A kormány gazdaságpolitikájában nincs helye megszorításnak – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Vas Népének adott, vasárnap megjelent interjúban, amelyben úgy fogalmazott: "nagy korszak kapujában vagyunk". Az oktatási átalakításokról azt mondta, az irány jó, de még sokat kell tenni, hogy hibátlanul működjön a gépezet, az egészségügyre kitérve pedig arról beszélt: emelni kell a háziorvosok jövedelmét.

A vasárnapi önkormányzati választás egyik legfontosabb kérdésének Orbán Viktor azt nevezte, hogy lesznek-e olyan polgármesterek és megyei vezetők, akik képesek együttműködni a kormánnyal. "Az együttműködéshez bizalom kell. Az nem megy, hogy egyik nap diktatúrát kiáltunk, gyalázzuk a kormányt, lejáratjuk külföldön, másnap pedig azt mondjuk, hogy működjünk együtt, mert pénzről van szó" – fogalmazott.

A miniszterelnök ezért azt kérte az emberektől, hogy olyan önkormányzati vezetőket válasszanak, akik őszintén tudnak közösen dolgozni a jelenlegi kormánnyal. "Ahol ilyen képviselők, polgármesterek lesznek, ott kialakul az összefogás, és az emberek érezni fogják a közös munka előnyeit" – mondta.

Ötmillió közmunkás

Orbán Viktor szerint a rendszerváltás óta a magyaroknak három nagy problémával kellett szembenézniük: egyrészt az áremelkedések folyamatosan elvitték a megkeresett pénzük értékét, másrészt a felvett hitelek kamatai mindig nőttek, a harmadik probléma pedig az volt, hogy lassan elfogytak a munkalehetőségek.

A 2010-ben elkezdett kormányzati munkával azonban mára megfékezték az inflációt – amit segített a rezsicsökkentés –, a bankok elszámoltatásával pedig véget vetettek "a tisztességtelen bankárkodás korszakának" – fejtette ki. Emellett munkahelyeket teremtettek – folytatta –, így ma már több mint négymillió ember dolgozik Magyarországon, ám "az előttünk álló időszakban szeretnénk eljutni oda, hogy ötmillió embernek legyen munkája". Ez szerinte olyan világbravúr lenne, amely előtt "talán még a legbőszebb kritikusaink is megemelnék a kalapjukat".

Csupa jó dolgok lesznek

A lapinterjúban hangsúlyozta azt is: a mostani kormány gazdaságpolitikájában a megszorításnak nincs helye. "Arra készülünk, hogy az emberek többet fognak keresni, megőrizzük a nyugdíjak értékét, a gyermeknevelés terhei könnyebbek lesznek, jobbak lesznek az iskoláink, és jól fognak működni a kórházaink" – sorolta, majd leszögezte: nem rossz, hanem jó dolgokra készülnek.

Az oktatás szerkezeti átalakításával kapcsolatban úgy vélekedett, hogy az irány jó, de még nagyon sokat kell dolgozni, hogy a gépezet hibátlanul működjön. Szerinte korábban rossz szokások rögzültek Magyarországon. Példaként említette, hogy a fiatalok közepes tanulmányi eredménnyel is elmentek gimnáziumba, majd egyetemre, és senki nem mondta meg nekik az elején, hogy több diploma is értéktelen lehet a munkaerőpiacon.

A háziorovosoknak műszer kell

Az egészségügyre kitérve a miniszterelnök hangsúlyozta: emelni kell a háziorvosok jövedelmét, akiknek több műszerre van szükségük, és alkalmassá kell tenni őket összetettebb feladatok ellátására. Szerinte ugyanis ma az egészségügyet az terheli meg leginkább, hogy kórházakban és a járóbeteg-ellátásban kezelnek olyan betegségeket is, amelyeket jól felszerelt háziorvosi rendelőkben is meg lehetne oldani. Erősebbé, acélosabbá kell tenni a háziorvosi rendszert – összegezte álláspontját.

Emlékeztetett ugyanakkor arra is, hogy 300-400 milliárd forintnyi egészségügyi fejlesztés, kórházfelújítás zajlott le az elmúlt időszakban.

