Mélységesen felháborít, hogy tehetséges, a jövőjüket feltehetőleg informatikusként elképzelő diákok egy pár ezer forintos tétel miatt nem vehettek részt egy nemzetközi programozási verseny döntőjében – így fogalmazott lapunknak Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője. A debreceni országos döntő napján ugyanis hiába várták a székesfehérvári csapatot, a három diák és a kísérő tanáruk nem érkezett meg. Mint utóbb kiderült, nem kapták meg az utazási pénzt a területileg illetékes tankerülettől.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: nyanya001
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ez nem egyedi eset, hanem általános. Így lehet az, hogy a tanároknak kell megvenni a fénymásoló papírt a dolgozatokhoz, tesztekhez. Vagy mondjuk nincs vécé papír. Ez mind általános probléma. De Rózsika szerint ezek elhanyagolható kis problémák. Persze nem az ő zsebére megy. Ő éppen, hogy jutalmazva van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
– A döntő reggelén kaptuk az információt, hogy a fehérváriaknak nem sikerült pénzt szerezniük az utazási költségekre a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik), így fel sem ültek a vonatra – közölte Ábrahám László. – Ha előbb tudom, hogy baj van, akár saját zsebből is kifizettem volna a diákok vonatjegyét. Nem is értem az egészet: Csíkszeredából és Sopronból is jöttek csapatok, mindkét város jóval messzebb van Debrecentől, mint Székesfehérvár.
Senara
Csíkszeredából ? Fogadok , hogy ők ingyen utaztak !
Boszi27
@nyanya001: Csíkszeredaiaknak bizonyára van magyarigazolványuk, debrecenieknek meg nincs. Megszívták, hogy határon belül élő magyarok. Ennyit a nemdiszkriminációról.
coyote3
Gratulálok a NER-ben fogant oktatásügynek...
human
Ez nem egyedi eset, hanem általános. Így lehet az, hogy a tanároknak kell megvenni a fénymásoló papírt a dolgozatokhoz, tesztekhez. Vagy mondjuk nincs vécé papír. Ez mind általános probléma. De Rózsika szerint ezek elhanyagolható kis problémák. Persze nem az ő zsebére megy. Ő éppen, hogy jutalmazva van.
Boszi27
@human: Mióta ez a központosított idiótizmus van, egy kiégett izzót is hetek alatt lehet kicserélni, nemhogy vonatjegyre pénzt szerezni!
human
@Boszi27: Tudnod kellett volna két héttel előre, hogy az az izzó ki fog égni. Ez az elvárás.
Boszi27
@human: Betartalékolni nem lehet, annak ellenére hogy mindenki tudja az izzók ilyenek: egyszer ki fognak égni.
Másik
Az igazgató elismerte, hogy az igénylést elküldő személy figyelmetlensége miatt csúsztak ki az időből.

Akkor ennek a személynek kellett volna finanszírozni az utazást, megtanulná, hogy nincs minden elintézve a tévedni emberi dolog közhellyel.

Kb. 6.500 Ft egy retur diákjegy. Biztos ennyin múlt? Nem volt senki, aki adott volna 20 ezer forintot??

Azért a küldő iskolában nem igaz, hogy nem jött volna össze a pénz, ha kiraknak egy perselyt.

Szerintem lehet szidni itt a KLIK-et, meg a rendszert, de az igazgató és köre sincs a toppon.
human
@Boszi27: Mikor igényt adtak be x db valamire. Abba kötöttek bele, hogy miért pont x db kell. És még csak nem is nagy értékről volt szó.
Boszi27
@human: Így lehet spórolni filléreket az egyik oldalon, és milliókat kiszórni a másikon. Így működik a rezsi-rizsa is. Az egyik zsebünkbe kapunk pár ezer Ft-t, a másikból kiveszik ennek többszörösét. A 2/3-osak ezt képtelenek felfogni.
JAJMÁR
@Másik: 09:17 Biztos, hogy lehetett volna, és a legtöbb esetben így működik. Megveszik valamiből, megveszi a tanár a krétát, a WC papírt, az izzót, mert menni kell tovább...
de meddig? A felsőbb szinteken meg bezsebelik a jutalmat, mert minden rendben van.
Szóval egyszer ki kell mondani, hogy nincs tovább. Nagyon szomorú, hogy a gyerekek isszák meg a levét :(
Másik
Értem én, de a cikkben az van, hogy az iskolában bénázta el valaki az igénylést, és a hiánypótlás miatt csúsztak ki az időből. Ez sztem nem azonos a fentebb emlegetett izzó-kréta-papír dolgokkal. Itt nem lett volna szabad az esetet demonstrációra felhasználni. Arra ott a kréta-WC papír témakör ...
varirmag
""Sajnos azonban egy figyelmetlenség miatt hiányosan küldtük át a dokumentációt a Kliknek,""

Tehát : 1. nem kérték le időben és megfelelően az utazáshoz szükséges pénzt.
2. Nem volt az intézménynél ellátmány ( olyan kp. ami ott csücsül az
intézményeknél, hogy ha kell fizetni tudjanak belőle, ez néhány
tízezer forint )

Ezek után az ignőnek még van képe "magyarázgatni miért nem vette meg saját zsebből a vonatjegyet az utolsó pillanatban !

