A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a Norvég Civil Támogatási Alap magyarországi pénzeinek elosztását végző konzorcium mind a négy tagjánál kezdeményezi az adószám felfüggesztését - közölte...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ha nem a fidesz osztja a haveroknak a pénzt akkor inkább ne kapjon senki se mi? Norvágok helyében már rég leállítottam volna az egészet azzal az indoklással, hogy "Mivel a fidesz ennyit kekeckedik ezért nem kaptok pénzt...meg lehet köszönni a kormánypártnak"..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Lázár csak azért is megmutatjuk mi vagyunk a kakasok. A CÖF-öt vajon miért nem vizsgálják?
Hellcat
Ha nem a fidesz osztja a haveroknak a pénzt akkor inkább ne kapjon senki se mi? Norvágok helyében már rég leállítottam volna az egészet azzal az indoklással, hogy "Mivel a fidesz ennyit kekeckedik ezért nem kaptok pénzt...meg lehet köszönni a kormánypártnak"..
nyanya001
Ez a kormány a pofátlanság, a cinizmus mintaképe !
A Norvég Alap támogatásával 3 milliárd forintból megduplázza paradicsom-feldolgozó kapacitását és megújítja ehhez kapcsolódó technológiáját a kecskeméti székhelyű Univer Product Zrt.
www.mfor.hu/cikkek/A_Norveg_Alapbol_no_a_paradicsom_feldolgozo_kapacitas.html
bencemacska
@nyanya001: De hát tudtommal a norvég alap - ami a kormányon keresztül érkezik - fel van függesztve!?
tivoli
Éppen kérdezni akartam, hogy hol fiadzik a norvég támogatás? Van konkrét haszna? Vagy csak pénzmosoda ez is?
pbalage
Egész Norvégiát egyébként nehéz elfoglalni 4 Gripennel?
A drogos srácok úgy látják, hogy simán menni fog.
Nem tudom, milyen szert szednek, de ütős lehet a cucc.
Csizmás Kond
Semmilyen pénzt soha a világon nem adtak érdek nélkül...sem paradicsomra sem söralátétre...
...lehet filózni...
JAJMÁR
@tivoli: 14:00 Válasz erre akartam kattintani. Megkeseredett ember vagy, de erről a civil szektor nem tehet, és nem is oka - egyébként oda tartozol, vagy nem? -. Igen, volt haszna és most az adószámok felfüggesztésével - szintén - hatalmas károkat sikerül okozni az országban.
Anyagi károkat is, de ami ennél rosszabb, és ami már terjed a fejekben... az tragédia :(
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...magyaráznál néhány sorban a károkról ?
Senara
Norvégnak megfelelt , Lézer meg átmegy erősebb kutyába . Nem fogja megkaparintani Norvég nem engedi ... nem kap senki !!!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 14:39 Az NCA -s pályázatok a kisközösségek összefogását erősítik, a kisebb szervezetek működését biztosítják - pl. tánc, sport, játszóházak, bábjátékok stb. - az emberi jogok terjesztését segítik. Sok településen ebből élnek a közösségek. (Nem sok pénz, de az se lenne)
Ha az emberek, ahogy látom egyeseknél, mindent elhisznek és már bűnösnek tartják ezeket az Alapítványokat, a civil szektor szinte harakirit követ el... Ha az összes alapítvány működésképtelen, az összes civil szervezet is, amelyiknek nincs más forrása. Nem melléjük kellene állni???
pbalage
@JAJMÁR: tudod azért nem akarják, mert a kultúra az állami rendszerek felbontásának melegágya, ezt nem akarják.
(Keletet szeretnének, ahol inkább a börtön várja a másképp gondolkodókat)

(az előbb megírtam a védelmedben a válaszomat, de látom itt vagy, ez most egy másik válasz lett)
tivoli
@JAJMÁR: ma, 14:28
Nem vagyok én megkeseredett, csak szkeptikus. Még soha senki nem osztogatott érdek nélkül pénzeket senkinek, mert annak nincs semmi értelme.
