Több mint félszáz fideszes politikus nem tanult az előző évi jutalomstopból, és az év végén is jutalmat szavaztatott meg magának az önkormányzatával – tudta meg a Blikk.

Most év végén 59-en feledkeztek el a pártvezetés által elrendelt jutalomstopról és szavazott meg jutalmat az önkormányzata év végén. De nem sokáig örülhettek a néhány havi fizetésnek megfelelő extra pénzüknek, mert a pártvezetés december végi levelének hatására valamennyien jótékony célokra ajánlották fel a pénzüket.

A lap kérdezte a Fidesz vezérkarát, hogy összesen mekkora jutalmat szavaztak meg a polgármestereknek az önkormányzataik, és miként ellenőrzik, hogy valóban jótékony célokra fordítják a felvett pénzeket, de egyelőre nem kaptak választ, mivel zajlik az adatok összegzése.

Tessely Zoltán bicskei polgármesternek és parlamenti képviselőnek hathavi jutalmat, vagyis 3 millió forintot javasolt megszavazni a város képviselő-testülete november végén. Ő azonban egyből azt kérte, hogy az összeget csoportosítsák át a szociálpolitikai juttatások közé – olvasható a lapban.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
Itt és most csak a városvezetők jutalmáról értesülünk. De mellette nem tudjuk, hogy az az önkormányzati képviselő, akinek az önkormányzati munkában a részvételi arányszáma 18%, milyen alapon vette fel az 1 millió 429 ezer ft.-os fizetését?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Nem volt jutalomstop. Orbán csak megkérte párttársait, hogy ne vegyék fel a jutalmukat.
Meine Ehre heisst Treue
Mert megérdemelték, hiszen kiváló munkát végeztek.
bretagne
Magyarország jobban teljesít. De mégjobban a városvezetők!
hallgatag
Ezek azok a milliók, amit kövérlacika az ellenzéktöl
bevett a parlamentben a büntetésekböl...
és meg is érdemlik az eftársak, a hüségért...
F_Viktor
Nem azt kell nézni mit mondanak a fityeszes fujjúk, hanem mit cselekszenek.
Azt mondják nincs jutalom osztás...
Vizual
Az külön felemelő, hogy "megszavaztatták" maguknak ! Önzetlenek...
Szvetlana
Itt és most csak a városvezetők jutalmáról értesülünk. De mellette nem tudjuk, hogy az az önkormányzati képviselő, akinek az önkormányzati munkában a részvételi arányszáma 18%, milyen alapon vette fel az 1 millió 429 ezer ft.-os fizetését?
pacsni
mi a lò@ra kapnak ezek a disznòk jutalmat? azèrt, hogy a vikire szavazzanak? megàll az eszem!
F_Viktor
@Szvetlana: És még mennyi állami vállalat vezető van 2 milliós havi bérért, s mellette év végén felveszik a milliós jutalmakat, amiket az önkormányzati képviselők szavaznak meg nekik (fityeszes képviselők az általuk kinevezett cégvezetőknek).
Brother Louie
@F_Viktor: és mennyi közöttük a tudatlan buta állat, amelyiknek vett diplomái, nyelvvizsgái, összeharácsolt végzettsége van.

És nem néz utána senki, mert akinek a dolga lenne, az is pont ugyan úgy kapta meg azt a köztisztviselői állást.
Szvetlana
@F_Viktor: Nem vagyok önkormányzati dolgozó, ezt csak egy kimutatásban láttam, 5 ilyen képviselő van egyébként. És igazad van, az mennyi, amit nem látunk?
Egy ellenpélda: kiragadok egy évet, 1998 . mint intézményvezető kaptam évvégi jutalmat 12ezer forintot, ebből a kézhez vett nettó jutalmam 4700 ft, volt:))))))))))) Köpni-nyelni nem tudtam.
Brother Louie
@Szvetlana: ezeknek az "önkormányzatoknak" a felét már rég fel kellett volna számolni. Pártállástól függetlenül.
Szvetlana
@Brother Louie: Erre azt szoktuk mondani: nálunk esztergomi viszonyok uralkodnak.:)
Brother Louie
@Szvetlana: úgy néha elgondolkozok.

A Cég ahol 20 éve dolgozom, netto befizető soha semmilyen kedvezményt / támogatést nem vett igénybe. Lévén a tulajadonos külföldi, nem férne össze az ilyen megszokott mutyizás a nevével.

Eddig is egyre rosszabbul mentek a dolgok, de két éve az "egészségügyi termékadóval" végképp betett az Állam.

