A kormány családpolitikai szellemisége összhangban van a Népesedési Kerekasztal által kidolgozott, új nyugdíjszámítási javaslattal, ezért akár már szeptemberben támogatást nyerhet a tervezet - nyilatkozta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ancika
@Grafix69: igazságtalan volt, mert aki nem "dolgozott" úgymond, mert gyereket nevelt, ami köztudomásúan nem munka, az rendkívül hátrányos helyzetbe került nyugdíjas korára. (Sokgyerekes családból származom, közvetlen tapasztalatom van erről.) Az, hogy valamilyen módon el legyen ismerve akár a nyugdíjban a gyermeknevelés, mint társadalmilag hasznos tevékenység, munka, nem elvetendő gondolat. De nem ilyen módon, ahogy most teszik. Nem diszkriminálva azokat, akiknek nincs, vagy kevés gyerekük van (mert hogy a sokgyerekes gyerekeinek járó, vagy adható juttatásokat az ő adójukból - is - finanszírozza az állam), másrészt nem diszkriminálva a szegényeket, akiknek a gyereke nem szerez magas végzettséget.
Nem tudok mást mondani erre az elképzelésre, mint azt, hogy a kormány a saját fajtájának akar kedvezni. De mondjuk mi van, ha valakinek van három gyereke, és mindegyik értelmileg sérült? Taigetosz?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
@ancika: Akik nem bírják taníttatni a gyermeküket mert nem tudják a tandíjat kifizetni azok mind hátrányos megkölümböztetésbe kerülnének.
ancika
@kukac50: Igen, ezért is írtam azt, hogy a szerény jövedelmű szülő. De az is hátrányos helyzetbe kerül, akinek a gyereke mondjuk "csak" egy egyszerű szakmunkás lesz...csak mert a képességei ennyit tesznek lehetővé, vagy mert éppen ehhez van kedve.

Egyébként itt is sántít ez a "mérce", hiszen a kormány egyfolytában a kétkezi munka becsületét nyomatja, szemben a romkomcsmákban lézengő bizonytalan értelmiségi egzisztenciákkal, ehhez képest mondjuk egy jól kereső esztergályost vagy hegesztőt nem számít(ana) bele a jutalomnyugdíjba, egy munkanélküli, éhező balneológust vagy andragógust meg igen...:)

Most akkor mi van?
Még szerencse, hogy a társadalmi mobilizációt (már amennyi maradt belőle 2010-re, és az se volt sok) már teljesen taccsra vágta Orbán a legelső intézkedésével (egykulcsos adó, a leggazdagabbaknak járó gyerekkedvezmény), így legalább amiatt nem kell most siránkoznunk, hogy annak is vége lesz. :) (Sajnos cinikus mosolyt nem lehet itt grafikusan megjeleníteni...)
laszlobihari
"Varga: a kormány nem tervez változást a nyugdíjrendszerben" akkor most mi van? ezek a barmok már megint nem tudnak egyformán hazudni?
micfild
@m.macskosz: Egyet elfejtettél!
A fideszes politikusok többségének van egy rakás gyereke...
Nézd csak a nagyvezért! Neki 5 van. De pl Tompi sem marad le tőle... csak nála nem egy helyen van a nemtudommennyigyerek. Nem nagyon nyomozok ilyesmi után, de néha belefutok a politikus urak gyereklétszámába,
m.macskosz
@micfild: Tudom, hogy politikuséknál is sikk a sok gyerek, így is kell lennie, hiszen nagy keresztények, meg párt előírás is. twittertompi ugye meg a kivétel, na de nem is lehetne
etika tanár! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.