Nincs igazuk a bírálóknak

Arra a kérdésre, hogy mindeközben a magyarországi kormányzati intézkedéseket erős kritika illette az elmúlt hetekben az Egyesült Államokból és az Európai Unióból is, a kormányfő úgy reagált: "tizenhatszor is elmondhatják ugyanazt, egyre hangosabban, ha nincs igazuk, akkor tizenhetedszer sem fog zavarni. (...) Ha túlságosan gyakran, a valóságtól elrugaszkodott módon mondanak ítéletet Magyarországról, egy idő után már senki sem figyel oda rájuk. Most ilyen időket élünk".

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jankó123
Ha ezek a szavak baloldali kormányzás idején hangzottak volna el, mindegyik fidesznyik rohangálna, ügyészségre, bíróságra és a Zunijóhoz, mint a mérgezett egér!
Úgy üvöltöznének, mint akinek beszorult valamije, hogy a kormány megzsarolja a zembereket!
Az utcákon ismét örömtüzek gyúlnának, a rendőröket barátságosan kockakövekkel kínálgatnák!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Utoljára a köpcös kopasz rákosi mert ekkorákat álmodni. Már akkor is "nagy korszak kapujában" voltunk.
Álmomban sem gondoltam volna hogy visszafele is tudunk menni az időben.
Borda
Hú,nem is tudtam,hogy a sz.r.s közmunka,amit akár 2 hónapos időtartamú és aztán újra nuku meló az fellendíti a gazdaságot? Vacak 50ropiért gürizni,amiért más tripla annyit keres, ez MUNKA? Ez javítja a GAZDASÁGOT? Középfokú végzettséggel utcán szemetet szedni,ezzel oldja meg a JÖVŐT? Hú,ezzel építi aztán a fiatalság eszméit! Tanulj gyermekem,tanulj! Utcára kell a takarító..
Desischado
@Borda: Megelőztél, éppen erről akartam írni. Ez az agyhalott elmebeteg azt gondolja, hogy ebből lesz GDP, és ennyi éhbérből meglehet élni! Hogy rogyna már rá az ég!
Borda
@Desischado: Ha végre rárogyna, én elhúznám a nótáját a temetésén :) Ahogy ezt szokás a fajtájáéknál. Nem sajnálnám a cipőm sarkát az biztos,se a húrokat!
Borda
Ez az agyhalott ha most lenne 10 éves,nem ütné meg a 3-as átlagot sem a suliban a jelenlegi követelmények mellett.
Desischado
@Borda: Én se! Az biztos, hogy a halála napja nekem piros betűs ünnepnap lesz, amíg élek! De hidd el, lenne itt népünnepély a javából!
Borda
@Desischado: Úgy legyen! Ez az agyatlan miként is gondolkodna másképp,ahonnan jött azt tudja csak tovább adni. Na majd az ünnepére készítek egy kis Wellington bélszint,hogy lássa odaátról mennyir szeretem.
coyote3
Az a világbravúr, hogy a hájas disznó úgy képes elmondani egy 10 perces beszédet, hogy abban egyetlen igaz szó sincs...:)
Sziszifusz
Minden szava hazugság. Ígérteiről maga is tudja, hogy azok betarthatatlanok, utópikusak.
Most még az agymosott hívek vevők erre a hazugság áradatra. Amikor eljön a megvilágosodás pillanata akkor lesz itt égzöngés és földrengés !!
Európa nagy része látja ennek a politikának a helytelenségét, szóvá is teszik erre a válasz egyszerű: nem jól tudják, ők hazudnak.
Miért nincs a Fidesz vezetésében olyan csoport amelyik leváltatná ezt az autokrata, fantaszta vezért ? Tudjuk a választ, sok pénzért a józan ész háttérbe kerül.
Senara
...kórházakban és a járóbeteg-ellátásban kezelnek olyan betegségeket is, amelyeket jól felszerelt háziorvosi rendelőkben is meg lehetne oldani...több műszerre van szükségük...Rendelési idő a körzetinél 8 - 13 ig másnap 13 - 17 ig . 20 négyzetméteres rendelővel rendelkező orvos milyen kezelést tudna nyújtani , nőgyógyászati szűrést , mammográfiát ,tüdőszűrést , infúziót , ,transzfúziót , ??? Műszerezés nagy szavak , vagy ha nem akkor háziorvos haverok rendelőjét felszerelik mindennel ahol , magánpraxist tudnak folytatni ?
Citromka
Szegény riporter! A riport után, gondolom, rohant a legkisebb helyiségbe! Ennyi maszlagot nem lehet bevenni úgy, hogy ne terhelje meg a gyomrot! Ez a cikk is bizonyítja, ennek a törpének fogalma nincs, hol él!
