Az alapvetően piaci orientációjú német Bertelsmann alapítvány pár éve rendszeresen elkészíti az Európai Unió országainak listáját társadalmi igazságosság szempontjából. Magyarország rendszeresen a lista legalján szerepel, 2014-re már csak Románia, Bulgária, illetve az adósságválságban lévő Görögország volt rosszabb társadalmi igazságosság szempontjából. Magyarország a társadalmi igazságossági index legtöbb komponense szempontjából a lista utolsó csoportjában szerepel, de különösen drámai a gyerekek (0-17) életszínvonal esélyeit bemutató indikátor. Már a 2008-as álbaloldali kormányzás végén is csak Románia és Bulgáriában és Romániában volt rosszabb a gyerekek helyzete. Társadalmi kirekesztettséggel akkor 34,1%-uknak kellett szembenéznie, ez a neokonzervatív társadalomfilozófiájú Fidesz kormányzás alatt 43%-ra romlott. Komoly anyagi nélkülözéssel az álbaloldali kormányzás végén a gyerekek 24,4%-ának kellett szembenéznie, ez akkor Bulgária és Románia után a legrosszabb volt az unióban...

Feltöltő: gibgab
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
@Csizmás Kond: 22:02 A lájkot visszavonom.
Kedves Propeller, egy ilyen törlési funkció jól jönne :)

Ha egy ember - nem politikus és csókos - 50 fölött elveszíti a munkáját, az a karriere végét jelenti. Vagyis, kirekesztődik.
Ha egy embernek barnább a bőre, előítéletekkel kell megküzdenie, ha talpon akar maradni. Sokkal jobbnak, ügyesebbnek, erősebbnek, tisztábbnak kell lennie, mint a nem barnáknak. Ha megbotlik, - a többi azonnal bedobja a skatulyába.
Ha valaki megrokkan, akár munkahelyi balesetben, akár betegségben, csak teher, őrá már nincs szükség. Szenvedélybetegekről nem is szólva, hiszen ő kereste magának. Nekik, a kirekesztetteknek van kitalálva a közmunka. Közmunkaalapú társadalom épül.

Vannak emberek, akik beleszületnek a selyemágyba, a kikövezett úton indulhatnak el, telepakolt tarisznyával.
Vannak olyanok, akik dohos szobába születnek, és út sem vezet ki belőle.

Amíg a selyemágyasok azt képzelik, hogy ez nekik jár, és nem fordul a másik ember felé, addig ez a folyamat folytatódik. Egyre több lesz a viskós, és egyre kevesebb a selyemágyas, csak az ő tarisznyájuk jobban tagad.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Egy szóval, vagy egy mondattal? :-D Vagy egy tanulmánnyal?
Jól belemásztunk a problémába, ami társadalmi szintű, nem tudom, hogy egyáltalán van-e kiút .
Az biztos, hogy ennek a szegénység az egyik oka.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Szerintem nem a szegénység hanem az emberi magatartás. Magyarország soha nem volt a gazdagok országa de ekkora színtű...nem is tudom hogy fejezzem ki...elkülönölés soha nem volt.
Desischado
Ebből az ördögi körből nem lehet szabadulni, a fidesz alatt főleg nem, mert meg sem próbálnak segíteni, inkább belelöknek a szakadékba!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 20:38 Jó veled beszélgetni, csak hát egy idő után kiderül, hogy amíg én körbejártam a témát, és le is vontam egy következtetést, te nem haladtál egy tapodtat sem.
Mindig is a pénz volt a fő motiváció, de ami ma van, az a posvány maga. Felúszott a tetejére a sz@r !
A viselkedésről beszélsz, és közben végig egy kisebbségre gondolsz, a fizikai erőszakra. Igen, valóban ijesztő!

Hát az, amikor elveszik a felépített üzletedet, és belöknek a semmibe, és tehetetlen vagy? Azzal kell szembesülnöd, hogy másoknak ez nem fontos, csak mosolyognak rád, hiszen nem az ő dolguk. Azt minek tartod? Vagy lecsökkentik, elveszik amiből éltél? Persze, törvényesen. El lehet venni a földet, az üzletet, a termést... és helyette ott a semmi!
Bármikor kirúghatnak az állásodból - nem kell a mese, hogy aki jól teljesít azt nem - mert tudnék mesélni, hogy lehet még jobban "teljesíteni" ! Pl. egy nőnek.

Mi hát a helyes viselkedés manapság? Mert a viselkedés a lényeg, ugye?

A minap a játszótéren voltam az uncsival, aki - nyugodt, okos, jól nevelt fiú - 2 éves, és lapáttal épített a homokban. Jött egy másik hasonló korú, vagyis rohant, lehagyva az anyukáját. Kitépte a lapátot az uncsi kezében, és vadul elkezdte dobálni a homokot. Kértem, hogy adja vissza a lapátot, hiszen nem az övé!
Anyuka odaért, neki is mondtam. Mire ő: - Nem kérte el? Hát, igen, ő megszerzi amit akar... - mondta büszkén.
Jól öltözött, magyar anyuka volt, a pici fiával, de ő már így neveli ! Na ez az igazán ijesztő!
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Köszi, hogy élvezed a társaságomat viszont az már tudnod kéne, hogy kitartok a véleményem mellett és nem szívesen változtatok senki kedvéért rajta ha csak az valami módon nem tud meggyőzni. Sokszor volt olyan eset, hogy a témától annyira elkalandoztunk, hogy már nem is tudtuk min vitatkozunk, ezért most inkább maradok az első véleményem mellett.
Visszatérek a kirekesztettséghez…engedelmeddel…:)
Szóval ha egy gyerek kirekesztettnek érzi magát, és azt szerintem csakis a saját környezeti társadalmában érezheti, ugyanis neki még nincs más lehetősége az átláthatóságra akkor az nem azért van mert ő szegény, és itt sorolhatnám ….
Minden gyerek viselkedéséért legelőször a szülei a hibásak és csak utána a társadalom a pénz és egyebek. Ahogy nevelik ahogy engedik úgy fejlődik….
…de erről gondolom ennyi elég…
tivoli
Ahogy itt olvasgatok, elgondolkodom, hogy némelyik ideírogatónak milyen gyereke lehet? Szegény utód tanult-e otthon valami elfogadható viselkedési normát, amivel később elfogadtathatja magát a társadalommal, vagy marad a kirekesztettek oldalán.
A jólneveltség nem pénzkérdés, bárki bármit mond.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.