Az MSZP elnöksége felajánlja lemondását a párt szombaton ülésező választmányának – jelentette be a vasárnapi EP-választás előzetes eredményének ismeretében Mesterházy Attila pártelnök.

A politikus az MSZP budapesti székházában elmondott sajtónyilatkozatában kijelentette: a választás végeredményét szomorúan veszik tudomásul, csalódottak, hiszen rosszabbul szerepeltek, mint ahogy várták, kevesebb képviselőt tudnak küldeni az EP-be, mint tervezték. Azt mondta, az eredmények újabb leckét adnak az MSZP-nek. Még akkor is igaz ez, ha egész Európában a vártnál rosszabbul szerepelt a baloldal – fűzte hozzá, megjegyezve: ez nem menti azt a helyzetet, hogy Magyarországon rosszabb eredményt ért el az MSZP, mint amit magának kitűzött.

Mesterházy Attila közölte, az eredményeket elemezni kell, azok újabb stratégia meghatározására kötelezik a pártot; ezt a feladatot a következő hetekben, hónapokban el kell végezniük.

A konzekvenciákat is le kell vonni, egyet már este is le lehetett vonni: az MSZP elnöksége testületileg felajánlja lemondását a választmánynak – közölte. Mint mondta, szombaton megvitatják, hogyan tovább, milyen stratégiával kell az MSZP-nek folytatnia útját. Megjegyezte, ez hatással lesz arra, hogy az önkormányzati választáson milyen stratégiát követnek.

Mindazonáltal Mesterházy Attila megköszönte azoknak a választóknak a részvételt, akik elmentek és szavaztak; külön köszönetet mondott azoknak, akik az MSZP-t támogatták. Gratulált a Fidesznek, amely megnyerte a választást, valamint azon pártoknak is, amelyek képviselőt tudnak küldeni az EP-be. Úgy fogalmazott, fontos az, hogy Magyarország erősen, határozottan és színesen tudja képviselni a nemzeti érdekeket.

Mesterházy Attila az alacsony részvételt értékelve azt mondta, ez a vasárnap biztos, hogy nem a demokrácia ünnepe volt, hiszen az eddigi legalacsonyabb választási részvétel volt Magyarországon. Ebben mindegyik pártnak van felelőssége, mivel nem tudták elmagyarázni a választóknak, hogy komoly tétje van egy ilyen választásnak akkor is, ha nem egyéni jelöltekre, hanem listákra kell szavazni – érvelt.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Mesterházy azóta ellenszenves, mióta olyan nagyon kezdett ragaszkodni a miniszterelnöki jelöltségért. Neki sem az ország, hanem a saját sorsa volt a lényeges...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nil
Már késő.
A tavaszi választások előtt kellett volna - akkor most nem lenne fidesz kormány.
Sokan megírták - nem jó Mesterházy az MSZP élén - oda se bagóztak.
Ezzel elárulták a népet és vesztettek. Az ország is. A nép is.
A szocializmus és a kereszténység is csodálatos mint eszme - de a megvalósításában részt vevő emberek túl kicsik a feladathoz - a hatalomvágy és az aranyborjú imádása alkalmatlanná teszi őket a feladatuk elvégzésére,
coyote3
Mesterházy azóta ellenszenves, mióta olyan nagyon kezdett ragaszkodni a miniszterelnöki jelöltségért. Neki sem az ország, hanem a saját sorsa volt a lényeges...
Senara
Ideje volt a lemondásának ,. Sajnos az ország issza meg a levét a töketlenségének .Ő sem a Fidesz hibáival foglalkozott hanem Gyurcsánnyal és Bajnaival és ki legyen a miniszterelnök . Az összefogást okolta a parlamenti választáson elért , rossz szerepléséért . Majd megmutatjuk és egyedül jobban szerepelünk .
perfekt
Szanyi arcáról ezt olvasom le,ahogy néz Mesterházyra---"Te szerencsétlenségnek embere ki vagy te"?
bencemacska
Az önérdek előtérbe helyezése, az önkritika hiánya, stb, ami hibát egy politikus elkövethet azt Mesterházy mind elkövette.

