Szerdán előzetes letartóztatásba helyezték Simon Gábort, az MSZP volt elnök-helyettesét. Történelmi pillanatok: politikus bilincsben, a látvány, amire annyian vártak.

MTI / Kovács Tamás
MTI / Kovács Tamás
MTI / Kovács Tamás

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Valóban sokan várnak már a maszopos politikusok láncon való elvezetéséhez. :)
troppauerhumer
Ha Simon Gábor volt MSZP-s politikusnak valóban nem a saját pénze volt a nevén lévő osztrák bankszámlán, akkor azt nem kellett feltüntetnie a vagyonnyilatkozatában.
Az a meggyőződésem,hogy ez a 2010-es lejáratókampánnyal azonos újabb választási sárdobáló ámítás mint Sukoró,tábornokok,Hunvald ügy stb.amikről utólag derült ki mind-mind ártatlanok , nem jött be rizsacsökkentési ámítás az őszödi beszéd ,hát beújították a Simont,valami piti bűnnel ,de így ugrott a pártpénz variáció amit a FideSS rá akart húzni az MSZP-re.
Most ezzel mint anno Szabadival ,járatni fogják Simont mindennap szíjon a választásokig ,oszt jónapot!...pianó...azt hitték a jónép bevette,de bevette e?
A Fidesznek nincs halván fingja sem,terve se,,ha nyernek ok,mit csinálnak a pangó ,leépült gazdasággal,amit csak az autógyárak tartanak fent a víz felett a megfulladástól,vagyis az államcsődtől,a nem hitelező bankokról ,ezek mind Orbán miatt nem működnek,a munkanélküliséggel,a csúcs államadóssággal,a minus GDP-vel,a szegénységgel,a kimenekült dolgozókkal,a dollárhitelekről és most hozzá a 25 évre az atomerőmű miatt még jobban eladósított országgal.
Na és az Orbán miatt megromlott EU és USA kapcsolatokkal?
Mert eddig még senki nem válaszolt,előre szólok ,hogy a"szebb jövőt"nem nyerő..
Ezeket mégeccer SOHA!
Simonnak jobb lett volna Kaya Ibrahim útlevelét használni, abba nem mert volna a magyar ügyészség belekötni... csak hát Kaya útlevele valamelyik FideSS pártvezető széfjében csücsül..

www.youtube.com/watch?v=_hQh4262aDc

Jó lett a klip mindent elmond múltról jelenről ez van sajnos...ennek kell véget vetni ápr.6-ával .
1998 tavasz - nyert a Fidesz - felélik,szétosztják a Bokros csomag eredményeit,becsapják a népet a devizahitelekkel ,a 12 állami gazdaság lenyúlásával kezdődik a szabadrablás.
2010 tavasz - nyert a Fidesz lásd a manyuptól a trafik,föld takarék ,KÖZGÉP,stadion mutyisztán,rizsacsökkentés böff,a háromszoros bóvli ,Paks,történelmi csúcson az államadósság
2010 ősz - ÖNK. nyert...
mekkelek
@verőce21: igen, szorosan nyomukban a fideszesekel...
troppauerhumer
2010 ősz - ÖNK. nyert a Fidesz- közmunka,Mészáros Lőrincek,Papcsákok ,Rogánok,Kósák magukévá tették a városokat ,adósságok milliárdjaival amit ma velünk fizettetnek meg.
2014 tavasz - nyer a Fidesz és mi lesz az ára?
Vegyünk már észre normális magyarok hogy Isten nem írhatja fel az égre, felhőkkel szájbarágósan hogy ebbe "beledöglesz magyar!"
Ő JELEKET szokott küldeni... ennyi intelligenciát feltételez...
Orbán meg békamenetes horda takaroggy!...Kormányváltást!
coni
Ez a 2014 évi Hagyó ügy. Aztán ezt is altatják 10 évig. Kiderül, hogy se pénz, se útlevél, akárcsak Hagyónál.
A rendőrség még azt se derítette ki ki rendelte a bajai videót. Pedig nem éppen professzorok a főszereplők.
tavaszi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
tavaszi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
coni
Ha vége lesz a szappanoperának jó lenne tudni, hogy fogja az ország behozni a lemaradást, mert a számok tükrében már a térségben is sereghajtók lettünk.
Pisti271
Vagyunk itt nagyjából tízmillióan.
Százezer fölötti bűnelkövető szokott évente néhány százezer stiklit elkövetni.
Statisztikailag a magyarok 1%-a bűnöző.
Az mszp taglétszáma kb 30 000, a fideszé 40 000 fölött van.
Mindkét oldalon van néhányszáz potenciális elkövető, néha kibukik egy-egy.
Pusztán érdekesség, de Simon ügye a Fidesznek is van.
tavaszi
...annak a statisztikának hiszek amit én csinálok...na ki mondta ezt...???
...ne aggodj CONI ...neked is még jobb lesz...a sereghajtóságra ...ráigért mesterháziwelneskirály ...olyan nagy gond nem lehet...
coyote3
Erre számítottam, csak némiképp pontosabb időzítéssel... Ez a Puskás név bitorló szenny elkapkodta. Vagy ami valószínűbb lesz még a választás elött más letartóztatás is. Jellemző volt, hogy a tárgyalást a másodikon tartották, majd szép lassan levezették bilincsben , vezetőszáron a földszinti elzáróba, négy börtönőr kíséretében. Gondolom azért kellett a négy őr mellé a bilincs és a vezetőszár, nehogy megszökjön Simon...A két emeletnyi különbség meg azért, nehogy a sok odarendelt újságíró felvételt készíthessen...
@tavaszi: Tudtad, hogy a "wellness" szó két l-lel és két s-sel írandó? :)
szablyafűrész
A fidesznyik konda eddigi termése "elszámoltatás-ügyben":

