Zuschlag János volt MSZP-s képviselő a Napi Gazdaság pénteki számában megjelent interjúban azt állította, ötvenmillió forintot kapott a szocialista párttól, hogy 2006-ban lépjen vissza a képviselőjelöltségtől. A szabálytalanul felhasznált pályázati pénzek miatt hat évre ítélt, a börtönből tavaly szabadult egykori politikus azt is mondta, hogy nem ő, hanem ügyvédje fizetett kárenyhítésként ötvenmillió forintot büntetőügyében.

A gazdasági újság honlapján is olvasható interjúban Zuschlag János kijelentette, miután 2004-ben lemondott az országgyűlési képviselőségéről, majd 2006-ban képviselőjelöltnek választották a kiskunhalasi MSZP-ben, "rosszul lett a teljes pártvezetés, hiszen mindenki azt hitte, el fogok tűnni". Azt állította, megállapodott Lendvai Ildikó, Szekeres Imre és Szilvásy György vezető szocialista politikusokkal, hogy visszalép, és "kaptam ötvenmillió forintot egy nejlonszatyorban (...) A pénz az MSZP-től jött, nyilván a központi széfből. A székházban adta át valamelyik titkárnő" – jelentette ki.

Az interjúban Zuschlag János arról is beszélt, hogy amikor a Gyurcsány Ferenc vezette Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztériumban ő "intézte" a pályázati ügyeket, volt olyan pályázat, amelynek nyernie kellett, és erről a miniszter is tudott.

Gyurcsány Ferenc "mindenről tudott, mindenbe beleszólt, mindent ő írt alá" – jelentette ki.

Büntetőügyével kapcsolatban arról beszélt, bár 2004-ben elindult a nyomozás, évekig nem aggódott. Ráadásul mindenről tudott, mert tájékoztatták – állította. Csak 2007-ben fordult komolyra az ügy, amikor házkutatást is tartottak nála – mondta. Akkor már "mindenki ideges volt", állítása szerint Lendvai Ildikó akkori frakcióvezető attól tartott, "az ügy esetleg feljebb is mehet". Zuschlag arról is beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc egyik volt munkatársával megüzente neki, hogy melyik ügyvédet hívja fel, aki vinni fogja ügyét.

Zuschlag János azt mondta, a per során kárenyhítésként visszatérített pénzt nem ő fizette be, hanem "jött az ügyvédem, és közölte, hogy letéti számlájáról kárenyhítés címén átutalt ötvenmillió forintot". Ezt – közölte – ő nem kétre volna. A pénz szerinte "nyilván ugyanabból a széfből" származott.

Az interjúban Zuschlag János kijelentette, hogy látta az MSZP-székházban a széfet, "tele volt pénzzel, volt benne vagy pár száz millió forint", ez a pénz szerinte "fű alatti támogatásokra, zűrös ügyek elintézésre, a pártelnök költségeire, kampányokra" kellett.

Arról, hogy a napokban megjelenik egy könyv az életéről, ami így a kampány része lehet, azt mondta, "nincs ezzel semmi gond". Hozzátette, a könyvet régóta tervezte, most lett kész.

Kifejtette, konkrét megszólalásának viszont Simon Gábor ügye az oka. Megdöbbentőnek tartja, "hogy azok az MSZP-s pártvezetők, akik aggályoskodás nélkül bűnbakot csináltak belőlem, (...) még az én ügyem után is fülig sárosak" – indokolta megszólalását Zuschlag János. Szerinte kizárt, hogy "Simon Gábor egyszemélyes buliban tudott volna megszerezni ennyi pénzt".

Zuschlag János 2013. szeptember 18-án szabadult a kecskeméti börtönből, miután letöltötte hatéves büntetését. A Szegedi Ítélőtábla társtettesként, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében és annak kísérletében részben tettesként, bűnsegédként, illetve felbujtóként, továbbá magánokirat-hamisítás vétségében, valamint felbujtóként elkövetett bűnpártolás vétségében mondta ki bűnösnek.

Az ítélet szerint Zuschlag János és társai civil szervezetek közbeiktatásával szabálytalanul használtak fel a központi költségvetéstől, a Fővárosi Önkormányzattól, a Táncsics Alapítványtól és az Európai Uniótól pályázatokon elnyert, összesen 75 millió forintnyi támogatást.

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese 2008. április 24-én közölte az MTI-vel, hogy a Zuschlag János és társai ellen indított bűnügyben zajló iratismertetés során a gyanúsított védője okiratokat csatolt be arról, hogy körülbelül 50 millió forint összegben térítettek meg kárt.