Szily elnökségi , Mesterházy miniszterelnöki , Horváth Csaba főpolgármesteri ambíciója mind-mind olyan emberi téveszme, amely megpecsételi az MSZP sorsát!
pbalage
a Csizmás Kandúr szerintem simán megérdemli, hogy bukott egyet.
Maszlag
Régen be kellett volna látni, hogy Mesterházy visszahúzza az MSZP-t. Most már minden késő. Majd átszivárognak a DK-ba.
EcsiAntal
április 6 án éjjel már meg kellett volna tenni --akkor most némi paraszt becsületet érezek volna a választók --meseházi és szanyi alkalmatlansága vezette ide a pártot mindenért ez a két buta --bunkó hatalom éhes ember a felelős--ide vezetett a pincsis --kecskés --békás --teletököm stílus ---ja és szocialista becsület nincs ..nem volt --nem is lesz mert a vérükben van a csalás lopás hazudozás. 2018 ban már be sem jutnak ---konyec elvtársak !!!
verőce21
Kár értük, elbénázhatnának még egy kicsit. :)
vukkocska
@perfekt: nem csak Szanyi arcáról, de a mögötte álló Gur Nándor arcáról is le lehetett olvasni, hogy mit gondol Mesterházyról. Csak egy kérdésem van, szerintetek ki az alkalmas pártelnöknek, aki felfelé tudja húzni az MSZP-t?
perfekt
@vukkocska: Nem látok egy karakteres megjelenést.Jávor Benedekben --látok rejtett politikai erőket--Csak gatyát kellene váltania.Majd Kovács Lacibácsi.Szerintem ő lesz az "utód".Igaz,hogy járókerettel közlekedik már, de szegény ember vízzel főz.
vukkocska
@perfekt: látom, nem veszel komolyan. :) Na mindegy. Kovács Laci bácsit Mesterházy mint őskövületet leírta Lendvai Ildikóval együtt :)
perfekt
@vukkocska: Miért mondsz ilyeneket:Jávor kommunikációs készsége nagyon jó.Kovács Lászlótól pedig,minap azt kérdezte mindenki Olgicája,,hogy felkérés esetén,vállalná e az MSZP vezetését--és igent mondott!!
Nil
@vukkocska: Egy ember volt alkalmas - azt kirúgták mert igazat akart mondani a népnek - szépen cserben hagyták. Ezt sem a fidesz sem a jobbik nem tenné meg az emberével.
Ráadásul a politika - az európai és a világ politika - megújulásához is csak az vezetne ha végre nyílt lapokkal játszanának. No ez a jelenlegi politikusoknak nem célja - az emberek egymásra ugrasztása igen - és mivel az embereknek nincs ideje gondolkodni, esetenként nincs is mivel ezért igen .
Bajnainak meg nem tudom még hány pert kell megnyernie ahhoz hogy a jónép rájöjjön ő is nagyot bukott a libákon csak megrtmeg akarta menteni őket - no de ezen is el kellene gondolkodni-de erről már írtam :-) (lmf)
vukkocska
@perfekt: Persze. Önjelöltek mindig vannak. Jávor Benedek nekem nagyon szimpatikus Karácsony Gergellyel együtt, meg Szabó Tímea is. De ők nem MSZP-sek, "csak" baloldaliak. Na mindegy, szombaton valamennyire kiderül, mi lesz az MSZP vezetésével. Van rá egy hetük, hogy jól összevesszenek. :)
perfekt
@vukkocska: Hasonlóan látom--nevezetteket.Még sikerre éhesek,fíatalok--teljesen még nincsenek elrontva.(majd el lesznek):Nem kell szombatig várni--ettől jobban nem veszhetnek össze---De vannak ott ifjú titánok,is Újhelyi,a Varga család harmadik generációs tagja ,a miskolci Simon--esetleg---asszem a Varga is ott lakik--és az elődpárt is a történelmi ismereteim szerint előszeretettel ,emelt be a parlamentbe káderokat onnét--Bajnaitól pedig a mindenható mentsen meg--és nem a libás mivolta miatt!
hattorihanna
@perfekt: Mert mi a bajod a Bajnaival?Az hogy külföldön tanítják a módszerét, hogyan rángatta ki a szarból magyarországot gazdaságilag?
Emberileg is az egyetlen tisztességes politikus,ha továbbra is pályán marad,nem
itt tartana a gazdaságunk az ziher.
perfekt
@hattorihanna: Bajnai megítélése,többrétű.A bíróságok szerepéről :függetlenségük tekintetében,az ellenzék folyamatosan szidja őket,mikor egy kormányhoz közeli személyt nem marasztal el- ilyenkor, megtelnek a posztok,"élettel".Mikor Bajnai pert nyer, körbehordozzák mint a véres kardot.Azt pedig,hogy nevezett,egy év alatt rendbe tette a gazdaságunkat?nem gondolhatod komolyan.Egy rendben lévő gazdaság prosperitását, szinte nem is lehet tönkre tenni,1)- mert nem hülye a regnáló kormány,hogy ezt szándékosan megtegye.2)-a gazdaság működés közben ezt nem is engedné meg a profit miatt.Bajnai üzletember--egész másként szemléli akár a saját--akár egy nemzet,mindennapjait.Amennyiben,olyan genie--miért nem tanít folyamatosan?-- talán azért mert látja ,a fiskális ügyeinek,fejlesztési lehetőségeit kormány pozícióban? Néhányat az emberi- viselkedési ,formáiból!.Nem kedvelem Orbánt---de egy szobordöntés---a miniszterelnök fejének rugdosásával, s azt állítani nem tudott róla mi zajlik majd ott ,majd ugyanez videón--,és egy félmilliós öltönyben focikapust játszani--és Orbánt közösségek előtt modortalanul sértegetni--szerinted érett emberhez méltó viselkedési forma ez annyira ,hogy alkalmasint a tűzbe menjünk érte???És személy szerint---azért sem hiszek ártatlanságában--mert kijelentette. a csőd azért következett be mert "Nem értettünk hozzá".