- Felmentették Hunvaldékat - Képek a tárgyalóteremből - Népszava
nepszava.hu/.../1000634-felmentettek-hunvaldekat---kepek-a-targyaloter...‎

- Felmentette Szilvásy Györgyöt a bíróság - Népszava
nepszava.hu/cikk/1009226-felmentette-szilvasy-gyorgyot-a-birosag‎

- 168 Óra Online - Felmentették Juhász Ferencet
www.168ora.hu/itthon/felmentettek-juhasz-ferencet-124143.html‎

- 2010 novemberétől 2012 augusztusáig 1442 ügyet vizsgáltak, amiből 61 esetben tettek büntetőfeljelentést. Az akkori állás szerint a 61 ügyből 7-ben történt vádemelés, 30-ban még nyomoztak, 24-ben pedig már akkor megszüntették a nyomozást.

„A számok makacs tények” – fogalmazott a hír szerint Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos. Valóban:

Az 1442 vizsgált eset
4,23 százalékában született feljelentés; 0,49 százalékában emeltek vádat.
Magyarán, Budai Gyula minden 206 vizsgálatára jutott egy vádemelés. Mondjuk az is igaz, hogy Budai szerint a büntetőeljárások sikere már nem az ő felelőssége, hanem a hatóságoké.

- A választási szoftver ügye

A választási szoftvert fejlesztő IDOM 2000 egyik alvállalkozója, az É.B.SZ.K. marokkói kézbe került, ezért sokan aggódtak amiatt, hogy az adatok illetéktelen kézbe kerültek.

Mi történt azóta? Semmi. Az É.B.SZ.K. 2010 tavaszán szerepelt utoljára a hírekben. Kifejlesztettek viszont egy új választási szoftvert, aminek a bemutatkozása nem volt túl sikeres.

- A Daimler-botrány

Egy amerikai perben felmerült, hogy a Daimler 300 ezer eurós “jutalékot” fizetett magyar tisztviselőknek azért, hogy 32 buszt vegyenek tőlük.

Mi történt azóta? Semmi. De annyira semmi, hogy az utolsó lényegi információ, a Daimler és az amerikai igazságügyi minisztérium peren kívüli megállapodásáról szóló 2010. április 1-i hír óta semmi nem jelent meg róla.

úgy hirtelen...
szablyafűrész
folyt:

- A BKV-botrány

A gyanú szerint a BKV 2006-2008 között több előnytelen szerződést kötött. Az ügyben megvádolták Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest és sajtófőnökét, Horváth Évát is.

Mi történt azóta? Először is élve az alaptörvénybe beleírt ügyáthelyezés lehetőségével Budapestről Kecskemétre tették az ügyet. Aztán amikor az ügyáthelyezés mégis alkotmányellenesnek bizonyult, a Kecskeméti Törvényszék gyorsan eldobta magától, de a budapesti nem vette vissza. Így most éppen hónapok óta áll a tárgyalás.

Nem vagyok meglepve, hogy a bíróságok nem kapkodnak az ügyért. Olvastam a vádiratot. Megértem, hogy egyik bíróság se szívesen vállalja annak a kockázatát, hogy ebben a politikailag jelentős ügyben enyhe, vagy felmentő ítéletet hozzon még a választás előtt.

- Sukoró-ügy

A kormány 2008-ban egy albertirsai és egy pilisi gyümölcsösért adta oda Joav Blumnak a sukorói telket, hogy kaszinót építsen. A vád szerint ezzel 700 milliós kárt okoztak.