Jankó123
Ha ezek a szavak baloldali kormányzás idején hangzottak volna el, mindegyik fidesznyik rohangálna, ügyészségre, bíróságra és a Zunijóhoz, mint a mérgezett egér!
Úgy üvöltöznének, mint akinek beszorult valamije, hogy a kormány megzsarolja a zembereket!
Az utcákon ismét örömtüzek gyúlnának, a rendőröket barátságosan kockakövekkel kínálgatnák!
Hellcat
Ennyi hülyeséget összehordani...(hazudni)
nyanya001
Valaki segítsen megtalálni a gyógyszerét mert nagyon elgurult neki !
Vizual
Igen igaza van. Ennyi hülye ül az USA és az Eu. vezető székeiben. Pedig előttük a példa: Magyarország, FIDESZ Orbán. Mindenre van jó példánk. Nem hogy kilábalnak ezek a demokrűcia szégyenei a gazdasági válságból, nem hogy rendbe hozzák a gazdaságukat, nem hogy csökkentik az éhezést az országukban, ha van egyáltalán. Mint nálunk teszi a kormány. Nem. na ez a debreceni cézár pedig megint ügyesen be fogja dönteni a forintot. 5 millió közmunkás. Kinában is több van.
Itt még javitani kell( Én okoskodom igaz. pedig van lehetöség még a Horthy időkből: a gyerekközmunkás, a szülő eltartási ktelezettség mellé. ) Na amig nem jönnek értem kicsit megszakadok a röhögéstől. És ezt beveszik sokan.
nezelodo
Hát eszerint nagyon kellene várnom a győzedelmes vasárnapot, mert utána csupa móka, kacagás lesz az életünk. Kár, hogy nem szeretem a tejet (csak a sajtot, de azt nem nagyon engedhetem meg magamnak, annyira lecsökkent az ára az elmúlt négy évben), mert tejben vajban kell fürdenünk. Ha akkora szenzáció Orbán világszabadalma, miért nem kürtöli világgá a választás előtt, mindenki rá szavazna. Vagy mégsem lesz jó mindenkinek? Mi benne leszünk e a mindenkiben?
Kamcsatka
@Dr. Felipe: Akkor épp itt az ideje felébredni, mert már régóta, legalább a félázsiai tákolmány óta visszafelé haladunk, zuhanunk.
Vizual
@Senara: Igen. Mert a háziorvos általános belgyogyász volt azokban a tudatlan liberális szörnyűséges időkben. Most az Orbáni háziorvosi rendelő egynapos sérvműtéten átesett gyermekemet a hozzáértő háziorvos miatt több mint egy éve kezelik, sérvvel. Kirúgták a munkahelyéről e miatt a portás által is elvégezhető mütét miatt. Reggel bejön este elmegy. Ha nem viszi a temetői kocsi. De én elvállalom Orbán sérvmütétét. Sőt ha az agyát kell kicserélni azt is. Számít ?
joopapa
Én meg ezredszer mondom, vityka ne hazudj!
Gyuri Géderről
Lehet, hogy a nagy "világbravúr" alatt, arra gondolt, talán sikerül neki és díszes kompániájának, sitt nélkül megúszni, ezt az ámokfutást amit az országgal rendezett.
bakegya
...és lőni mikor fogsz a magyarok tiszteletére Vicctor-ha nem zavar-csakkk érdeklődnék?
1szomjas
@Dr. Felipe: @Borda: @Desischado: @coyote3: @Sziszifusz: @Senara: @Citromka: @Jankó123: @Hellcat: @nyanya001: @Vizual: @nezelodo: @Kamcsatka: @joopapa: @Gyuri Géderről: @bakegya: Emberek ! Ezeket mondjátok el mindenhol ! Az utcán, a lépcsőházban, a piacon, a munkahelyen, az iskolában, a kórházban, a kocsmában, a fodrásznál, a boltban, az orvosnál, a templom előtt, a vonaton, stb.,stb. Mindenhol és mindenkinek ! Talán akkor egyre többen kinyitják a szemüket és felébrednek, és akkor talán véget lehet vetni a Nemzetmegvezető Viktátor, és csapata országot és társadalmat romboló ámokfutásának ! Jó lenne, ha már most sokan elmennének szavazni !
nemkati
Már megint jön ezzel a zsarolással, hogy amelyik önkormányzat nem a Fideszre szavaz, az nem tud együttműködni a kormánnyal, és annak annyi. Vagyis ismét "csak a Fidesz!" Hát én úgy tudtam, az önkormányzatot nem csak önkormányzatnak hívják, hanem valóban önállóan kormányozza a települést saját vezetőivel, és nem az ország kormánya kormányoz mindenütt. De ezt ugye nemkedves vezetőnk szeretné megváltoztatni, erőszakkal, zsarolással.

