Három év alatt 110 ezer üdvözlőkártyát küldött ki a kormány a polgári házasságot kötőknek – írja az Origo. A gyerekvállalásra buzdító, kormányzati linkeket tartalmazó lapokat közvetlenül az anyakönyvvezetőtől kapják meg a párok.

"Az Önök családjának legnagyobb ajándéka az, ha egymás iránti szerelmük és szeretetük egy új élet forrásává válhat. A gyermek ugyanis áldás: a család, és nemzetünk megmaradásának záloga" – olvasható az államtitkárság üzenetében.

Üdvözlőlapon ajánlgatja a kormány a párzást

2011 februárjában, a Házasság Hetén mutatták be először a kiadványt, amelyet azóta minden házasságot kötő pár megkap – eddig mintegy 110 ezer darabot osztottak szét országosan.

A program idáig bruttó 4,8 millió forintba került, és az Emmi finanszírozta, közpénzből – olvasható az Origo cikkében.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
Miért nem mellékelnek egy két pornó dvd-t is?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
joopapa
Miért nem mellékelnek egy két pornó dvd-t is?
ila51
@joopapa: az elkallódott telefonokról ? :)
bretagne
Egyet láttam, amikor az államtitkár asszony (ha jól tudom a titulusát), egy pár horgolt bébicipőt vitt a párnak. Annyira sajnáltam, hogy mindezt az ócska dolgot komolyan gondolják? És csak nem szaporodik a magyar!!! Hogy lesz ezeknek nyugdíjuk???
Mobil123
@joopapa: Szerinted pont a kormánytól pornó dvd a fiataloknak? :-)) és még is kik szerepelnének a filmben? :-)
kamazuka
@Mobil123: Hogy ,hogy kik?
Azok,és mi!
Azok,akik morálisan tárják elénk azt,amit nekünk orálisan kell tennünk!
joopapa
@Mobil123: Igen!!Mert Kinában a pandáknak pornót vetítenek, panda szereplőkkel hogy megjöjjön a kedvük a párzáshoz, hátha itt is bejönne gyerek lehet hogy nem lenne de jól szórakoznának :-)))
Mobil123
@joopapa: Hát a fene az ilyen ízlést:-))
kamazuka
@Mobil123: dehogyis nem!
Csak a 4 tipusu inszeminációnál a bio GPS-nek fel kell ajánlani a következő parancsot.
Újra tervezés!
Nem árt azért vigyázni,mert ez lehet fogas kérdés is!
Mobil123
@kamazuka: basszus:-))) De nem árt az újra tervezésnél némi átalakítást végezni a hogy tökéletes legyen és semmi keveredés ne csússzon be.
leszúrt rittberger
@joopapa: Vagy a nőknek egy meztelen Orbán Viktor-képet, a férfiaknak meg Selmeczit... Brrrr...
pbalage
a Magyar Nemzeti Dugásügyi Minisztérium közleményét láthatták.
Fradigege
A munkahely nem számít. Ha nem lesz, beállítják öket a közmunkások közé. Abból nevelj gyereket, vagy 3-at. 47 ezerbűl! Vagy dobbantanak London citybe, aztán a gyerek csak anyutól és aputól hallja a magyar szót és ott nő fel, majd járulékot is ott fizet. Az üdvözlőlap pedig már rég az enyészeté.

Apropó, a roma testvéreiknek is küldtek üdvözlőlapot???
mariaberta
Párzást? Lehet, hogy el maradtam egy brossúrával? Én eddig úgy tudtam, csak az állatok szoktak párzani. Ezt az új tevékenységet is megszavazták a Parlamentben?
Szerintem ez még a közönséges "közösülésnél" is randább.
Tulipánfa
Ezek nem normálisak.
Mentségükre szolgál, hogy a gátlástalan nemzetvezetőnek egy tökéletesen alkalmatlan, kontraszelektált emberre sikerült bíznia ezt a minisztériumot.
Lényeg, hogy imádja a főnökét, és gondolkodás nélkül követi.
kkalman
@Manhattan: Attól, hogy még nincs, nem zárja ki a lehetőségét a létrehozásának. 24 óra elég a kormányunknak egy-egy baromság megalkotásához.
Dr plágium
Akkor a 60-70 évesen házasodók is kapnak? Mert ha nem az diszkrimináció! :)
karma1
@nyanya001: 21.17-re: Ecceruen imadnivalo vagy! Honnan a fenebol szedsz elo ilyen cikkeket? (Bar latom, ez a cikk a Propit is megjarta ,. de nem kavart fel tul sok vizet...:o)))

Az ilyen hulye csomagok helyett gyerekruhat, babatisztalkodasi dolgokat tehettek volna bele abba a csomagba... Kulfoldon eleg, ha az utcai postaladara kituznek 3-4 lufit, ha janyka, akkor pirosat-rozsaszint, ha fiucska, akkor keket-feheret... Az egesz kivan 50 centbol, es a hazasok alljak ezt a cechet, nem az orszag veri a mellet, hogy "jaj de tamogatom a fiatalokat"

Egyebkent a fiataloknak kuldott udvozlolap olyan silany, hogy rossz nezni, ha mar eskuvoi aktust mutat, akkor legalabb a menyasszony lehetett volna csipkes hosszuujjuban, es legalabb az a k@rva karikagyuru latszodhatna a kepen, nem a tekergo vekonyka kis nemzetiszinu szalag...esetleg az egyik sarokban egy apro virag is, ami valami unnepelyesseget sugallna...

