Az internettel kapcsolatban tervezett nemzeti konzultációnál már a kérdések összeállításáról is széles körű és alapos párbeszédet akar Deutsch Tamás. A nemzeti konzultáció tartalmi kérdéseiért és az egyeztetések lebonyolításáért felelős fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő erről péntek este a Duna tv-csatorna Közbeszéd című műsorában beszélt.

Kifejtette: internetszolgáltatók, nagy multicégek, közepes- és kisvállalatok, internetfelhasználók, szakmai és társadalmi szervezetek, valamint a közélet politikán kívüli szereplői bevonásával szeretné megvitatni, milyen kérdésekben kérjék ki a magyar állampolgárok véleményét. Itt van a lehetőség, hogy az internet szabadságának erősítése érdekében értelmes párbeszédet folytassanak – hangoztatta a politikus, hozzátéve: személye a garancia arra, hogy ez sokmillió ember elégedettségével találkozó konzultáció lesz.

Deutsch Tamás szerint az, hogy a közvélemény által internetadónak nevezett javaslatot a kormány most visszavonja, "nagyon jó" és "bölcs" döntés. Az történt, hogy "egy kellő alázattal bíró politikai közösség – annak rendje és módja szerint – meghallgatta az emberek véleményét" – fűzte hozzá.

Az EP-képviselő szerint ez nem gyengeség, nem visszavonulás, hanem "az erő és a rátermettség" jele. Megjegyezte: szerinte nem volt jó a kormány javaslata.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban jelentette be: a távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot. Közölte egyúttal, hogy január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, benne az internet szabályozásáról és a pénzügyi kérdésekről, mert "választ kell kapnunk arra a kérdésre, hogy az interneten keletkező hatalmas extra profit hova lesz, és nem lehetne-e annak egy részét itt tartani Magyarországon, és bevonni a költségvetésbe". A konzultáció várhatóan 2015 első negyedévének, félévének végéig tart.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Kössünk egy üzletet: tiétek a kétharmad, miénk az internet!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hofipisti
Kecskére káposztát!
Persze jobban illene neki egy század leánykát kirendelni. Azt jobban el tudná rendezni, mint bármiféle "komoly" feladatot.
Cicamama55
Azta!! Feladatot kapott a kis törvényen kívüli, senki fia?!
Szimba
"tervezett nemzeti konzultációnál már a kérdések összeállításáról is széles körű és alapos párbeszédet akar Deutsch Tamás"- a nemzeti konzultáció már megvolt vasárnap és kedden kistáska! Semmilyen szervezet bevonásával nem kell megvitatni, milyen kérdésekben kérjék ki a magyar állampolgárok véleményét, mert a magyar állampolgárok megadták már a választ vasárnap és kedden. Hol voltál akkor tompika? Jól tudjuk, mint te is, hogy pontosan követted az eseményeket, csak van egy kis légyszar a konzultációs jóakaratodon mivel "őrjöngő nettó büdösbogarak "-nak nevezted a netadó ellen tüntetőket.
pbalage
én szívesen elkonzultálgatnék vele a konzultáció konzultációjáról valami kapualjban. :)
volvós
@pbalage: " FA testápolóval ??? :-)))))
abacs62
"dajcsocska", konzultáld meg a lökött főnököddel a családi életpálya modellt ! Könyörögd ki, (ha másképp nem megy, nyald ki a s,gét) hogy rólad nevezzék el, mivel ezt még nem vezették be,, Mily gyönyörűen hangzana, "dajcs modellt minden családnak,, hülyegyerek,,
mekkelek
Hagyják békén az internetet, a csókosoktól vegyék vissza az olyan sokat hangoztatott, igazából értelmezhetetlen "extraprofitot".
mekkelek
Elmagyarázná nekem egy fidesz szimpatizáns hogy a vezíre mit ért az "interneten keletkezô extra profit"-on? A szolgáltatók által a szolgáltatás használatáért beszedett pénzt amit terhel az egyedülálló 27% áfa, vagy mi a bánatot? Szerintem ô sem érti csak szereti mondogatni hogy extra profit, pedig abból a legnagyobbat ez a kurmány nyúlja le mindenféle "kreatív adók" formájában. Ha jól értem a konzultáció is arról lenne hogy hogyan "szeretnénk" fizetni az internetadót.
Dr. Felipe
Hogy megöregedett ez a kancigány, már csak a zsíros haj tartja egyben a fejét. A testápolókra kivetett termékdíj gondolom őt nem érinti.
Knapp75
Most ha megállunk egy kupac szar mellett és konzultálni kezdünk róla, van rá esély, hogy a végén ne egy kupac szarnak lássuk?