Mi történt azóta? Ezzel ugyanaz a helyzet, mint a Hagyó-perrel: a bíróságok ide-oda passzolgatják egymás közt a többször is áthelyezett ügyet, emiatt most már ott tartunk, hogy az egész tárgyalás előröl kezdődhet.

- A bábolnai földügyletek

A vád szerint 2008-ban 227 millióért adtak el két állami telket, amit a terület átminősítése után 8 milliárdért árultak.

Mi történt azóta? A vádlott Tátrai Miklóst, az MNV vezérét jogerősen felmentette a bíróság.

- Az MTV-székház ügye

Az MTV drágán bérli a székházat a Wallis-csoporttól.

Mi történt azóta? Az MTVA 2011-ben 67 milliárd forint hitelt kapott, és ezután megvette a Wallistól a székházat.

A Postapalota ügye

A Magyar Posta négymilliárd forintért adta el a Moszkva téri székházát a Wallis csoportnak.

Mi történt azóta? 2013. augusztus 23-án hat ember ellen emeltek vádat: hárman a Postán, hárman az ÁPV-nél dolgoztak. A vád szerint direkt olyan kimutatásokat készítettek, hogy az új székház bérlése tűnjön jó megoldásnak.
szablyafűrész
folyt:

- A Budapest Airport eladása

A Fidesznek ezzel két fő problémája volt: kevesellte a 464,5 milliárdos vételárat és kifogásolta, hogy ebből csak 75 milliárdot, és nem a törvényi előírásoknak megfelelően az összeg egészét fordították az államadósság csökkentésére.

Mi történt azóta? A reptér kétszer is gazdát cserélt, most egy kanadai nyugdíjalapé. Az ügyben nyomozás indult, de vádemelés nem volt.

A Malév eladása és visszavétele

Gyurcsány Ferenc 200 millió forintért eladta, Bajnai Gordon 25 milliárdért visszavásárolta.

Mi történt azóta? Bajnaiék százmilliárdos támogatást is adtak a Malévnak, ami viszont az európai versenyjogba ütközött. Így a Malév csődbe ment és megszűnt. Vádemelés nem volt, csak parlamenti vizsgálat a csőd után.

Egyes állami vezetők offshore-cégei

A Fidesz Simor András jegybankelnököt, Bajnai Gordon miniszterelnököt és Oszkó Pétert támadta azzal, hogy politikai karrierjük előtt ciprusi cégekben parkoltatták a pénzüket.

Mi történt azóta? Nyomozás, feljelentés, ilyesmi nem volt. Simor nem mondott le, de megbízása lejárta után nem is nevezték ki újra jegybankelnöknek.
szablyafűrész
folyt:

- Rendőrségi túlkapások 2006-ban

A Fidesz a kampányban a 2006 őszi, elsősorban a párt október 23-i nagygyűléséről távozókkal szembeni rendőri túlkapások vizsgálatát ígérte.

Mi történt azóta? Elindult egy per, amiben a rendőrség 2006. őszi hibáit vizsgálják. Ebben elöljárói intézkedés elmulasztása a fő vád, magyarán nem magukat a túlkapásokat vizsgálják, hanem azt, hogy miért mulasztotta el a túlkapások szankcionálását a rendőri vezetés, illetve általában miért volt inkompetens a rendőri vezetés, hogyan adhatták fel például a tévészékházat.

- Állami cégvezetők végkielégítései

A Fidesz az MVM, a MÁV és a BKV esetében jelezte, hogy erkölcstelen, illetve jogtalan végkielégítéseket fizettek ki.

Mi történt azóta? Először is hoztak egy törvényt, amely alapján visszamenőleg 98 százalékos különadót vetettek ki a kétmillió forintot meghaladó végkielégítésekre. Ez olyanokat is sújtott, akik egyébként teljesen tisztességesen, több évtizedes munkával érdemelték ki az összeget. A különadóról most hétfőn állapította meg az Alkortámánybíróság, hogy nemzetközi szerződéseket és a magántulajdonhoz való jogot is sért, ezért nem alkalmazható. Az MVM-es és MÁV-os végkielégítések ügyében büntetőjogi értelemben semmi sem történt. A BKV megpróbálta visszaperelni az összegeket volt vezetőitől, de elbukta a pereket. A büntetőpert pedig összevonták a Hagyó-üggyel, amiről fentebb olvashat.

- A költségvetés adatainak meghamisítása

2006-ban, a választás előtt a magyar kormány a valósnál kisebb hiányról közölt adatot az Európai Unióval.