A volt politikusnak 2004 októberében azért kellett lemondania parlamenti mandátumáról, mert a fővárosi Terror Háza Múzeum előtt a holokauszt áldozatain viccelődött.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Zuschlag neked már teljesen mindegy mit mondasz és írsz
akkor is csak egy piti bűnöző maradsz és ne feledd, most
a másik oldal megvett kilóra de nekik sem fogsz kelleni
hiszen aki áruló az áruló marad és azt pénzért bárki megveheti !
Olcsó piti alak vagy !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
perfekt
Ez aztán egy sikeres életút,és nagy sztori!
Senara
Pont most a választások előtt :-))) Elsikkasztott suskát vissza fizette , ami nagyon rosszul eshetett neki + hat év . Visszavág mert nem védték meg :-(((
Sziszifusz
"Kiborította a bilit". Kitől és mennyit kaphatott ezért a választás előtt kiteregetésért ? Vagy csak egy sértődött ember bosszújáró van szó? A valóság tartalma előttem kérdéses.
szablyafűrész
@Senara: Ez Zusi bosszúhadjárata, mert magára hagyták és ő is a választásra időzített...se pénz, se posztó...
nyanya001
És azért, hogy ezt írd meg és pont most lett ebből hír, ezért mennyit kaptál
nejlonszatyorba ?
human
Most azért nem fogom elítélni az mszp-t, hogy mindenáron meg akart szabadulni ettől a kis takonytól. Az ilyeneknek semmi keresnivalójuk a közpénzek közelében sem. Persze aktívak, meg szorgosak, de többet ártanak mint használnak.
taglo
Nylon szatyor ügy !Most ez fog folyni a médiából ,mindennap tízszer-százszor ! Most a fidesz vette meg a kisköcsögöt -kilóra !
nyanya001
Zuschlag neked már teljesen mindegy mit mondasz és írsz
akkor is csak egy piti bűnöző maradsz és ne feledd, most
a másik oldal megvett kilóra de nekik sem fogsz kelleni
hiszen aki áruló az áruló marad és azt pénzért bárki megveheti !
Olcsó piti alak vagy !
whatthefuck
Hát ez a fidesz rágalomhadjárat újabb eleme? Egy volt tolvaj fegyenc könyvénél azért több kéne ide, főleg ha tudjuk hogy a háttérben erőteljes pénzhiány és bosszúvágy lakozik. Az is barom aki ennek hitelt ad, tehát fideszes barom.
Hellcat
Ha 50et kapott hogy félreálljon akkor gondolom a fidesztől meg még ennél is többet, hogy elkezdjen pofázni...érdekes módon pont így a választások előtt...ez is csak egy patkány...
nahát
Odadobták, majd megvették hogy hallgasson. Most megvették, hogy beszéljen.
Így van jól!
Minden kiderül előbb vagy utóbb. A fleto ebből is kihazudja magát?
dömdödöm
meekora patkány a magyar politikus bármilyen szemszögből is nézzük :-(
Senara
Megkérdezném valaki tudja ki volt kormányon mikor Zuschlag vezetőszíjra került ? Már azt hiszem leírtam a hazugságba legyen ici-pici igazság is , úgy hihetőbb :-))) www.bumm.sk/18324/cikk.html Vissza fizetett 50 (!)(!) millát a per során , ha volt neki annyi és a szociktól is kapott "csak " úgy akkor miért nem fizette vissza az egészet . (50 millát keverd bele a hazugságba :-))))
Sede
én erről az úgynevezett politikai "elitről" bármit el tudok képzelni.
és annak az ellenkezőjét is.
a feje tetejéig szennyes/sz.ros lett az elmúlt 24 évben a bal- és a jobboldal egyaránt.
egyik kutya, a másik még inkább az.