Na és ötmillió közmunkás! Hihetetlen, micsoda boldog jövő vár ránk ezekkel!
Frady Endre
Homo politicus
(avagy a párthálózatfüggetlen tévékészüléken miért nézünk inkább brazil szappanoperát?)

Bővített mondatok
Hagyják el szájadat,
S nincs bennük ráció,
Csak pár mű számadat.

Beszéded lényege
Számomra nagy talány,
S elfér egy tűhegyen,
Ha van egyáltalán.

Szózatod nem ápol,
Inkább csak eltakar.
Távkapcsolóért nyúl
S emígy ad jelt a kar.

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2011/10/homo-politicus.html
volvós
Még 5 nap...aztán már senki nem fog emlékezni
az igérgetéseknek...ok.12 után megint felülnek
a nyeregbe, és " FOLYTATJUK "...nincs több választás
sem ebben az évben, sem 2015-ben, mehet a
rablás, fosztogatás !!! Ja, és épülhetnek a stadionok...
mate03
@Gyuri Géderről: A Viktorunk olyan artista ,aki háló nélkül ugorja a hármas szaltót! Vagy nagyon jó artista vagy le zuhan! Szerintem ez lesz az utolsó ugrása !
DR Eric CARTMEN
Azt hittem tényleg valami világszám lesz. Mondjuk a Gellért- hegyről beugrik a Dunába. De legalább megpróbálhatná !!
Nil
nálunk szocialista polgármester van és reményeink szerint marad is - mégsem állt le a kerület fejlődése- sőt!
nezelodo
"nemkati
Már megint jön ezzel a zsarolással, hogy amelyik önkormányzat nem a Fideszre szavaz, az nem tud együttműködni a kormánnyal"
Igen, mert az ő politikai kultúrájának természetes eleme a zsarolás, és megfélemlítés. Az az apróság sem zavarja, hogy valakit már egyszer elítéltek az általa is vallott hitvallásért, aki nincs velünk az ellenünk van. Pedig az az ember is már korán felismerte, hogy ez a megosztása a társadalomnak veszélyes a hatalmára. Nem kellene neki szólni, hogy nem a múlt század hatvanas éveiben járunk?
Bercifiu
@Gyuri Géderről: VILÁGBRAVÚR: Távoznak Afrikába, a fityi tanokat oktatni.
gulyasgyula
Kedves Hölgyek ,Urak !
Koromnál fogva baloldali vagyok de tavaszal egy kormányzásra alkalmas baloldali,elenzéki politikust se találtam, mint ahogy most főpolgármesternek alkalmas politikust se látok.,,Talán a HAGYÓ ha jelöltetné magát a nokiás dobozokkal..
gulyasgyula
Ja még annyit : Ti hol voltatok tavaszal ? Előbb a kormányt kell lecserélni aztán a
polgármestereket ..Várom a válaszokat de ne virág nyelven ...
Bercifiu
@gulyasgyula: A maszoposok, csak a koncon marakodnak, nincs egy épkézláb elképzelésük. Minden cirkuszt ki teregetnek, azt hiszik így népszerűbbek lesznek.
A fideszben lévő problémákat csendes folytogatással intézik.
A jelenlegi hatalom minden eszközt megragad, hogy nem létező teljesítményét propagálja, a kezükben lévő médiában.
A gazdasági visszaéléseiket feltáró törekvéseket sikeresen hárítják a kezükben lévő hatalmi eszközökkel. Nyiltan kijelentik, hogy amelyik településen nem a fideszre szavaznak, nem lesz állami támogatás, sőtt a tegnapi napon felhívtak telefonon, 37/322002, hogy a fideszes polgármesterre szavazok? Ez a pofátlanság teteje.
Igaz, nem a polgármestereken múlik a fidesz hatalom megdöntése.
Az MSZP teljes vezetésének távozni kellene, de nem Mesterházy féle alakoknak lépni a helyükre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.