JAJMÁR
@pbalage: 15:07 Ez így van, és csak annyit lehet tenni, hogy leírni, mert sokan nem látják át !
(Amúgy kösz :) )
JAJMÁR
@tivoli: 15:13 Akkor járj utána... (Remélem a fizetésedet azért felveszed? )
tivoli
@JAJMÁR: ma, 15:16
Csak nem azt is a Norvégok utalják? :-OOOO
bencemacska
@Csizmás Kond: Nagyon nagy kár volt civil pénzen védeni a bíróságon OV-t a TASZ-nak!!!
JAJMÁR
@tivoli: 15:22 Nem tudom hogy neked ki utalja, de biztos nem érdek nélkül... azt viszont tudom, hogy sok ember kap fizetést pályázatokból, akik megdolgoztak érte.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 15:36
Aki nekem utalja, az valszeg azért, hogy továbbra is neki dolgozzak. Ez elég nyomos érdek, nem?
"azt viszont tudom, hogy sok ember kap fizetést pályázatokból, akik megdolgoztak érte." Ezt, ha kérhetném, kicsit részletesebben. Vagy legalább 1 példát.
eberti
A norvég adófizetőknek előbb-utóbb elegük lesz a magyar kormány "szórakozásából" és megszüntetik a támogatást.
Ha így lesz,akkor néhány Nokiás doboz pénznek annyi...
Csizmás Kond
@JAJMÁR: " pl. tánc, sport, játszóházak, bábjátékok stb. - az emberi jogok terjesztését segítik. Sok településen ebből élnek a közösségek. (Nem sok pénz, de az se lenne) "
nakérlekszépen, azok akik csak ezért sportolnak, táncolnak bábjátékoznak, azok csak a lehetőségek kihasználása érdekében teszik, nem műkedvelőként, hagyományőrzésként, oktatástovábbfejlesztésként stb.
Szóval nem bűnösnekk tartom az ilyen kihasználást hanem fülüsleges kiadásnak, ugyanis általában az ilyen dolgokhoz olyanok jutnak hozzá akik amúgy nem csinálnának ilyent.
Csizmás Kond
@bencemacska: ...a pénz azért van, hogy valaki elköltse...
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 15:10 Tőlem idéztél, de a mondat elejét lehagytad, így egy kicsit fura a felsorolás :)
Honnan veszed Te magadnak a jogot, hogy megítéld, ki miért sportol, vagy táncol? Miből gondolod, hogy van olyan ember, aki azért sportol, hogy "kihasználja a támogatást" :-D
Képzeld, az a cél, hogy minél több ember művelődjön, és legyen is igénye rá és tudjon különbséget tenni a "tudnék neveket írni" - dalai és a művészet között, de legalább ismerje meg, hallja életében legalább egyszer ! Lásson igazi színházat, legalább egyszer. Érezze jól magát életében legalább egyszer!
Mit gondolsz, egy kis faluban milyen lehetőségek vannak a szórakozásra? Szerinted fölösleges, hogy egy külvárosi fiatal évente 1x2x táncházba menjen? Szervezett sportról nem is szólva? !
Vannak emberek és helyek, ahova el kell vinni a kultúrát, és vannak helyek, ahol a gyerekek még nem voltak 10 km-nél távolabb a helytől, ahol laknak.
Fölösleges kiadás?
Nem tudsz te semmit !
tivoli
@JAJMÁR: ma, 19:42
Nem vagyok kultúra ellenes, de mindent a maga helyén. Egy gyerek se lesz attól műveltebb, ha táncikáló pajtását nézi, vagy ilyesmi.
Viszont, hogy jó fejű gyerekek ne kallódjanak el lehetőleg egyen se, nekik adnák ösztöndíjat, kollégiumot, hogy tanulhassanak.
A művészeteket pártolja az, aki egyébként megengedheti magának.