Egy újabb fogyasztási adót akartok bevezetni, csak nem merítek - szokás szerint - közvetlenül a Zemberek szemébe mondani, inkább azt hazudjátok, hogy a multikat akarjátok adóztatni.
Akarsz róla beszélni?
Knapp75
Kössünk egy üzletet: tiétek a kétharmad, miénk az internet!
nezelodo
Nem unják ezt az álságos baromságot még ezek a dakoták? Vagy tényleg elhiszik, amit hallani akarnak, és saját maguk készítenek csak igen válaszra alkalmas kérdőíveket? Fijjuk el kellene menni hallásvizsgálatra, ha még most sem halljátok ahúgy zúg az utcákon: "Orbán takarodj!" Biztos ami biztos Szegeden a Lázárnak is elzúgták, hogy a hülyék is megértsék. Lehet, hogy nem díjazzák, hogy bosszúból elköltöztetitek a megyei hivatalokat Lázárvásárhelyre?
Knapp75
Ha Tomi engem is megkérdez (miért ne tenné??), akkor azt fogom javasolni, hogy 7000 (azaz hetes ezer) ft legyen az internetadó!
Mi ugye biztonságban vagyunk, hisz a szolgáltatók úgysem tudják áthárítani, szóval lehetne akár havi 70,000 is, mert nekik nem számít, legfeljebb majd nem lesz annyi extra profitjuk azon, hogy mi ingyen torrentezünk!
Valljuk be őszintén, nem is szolgáltak rá...

Valójában mertem nagyot álmodni, és arra jutottam, hogy ha a 7 millió magyarországi internet előfizetés mindegyikére havi 300,000 ft adót vetünk ki (mi ez egy multinak?), akkor egy év alatt csak ebből ki tudjuk fizetni az államadósságunkat!

Nem kell megköszönni, Tomi, az országért teszem!
human
Tompika konzultálna magáról még a konzultációról is. Szerintem ez direkt gúnyolódik. Eddig senkit nem akartak semmiről megkérdezni, most meg még a kérdéseket is konzultálnák. Besértődtek a tüntetésen és most szemtelenkednek. Szerintem ez ezt jelenti.
Cicamama55
Konzultáció tartalma:-Hogy akarod fizetni az adót, átutalással, vagy sárga csekken?!
nezelodo
Először nem értettem, miért nem a Kiflicsücsök senátor-asszonyra bízzák a kétharmad által áhított net-adó népszerűsítését, megvédését. Orbán okos, a MANYUP megvédéséhez hasonló eredményt nem szeretne látni a net-adó esetében!! Úgyhogy fiatalok, ott a tereken, utcákon, munkahelyeken iskolákban, stb, ne lankadjon az éberségetek, szükség lesz rá, mert elkábítja az ország tájékozatlan polgárait a "Nemzeti Konzultáció" formájában előadandó pávatánc!
mekkelek
@nemkati: Kezdetnek nem lenne rossz, mielôtt elindulnak önkéntes számûzetésbe moszkvába...
soljanka
"Szeva Viktorom!!!
.. Most olvasom, hogy kötelezõen le akarjátok cseréltetni a rendszámokat, mert kell a zsé! Hatalmas ötlet! Komolyan! És erre még mindig nem mondhatja a köcsög ellenzék, hogy ez megszorítás, meg hogy adó! A lófaszt! Kurva jól kitaláltátok! Figyelj! Ha gondolod, lenne még ötletem! Mert ugye manapság minden autóban van rádió! Mi következik ebbõl? ARTISJUS!
Ennyi, bazdmeg! Ha a kocsiban zenét hallgat, fizessen jogdíjat a köcsög! Hát nehogy már! Majd ingyen hallgatja, nem?! Aztán, arra is gondoltam, hogy mi lenne, ha bevezetnétek a kötelezõ átfényezést! Narancssárgára, ofkórsz! Ebbõl is lehetne kaszálni! Nem? Szerintem fasza ötlet! Sõt!, ha elõtte még felemelnétek a festékek adóját 60%-ra, az még nagyobb kasza! Ezt figyeld: TANKOLÁSI DÍJ! Minden tankolásnál 300 ft (Elég? Lehet több is!) kötelezõen fizetendõ, úgy mint a telefonnál a kapcsolási díj! Mi kifogás lehetne ellene?? Nem adó! Vagy igen? NEM! Na és ugye, ha valakinek utasa van?? Személyszállítási hozzájárulás!!! Vagy kötelezõvé lehetne tenni a tetõcsomagtartót is! És lehetne egy olyat, hogy aki felrak a tetõcsomagtartóra egy fidesz transzparenst, az kedvezményt kap! Amilyen fillérbaszó népek ezek, minden kocsin lesz transzparens! Ezzel a választási kampányt is megspóroljátok, azt is el lehet lopni! Yee! Aztán még gondoltam olyanra is, hogy kötelezõ BKV bérlet! A vidékieknek is ám! Mert ne mondja nekem egy vidéki se, hogy nem járt még Pesten!? Akutyaúristenit! Hát már a kifogást keresi!! És hát sajnos egy adót is javasolnék, de meg lehetne azzal magyarázni, hogy jó-jó, adó, de ez az egy csak!! És ez az adó tudod mi lenne, Vitya? Istenem, ha kimondom, Gyurinak keresztbe fog folyni a könnye ettõl
a hazafias ötlettõl, és a bánattól, hogy nem õ találta ki! Na? Van ötleted? Nincs? Szabad a gazda? JÁRDAADÓ baszdmeg!!! Mekkora ötlet, mááár?!! J Á R DA A D Ó ! Hát mutass egy embert, aki nem használja a járdát!? Ugyehogyugye! Faszom! Ez alól nincs kifogás! És ehhez lehetne kapcsolni egy kötelezõen...
magyarbakancs
Konzultáljál anyukáddal.
Kérdezd meg tőle mért kaptál olyan erkölcsös nevelést és mért váltál el olyan sokszor.?
Erkölcsi toprongy vagy?
coni
Azért tiltották be a népszavazást mert nem kíváncsiak rá mit szeretnének a választók.
A népszavazást nem tudják meghekkelni.
tivoli
Érti valaki, hogy milyen konzultációról pampognak feszt?
Itt, ma, csak folyamatos Nemzeti Inzultáció folyik.
coyote3
Hahó Drága Degenerált Folyton Konzultáló Bűnbanda!

