Nincs hozzáfűzni valója az Európai Bizottságnak Orbán Viktor magyar kormányfő Tusnádfürdőn elmondott beszédéhez – közölte szerdán Jonathan Todd, a brüsszeli testület szóvivője.

Todd hozzátette: Magyarország az Európai Unió tagja, az uniós szerződés aláírója, amely kötelezi a tagállamokat, hogy megőrizzék, fenntartsák a demokratikus értékeket. A szóvivő úgy értékelte, hogy egy nyári táborban elhangzott beszédből a bizottságnak nincs oka arra következtetni, hogy Magyarország elállna szerződésben rögzített kötelezettségeinek teljesítésétől.

Brüsszelt nem érdekli, miről beszél Orbán egy nyári táborban

Orbán Viktor Tusnádfürdőn, a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szombati rendezvényén tartott előadásában többek között arról beszélt, hogy az új magyar államszerveződés alapja egy munkaalapú állam, amely nem liberális természetű. A kormányfő egyúttal bírálta azokat "a fizetett politikai aktivistákat", akik civileknek tüntetve fel magukat külföldi érdekeket próbálnak érvényesíteni Magyarországon.

Ellenzéki értelmezések szerint ez azt jelenti, hogy "ez az orbáni, munkaalapú, illiberális eszme szakít az 1945 utáni szabad világban kialakult morális és társadalmi konszenzussal, a jóléti állam eszméjével, szakít az 1989 után kialakult magyar szabadsággal. "Orbán tusnádfürdői beszédével rendszerbe foglalta és politikai programmá tette azt, hogy Magyarországon deklaráltan megszűnt a demokrácia."

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Én úgy fordítanám Brüsszel véleményét:
Kit érdekel egy hőguta sújtotta piknikező hagymázas szövege?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Ja, a valasztassal sem foglalkoztak, aztan el is lett csalva rendesen, amit az EBESZ utolog meg is allapitott. Ez lesz most is orban szepen lassan egyenkent tordeli el Magyaroszag gerincet, es mar a nyakcsigolyanal tart. Aztan majd csak azt vesszuk eszre, hogy hipp-hopp kiraknak minket az Uniobol, es lehetunk orosz tagallam.
tivoli
Aszongya, hogy "Magyarországon deklaráltan megszűnt a demokrácia."
Miért, volt valamikor?
dömdödöm
Teljesen egyértelmű hogy azt gondolják ez csak a népét hülyíti , majd meglátjuk mit gondolt komolyan és mit nem :-(
m.macskosz
Én úgy fordítanám Brüsszel véleményét:
Kit érdekel egy hőguta sújtotta piknikező hagymázas szövege?!
tivoli
Én meg azt mondom, hogy Brüsszel tudta és jóváhagyása nélkül nemigen vehette volna fel a nagy mellényt.
verőce21
Nagy dolgok, csak erős központi hatalomban történtek mindig a történelemben, és ez nemigen tűrte a demokratikus berendezkedést. :)
dömdödöm
@verőce21: nem kellenek nagy dolgok ,kevés de biztos kell szerintem ,nem az az időszak járja amikor meg kéne váltani a világot .
volvós
Már mindenki lesz@rja, miröl beszél...csak a körülvevö csókos
seg...lók tudnak ütemesen tapsolni, mint az 50-es években,
amikor a vezér a táborban beszélt...a cserkésztáborban .
Pedig most nagyon fontos lenne a Brüsszel ( is )
Sziszifusz
Az unión belül mi csak egy kis ország vagyunk. A nagyközöségben O.V. kicsapongásai nem sok vizet zavarnak. Amúgy pedig " A kutya ugat, a karaván halad".
volvós
Valaki meg tudja mondani, amikor a vezér beszél, még ha társaságban is,
mindig ugy kapja el a fotós, hogy a szája vagy U betüt, vagy Ö betüt, vagy
O betüt mond, olyan csücsöritve...most még feltünöbb, hogy pont (véletlen ??)
a Tökés Lacika áll mellette...
csip-csop
vègre van valaki aki nemveszi komolyan ezt az àllatot, csak mi magyarok! tanulni kène Brusszeltol.
csip-csop
@Yoda69: a vàlasztàshoz mit kellett volna nekik hozzàszòlni? azt, hogy csalàs az egèsz? ezt ok is tudjàk, de nemszolhatnak be a belpolitikàba. Azt meg, hogy orosztagàllam leszunk, abban remènykedem, hogy akkor a magyarok kinyitjàk a szemuket ès akkor megint jon az 56. ha bàr akkor màr talàn kèso.
JAJMÁR
Ez a mi ügyünk, nem Brüsszelé! Ha beleszólna, lenne egy indok, miszerint onnan irányítják az országot. A feljelentgetés eléggé gyerekes... mindig valaki másra várunk, vagy más a hibás, ha beleavatkozik azért, ha meg nem, akkor azért...

