Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót. Ilyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. A nemzeti hírügynökség, és annak nyomán több lap, így mi is reggel azt írtuk: az adó összege havonta maximum 700 forint lehet. Ez nem igaz.

Csupán az adó hanghívásra és üzenetküldésre eső része lesz legfeljebb 700 forint, az internetes adatforgalmi részt érintő adó mértéke az eredeti javaslat szerint is minden megkezdett gigabyte után 150 forint lesz.

A távközlési szolgáltatóknak jelenleg magánszemélyek után 2 forintot, üzleti előfizetők esetében 3 forintot kell fizetniük hívásonként és megkezdett percenként. A küldött üzenetek – szöveges és multimédiás – adója magánszemélyeknél 2 forint, nem magánszemély előfizetőknél pedig 3 forint.

A hívószámról indított hívások, küldött üzenetek utáni adó összege havonta magánszemélyek esetében legfeljebb 700 forint lehet, míg cégek esetében 5000 forint.

Csökkenthető az adóalany által fizetendő havi adó az adómegállapítás hónapját megelőzően utoljára benyújtott társasági adóbevallásban bevallott és megfizetett társasági adó egytizenketted részével. A szolgáltatóknak az adót havonta a hívást, üzenetküldést, adatforgalom lebonyolítását követő második hónap huszadik napjáig kell megfizetniük.

Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára azt mondta, a kormány 20 milliárd forint pluszbevételre számít a távközlési adó kiterjesztéséből.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

virag_elvtars
A nemzetközi helyzet fokozódik, egyre fokozódik!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Hihetetlen leleményesek az új adók tekintetében!
human
Nekem meg 4-5 ezer lesz. Mivel nem érek haza időben, ezért kénytelen vagyok az interneten utólag megnézni a műsorokat amiért havonta x összeget fizetek a szolgáltatónak.
human
Nem olvastam el a cikket. Úgyhogy annyiban módosítom a hozzászólásom, hogy ahol internet van ott mindenhol el fogják érni a 700 Ft-ot. A mai honlaptartalmak jelentős adatforgalmat generálnak a rajtuk lévő animációk, reklámok, és lejátszható videók miatt.
nyanya001
Kell a pénz ennek a degeneráltnak
propeller.hu/itthon/3005311-5-milliot-kolt-orban-kormany
minden létező pénzt a fociba öl bele !
virag_elvtars
A nemzetközi helyzet fokozódik, egyre fokozódik!
silber13
Kinek, kiknek a zsebébe fog landolni ez az internet izé??
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Benőke,hogy az anyád kínjába számoltad ki a 20 milliárdot???Kb. 2 millió háztartásban van internet hozzáférés,ez 700 forintjával 1,4 milliárd.Akkor marad 18,6 milliárd ,ami azt jelenti 3 720 000 cég fizet ötezret.Na ez marhaság ,nincs az a szolgáltató ,aki benyelné ezt az adót.
coni
Nagy kár, hogy a törvényben sehol nem található az adó maximum összege. Hol van erről valami megbízható forrás?
(Ezt a " mindenkinek saját nyugdíjszámlája lesz" típusú szóbeszéd már nem meggyőző)
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Benőtől elnézést,felháborodottságomban elszámoltam magam,mert egy hónapra számoltam. éves szinten 1,4 X12 az 16,8 milliárd a lakossági befizetés.Akkor viszont nem passzol az 1 gigáért 150 forint.Na nem ragozom tovább,majd kiderül.
Kamcsatka
@lópicigáspár: Főleg úgy, hogy egyszer már vehemensen tiltakoztak ugyanez ellen.
nusika
+ még a cégek is a termékekre hárítja az internet díjat, emelkednek az árak!!!
nyanya001
Piszkos ganéjok , a hazai céget is tönkreteszitek ?
A tegnapi esés után ma további 10 forinttal közel 3 százalékkal estek a Magyar Telekom részvényei a Budapesti Értéktőzsdén a kereskedés elején. Az ok egyértelmű, a kormány tegnapi bejelentése, amely szerint kiterjesztenék a távközlési adót az internetszolgáltatásokra is: ez rendkívül érzékenyen érintheti a társaságot. Mint ismert, a tervezet szerint adatforgalom alapján vetnék ki az új adót, melynek mértéke 150 forint lenne gigabájtonként, de Rogán Antal fideszes frakcióvezető szerint havi limit is szóba jöhet a telekomadóhoz hasonlóan. Az ebből tervezett 20 milliárdos bevétel nagyjából egy stadion árának felel meg.
www.napi.hu/tozsdek-piacok/megvan_az_internetado_elso_aldozata.588547.html
bundi
Mert erre adták a plgárok abfelhatalmazást... Meg is érdemlik...
Max eztán csak egyszer beszélnek az unokával skypon...
human
Ha max 700 ft havonta, akkor kijöhet a 20 milliárd. De ha nincs maximalizálva, akkor 100 milliárd is lehet a bevétel. Most vagy minket próbálnak összezavarni, vagy ők maguk sem tudják már megint, hogy milyen törvényt hoztak.
karma1
@nusika: 10.01-re: Szoval nem valt be a chips-ado, a trafikmutyival rengeteg adotol estek el tenylegesen, mert a regi trafikosok tisztessegesen befizettek az adokat a legalis forgalom utan (a zarjegy miatt a trafikokban nem nagyon tudtak csalni), viszont igy a feketekereskedelem jol megugrott, az allam egy csomo penzt tett a csempeszek zsebebe. Amikor megengedtek az otthoni magan-palinkafozest, limit nelkul, mar akkor azt mondtam, hogy ezek hulyek, ez egy nagyon komoly beveteli forras volt az allamnak, es ezzel meg jobban szabadjara engedtek az alkoholizmust, amit allitolag meg kene fekezni. (De ugy latsik megis jobb, ha nem, mert akkor a zemberek elkezdenek gondolkodni, es az nem jo a vityanak).