JAJMÁR
@tivoli: 19:64 a művészet nem önmagáért van... az is élvezi, aki nézi, az is, aki műveli.
De, igen, műveltebb lesz az ember, minél többet lát és tapasztal, annál inkább. A sokféle ingernek gyerekkorban van a legnagyobb jelentősége. Ami a legfontosabb, belenevelni a gyerekbe, hogy a szórakozás nem az, ha megiszik egy üveg alkoholt.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 20:11
Ebben igazad van, mármint pia ügyben.
Aki meg táncolni akar, vagy azt nézni szórakozásügyileg, az vegyen rá jegyet, ha megengedheti magának, oszt szórakozzon ahogy neki teccik. De erre külön külföldről pénzt tarhálni, hááát... Szóval én az oktatásra szavazok.
JAJMÁR
@tivoli: 20:31 Nem értetted meg, hogy ez is oktatás :( Na, nem baj :)
Nem lehet mindenkiből tudós, vagy miniszter, bőven elég, ha csak "Ember" lesz.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 20:39
Értem én, csak van akinek ez a fontos amit te mondasz, másnak más. Neked a művészetek, nekem a tudomány.
A művészet inkább öncélú és csak egy szűkebb réteg szórakozása, persze attól is függ, hogy mi féle. Mert a zene, az irodalom, pl. mindenki számára elérhető.
Most mondhatnád, hogy nem vagyok fogékony a szépre. De, vagyok, csak mikor már semmi más teendőm nincs, és végképp nincs mi hasznosat csinálnom. S akkor sem biztos, hogy volna türelmem hozzá. :-))
kkalman
Lázár addig buzerálja a norvégokat, amíg azok elzárják a pénzcsapot. Akkor a kormány se kapjam meg tőlük a pénzt. Gondolom, ez a cél. Vagy inkább a norvégoktól érkező teljes összegre rátenni a mocskos mancsukat.
hetöndöe
Amit nem tudnak ezek a patkányok ellopni,az másé se legyen.Az már mellékes tény számukra,hogy máshol legalább hasznot hajtott volna.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ja...a jogaim...:)
minden olyan ember aki a nagyközönség elismeése árából él az valami képpen spekuláns...legyen a z tánc, sport, politika színház...
...művész...
már a nevében is benne van a mű szó és az ész...van esze olyant alkotni aminek csak akkor van értéke ha azt mások megcsodálják...nem életszükség hanem spekulatív látványosság.
A szorakozásnak meg semmi köze semilyen más által kitervelt dologhoz. ...ha ez magass kérdezz vissza.
bundi
@Csizmás Kond: cicamica..."nakérlekszépen, azok akik csak ezért sportolnak, táncolnak bábjátékoznak, azok csak a lehetőségek kihasználása érdekében teszik, nem műkedvelőként, hagyományőrzésként, oktatástovábbfejlesztésként stb.
Szóval nem bűnösnekk tartom az ilyen kihasználást hanem fülüsleges kiadásnak, ugyanis általában az ilyen dolgokhoz olyanok jutnak hozzá akik amúgy nem csinálnának ilyent."
és a nemzet falábúi?...az elmúlt években több száz milliárdot toltak a seggük alá...és még csak rázni sem tudják a farocskájukat...
te egyre sötétebb vagy...vagy most más ül a gép előtt a kormányhivatalnál, és csak a bejelentkezés ugyanaz?
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 15:29 Az még csak hagyján, hogy én nem értem mire és miért, meg miket hordasz össze, de az a gyanúm, hogy Te sem :)

Olvass vissza! Értelmezd újra :)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...pedig neked válaszoltam...a te kérdéseidre.
ha nem értesz akkor azt sem érted mit kérdeztél.
...ha van időd kérdez egyenként.