csak a tolvajlási technikák között mutatkozik némi különbség.
az összhatás ugyanaz: mocskos bűnöző bandák irányítják az országot - felváltva.
hányás ez az egész.
JAJMÁR
Na, a Zuschlag most ásta el magát végleg. Ha valóban így történt, akkor még ezért is bűnös, mert elfogadott 50 millió adózatlan jövedelmet. Ha pedig nem, akkor meg rágalmaz.
magyarbakancs
Ezért a nyilatkozatért menyit kapott volt gerinces honfitársam Zuschlag úr?
Vagy csak azért fröcsög a szájából a gané mert nem volt elég amit lopott?
kacsa0707
Nocsak-nocsak!!
Simon Gábor lesz a második Zuschlag János, vagy ő nem hagyja magát elintézni, mint a Janika??
Sötét egy korszaka ez az MSZP-nek, és amik még nem derültek ki, és ezek nem csak szóbeszédek, hanem tények.
JAJMÁR
@kacsa0707: Nocsak-nocsak? Honnan tudod, hogy ezek tények? A Mészáros milliárdjai nem tények?
kacsa0707
@JAJMÁR: Nem csak a Simon nevén eldugott százmilliók bizonyított valódi tények, de írhattam volna én is milliárdokat, mert biztos vannak a te bizonyíték nélküli állításod szerint!
1magyar
50 millióért én sem indulok: ígérem.
JAJMÁR
@kacsa0707: 11:07 Két kérdést tettem fel. Nem állítottam semmit. Nehezen megy a szövegértelmezés? (Figyelj a kérdőjelre.)
kacsa0707
@JAJMÁR: Jajmár a mészáros úr legalább olyan tisztességesen szerezte, mint Gyurcsány Ferike tehát nincs semmi kivetni való benne.
JAJMÁR
@kacsa0707: Ez csak valami kacsa lehet :)
Nos, meg kell vizsgálni minden vagyonosodást.
alterego56
Az ilyen és hozzá hasonló taknyok miatt van a 2/3. Pénzért eladja a lelkét bárkinek, jelenleg úgy látszik éppen a fidesznek.
kacsa0707
@JAJMÁR: A Ferikéjét is visszamenőleg, és lemond az öt év elévülési időről is???
JAJMÁR
@kacsa0707: 11:31 Ha rajtam múlna, csakis és igazságosan, ha Min.denki lemond az elévülési időről, aztán vizsgálhatná a Horváth András és csapata :)
kacsa0707
@JAJMÁR: Akkor de sok új börtönt kellene építeni ahol elférne az összes politikus és a retyerutyája.
kiskutyauto
Nyilvánvaló a hazugság már csak azért is, mert ez a pitiáner kis senkiházi csicska ugyan ki a rossebbnek ért volna 50 milliót??? 50 forintot sem ér és nem is ért soha szerencsétlen sittes kis csicska lúzer szarzsák...
bretagne
Miért most mártja be pártját és egy pár embert? Ha akkor nem szólt, amikor a tárgyalás volt, akkor most már utólag minek kavarja a dolgokat? Most kitől vár hálát?
keresztapa
Zusclag azt nevezd nevén aki átadta az 50 millát, a titkárnőnek is van neve, meg kinek a titkárnője, annak is van neve! szennyes ügyeidről aki tudott, azokat is nevén nevezheted! ha igaz a történeted, ha meg nem tudsz neveket, akkor meg ne sározzál!
Az az 50 milla csak az asztalra volt téve, senki nem látta, titkárnő sem volt jelen, vagy látássérült volt akkor de csak akkor. ki mondta, hogy a pénz az asztalon a tied, a képviselő lemondásért? ki volt az a személy aki győzködött ? Átvételi elismervényt ki tette eléd aláírásra. A párt pénztárnoka remélem tiszta marad?
szablyafűrész
Logikus ! Egy ismeretlen titkárnő -még látszat elismervényt sem érve - simán átad 50 millát úgy, senkinek nincs fogalma arról Z. mit fog lépni !

