyitt kap egy négy embert megőlt gyilkos akkor damú roland nőverésért ( szerintem nem volt az ) megérdemelte volna a felmentést ...itt a kettős mérce viktor úr ...!!!
hajhagyma
@gabrella: Magyar a biroság de igazságtalan
hajhagyma
@stone: akárhogyis nevezzük az egészet a Damú Roland felmentést kellene kapni ha ez csak 6 évet kap
valakiaki
És mi lett azzal a tanúvallomással, hogy kilométereken át üldözte az áldozatokat, mert nem takarodtak le előle időben???
gabrella
@hajhagyma: Szerintem is Damut ki kéne azonnal engedni! A Damu ügyvédje kérhetne egy perújrafelvételt és erre az ítéletre kérhetne még kártérítést is,hogy őt aránytalanul és igazságtalanul ültették be.
Dr ATEISTA
Ahogy látszik, frissen festett haja van a rezesovának. Több mint egy éve előzetesben ül, a festett haja már több, mint 10 cm-rel lenőtt...
Green Bloke
@Josla: Undorító és felháborító, hogy négy ember haláláért házi őrizet jár csupán!

Még mindig következmények nélküli maffiaországban élünk, ahol a bűnözők diktálnak!

Ezt a rakás szart , amit ezek jogállamnak mernek csúfolni, csak egy kétharmados
Jobbikos kormány tudná rendbe tenni!

Szebb jövőt !!!
Desischado
Íme a magyar "igazságszolgáltatás"! Ennek a ribancnak életfogytiglant kellett volna kapnia!!! Mennyit kapott a bíró, meg a védő?! Még hogy sajnálja?! egy fenét! Már hónapokkal előtte megírtam, hogy ez lesz! Bár a lottón tudnék így tippelni! És egyébként ez a mocskos, gyilkos szuka, teljes felmentést akar!!! Mer az én szememben gyilkos!!! Ilyenkor miért nem szólal fel Orbán? most kéne pofázni!
Dulcinea
Ennyi??? 6 év letöltendő? ...és a 4 ártatlan kioltott életet ki adja vissza?
stone
@hajhagyma: Korábban is írtam már, hogy én egy huszast mértem volna rá. (de nem vagyok bíró)
(egy Rezesovának ez maga a vég - a "legszebb" évei a sitten - öreglányként szabadul)
Más:
Hogy jön ide a Damu? (tudtommal nemi erőszak, és bántalmazás miatt ül)
Az autóbaleset az nem ez a kategória (mégha sok halott is volt)

Azt is értelmetlennek látom, hogy más országok ítéleteivel hasonlítgatják össze: Magyarország 6 év, Szlovákia 2, (Tibet 275 év, Amerika 497 év, Irán megkövezés)
de minek kell feltételezésekbe bocsátkozni?

Bizzunk a másodfokban!!!
hajhagyma
ugy jőnn ide a Damú hogy majdnem ugyanenyit kapot mint ez a szőrnyeteg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.