Ugyanigy kiengedtek a kezukbol az egykulcsos AFA bevezetesevel a nagyobb beveteleket a budzse reszere, valamint ezt az egeszet teteztek andy vajna 7 milliardos adokedvezmenyevel (ami csak az adokedvezmeny, amit be kene fizetni, nem a profittal megemelt befolyo bevetel), szoval a szerencsejatekokat is eldobta magatol ez az idiota kormany, akkor mi johet meg? (Bar mintha arra emlekeznek, hogy 2-3 eve vissza akartak hozni valahogy a luxusadot, amit a kiemelkedoen magas jovedelmueknek kellett volna megfozetni, de ez is hamvaba holt otleteles volt...)
karma1
@karma1: megfozetni = megfizetni (lehet, hogy ehes vagyok, es a fozesen jar az eszem, hihi)...:o)))
volvós
MTI - KSH - MNO - HirTV - EchoTv - Századvég - Blikk - Bors - NAV...
Nagy választék, mi ??? Egyik nagyobb Pinokkió, mint a másik !!
dr. prédikátor
hvg.hu/itthon/20140221_Orban_2018ra_szelessavot_iger_mindenkinek!!!
Szóval akkor hogy is van ez??? cigus fecalicus!!!Egyfolytában csak hazudsz, hazudsz, hazudsz!!!
dr. prédikátor
Magyarországon 2018-ra minden háztartásban lesz szélessávú internet – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, a kabinet és a Magyar Telekom közötti partnerségi megállapodás aláírási ünnepségén.

A kormányfő azt mondta, "most már nincs visszaút", reális esélyünk van arra, hogy a magyar legyen Európa egyik legmodernebb, a legjobb telekommunikációs infrastruktúrával rendelkező gazdasága.

Fotó: Stiller Ákos

A Magyar Telekommal kötött megállapodást egy komoly múltra visszatekintő barátság
dr. prédikátor
Ezt mondta a cigus fecalicus2014 02 21 én!!!
bundi
ha ez lenne az első szépítés, vagy véletlen...még el is hinném...
Manhattan
Bedobták gumicsontnak, hogy ne az amerikai kitiltásokkal foglalkozzunk.
Desischado
@Manhattan: Egyetértek. De a pénz is kell, na meg az, hogy ne legyenek ilyen csoportok, meg véleménynyilvánítások, mint itt nálunk is. Az, hogy micsoda szörnyű kárt okoznak, az nem zavarja őket! Aljas, mocskos, hazug rabló maffia banda!!!
human
Persze lehet, hogy az egész mögött az van, hogy államosítani akarják az internetszolgáltatást is. Aztán odaadják mondjuk Seszták Miklós cégének.
human
@dr. prédikátor: A bejelentés előtt Szijjártó és társai bevásároltak Telekom részvényekből, majd a csúcson eladták, mert tudták, hogy most az internetadó miatt esni fog a részvények ára. Imádnak így trükközni a bejelentésekkel, mert minél jobban megmozgatnak egy árfolyamot annál nagyobbat kaszálnak.
mate03
@Desischado: Légy oly kedves! Ne dicsérd őket! Még jobban el bízzák magukat a görények!
meta
Hazudott éjjel, hazudott nappal, hazudott minden hullámhosszon.
JAJMÁR
Na szép,! Szóval az első gondolat az igaz? -szerencsétlen 2/3-os akarat, kell-e még ez a "ló"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.