A Der Spiegel című német hírmagazin az Európai Bizottság oktatási, kulturális, ifjúsági és az uniós állampolgársághoz köthető ügyekkel foglalkozó biztosi posztjára jelölt Navracsics Tiborról közölt portrét vasárnap megjelent számában.

Az Orbán építőmestere című írásban kiemelték, hogy a magyar politikus "tudja, miként kell fellépni a politika színpadán", és míg "Magyarország miniszterelnöke, a nacionalista és populista Orbán Viktor verbális kisiklásokkal tűnhetett fel, Navracsics, aki eddig külügyminiszter volt, mindig megőrizte az önuralmát".

Egyebek között hozzátették, hogy Navracsics Tibor "mostanáig kevés kompetenciát mutatott" azokon a területeken, amelyek az irányítása alá kerülnek a bizottság megválasztott elnöke, Jean-Claude Juncker tervei szerint. 

Navracsics Tibor pályafutását ismertetve kiemelték, hogy a közigazgatási és igazságügyi tárca vezetőjeként olyan törvényekért volt felelős, amelyek korlátozták az Alkotmánybíróság jogkörét és "független ellenőrző intézményeket fosztottak meg hatalmuktól". A legismertebb e jogszabályok közül a médiatörvény, amely "a legnagyobb mértékben felszámolta az informátorok védelmét, és a politikai hírközlést ellenőrző, Fidesz-hívekből álló médiatanácsot hozott létre" – írta a Der Spiegel, hozzátéve, hogy Navracsics Tibort tartják "az új, konzervatív alkotmány építőmesterének" is.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dzurinda
@Csizmás Kond: "Navracsics Tibor "mostanáig kevés kompetenciát mutatott" azokon a területeken, amelyek az irányítása alá kerülnek a bizottság megválasztott elnöke, Jean-Claude Juncker tervei szerint."

"Navracsics Tibor pályafutását ismertetve kiemelték, hogy a közigazgatási és igazságügyi tárca vezetőjeként olyan törvényekért volt felelős, amelyek korlátozták az Alkotmánybíróság jogkörét és "független ellenőrző intézményeket fosztottak meg hatalmuktól"."

Hol itt az elismerés?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@dzurinda: A jobberek szeretnének holmi picike elismerést, meg tiszteletet, de ahogyan Orbánt nyíltan "nacionalistának és populistának" nevezik, ezek után kormányának tagjai is esélytelenek bármiféle elismerésre.
Csizmás Kond
@dzurinda: Szerinted milyen kompetenciát kelett volna mutasson ott ahová még nem is ért el...mert azt irja " azokon a területeken, amelyek az irányítása alá kerülnek "...tehát ezután ha mutat amikor más alá kerültek...
A másik idézetedben pedig azzal ismerik el, hogy amit csinált az jól csinálta vagyis sikeresen..
dzurinda
@Csizmás Kond: Az első idézet arról szól, hogy van egy terület, ahol eddig dolgozott, nem mutatott sok kompetenciát, de mégis az irányítása alá kerül.

A második idézet kapcsán: szerinted elismerés, ha valaki azt mondja, hogy jól dolgozott a demokratikus fékek lebontásában? Ilyen alapon Észak-Korea diktátorát is elismerik, hiszen az ottani diktatúrát nagyon "szépen" fenntartja.
troppauerhumer
Igen,hasonló,Navracsicska Orbán kőművese , épít valami szart- korlátozták az Alkotmánybíróság jogkörét és "független ellenőrző intézményeket fosztottak meg hatalmuktól",a legismertebb e jogszabályok közül a médiatörvény, amely "a legnagyobb mértékben felszámolta az informátorok védelmét, és a politikai hírközlést ellenőrző, Fidesz-hívekből álló médiatanácsot hozott létre"-és megmagyarázza, hogy ez így lett tervezve és különben is így a jó.
Lábtörlő.
DR Eric CARTMEN
Egy ilyen alaknak, mint Navra-csicska,aki aszisztált egy baltásgyilkos kiadatásához, nemhogy az EU, de a magyar Parlamentbe se lenne keresnivalója. Bár az itthoni bandából nem lóg ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.