Csizmás Kond
@bundi: nézd kis ideges, ha csupán a nevezgetésben tudod kiélni magad nincs értelme ekkora feneket keríteni az egésznek, írtd le egyszóval sötét vagyok és kész, a döbbi csak szófosás mert halvény lila gőzöd sincs mit kéne érteni belőle.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 16:10 Nem, nem a közönségből élnek ezek a kis szervezetek, és nem is azért, hogy őket szórakoztassák. Érdekes, hogy Te nem érted, pedig úgy tudom, műkedvelő táncos vagy.
Elsősorban a saját örömére táncol az ember, és a saját örömére zenél, aki pedig hallgatja, az azért hallgatja, mert örömet okoz, felüdülés, élmény, táplálék a léleknek, az embernek fontos, mint a falat kenyér. Az összes többi művészetről ez a véleményem.
Ezen kívül vannak emberek, akik drogos, alkoholbeteg fiatalokból igyekeznek csoportot összekovácsolni, lekötni őket sporttal, színjátszással, bármivel... segíteni nekik. Megfizetni ezt nem lehet, pedig sok önkéntes is dolgozik velük. Lehet azt mondani, hogy miért, nincs értelme! Ha majd senki sem csinálja, kiderül, hogy volt .
Veled erről beszélgetni azonban tényleg nincs értelme, mert Te rá akarod húzni erre a rétegre azt a "vizes lepedőt", ami szűk is, meg rongyos is, de csak húzkodd, ha jólesik.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Így igaz általában az ember legelőre a saját örömére táncol...de az ami előre meg van szervezve az már az öröme befolyásolása ...ha idáig értesz...
...mert az öröm és a szorakoztató ipar áltak szervezett időpont nem föltétlen egyezik.
...drogos alkoholos...az is egyfajta befolyásolás, ráhatás...mert azt ne mondja senki, hogy egy drogos ha van pénze a szerre inkább négyszázmétert gátfut...
és önkéntes...még mindig a romantikus regények hatása alatt vagy. Ma nincs önkéntes hátsó szándék nélkül...minden önként végzett akármi máshol hoz gyümölcsöt...nézz utána ha nem hiszed..----és ha nincs érterlme ne vitatkozz mert az sem önkéntesség hanem egyfajta mánia.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 16: 38 Te beszélsz folyamatosan a szórakoztatóiparról, nem én. Éppen hogy, nem arról van itt szó!
Egyébként az előre megszervezett örömökről... egy tanács, próbáld ki: várd, készülj rá, öltözz fel kívül, belül, képzeld el, majd éld át, aztán újra emlékezetből.. (és ez mindenre igaz, Csizmás :) )
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Igaz eltértem egy kissé az alapítványos támogatástól de visszatérve csak megismételni tudom, hogy minden támogatás hasznot hoz és nem csak a támoógatottnak hanem a támőgatónak az osztogatónak azok főnökeinek...
csak néz meg egy alapítványt ajol azt írja nonprofit, ott is busás fizetéseket kapnak az alkalmazottak,,,
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 17:11 Miért baj, ha az emberek fizetést kapnak. Komolyan, nem értem!
Kinek kellene megkapnia??? Na, mindegy ! Ebben sem fogunk egyetérteni :)))

A közmunkáé a jövő!
verőce21
Nagyon lelkes amatőrnek, vagy idealistának kell lenni valakinek ahhoz, hogy elhiggye, a pályázatok (bármilyen pályázat) közérdeket, megújulást, lelki feltöltődést, stb. szolgálnak.
Minden pályázati pénz csak a zsebek megtömését szolgálja! Természetesen azokét, akik kitalálják a célokat. Legyen az útépítés, kórházépítés, táncházak, bábosok, játszóházak, stb. Teljesen mindegy, hogy TIOP, KEOP, ROP, Norvég Alap, stb. Nincs itt szó, nemes eszmék, közjó, stb. szolgálatáról, csak megszerezhető pénzről! Nagyon sok pénzről - az intézményvezetőknek, politikai támogatóknak, ötletgazdáknak, projektvezetőknek, menedzsereknek, pénzügyi felelősöknek, és még hosszú a sor. A pályázati pénzek 1/3-a ezekre megy el, ennek nagyrésze már mire elkezdődik a tényleges munkaprogram.