Mi történt azóta? Semmi. Illetve volt egy parlamenti vizsgálat, ami pont annyit is ért. De eleve politikai színjátéknak szánták csak az ügyet.

A kormányzati negyed bukása

Mert megbukott a kormányzati negyed.

Mi történt azóta? 2012 márciusában a MÁV belső vizsgálata megállapította, hogy 8 milliárd forintot kapott a kormánytól a Nyugati pályaudvar mögötti kiürített területért.

Így néz ki a nagy pofával beharangozott fidesznyik...
szablyafűrész
..."elszámoltatás"

Budai - Csivava - Gyulát sem véletlenül helyezték át...elbukott a piciny emberke...
lajospapa
A többiben is szeretnék gyönyörködni! De mindben!
magyarbakancs
Simon egy mérhetetlen buta ember.
Kíváncsi lenék rá ,hogy egy ilyen szürke egér ,hogy tudott a politika közelébe férkőzni.?
Semmi karizmája ,semmi tehetsége a politikához.
Még a sikkasztáshoz és sívóláshoz is buta.
silber13
@tavaszi: "..annak a statisztikának hiszek amit én csinálok...na ki mondta ezt...??? " (idézet tőled) Na így senki! De: ".annak a statisztikának hiszek amit én magam hamisítottam! " Ezt már Valaki mondta! Nem ártana pontosan idézni! Nem nehéz megtanulni, még neked sem!
human
@troppauerhumer: Én kormányváltás párti vagyok, de nem fideszes gondolkodású ezért kritikával élek az ellenzék felé is.
Tudtommal mindenkinek a pénzét a saját számláján kell tartani, ami a nevéhez van kötve. Amennyiben vagyonkezelői bizniszbe fogok, akkor gondolom erre alapítanom kell egy céget, aminek szintén saját számlája van. Na oda már lehet más pénzét pakolgatni megfelelő adminisztráció mellett.
lenhardtibolya
Nem kedvelem az mszp-t így Simont sem, de most a képeken csak egy összetört kisembert látok, akit sajnálok, egyszerűen emberként. Úgy tűnik, hogy a pártja is odadobta őt a mindent elsöprő választás előtti hangulatban, mintegy koncként, hogy ezen csámcsogjon a média, és érje be ennyivel a fidesz...
Yoda69
Jo nehany embert meghurcolt mar a fidesz ily modon, es legtobbjukrol kiderult artatlan volt.
Nem csodalkoznek Simon eseteben sem.
human
@troppauerhumer: Hozzászólásod többi részére reagálva. A fidesz 8 éve csak arra készült, hogy kormányra kerüljön, de már 2006-tól sorra nyerte az időközi választásokat az mszp balfékségének köszönhetően. Embereit beültette a kulcspozíciókba és megkezdte a hatalomátvételt, ami a 2010-es fülkeforradalom után csak fokozódott. 2010-től már saját törvényeket tudtak hozni, amit arra hegyeztek ki, hogy átjátszák a piacot a baráti cégeknek, rokonoknak. Az egészséges versenyt megszüntették a tender nélküli milliárdos beruházásokkal. Van még mit lenyúlniuk és ha ne adj Isten újra nyernek, folytatják az újkori feudális rendszer kiépítését. Csak meg kell nézni Felcsútot.
gazdag dezső
Nem lévén egyik pártnak sem tagja,de úgy gondolom,hogy ez a Simon ügy bizonyosan nagyon fel van fújva,pont időzítve!! Szerintem sok ettől sokkal nagyobb bűnök vannak közvetlenül a kormány körül,és voltak a régebbi kormányokban is.És azok akiknek Offshore cége van kint valahol ??? Azok éppen ugyanúgy nem adóznak belőle !! !!!Akik megvásároltatták a drága beléptetőrendszert, akik eladták Kaja Ibrahinnak a cégezt,és még sorolhatnám !!Akik megbundázzák a pályázatokat ,és dupla áron építkeznek ??Simonnak ez a pénz nem a sajátja volt ,hanem a párt pénze csak most nem tudnak mit tenni feláldozzák Simont!! Milyen nagyon mutogatják most Őt,pedig rajta kívűl sok száz embert kellene még bilincsbe verni örökre!!
gazdag dezső
Nem csak Simont,hanem sok,sok másokat is kellene bilincsbe verni !!!
összefogás
@verőce21: Te meg holnap szopsz!!!
SZAVAZ A KORMÁNYVÁLTÁSRA!!!
összefogás
@tavaszi: Hát meglátszik, hogy hova tartózol.
Azért még SZAVAZ KORMÁNYVÁLTÁSRA!!!
kacsa0707
És a többi bajtársa mikor kerül sorra"??", vagy azoknak több eszük van és elvitetik a balhét ezzel a lúzerral??
kacsa0707
Bilincsgyár jó nyereséggel üzemelő vállalkozásnak tűnik, ha az összes haverját, bűnöző társát mellé ültetik.
Meine Ehre heisst Treue
Gyönyörű!
Látni akarom a többit is így, van belőlük rengeteg...
Desischado
Én már orbánt, simicskát, mészárost,meg a többi havert szeretném bilincsben látni! Remélem, megérem, hogy gyöyörködhetek ebben a csodálatos látványban!
1951
Jó lenne, ha észrevennétek azt, hogy minden kormányváltás komoly pénzügyi deficittel járt országunkban! Hagyni kellene mér végre, hogy legalább két cikluson keresztül a jelenlegi kormány rendbe tegye az eddigi kormányok által "húsosfazéknak" tartott büdzsét, melyet rendesen kifosztottak! Nem kicsit, nagyon.Mi az, hogy, nagyon is!! Ugye emlékszik még erre a mondásra egy "klasszikusunktól" mindenki széles e hazában?! Szóval: nem kell fenekestül felforgatni mindent akkor, amikor végre megindult egyfajta konszolidáció!! Már csak a bankok pénzügyi, indexálási trükkjeit kell visszamenőleges és végleges hatállyal megszüntetni és akkor "lélegzethez" is juthat sok százezer család, természetesen a bankok által rendezendő módon!Nos ehhez kell egy soron kívüli törvény, mert a bankok maguktól ugyan meg nem mozdulnak trükközéseik megszüntetése tárgyában!
petike
@1951: "Már csak a bankok pénzügyi, indexálási trükkjeit kell visszamenőleges és végleges hatállyal megszüntetni" Na és akkor eddig miért nem csinálta eddig ez a rablóbanda? Mert most is csak kampányfogás, hogy folyamatosan lebegtetik a "megoldást".
És inkább egy kormányváltási deficit, amit 3-4 hónap alatt kihever az ország, mint a "januári szokásos forintgyengülés", ami 2 hónapja tart, és esélyünk sincs a 300 ft alatti euróra (2010 márciusban 190 ft/CHF, 2014 márciusban 256 ft/CHF) Mert magyarország jobban teljesít...Meg a k.rva anyja orsósnak.
bukfenc
@1951: tegnap, 17:39