Dehat ezek pontagyuak, gondolkodasra nem tulzottan kepesek onalloan,...:o(((
joopapa
@leszúrt rittberger: Azért nem kéne az életük egyik legboldogabb pillanatában úgy megijeszteni őket hogy nem a gyerektől még az élettől is elvenni a kedvüket :-))))
esdi
Kedvezmények jobbra-balra, propaganda ide-oda, addig amíg létbizonytalanság dühöng, amíg a dolgozó /ha van hol/ anya beleszakad a terheibe - addig csoda nem lesz. Látták, átélték, hogy majd megszakadt az anyjuk, rájuk pedig soha nem volt annyi ideje amennyit igényeltek volna! Így nem lehet...Az ideológia pedig szép.
nyanya001
@karma1: Csak úgy eszembe jutnak a baromságaik ! :))
karma1
@nyanya001: Draga Nyanyam, Te vagy a vilagon a legjobb "hulyekre rakereso a neten!" Ezt a cimet nem lehet Toled elvitatni...:o))

(Barcsak a kozeledbe juthatnek, de ez nem fog sikerulni...:o))))

Mindig felvidamitod a napomat, miattad erdemes kinyitni a Propit!...:o)))
bencemacska
Nincs az egész kormányzatban egy EMBER , akinek eszébe jutna, hogy a gazdaságot kellene olyan állapotba hozni, hogy szükség legyen arra a gyerekre! Pl. az apa keressen annyit, hogy az anya a gyesből kényelmesen nevelgesse a gyrekét; olyan legyen az iskola rendszer, ahol a gyerekek szeretnek iskolába járni, és olyan tanulmányokat folytatnak, amilyen tudásra szüksége van a társadalomnak; ha felnő lesz olyan munkája amiből megél!!!
Addig, amíg erre kilátás sincs, csak családi pótlék gyerekek jönnek létre, amiért még nyugdíj sem jár!!!
Desischado
Ha a hülyeség fájna, ordítanának! Biztos egzisztencia kellene, és szülnének a nők! De amíg nincs biztos munka és rendes bér, addig a képeslap fedezi az eteését, ruházkodást, iskoláztatást? Jól mondja Nyanya, ezek egyre hülyébbek!
bencemacska
Elnézést a kemény hangért, de ez a "szaporodásügyi" politika mindig kiborít!!!

(Bocs az elütésekért is!)
volvós
Tessék mondani, kapnak a fiatalok " sárga csekket " is ???
Egyébként a kormány észnél legyen ne buzditsa a gyerekeket, hanem
magyarázza el, hogy lesz a gyerek...elöször is egy fiu-lány kapcsolat, aztán egy lakás ággyal és kedv... Habár ma mindenhol azt látom, hogy a fiatal fiuk rózsaszin és sárga ingekben kézenfogva mászkálnak, a lányok meg csókolóznak nyilt utcán...Na ezeknek kellene megmagyarárni, hogy ebböl soha nem lesz embrió !!!
Végülis ki fogja ezeket a koraszülötteket felnevelni ???
rugacs
@mariaberta: Valóban lemaradtál: a "párzás" kifejezést a cikk írója használta! Így terjednek a rémhírek!
Így lettél rémhírterjesztő.
Jaj...
coni
Komplex illiberális szolgáltatás: államilag felügyelt ismerkedési est a várban, polgári esküvő után (és csak azután) tartják a gyertyát és ha mindhárom gyerek leteszi a KLIK könyvből az érettségit még nyugdíjat is kaphatunk.
mariaberta
@rugacs: És a cikk írója rémhírterjesztő? Bár én csak idézettel éltem, segítettem a "párzás" ilyetén megkedvelésének. Mi ebben a baj?
kopeba
@Fradigege: Küldtek , de azok komolyan is vették , nyulakat meghazudtolva szaporodnak. Tízből nyolc újszülött roma.
volvós
1950: Világ proletárjai egyesüljetek !
2014: Világ fiataljai közösüljetek !
Bástya Elvtárs
Ja! Ha megyar ember gyerekének sem kell a menzáért fizetni egy fityinget sem, akkor majd buzgón PÁRZIK!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.