A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai szerint bár májusban hirtelen lett 100 ezer új álláskereső a piacon, júniusban döntő részük, 75 ezer hirtelen el is tűnt.

Bár első ránézésre tehát a májusi romlás után júniusban javult a hazai munkaerőpiac állapota, ha kicsit mélyebbre ásunk az számokban, elkeserítő adatra bukkanhatunk – írja az Mfor.hu.

A szakképzetlen álláskeresők 229 ezren voltak júniusban, közel 45 ezerrel kevesebben, mint egy hónappal korábban, sőt az egy évvel ezelőtti állapothoz képest is 19 ezerrel alacsonyabb a mostani szám. Viszont továbbra is igen magas arányban vannak jelen.

A nyilvántartott álláskeresőknek ugyanis 52,3 százalékát tették ki, ami 2004-ig visszamenőleg a második legmagasabb arányt jelenti – olvasható az Mfor.hu cikkében.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Viszonylag egyszerű lenne pontos számot kapni a munkanélküliekről: a munkaképes lakosság számából kivonom a az adózók számát. A munkanélküliek nagy számban soha nem kerülnek a hatóság látókörébe, így számuk nem is mérhető.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@JAJMÁR: Te Draga Janyka, mit Te csinalsz ilyen nagyon keson? Tessek pihizni menni! Nekem dologido kezdodik, pedig lett egy flancos betegsegem, most szedek ra annyi fajdalom- es gyulladascsokkento tablettat 2 hetig, hogy majd belezoldulok! Kepzeld, ugy hivjak, hogy De Quervain's tenosynovitis ! De mondjak meg BlackBerry szindromanak is, pedig en nem is jatekgepezek!!!
Na, most huzok dologiranyba, puszi!...:o))
JAJMÁR
@karma1: 22:16 Oké, szót fogadok. Nem semmi betegséged van, - a neve tetszik - , csak hát a fájdalomcsillapító fájdalmat feltételez, és innentől akárhogy is hívhatják. GYógyulj meg minél előbb :) Puszi :))
karma1
@JAJMÁR: A jobb csuklom es huvelykujjam van megdagadva es iszonyu fajdalom van benne, mert ezzel a kezemmel huzom at az arut a lezer elott, gyorsvonati sebesseggel, most mar tobb, mint 5 eve, 6 napon at...:o(( Minden egyes mozdulat faj, ejszakankent szegeny ferjem kap egy-ket maflast, amikor megprobalom atrakni a kezem (ekkor a legrosszabb ugyanis), de megoldjuk...:o)) Nem olyan csaladbol szarmazom en,...:o))

Joejt, puszi...:o))
szandokan
@karma1: Itthon havi 400 ezerből sokkal jobban meg lehet élni, mint kint.
karma1
@szandokan: Nyuszika! HA VOLNA MUNKAHELYEM, ES ENNYIT FIZETNENEK NEKEM TISZTAN, AKKOR IGEN! De hol talalsz ma - akar megfelelo vegzettseggel is- ilyen allast ekkora netto fizuval?...:):):):)
Ja, es meg egy, a legfontosabb: ki biztositja nekem, hogy ez a munka ki is tartson a nyugdijazasomig? Ezt hivjak letbizonytalansagnak, elfuseralt jovonek. Nekem itt lehetosegeim vannak 60 evesen is, otthon 45 evesen mar a Tescoba arufeltoltonek den vettek fel a balesetem utan , 100 %-is munkakepesseggel. Pedig az men is fizetett volna ennyit, havi 400 ezret tisztan. Itt nagyon draga az elet, de van melo hozza. Csak toled fugg, mit valasztasz. :):):):)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.