Ez a trehány kidolgozás ismét csak a fidesznyikre utal !
Chaty43
Úgy gondolom, fidesz módra túl-tematizálódott ez a vélt eset is !
Ha nem foglalkozunk vele, elül a téma magától is, mert

a baloldali KORMÁNYVÁLTÁSNAK megjósolt a GYŐZELME !!! - igen, GYŐZNI FOGUNK !
nyanya001
Ez is jellemző a Fideszre !
Egy köztörvényes bűnözővel szövetkeznek !
Igaz nincs ebben semmi meglepő, hiszen a Fidesz székháznál
tüntető fiatalokra gyilkost küldtek a székház " védelmére "
taglo
Addig pattog ez a bohóc ,míg valakinek eszébe jut,hogy ez az 50-milla elfogadása, is büncselekménynek minősül ! (ha igaz )
mariaberta
És arra emlékszel, milyen felirat vagy embléma volt a nájlonzacskón? CBA, Tesco, Auchan vagy valami más?
vukkocska
@nyanya001: Teljesen igazad van.
@bretagne: ő nem hálát vár, hanem pénzt, és nagy valószínűséggel kapott is. Ilyen aljadékkal kötöttek egyezséget. Ez a Fideszt is minősíti. Selmeczi Gabriella meg drámai hangon vár magyarázatot. Maguk között kellene keresni a magyarázatot aljasságukra. Ő sem lenne képviselő, ha a Fidesz nem dönt róla. Ezt nagyon jól tudja. Ezért nem kell elállni a jelöléstől, pláne nem 50 millióért, mert egyszerűen nem jelölik. Ezt minden értelmes ember tudja. Függetlenként indulhatott volna, de az ilyen piti alakra úgy sem szavaztak volna. Undorító ez az alak.
nezelodo
Szép kis játék volt a közpénzek lenyúlása, változatos módszerekkel. Képzeljük el azt a hívők által lehetetlen szitut, mikor a szebb jövőért rendeznek egy konferenciát, 1200 fő részvételével, egy panelház hatodik emeletén, egy hatvan négyzetméteres lakásban. Készítettnek róla egy hatástanulmányt, és lehívnak rá több milla állami támogatást. Megkapták ezek a jobb emberek, aztán hogy kerek legyen a világ, átutalják a Zcusinak. És nem mese ez gyermek, mondaná öregapám.
mariaberta
Bár elhatároztam, hogy ezt az ügyet a továbbiakban ejtem, de azért azt még megkérdezném ettől a hős áldozati báránytól? Ő olyan fontos ember volt, hogy a képviselőségtől való visszalépése 50 milliót ért? Ne nevettessen, mert még a végén röhögőgörcsöt kapok.
jancsik68
Ki az istennyila akarta ezt a bunkót inditani képviselőnek,miután kirugták minden honnan?Ilyen ökörséget csak a bunkó fideszeseknek lehet bemagyarázni!!Normális ember nem fogad el minden baromságot!!A nókiás doboz,az ürgebőr,a neylon zacskó a fidesz nyelvvilágához tartozó primitiv kategora i.Igaz,ők talicskával,traktorral lopják a magyar emberek pénzét!!
jancsik68
@kacsa0707: A fideSS által ellopott MILIÁRDOK-ról miért nem szól a fáma:Vagy az már olyan sok,hogy abból méltán lehet fizetni,ügyvédeket,bérenceket? Szegény birka-keresztény magyar ,orránál fogva lehet vezetni,bégettetni!!Ide tév edtünk Ázsiából,de soha nem tudunk igaz európaiak lenni,mert seggünkön a piros petty, A HÜLYÉK JELE.!!
Tényfeltáró
Végre megtalálta a helyét ez a börtöntöltelék. Összenő az, ami összetartozik. Hogy miért nem rögtön a fityisznél kezdte? A haja szála se görbülhetett volna akkor azért a kis pénzért.
Dr. Felipe
Na de most mennyi lóvét kapott a fideSStől? Ingyen biztos nem csinál hülyét magából. A fideSS maffiában végre otthonra talált.
kukac50
A Fidesztől meg 300 milliót azért,hogy hazudjon.
kacsa0707
@jancsik68: Hozzászólásod ismeretek hiányából akadhat, egy kis ismeret bővítéssel pótolható te lehet, hogy Ázsiából származol, de jó lenne, ha elolvasnád, a legújabb vizsgálati eredményeket, hogy melyik népcsoportba tartozunk, és ne azt szajkózd, amit belevertek a fejecskédbe.
coni
Én arra lennék kíváncsi azért mennyit kapott ez a börtönt járt, szavahihető, humán beállítottságú Zuschlag, hogy közvetlenül a választások előtt bedobja ezt a sztorit...
nezelodo
Zusci, azért te jobban jártál, mint más barátai a vezérnek, mert téged először elmeszeltetett a Szabó (FIDESZ) Ferenc ügyész úr segédletével, utána meg kistafirungoztak.
A Conticárosokat előbb kitömte az új gazdid 200 millával a Széchenyi tervből, és utána lettek fekete seggűek, egy kis "ócskavas" kereskedelméért. Szóval becsüld meg magad, megtaláltad a méltó helyed köztük. Tudod, a zsák meg a foltja esete forog fenn!
nemjoezigy
@kacsa0707: "...és lemond az öt év elévülési időről is??? " Na ezt kellene megszüntetni! Mi az, hogy elévülési idő? Ne legyen! Többnyire tudatosan lopnak, csalnak, károsítanak meg minket, a népet és akár a magán személyeket. Amikor kiderül, akkor kiderül, de onnantól kamatosan visszavenni, és visszaadni oda ahonnan eltulajdonították!
darwin
Azt nem látom leírva,hogy mennyit adózott,mennyi járulékot fizetett az 50 milkából.A fiam kapott egy kis prémiumot év végén.36 %-os forrásadót rögtön lecsípték.
jancsik68
@kacsa0707: Ha én is kacsa lennék,ismereteim is csak kacsa szintüek lennének,mint a tied.De annál valamivel több van e téren.Ez nem a te hibád,hanem a targédiád!!
kacsa0707
@jancsik68: Hú de okos, magasröptű válasz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.