Ruhák helyett lakásra, nyaralás helyett gyógyszerekre költenek a magyar nyugdíjasok, akiknek a szórakozás is gyakran kimerül a tévénézésből – számolt be a Blikk.

A CIG Pannónia Életbiztosító felméréséből az derül ki, hogy a nyugdíjasok havonta átlagosan kevesebb mint 5 ezer forintot engedhetnek meg maguknak szórakozásra, és alig havi 1400 forintot tudnak utazásra vagy egy vendéglőben elköltött vacsorára félretenni. Az átlagos 115 ezer forintos öregségi nyugdíjból 7200 forintot kénytelenek gyógyszerekre költeni, és még ki kell fizetni a rezsit és a lakbért is.

A 65 év feletti magyarok 15 százaléka telente fagyoskodik, mert nem tudja elég melegen tartani a lakását. Tízből négyen minden második nap sem engedhetik meg maguknak, hogy húsétel kerüljön az asztalra. A nyugdíjasok háromnegyedének egy váratlan kiadás szinte a halálos ítélettel ér fel, mert semmi tartalékuk sincsen. Tízből csak kettőnek futja arra, hogy évente egy egyhetes nyaralással örvendeztesse meg magát egy ledolgozott élet után.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
" Szerencsére ma már egyre többen kezdik felismerni az öngondoskodás jelentőségét, tisztában vannak azzal, hogy az állami nyugdíj nem lesz elegendő a megfelelő életszínvonal fenntartásához, ezért már aktív korukban elkezdenek takarékoskodni – mondta el a Blikknek dr. Kádár Gabriella, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. vezérigazgatója."
Aha! Lesz mit ismét ellopni ennek a tolvaj bandának.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
@gödörben: derüljön ki hogy ez kinek érdeke mert az országé nem az biztos :-(
Desischado
Nagyon sok nyugdíjas nem kap 115 000 ftot. az árak pedig nekik is ugyanolyanok. De itt nem cél, hogy az emberek emberi módon éljenek. Egyébként mi lesz a közmunkabért kapó és azokkal az emberekkel, akik nem tudják a szükséges éveket önhibájukon kívül megszerezni, és alacsony a bérük? De a felső bagázsnak bezzeg nem lesz ilyen gondja, ugye? Nekik jó lesz, a többi meg mehet a levesbe. Férgek mind, egytől egyig!
világlátó
Ajánlom szíves figyelmébe mindenkinek a www.magyardiplo.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1604 honlap tartalmát. A cím: Kórkép a magyarországi szegénységről. Totyik Tamás írása
nemjoezigy
@világlátó: Köszönöm. Régen olvastam ilyen jó összefoglaló cikket, ami megerősíti a tapasztalataimat és még határozottabbá teszi a kérdésfeltevésemet, miszerint miért nem veszik figyelembe a hatalmon levők ezeket a tényeket? Persze tudom a választ, ami a következő: tudják ők ezt, de azt is tudják, hogy az elnyomottak, tehát a szegények nem tudnak ez ellen tenni semmit, mert nincsenek tartalékaik, mert az erőszakszervezetek a hatalom irányítása alatt vannak!
Még egy-két adalék a való magyar világhoz: szakember mondta, hogy a vásárlók 85%-a az árak alacsonysága szerint vásárol!!!
Az én családom (3 iskolás korú gyermek és két felnőtt) 130 ezer Ft-ból "él", igaz a lakhatásunk a jövőben kérdéses, mert a ház havi ~100 ezer Ft törlesztését nem tudjuk fizetni.
És az én esetem nem egyedi.
De a lényeg a kormány, a parlament és a gazdagok szerint, hogy itt minden nagyon jó! (nekik, a többi meg dögöljön meg)
Desischado
Ez Magyarország és a fidesz igazi arca! De az Unió csak a tanulmányokat készíti, de minek? Segíteni meg sem próbálnak! Még az Alapjövedelemről sem voltak hajlandók, még tárgyalni sem! Pedig ez gyökeres, és pozitív változást hozna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.