Hellcat
Mind1 mit csinálnak már a saját bénázásuknak és a fidesz kitartó szardobálásának és rágalmazásainak hála egy kupac gané lett a párt...
dr. prédikátor
Az MSZP -nek két nagy hibája van::: az egyik a Meseházy, a másik pedig az hogy NEM baloldali párt!!!
vukkocska
@perfekt: csak egy nagyon rövid reflektálás: Bajnai akkor vette át a posztot, amikor világválság volt. Nem olyan, amiről most beszél Orbán, hogy válság van, hanem igazi, ami még Amerikát és Nyugat-Európát is megrengette. A választások után még Orbán is méltatta Bajnai tevékenységét, igaz, nem itthon, hanem külföldön. Itthon tücsköt-békát hordott rá.
perfekt
@vukkocska: Igazad van--így volt.Éppen ezért nem kell hőst csinálni belőle.Mikor átvették úgy tűnt,hogy jól állunk, aztán kiderült-hogy az önkormányzatok tele vannak adóssággal,és az államkassza is üres.Egy év alatt, világméretű inflációban,mi különösen rá telepedett európára--pozitívumokat nem lehet teremteni.Ezért nem gondolom--hogy van olyan személy kihez kiugró teljesítmény kapcsolható.
soljanka
Mesterházy úgy besértődött, hogy ma már be sem dolgozni :)
dömdödöm
Várjuk jön e a hír . Lemondott Petőfi Sándor .
mariaberta
@perfekt: Hát ha Szanyi annyira tudja a "TUTIT", jelentkezzék és bizonyítsa be, ő mire képes.
Beszélni könnyű, teljesíteni már nem annyira. No de ha ő jobban tudja, hát csinálja.
perfekt
@mariaberta: Tudod alapból ez egy intellektuális lény, szereti a nőket,most nősült az idétlen---de mindennél jobban preferálja a piát..Na "odakint" nem tarthat expozét,tintásan--mint a Magyar parlamentben.És akkora szája sem lehet.
mate03
@vukkocska: Akkor kellett volna gondolkodniuk mikor Ferit ki utálták! Azóta csak a hatalmi harc folyik. Végleg el tűnnek a súlyésztőben!
vukkocska
@mate03: nem kedvenceim, de ennek oka van. Mindig csípőből tüzeltek, mert ők a legnagyobb ellenzéki párt, ezért diktáltak. Ennek ellenére, drukkolok nekik, hogy megerősödjenek, hogy 2018-ra valójában legyen változás, ne csak óhaj legyen. Olyan embert pedig úgysem fognak találni, mint Gyurcsány, aki magával tudja ragadni a hallgatóságot. Az a baj, hogy náluk óriási belharc folyik, és ezt nem is titkolták. Pedig ebben tanulhattak volna a Fidesztől. Jó lenne, ha Molnár Gyulát választanák, neki van szava, korrekt ember. Na mindegy, majd meglátjuk.
hattorihanna
@perfekt: A szobordöntögetés tényleg nem volt hozzá méltó,szerintem meg is
bánta,mert rákényszerítettek egy olyan image-t,ami nem ő.A dopemanhez már jobban illett...Én örülök hogy nem csak tanít,mert ha még be is segít a saját érdekeltségei növekedésébe,/ki ne tenné?/ ő ezt úgy tenné hogy ne dögöljünk éhen,jusson a többi embernek valami.Szemben ezzel a fidess csürhével,aki mára kifosztotta az egész országot.
Szerintem alapjaiban véve,ő egy jó ember,ez minden egyes megnyilvánulásán látszik.Aki ennyire érzékeny,az nem lehet rossz ember.
perfekt
@hattorihanna: Jó estét.Sokat hibázott Bajnai,az elmúlt időszak,választásai előtt.Hogy nem önszántából--tett olyan dolgokat--mit a saját habitusa--nem diktál,akkor a tanácsadóinak sikerült rábírniuk Bajnait--hogy azt tegye, amit már mi említettünk.Intelligens embernél ez kettős hiba---mert nem gondolta át rendesen--cselekedetének politikai--és emberi oldalát,s következményeit.Önmaga árnyéka lett azzal,hogy összeállt, több politikai erővel, amik gátolták inkább mint segítették.Óriási hiba volt a legnagyobb ,talán--hogy Orbánra hegyezte ki kampányait---tudhatta volna,hogy -- nem ingathatja meg a Fidesz szavazóit,sőt: állandó szidalmaival még talán erősítette is.Igazad van--,s nemes a lelked---hogy vele szemben nincs kritikád--én miket leírtam,abban sok a kritika--talán bántóan néhol--de vállalom mert így látom.
Vadlaci
Felajánlani a jövedelmet kell valamilyen nemes célra. A tisztségről pedig le kell mondani. No ezzel a fiuk legalább akkorát késtek,mint télen a vonatok. Átvették a fidesz nyomullós kampányát, de ez a baloldalon nem lehet nyerő, érvek nélküli handabanda semmit sem ért. Viktátorékat le lehetett volna győzni, ha nem sárdobálás lett volna.
miazavalami
@Vadlaci: ttila az ördöggel is összefogott volna a sikerért, de annyi esze nem volt , hogy mást engedjen oda .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.