Lelkes idealistákat lehet mindig találni a programok közvetlen végrehajtásához, de általában a benne résztvevő végrehajtóknak már csak nyűg, veszteség, csőd. Társadalmi hasznát belemagyarázni pedig nagyon megátalkodott utópia.
human
Gondolom ez összefüggésben van azzal, hogy Orbán a választások után valami nagy dobásra készül. Jobb, ha el van némítva minden jogvédő szervezet.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Nem baj ha kapnak...ezt csak te állítod, az sem baj, hogy mittudomhonnan pénzelik, viszont az ilyen semmiből jólfizetett valamik mindig kétségesek a látható és rejtett célok ellentétei miatt.
JAJMÁR
@verőce21: 20:24 Ügyesen összemosod - amit össze akarsz -, de válasszuk legalább ketté. Vannak ugye a beruházások: felújítások, csatornázások, építések, kórházak, utak, iskolák, műv.házak stb. igazad van. Semmi kétségem sincs, ezek a zsebek megtöméséről szólnak, látványosan. Ó, nem a projektmenedzser, meg a pénzügyi szakember... ezek előírások, meghatározott díjat kapnak.
A "beruházás" a kulcsszó, itt lehet manipulálni, közbeszerezni, vannak vastag ceruzák.. és talicskák.

Lenne is mit rendbe tenni, szabályozni, hiszen már az Eu. is látja, hogy mi folyik...
A beszerzéseknél már nehezebb, de még ott is, ügyes a magyar, megoldja.
Igen, lehet, hogy túlidealizáltam az NCA-s pályázatokat, de csak azért, hogy látszódjon az égbekiáltó különbség. Ezekkel a pályázatokkal nem bajlódnak a talicskázók, nem éri meg... Hiszen nevetséges, 2-6száz ezer forintok nekik nem számítanak, ráadásul ezért dolgozni is kell, igazolni az elköltést... és még önrészes ! Ugyan má' !
@Csizmás Kond: 08:43 úgy néz ki Mo., mintha jólfizetett valakik "látható, meg rejtett célok"... á, nem is értem. A lényeg, hogy most, mivel letiltották ezeket az Alapítványokat, már minden rendben lesz, ugye?
Be is fejeztem ennél a témánál, ez már "veszett fejsze nyele" :(
verőce21
@JAJMÁR: (09:37) Okos nő vagy, de túl idealista, hogy elfogadd a TÁMOP és NCA alapok is (mert ez a Te specialitásod) mindig csak valakiknek, egy szűk létszámú körnek a pénzügyi érdekeit szolgálják. Igaz, hogy nagyságrendileg kevesebb pénzről van szó, mint a beruházásoknál, de lehet belőle kétévenként azért egy-egy új autót venni. Amit azok a nevelők, iskolaigazgatók, kultúr- és foglalkoztatási misszionáriusok, stb. egyébként nem tudnának megvenni.
Most vagy közvetlenül érdekelt benne az ember, döntési helyzetben van hozzá, hogy megteheti, vagy csak elszenvedő résztvevője... Egyébként pedig csak lelkes és idealista sikerkovácsa mások érdekeinek.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: dehogy lesz rendbe, kitalálnak egyebet.
JAJMÁR
@verőce21: 11:30 Tudnám nyújtani még, mert nyúlik ez a téma, mint a rétestészta, de nem érdemes. Az első három szó kivételével,szinte minden szavadat cáfolni tudnám -:D
Pedig jó gondolatokat írtál, csak egy kicsit célt tévesztett. Te leírtad a társadalom többségének a jövőjét: "Egyébként pedig csak lelkes és idealista sikerkovácsa mások érdekeinek. " - és nem is mindig lelkesen és idealistaként :(

@Csizmás Kond: 13:44 Az tuti, mert éjjel sem alszik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.