Szerintem te megint benéztél valamit,

-ez itt nem a fidess hiradó...
nusika
Pintér kölcsön adott 1 milliárdot! Kinek a számláját segítette? Az Orbán(fogorvos) 1 milliárdját nem kérik számon, hogy mire költötte!!! Szíjjártó sok milliós sporolt pénze, mert nem evett, nem ivott, amely több volt mint az egész évi jövedelme! (szegény fényevő?), nem okozott problémát! Sorolhatnám... de ez nem azt jelenti, hogy az igazságot ne derítsék ki!
soljanka
@lenhardtibolya: Kedves Ibolya, ez a "szegény, megtört ember" évek óta tart fenn szoros kapcsolatot, egy csalóval...
pestisracok.hu/ket-ujabb-gyanusitottja-van-a-simon-ugynek-laborcot-es-szilvasyt-is-meghallgathatjak/

Engem nem lehet kormánypártinak nevezni, de ha elkapnak egy gazember csalót bármelyik oldalról is, azt csak üdvözölni tudom.
Az szomorú persze, hogy a mutyisz-maffia a saját háza tájékán nem sepreget, de azt akkor is üdvözlöm, ha akár egy mocskos, zavarosban halászó, az én pénzemet elsíboló karikákkal a kezén elvezettetik.

Érdekelne a mellékelt linkben említett afrikai útlevéllel rendelkezők névsora is...
verőce21
@szablyafűrész: Úgy ismételgeted a mantráidat, mint buddhista papok az imamalmot. :)
soljanka
@verőce21: szerintem Fűrész barátunk tényeket közöl, nem mantrázik.
Az viszont szomorú, hogy te csak a másik oldalon látod meg a bűnt, a sajátjaidat felmented. Ezért van ez az ország - és marad is - a xarban: mert az olyan korlátolt emberek, mint te, kiállnak az elvtelen, csaló, hazugok mellett, ha az "elvbarát" .
Ha a bűnt néznéd te is és társaid is, akkor hamarabb - talán 20 év múlva megtisztulna a közélet, de így semmi esély rá.
verőce21
@soljanka: (12:49) Engem is érdekelne még a linkben említett afrikai útlevéllel rendelkezők névsora... :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.