Ráadásul alig pár hónapja újra lett választva "folytatjuk" programmal, Az ideküldött bizottság megállapította, le is írta, hogy választáskor "lejtett" a pálya.
Mi történt? Semmi! Itt is csomóan megírták, hogy "tudtuk eddig is", és az eredményt ezzel együtt elfogadtuk.
Jó lenne, ha mások megoldanák helyettünk a mi problémáinkat, de hogyan, mégis mit kellene csinálniuk, ami nem beleavatkozás... Akkor, ha itt az emberek semmit sem csinálnak?
Ez a mi sarunk, vagy mi eltakarítjuk, vagy beborít!

Vagy talán bizonytalanság van? Lehet, hogy mégis ez a helyes út? Akkor meg főleg minek...
Grafix69
Teljesen egyértelmű ,hogy nem csináltunk semmit ami a népnek jó lett volna,ellenkezőleg ,megaláztuk a rokkantakat ,ki semmiztük a magánnyugdíj tagokat,elvettük a melóstól az adó jóváírást ( évi 114000 ft) ,kisemmiztük a munkanélkülieket a 3 hónap éhség pénzel,trafikosokat tettünk tönkre , kocsmákat, boltokat nyomtunk el a CBA- saját fanok üzleteivel, minden megoldást megragadtunk ,hogy a bankba lévő pénz apadjon és ne kamatozzon,egyszóval elkurtuk , nem kicsit nagyon. Most má nem tudunk mit kitalálni mint azt ,hogy olyanok leszünk mint az Oroszok , de nekünk csak vízünk van ,olajunk egy szem se de nem baj ,tudunk még reggel is meg délben is meg úgy általában mindig hazudni.
Nil
Ezek szerint az unió arra készül hogy az egész területén majd azt vezesse be ami most Magyarországon van - itt folyik a kísérlet és ha sikeres szép lassan ők is meglépik - előfordulhat - mint lehetőséget más leírták nagyon régen.Más magyarázata nincs annak hogy Brüsszel ennyire hallgat. VAgy a mi kutyánk kölyke gondolkodás folyik a néppártban?
ma meghallgattam Illésék lemezét az emberi jogokról - aláírtuk - csak nem tartjuk be - szépen haladunk a rabszolgaság felé. A közmunkaprogram a rabszolgaság programja - ráadásul vagy eszel vagy laksz - a rabszolga legalább lakott és evett - az egy dolog hogy hogyan.