Nekem köszi, de nem kell a leveletek. Én azzal már véleményt nyilvánítottam, hogy a magasba tartottam a mobilomat. Meg szerintem annak a több tízezernek sem, akik hozzám hasonlóan tettek. Gondolom a bégető nyájnak sem, hisz ők éltetik . Akkor meg mi a bánatnak?
zolidemon
És mi van akkor ha mi nem vele szeretnénk konzultálni?
m.macskosz
@coni: ma, 11:46 Mindig élvezettel olvasom a hozzászólásaidat,
de ebben az esetben nem naivitás, amit mondasz?
"A népszavazást nem tudják meghekkelni."
pesti
@soljanka: Fasza!És a levegö adó?!Vagy a gondolat/gondolkodási/ adó-pardon ,ez nem hozna sokat a konyhára!
libellle
@Knapp75: Borzasztó rossz ez az "üzlet".
tivoli
@coni: tegnap, 11:46
Már hogyne tudnának? Emlékezz, amikor a korházprivatizációval egybe szerkesztették az erdélyi magyarok kettős állampolgárságát. Ha valaki az egyikre nemet mondott, akkor egyúttal a másikra is.
Knapp75
@tivoli: Egy időben szavaztunk két kérdésről, nem hiszem, hogy ez nagy gond volt.
Ráadásul a kórházprivatizációt egyértelműen leszavazta a nép, a kettős állampolgárságos meg "döntetlen közeli" állással lett érvénytelen. A számokból nem azt látom, hogy ugyanazt kellett válaszolni mindkét kérdésre. :)

Inkább az a tanulsága az állampolgárságos népszavazásnak, hogy nem kell "meghekkelni" az eredményt, ha egyszerűen lehet rá tojni is:
azóta a kettős állampolgárságot megkapták a határon túliak (hiába nem sikerült hozzá összeszedni a szavazók 25%-ának támogatását sem...), ráadásul még szavazati jogot is kaptak, amit kb. az ország 90%-a utasított volna el.
Knapp75
@libellle: Ha miénk az internet, van esély a "kétharmad" leváltására. Nélküle nincsen.
Ebben a 4 évben úgy fognak majmot csinálni magukból a saját szavazóik előtt is, hogy öröm lesz nézni!
tivoli
@Knapp75: ma, 13:16
hu.wikipedia.org/wiki/2004-es_magyarorsz%C3%A1gi_n%C3%A9pszavaz%C3%A1s
A lényeg az egybeszerkesztésen volt, aztán mindenki úgy ikszelt, ahogy sikerült.
Knapp75
@tivoli: Én itt nem látom, hogy "egybe lenne szerkesztve" a két kérdés, csak azt, hogy egy időben szavaztunk róluk... :)
Te meg ugye ezt állítottad:
"Ha valaki az egyikre nemet mondott, akkor egyúttal a másikra is"