Gratulálok !! Most már csak azt nem értem hogy ilyen szervező és irányítási képességgel mi a bubánatos francot keres az intézmény élén ???
Báááár ha jól belegondolok a sz@rhabosítás már megy neki és a cikk írónak is.
Sajnálom a tanulókat.
nezelodo
Ez biztos rágalom, Tündérországban ilyen nem fordulhat elő, azon belül Cser Palkovics féle hitbizományban meg különösen nem!!

Ami igaz az igaz az erdélyi paplanárus dakoták tényleg ingyen utazhatják az országot keresztül kasul üzletelve, vállalkozói engedély és adózás nélkül piacokon árusítva.
postamester
Egy másik cikkben olvastam, hogy a VIII ker. rendőr őrnagyot azért rugták ki, mert
szóvátette, hogy amig a TEK többmilliós Audikkal furikázik, nekik nincs pénzük
WC papírra...hát ennyit erről a témáról...
Meine Ehre heisst Treue
Fel kellett volna ülni a vonatra, ott pedig a jegyvizsgáló mindenkinek kreál egy-egy utasleadási lapot, melyet be kellett volna nyújtani a KLIK-nek, mondván, ha így intézik a dolgokat, akkor fizessék a többszörösét.
Desischado
Mert Magyarország jobban teljesít! Jobban mi? Röhög a májam, kuncog a vesém...
gödörben
@Másik: Ezzel az a gond, hogy az esélyt is elvették maguktól és a diákoktól. Az iskola presztízse sem számít. Ki tudja mi van a háttérben??? Nincs narancs vezetés, beszóltak rózsikának akármi lehet.
Az azért érdekes tényleg, hogy a szülők vagy a többi tanár közösen nem tudták összedobni a pénzt. Osztálypénzeket gyűjtenek már az általános első osztálytól, tisztaságit havonta kell bevinni akkor miről beszélünk??? Géppapírt is lehet bekérni a szülőktől biztos nem fognak nemet mondani, persze ehhez az kell, hogy lássák az iskola is értük a gyerekeikért van nem rózsikáért és a hasonlókért.
gödörben
@Boszi27: Ha körülnézel "itthon" csak diszkrimináció van a dolgozó rétegnek. Csak adóznia szabad mást nem. A határon kívül több a nem itt nyugdíjat és adót fizető nyugdíja, mint aki több évtizedig itt fizette, a nem napon lebarnultak ingyen utaznak a BKK járatain, a dolgozók nem, és még sorolhatnánk egészségügy, felvételi plusz pontok, stb-stb-stb.
gödörben
@nezelodo: Mindebből is látszik, hogy a saját hazánkban milyen kirekesztettek vagyunk, míg közben rólunk még a nemlétező bőrt is lehúzzák.
human
@gödörben: Téged is megfertőzött a fidesz propaganda? Fizesse a tanár és a diák a tanulmányi költségeket? Bizony vannak olyan szülők, akik havi pár ezer forintot is be kell, hogy osszanak, de egy okos gyerekkel verte meg őket az ég, aki sorra nyerné a versenyeket, de nem utazhat a döntőkbe. A fideszesek szerint ez természetes szelekció, szerintem meg az ország lesz szegényebb egy valódi tehetséggel. Majd az állását betölti egy diplomát vásárolt fideszes nyikhaj és vele fog az ország híde jól teljesíteni.
nezelodo
human
Nem a diplomavásárlás dívik már a fideszben, hanem a nem teljesített kreditek igazoltatása politikai nyomással a gyereknek, meg a haverjának, nehogy elpofázza a kivételezést. Aztán az egyetemi ügyintézőt elmeszelik, a gyerek diplomát és politikai állást kap azonnal a narncsoséknál. A szocializmusban legalább elintézték ezt egy szochazás kitüntetéssel a szülőnek, aztán már az Isten sem mentette meg a diplomától akármilyen nyomi volt is a kölök. Érdekes lenne egy ilyen lista is, na nem a fitymasz által "átdolgozva", hogy kik kaptak egykor ilyen plecsnit, és mi lett a gyerekeikkel. Igaz még ez sem rázná fel a híveket...
Másik
@human: Bocs, hogy beleszólok, de a cikkben azt nyilatkozta az igazgató, hogy az iskola ezzel megbízott dolgozója kúrta el. Tehát jelen esetben fizessen aki felelős, vagy előlegezze meg az iskolai közösség azt a 20 ezer forintot. Mert kb ennyibe kerül 3 diákjegy oda-vissza. Ennyin múlott ...

