Orbán Viktor barátja, Felcsút polgármestere (akinek a cége, a Búzakalász 66 Kft-n és rokonságán keresztül 1327 ha területet nyert Alcsútdoboz, Kajászó, Óbarok és Vál térségében), nem gondozza a földjeit – számolt be a parlagfűtől tobzódó földekről a Magyar Narancs.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága a Magyar Narancsot arról tájékoztatta, hogy – az augusztus 11-i állapotok szerint – a megyében huszonöt esetben indul parlagfű miatt eljárás. A tartósan parlagfűvel borított területekre kiszabott bírság 15 ezertől 5 millió forintig terjedhet.

Elhanyagolja Orbán ajándékát a felcsúti polgármester

A Felcsúttól néhány kilométerre található Tiborcz Eszter (az Orbán-lány sógornőjének a kiutalt) földjén is tarol a parlagfű. A kormányhivatal azon közlése alapján, miszerint a megyében parlagfűvel fertőzött rész csak 1,47 hektár, feltételezni lehet, hogy eddig semmi retorzióval nem járt az, hogy a miniszterelnök állami földekkel megajándékozott pajtásai hanyagul kezelik ezeket a földeket.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
látom, hogy máris jó kezekbe kerültek a termőterületek.

(valószínűleg a baloldali kispártok a zeemútnyócévben nem irtották a parlagfüvet, azér' lett a gond)
bakegya
Évente HATSZOR ellenőriznek és büntetnek -nálunk!!!-és még parlagfű sincs,csakk virágos rét-amikor műveltem ellopták a termést!-így élünk mi kishazánkban a jól teljesítő orbánfityiss birodalom perifériáján...
Fradigege
Ez lopás. Kézlevágás mészáros elvtársnak.
volvós
Magyarul lesz@rják a törvényt, majd módositják:
15 ezertöl 5 millióig, kivéve a Mészáros földeket,
ahol a kiszabható max. büntetés 10 HUF/ 1000 nektár
Citromka
Van egy sanda gyanúm. Hallottak róla, hogy a parlagfű mégsem gaz, hanem nagyon komoly gyógynövény! Holnap hoznak egy törvényt--nem tart nekik semeddig--- és a parlagfüvet jó drágán, gyógyszer-alapanyagnak felvásárolják! Na, ki fog aratni?
nyanya001
Ez minősíti ezt a haveri maffia bandát !
nusika
Ezek az igazi földművesek! Ezek a mű(körmös)kezek munkájának szakmai eredménye!
human
@Citromka: A még korábban szerintük kártékony akácból is hungarikumot csináltak Brüsszelben. Úgyhogy lehet bejön a jóslatod.
human
A szomszédunkban a derékig érő gazért soha nem osztottak büntetést, kérésünkre sem voltak hajlandók soha letakarítani a földet. A spanyol csigák meg este fele özönlenek a veteményesre a gazból. Másokat bezzeg büntetnek.
Természetesen szomszédunk barátjának van önkormányzati kapcsolata.
kkalman
Ahogy előttem már írták,lesz még gyógynövény a parlagfűből, de csak Lőrinc barát földjén. Jövőre meg kitüntetést kap a megtermelt "gyógynövény" mennyiségéért.
bakegya
Ezt az orbánbarátot-pontosabban "földmíves barátnőciket" azonnal ki kellene tüntetni
vagyonosodási vizsgálattal,de egy az ország kenyértörőinek járó valagrenddel párhuzambant is kiérdemeltek!!!
Fejérmegyét a két háború között -az ország éléskamrájának nevezték-mára ez az orbánmaffia elkommunizált birtoka-"bent vagyunk a spájzban"!!!
1magyar
A vezetőknek mindent szabad, csak a minimálbérest büntetik.
Január
Miért gondoljátok, hogy meg is akarták művelni ezeket a földeket?
Nagyobb hasznot hajtanak művelésen kívül, elég hátradőlni a fotelben és bekaszírozni az Eu-s támogatást a föld után.
A parlagfűért, amit ki kell fizetniük esetleg az az elmaradt haszon - ennyi kockázatot el lehet viselni -, de a haszon nagyja megmarad - földnélkül pedig ez nem lenne.
human
@Január: A támogatásnak nem feltétele a hasznosítás? Csak kérdem, mert nem tudom.
Egyébként, ha nem művelik, akkor miért is nyerte el a földet? Mi volt a pályázatában? Nem lehet azt számon kérni rajta? Tudom, ezek felesleges kérdések.
Strong
Pedig (a kép alapján) szép szellősre lett ültetve a napraforgó, hogy legyen hely a parlagfűnek. :-)

Vagy másképp fogalmazva:
Ki az a szemét, aki ilyen gyönyörű parlagfűtáblát elcsúfított néhány napraforgóval?
tivoli
@Strong: ma, 10:19
Az a néhány napraforgó az ellenség megtévesztése.
joopapa
Azért kapták a földeket hogy ne más kapja és neki járjon a föld alapú támogatás! De a kép alapján ezt a napraforgó táblát jól elbaszkerálták, én pedig tíz évig dolgoztam a mezőgazdaságban, ilyet csak nagyon aszályos években láttam hogy ennyire ritka a vetés a parlagfű meg aszályos időben is nő mint a bolond gomba!!
Vadlaci
Az a szemét Gyurcsány, meg a Bajnai, no és az EU. ezek bojkottálják a következetes ellenőrzést és bünetést, ők akadályozzák a "gazdákat" abban,hogy gazdátlanok legyenek az ajándékba kapott földek. A fidesz mint olyan, ezek ellen tehetetlen. /sok másban is,ezeket felsorolni itt nincs hely/
pbalage
@Vadlaci: a "bukotbalódal" szöveget véletlenül kifelejtetted, és csak abból ért a rendes magyar ember... :)
Január
@human: Nem mindig feltétel a hasznosítás. Úgy emlékszem volt mikor azért kaptak a gazdák pénzt, hogy ne termeljenek, mert túltermelés van.
Ettől függetlenül nagyon sokan részesültek a támogatásban az elmúlt 25 évben ilyen-olyan címen, pl. meggy telepítés csak éppen az égvilágon senki sem ellenőrizte, hogy az elültetett facsemetéknek mi lett a sorsa, a föld használója felvette a támogatást és annyi.
human
@Január: Érdekes, hogy a nagy magyarkodó fidesz olyanoknak adja a földet, akik nem is művelik. Mondjuk nem lepődtem meg.
Vasárnapiiskolás
Felzabáltatnám a hombárfejűvel az egészet.Nem sajnálnám tőle, hízzon még a feje...:)
csip-csop
nahàt! ez az ami minket nem èrdekel, hogy elhanyagolja az ajàndèkàt.
miazavalami
@csip-csop: Elképedek rajtad olykor - olykor.
Olvasd már el rendesen a cikket. Segítek. Felcsút polgármestere földet kapott apró adolftól húségét megerősítendő. de a galád nem műveli hanem hagyja hogy gaz és parlagfű tenyésszen azon a földön amit ha nem ő kap akkor más ember haszonnövényt termeszt, aminek van értelme.
Ja a parlagfűért büntetés jár. 5 millió forintig lehet büntetni azt aki nem írtja ki a földjéről, mert súlyos allergiát okoz.
csip-csop
@miazavalami: oszintènszolva igazad van, nem olvastam el a cikket, de majd ha bemegyek az irodàba elolvasom, mert csak a cimet olvastam, de majd bemegyek dolgozni akkor elolvasom az egèsz cikket.
szaboria1
Sok lovat akar egyszerre megülni Mészáros de lehet, hogy ősszel mellé fog ülni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.