Minden ember szabadnak születik és egyenlő méltósága és joga van.
Az embereknek ésszel és lelkiismerettel bírván egymással testvéri szellemben kell hogy viseltessenek.
tivoli
@Nil: ma, 21:46
Fején találtad a szöget, minden jel arra mutat, amit most leírtál. Ha nem így volna, Orbánt már régen eltakarították volna. Nem véletlenül nevelgették maguknak egyetemista kora óta Soros úr hathatós támogatásával.
Tulipánfa
Mindenfélét lehet beszélni. Ez az ember a mi közreműködésünkkel jutott fel az igehirdető státuszba. Őt nem egy idegen hatalom ültette a nyakunkra. Ne várjuk azt, hogy majd az EU fogja megrendszabályozni, eltávolítani.
Őrültségeit addig fogja velünk végrehajtatni, míg el nem távolítjuk. Hajrá EMBEREK!
Desischado
Nekem mindegy lenne, ki takarítja el, csak csinálná hamar!
mate03
@csip-csop: Sajnos nagyon is komolyan kell venni,mert amit ez az embernek nevezett majom csinál,az maga a katasztrófa!Itt az ideje hogy a mindenbe beletörődő gyáva nép,fel ébredjen!
bencemacska
@Tulipánfa: Ez a legnagyobb baj, hogy a magyarok mindig mástól várják a megoldást, utána meg siránkoznak, hogy miért szólnak bele a belügyekbe!
Ezt használja ki OV is a hatalom megszerzése és megtartása érdekében!
magyarbakancs
Európa már sok minden felett szemet hunyt.
Lásd Koszovó,Szebrenyica,Bosznia.
Mit várunk egy bürokratikus megélhetési politikai gyülevész bandától.
Egy a lényeg ott Brüsszelben legyen béke és jólét.
JAJMÁR
@Tulipánfa: 09:21 Pontosan erről van szó! Azt kellene megérteni az embereknek, hogy joguk "van" , beleszólhatnak, lehet demonstrálni ellene és az nem hiábavaló... az üzenet, hogy mit akar a nép. Majd ha látványosan kiderül, hogy mit akar a többség, lehet segítséget kérni.

A 300 ember, akik tegnap megtették amit lehet, kevés. A társadalom "megadta" magát. Egyenlőre az látszik, hogy a nép ezt akarja. Nekünk kell majd erről elszámolni a jövő nemzedéknek, nem Brüsszelnek.
Már felnőhetnénk végre, idejétmúlt az Európa meg mi, a "szegény gyerek" viszony.
JAJMÁR
@Desischado: 05:35 " Nekem mindegy lenne, ki takarítja el, csak csinálná hamar! " - Kényelmes álláspont, de mégis kitől várod?
human
@JAJMÁR: (tegnap 18:46) Teljesen egyet értek. Ez a mi ügyünk. Ha többen akarják Orbán diktatúráját, mint ahányan jogállamot akkor úgy lesz.
JAJMÁR
@human: 09:54 Igen! Még akkor is, "ha nem tudják mit cselekszenek", mert az elbutítás megy ezerrel. Mégsincs más lehetőség, meg kell várni, még saját maguktól rájönnek, meggyőzni őket nem lehet :(((((((
Yoda69
@verőce21: 17:45
Mondj mar egyetlen "nagy" dolgot amit ez a kormany veghezvitt, es megerte felszamolni erte a demokraciat?
Yoda69
@csip-csop: 18:34
Hat ha mondjuk unios szinten mar akkor kijelentik hogy csalas, amit fidesz szandekozik tenni, talan mashogy alakul.
Azt meg jobb lenne nem meglatni hogy mi tortenne akkor, ha orosz tagallam lennenk. Bar azt tudom hogy en mit csinalnek akkor :)
csip-csop
@Yoda69: sajnos elfog jonni az idelye, hogy orosz tagàllam leszunk, ha igy megy tovàbb.
csip-csop
@Horizont: a kèsnek a nyele a Brusszel kezèben van, mi nem henceghetunk nagyon.
kkalman
Brüsszel ilyen mértékben nem fog egyetlen tagország életébe sem beavatkozni. Főleg nem egy, az unió határán levő országéba.
point
Úgy fest, Európának mi vagyunk/lettünk/leszünk a biztosítószelep.
Ezután már nm kell mást tenniük, amikor sokan elkezdenek elégedetlenkedni, csak ránk kell mutatni: "Látjátok, hová süllyedhetünk, ha nem úgy csináljuk a dolgokat, ahogy, és nem azok az emberek kormányoznak, akik?"

Magyarország a budi a hátsó udvarban.
Már csak egy kérdés van: Mikor jön a szippantós kocsi, hogy azt a töméntelen sz@rt felszippantsa, amit a csuti tahó és a bandája ránk tolt.
Yoda69
@csip-csop: Az lehet, de addigra en emigralok az orszagbol.
csip-csop
@Yoda69: vàrjuk ki a vègèt, a kozmondàs azt mondja az nevet aki utoljàra nevet, ne siesd el a dolgokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.