Ez ugye enyhe túlzás, bár a kérdéseket úgy tették fel, hogy két "pozitív kicsengésű" igennel lehessen kampányolni a fideszes (ellenzéki) álláspont mellett.
De ugye azt tudjuk, hogy aki kérdez, az irányít. (az irányítja a konzultációt...)
nezelodo
Látom nem érti a vezérdakota, hogy már megvolt a "Nemzeti Konzultáció" a pesti utcákon és más városokban is közölték az eredményt: Viktor takarodj! Nem volt elég érthető? Szegeden meg a Lézerest látnák szívesen amint elsöpör a trafikjaival. Lehet, hogy többször is meg kell kérdezni, mire kijön, hogy net-adót szeretnénk! Bár én inkább egy olyan háromszáz forintos népszavazást látnék szívesen, amilyen a vizitdíj féle rettenetes megszorítás miatt volt!
prielle
"egy kellő alázattal bíró politikai közösség – annak rendje és módja szerint – meghallgatta az emberek véleményét"- mondá D.Tompi
Ez a mondat több sebből vérzik! Ma Magyarországon hol vannak az alázatos miniszterek, államtitkárok...Orbán?Lázár?Rogán?Deutsch?Kövér?Semjén?...
Annak rendje és módja szerint, nem meghallgattátok a népet, hanem bef.statok!
Rózsika Hatházi
@prielle: Azt azért mégsem értem, hogy mi a tosznak kell nemzethy konzultáció, ha,( mint mondták) a szolgáltatónak kellene fizetni a netadót.
Pálinkafőző Rézüst
Két sodrás között megszólalt...Kár volt szerencsétlennek.
Főlökött
Tomika, az sem igaz, amit kérdezel...
Akkor van értelme kérdezned is ? Nemigazán...

Na itt akkor szerintem hagyjuk is abba, a rólad szóló és általad kreált vitát - egyeztetést! Felesleges időpocsékolás lenne részünkről!

Bevezetitek úgy is, ahogy gondoltátok. Naná, 2/3-al simán megtehetitek. Az más kérdés törvényesek-legitimek vagytok-e ?:) De ti vagytok olyan jó csávók, ezt is megteszitek, megmutatjátok, ki az úr a környéken !

Liberót pedig felköthetitek utána, mindahányan vagytok(!), TEK-esekkel együtt! Elárulom, már nem így mennek a dolgok, ahogy szeretnétek, hogy menjen...
De Te flangálj csak az amcsis szimatszatyorral, mert jól áll :))
m.macskosz
@nyanya001: Ha belegondolok, hogy hány utódja lehet...:(
m.macskosz
@prielle: tegnap 22,27 "Annak rendje és módja szerint, nem meghallgattátok a népet, hanem bef.statok! "
Attól tartok, a népet pont lesz.rta volna, ha nem kapott volna egy sallert és egy kokit:
nol.hu/belfold/ezert-hatralt-meg-orban-1495819
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: ezek egyforma szert nyomnak magukba a gazdijával, ahogy nézem a képüket. Ugyanaz a nyálcsorgós, szájnyalogatós kényszer...A TEK-nek nem feladata a drog elleni harc?? Mert nekem úgy rémlik...
Rózsika Hatházi
@nyanya001: Muszáj volt ezt alvás előtt idebiggyeszteni? Még az alvó macimat is mumusnak fogom nézni és félő, hogy vén koromra ágybavizelő leszek.
Knapp75
@m.macskosz: Ez alapján Deutsch T. a Deutsche T-vel fog konzultálni netadó ügyben...
(ezek olyan rapper vagy bokszoló nevek így)

A narancssárga sarokban... izé... a vörös sarokban... Nehéz megmondani, mert nagyon vibrál: Deutsch "Fürtelen" Tamás!
A magenta színű sarokban Deutsche Telekom!
Indulhat a konzultáció!
m.macskosz
@Knapp75: - Ha IQ szinten dőlne el a meccs, borítékolható, ki nyerne.
Annyit segítek, hogy nem a mobil spermabank. (By Kuncze)
- Ha trágársági verseny lenne, nem kétséges, hogy twittertompi kiütéssel győzne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.