A 800 dolgozóból maradt 350. Ilyen, hogy 2-3-400 000 forintos éves Cafetéria meg mindenféle juttatás soha a büdös életben nem volt. Most januártól szünt meg a tavalyi 2800 forint / havi étkezési jegy is.

Mivel rosszul megy, nincs autócsere, telefoncsere, a számítógépek amortizációját kitolták még két évvel. Nincs évente családi nap meg ilyen programok. 0,5% volt a fizetésemelés. A papír kinyomtatása többe került, mint amit ki tudott termelni a Cég. Úgy, hogy folyamatosan terrorizálja a NAV, az APEH, az ANTSZ stb.

De aki maradt az teszi a dolgát, és lenyeli: egyik napról a másikra a kollégája munkáját is végzi néha mindenféle kompenzáció nélkül.

Dolgozik és szereti csinálni azt amit.

Itt meg olyanokat olvasni, hogy prémiumok államiéknál, meg köztisztviselői nap, meg +6 és fél százalékos fizetésemelés, meg új telefon meg már nem jó négyéves Skoda és új kell nekik.

Elgondolkodtató.
szablyafűrész
A települések eladósításának jutalma az adósság közpénzből történő kifizetése, már csak ezért is megérdemelték a harácsoló génkupacok !

Adózzatok hiánytalanull, hogy jövőre is - ha qrwa nagy pechünk lenne - kifizethessétek a fidesznyik tanyák eladósítását !
Szvetlana
@Brother Louie: Igen, elgondolkodtató. Hogyan lehet erre reagálni?l ha dühöngsz, akkor kirúgnak, ha csendben dühöngsz,-akkor te kapsz szívinfarktust. Melyik jobb?
Brother Louie
@szablyafűrész: most akartam írni, hogy az az 1000 milliárd forint amit az Állam "átvállalt" az önkormányzatoktól abban mekkora részüket vették ki a fent jutalmazott vezetők.

Mármint nem az adósság leírásában, hanem abban ahogyan az keletkezett.
mekkelek
Mert jobban teljesítenek... az önkormányzatok adósságait a vezír az adófizetők pénzéből átvállalta, fizetés és jutalmat is kapnak a mi pénzünkből mert annyira jól teljesítenek. Mi itt a probléma nem értem? Az hogy mi ezt a fantasztikus teljesítményt nem vesszük észre a mi bajunk...
nusika
Tehát, nem szabad jutalmazni, de jutalmaznak... átutalják és jótékonykodnak ... a fidesznek... így jut pénzhez a fidesz...lásd a cőf is ebből pofázik!!
Fradigege
A szociális jótékonyságot megkapva visszaosztanak nekik. Kamugyár az egész komunikáció. Amikor a cigány(ov) letiltotta, befagyasztotta a fizetés emelést a köszférában, volt akkor is fizetés emelés. Protekció és hátszél kérdése volt. Én nem kaphattam, de mások kaptak. Nem volt sapka a fejemen. Megoldják másképpen.
nemsemmi
Biztos ami biztos!
Ki tudja, lehet, hogy ez volt az utolsó évük!
m.macskosz
@nemsemmi: Az a baj, hogy ezt majd lehetetlen lesz visszaszerezni,
az államkassza meg üres, az ország adóssága az egekben, ezek
meg röhögnek a markukba.
Ezek már az unokájuknak is komoly egzisztenciát teremtettek,
nekünk még az ükunokáink is szívnak.
F_Viktor
@m.macskosz: Ezért kell 2/3-os ellenzéki győzelem, hogy meg lehessen valósítani az igazi elszámoltatást.
m.macskosz
@F_Viktor: Sajnos, én korántsem vagyok ilyen optimista...:(
pacsni
@Szvetlana: az lenne a jobb, ha viki kapna infarktust. De remèlem, hogy viki fizet mindenkiutàn, amit csinàlt eddig a magyar nèpnek.
F_Viktor
@m.macskosz: Ha összeadod azok számát akikbe Orbánék belerúgtak, megloptak, máris ott van 70 százalék.
Dr. Felipe
Hát ezért bolseviktornak kár volt átvállalni az adósságot. Ez hogy is van akkor elvtársak? Bolseviktor átveszi az adósságot az adófizetők terhére és már osztogatjuk is a pofátlan prémiumokat. Csak peti bohóc pofátlansági államtitkár meg ne tudja.
kukac50
Még választások előtt meg akarják szedni magukat, mert választások után már nem lesz lehetőségük. Pofátlanság akkor amikor az éhezőknek nincs hely ahol ételt kaphatnak mert kukacoskodnak, azt hiszik ha nem látják akkor nem lesznek éhező emberek.
Aljasak.
nyanya001
Jól dolgoztak !
Javarészt ők adósították el az országot, ami nem mindennapi teljesítmény !
Desischado
Mocskok! Erre van pénz, igaz? De a szegények megsegítésére már nincs, ugye? Dögöljek meg kínok között, ha odaadom a szavazatom! Coki!
modera
@Desischado: Mit értesz szegények megsegítése alatt? Mondjuk a feltétel nélküli alapjövedelmet? Dolgozni kellene, és akkor lenne pénz is, nem csak folyton sírni, hogy ez se jó, az se jó.
bukfenc
én már az 58 golyót számolnám amit a választások után kapnának ambulánsan - szájon keresztül!! :))