A többivel egyetértek, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy kéne, csak ebben a konkrét esetben nem kéne a "sablon ekézés".
JAJMÁR
@Másik: A rendszer a hibás. Az, hogy mindenért egy felsőbb intézményhez kell fordulni, mert "feltöltődött" az amúgy is hatalmas gépezet még egy csomó alkalmazottal, akiket szintén el kell tartani az államnak. Gondolom, nem annyit keresnek, mint a pedagógusok, de egy hétig tanácskoznak egy "beadványról". A Klik a fölösleges.
Ráadásul egy véletlen elírást barátságos környezetben telefonon is lehetne egyeztetni, és már van fax, email is.
Boszi27
@gödörben: Szavazatokért cserébe semmi nem drága. Az sem hogy ezzel szítják a feszültséget, főleg, hogy még szavazati jog is jár a határon túli kettős állampolgársággal. Civilizált ország védi a határon belülieket is. Nálunk meg kihasználják és idiótának nézik. Bár ez utóbbi megjegyzésemben lehet némi igazság, mert csak megy a duma a fű alatt, gyakorlatilag nincs ellenállás. A XXI. sz-ból rohamosan megyünk visszafelé,+még ez az ázsia imádat.Ázsiáról tudjuk sok más mellett, hogyszegénység és diktatúra van. Ezt akarjuk? Kétlem. Mást nem tehetek, mint terjesztem az általam jobbnak tartott példákat, ha találok, mint pl:iksz.beszolunk.hu/mitol-mukodik-ausztria-miert-nincs-ott-kotelezo-minimalber-miert-ad-kisebb-bert-nalunk-ugyanaz-a-mul
és felhívom a figyelmet a veszélyt rejtő dolgokra, pl:hvg.hu/w/20140417_Forgolodnak_a_tokes_birodalmak
Sajnos sokan képtelenek a sorok között olvasni és még a tapasztalatainak sem hisz mindenki.
human
@Másik: Igen hibázott valaki. A régi rendszerben ez a hiba max 1 óra alatt orvosolható volt. És a diákok már mehettek is versenyezni. De nem csoda, hogy az iskolák nem tudják mik a formai követelmények, mert maga a tankerület is folyamatosan változtat. Egy darabig elfogadták az igénybejelentéseket ajánlat nélkül. Később ajánlat híján dobták vissza az igényeket. Majd letagadták, hogy megkapták volna az ajánlatot és azért dobták vissza. Pedig át sem vették volna ajánlat nélkül az igénylőt. Egyszerűen elhányták. A gazdaságiban maradt egy embernek mindenről másolatot kell csinálnia, mert letagadják a tankerben az iratok átvételét. A legújabb, hogy az igazgató aláírása is kell az igényléshez. Ez utóbbi mondjuk jogos, de erre is csak most jöttek rá.
De a kormány által kezdeményezett vizsgálat is azt állapította meg, hogy fejetlenség van a klik-ben.
Másik
@human: Azt én sem vitatom, hogy a rendszerben is hiba van.

Nem látok ugyan bele ,mert az Eü perifériáján dolgozom, a gyerekek hál'istennek rég kinőttek az iskolából. Csak amikor valakik tényleg konkrét eseteket osztanak meg, akkor látom magam is, hogy másképp kéne vinni a dolgokat.
Megjegyzem amikor még érintett voltam, kb 20 éve, akkor is rengeteg pénz kellett befizetni mindenféle jogcímen, miközben akkor se telt semmire az iskolának.
A gimnázium már szerényebb igényekkel állt elő, az egyetem pedig ebből a szempontból maga volt a megváltás.
Boszi27
@Másik: Sztem azonos, mert mindennek a beszerzése úgy történik akár festékpatron, másolópapír, izzó, kréta, jelen esetben a vonatjegy, hogy meg kell igényelni és majd, talán valamikor lesz rá engedély. Ezt tetézi, hogy nem igényelte időben az iskola. Egyébként sem sok idő van erre, mert mostanában mindenféle portfóliót kell készíteni van egy csomó adminisztráció, tankönyvrendelések, stb. A tanításra alig marad idő.
Másik
@Boszi27: Ez bárhol dolgoztam, mindig így történt, most is így van, meg kell igényelni a szükséges eszközöket, a javításokhoz munkalapot/megrendelőt írni, engedélyeztetni. Történetesen az én feladatom az un. raktárigénylés, nem olyan nagy dolog, és azért nem hiszem, hogy napi rendszerességgel kell megtenni. Javasolt némi előrelátás, tervezés a "krétakörben".
Az ad-hoc vonatjegyre is volt némi idő, hiszen a gyerekek bizonyára nem előző nap jelentették be, hogy továbbjutottak.

Bocsi, nem szívem csücske se a KLIK, se a kormány, de az, hogy valaki szerencsétlenkedését itt sokan megpróbálják kimagyarázni, betudni a rendszer hibájának az irritál.
Irritál anélkül, hogy elvitatnám, hogy megnövekedett az érintettek feladata.
Nil
Gratulálok!!! Kitolni gyerekekkel!!! Milyen ember az ilyen? Ember?
Boszi27
@Másik: Van azért rendszerhiba is bőven!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.