Ugyanezt az ambuláns kezelést kiíratnám a fidess felső 10-nek!
bukfenc
@modera: ma, 01:21

Ne foglalkozz azzal a modortalan moderatorral, szándékosan heccel...
Olyan mint a vergődő veröce meg a klottgatyás bond! :))))
Ne reagálj, hogy ne érje el a célját!!!
bukfenc
@m.macskosz: tegnap, 10:36

Szerintem most lesz elszámoltatás, akkor a népharag!

Bár Kijevnek jobban örülnék, a csúti törpedisznó meg végezze úgy, ahogy a barátja kadhafi...
modera
@bukfenc: Na igen, az erőszakos baloldal...Szánalmasak vagytok, és egyben vesztesek is. Gyilkolni akartok? Ez igen. Dolgozni kellene inkább, de az nem megy. Könnyű másokban látni a hibát, meg gyűlölködni. Szar dolog, amikor nem segélyalapú társadalom van, mint a szocik alatt, nem igaz?
bukfenc
@modera: ma, 09:53.

Nem nagyon akarok neked válaszolni, - úgy erőlködsz minden kommentedben, mint akinek szorulása van,
Megártott a fidess zaba?
Mohó vagy?
Dolgoznának az emberek, ha a dicső gazdád nem baxta volna el az egész országot!
Bármit reagálsz bárkinek a komm-re - gyenge!, csak az agyvizedet pazarlod.. :))
modera
@bukfenc: Ne aggódj, az agyam kapacitása végtelen, nem véletlen tartok ott, ahol. Mondjuk téged még takarítónak sem vennélek fel a gyárba...:-)
Desischado
@modera: Nem mondanád meg te nagyeszű, hol hol dolgozzunk, mikor nincsenek munkahelyek? Az alapjövedelem segítene, és akkor - mivel nőne a vásárlóerő - egyik a másikat húzná, és munkahelyek is lennének idővel! Nem az lenne, ami most van, hogy sokaknak nincs munkája, akinek meg van, azt agyondolgoztatják éhbérért! Jó lenne, ha tájékozódnál is egy kicsit! Gondolod, én nem akarok dolgozni? Magamtól mentem el a '80-as évek közepén, és egészen addig ott voltam a munkahelyemen, míg be nem zárták! És képzeld, kemény munkát végeztem, de nagyon hasznosak voltak azok az évek! Hálás vagyok nekik, mert jó helyem volt, és életre szóló útravalót kaptam! Persze te, meg a hozzád hasonló hülyék azt hiszik, hogy élvezet segélyen ülni! Nem írok többet, mert ilyen agyhalott fityiszes nyaloncnak felesleges!
modera
@Desischado: Ne is írj, legalábbis ebben a stílusban. Csak magadat járatod le vele. Én nagyon komoly bérekért dolgoztatok, és én magam fejlesztek, adom meg a lehetőséget arra ezeknek az embereknek, hogy gond nélkül élhessenek. Csináld utánam, és utána majd lesz miről beszélnünk, de addig ha megkérhetlek, ne sértegess, mert az soha nem vezet jóra.
nezelodo
"Brother Louie
@Szvetlana: ezeknek az "önkormányzatoknak" a felét már rég fel kellett volna számolni. Pártállástól függetlenül."

Ebben nem nagyon akarja a hatalom követni a fejlett nyugatot, (nem tudom, lehet, hogy újra rothadó kapitalizmus a neve a szabadságharcoséknál). Miért csökkentené a felesleges gittegyletek számát, hiszen az önkormányzatok emlőin hízik és pénzel pártunk és kormányunk, annyira eggyé váltak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.