A Fidesz azt firtatja, miből fizette meg 100 millió forintos adótartozását Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese.

Tuzson Bence, a kormánypárt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján méltatta, hogy ezt a kérdést a nyomozóhatóságok is feltették már.

A fideszes politikus a "letűnt Gyurcsány-Bajnai korszak hagyatékának" minősítette az ügyet – a Zuschlag-üggyel együtt, amellyel értékelése szerint szoros összefüggésben van. Ezt azzal magyarázta, hogy Zuschlag János már utalt arra nyilatkozataiban, hogy miből lehet visszafizetni ekkora pénzösszeget.

Tuzson Bence felvetette: vajon van még széf az MSZP székházában, és onnan veszik-e ki a százmilliókat, amiből fedezik a "zűrös ügyleteket"? Erről korábban Gyurcsány Ferenc, a párt korábbi elnöke – jelenlegi DK-elnök – is beszélt – tette hozzá.

A szóvivő kijelentette: az MSZP most sem zárkózhat el az ügy tisztázásától, mert Simon Gábor egykor az egyik legfontosabb vezetője volt, és abban az időszakban tett szert vagyonára. Most pedig csak úgy előhúzott 100 millió forintot – emelte ki, megjegyezve: ezt nem a börtönben vagy a házi őrizetben szedte össze.

A politikus belső vizsgálat lefolytatására szólította fel az MSZP-t, egyértelmű célként megjelölve a korrupcióval kapcsolatos zéró toleranciát. "Ezt mindenki – még az MSZP is – vegye komolyan" – szögezte le.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ha van egy kis esze Simonnak, pont ugy fog valaszolni, mint szijjaspetya: kapott a mamajatol, papajatol a felesegetol, a felesege mamajatol, papajatol, es o sajatmaga nyert is a lotton, csak elvesztette az igazolo szelvenyt, es kulonben is,...

Ja, es ezt a valaszt le kene nyelnie a NAV-nak, orbannak, mindenkinek, mert rogan, meszilorinc meg szpetya eseteben is elfogadtak... oszt jonapot...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coyote3
Benőke, tedd meg, hogy egy csomó miért-et tegyél már fel fideSS ügyekben is...
Fradigege
Leesett a kaminyonról. Szegény, hogy lefogyott. Kész fogyitábor egy ilyen előzetes, házi őrizet, sok-sok idegeskedés. Hagyó is olyan slank lett. A zsírmoréra is ráférne néhány hónap. Kikerekednek ezek a politikusok. Nem árt egy kis méregtelenítés olykor-olykor.
Vasárnapiiskolás
Amiből szijjgyártókoraszülöttgerincnélkülipetyus kacsalábon forgó libaólat..
Szimba
Miből van a fideszes kormánytagoknak és strómanjainak milliárdos jövedelmük?
Toby
@Szimba: Inkább az lenne az 5-től - 10 évig terjedő kérdés, hogyan lehet csont nélkül, jövedelmet meghaladó módon, monacói bankárként élni képviselői/miniszteri/államtitkári/államtitká-helyettesi, zéró toleranciás korrupció mellett tiszteségesen ?
rakoczi
Végül is azért nem értem, hogy mi a baj a nála fellelt pénzekkel, mert : 1 nem a sajátja, hanem csak letétben van nála (az ellenkezőjét nem tudták, de nem is akarták cáfolni), 2 senki nem tudja, hogy honnan származik és ő meg ha akarna sem tudna a származását illetően nyilatkozni, és honnan hiányzik ???... Mivel úgy tudom, hogy mindig a vádlónak kell bizonyítani a bűncselekményt, de itt csak feltevéseken alapszik a vád, ami azért valljuk be, egyszerűen nonszesz egy ilyen országban, ahol milliárdokat dugnak oda strómannak használt haveroknak, ami mindenkinek nyilvánvaló, csak a hatalom "mágusai" a saját törvényeiket úgy alakították át, hogy ez törvényesnek tűnjön (legalább papíron) !!! :( :(
nyanya001
Valami olyasmi pénzből, mint a Rogán az ingatlanjait !
Meg a Szíjjártó ..
Nil
hogy is szokták mondani a fideszesek?
baráti kölcsön és családi összefogás
Grafix69
Jaj miből? Hát abból a hétszázból amiről még nem tudnak.Ű:))))
Szimba
"Borókai arról ír, hogy
“kialakult egy sikeres, magabiztos, fölényes társadalmi csoport, amely szabályokon kívülállónak érzi magát: százmilliós ingatlanokat vásárol, külföldi rendszámú autókkal jár, több tízmilliós születésnapi partit rendez, és ennek még reklámot is csap a sajtóban. Holott forrásai legalábbis bizonytalanok. Ő korunk hőse, a sikeres celeb, a vállalkozó, vagy a politikus. Sokak számára társadalmi mintául is szolgál. Pedig közülük jó néhány nem szabadna, hogy szabadlábon legyen.”
(444.hu/2014/10/02/szijjartonak-meszaros-lorincnek-es-vajnanak-szol-be-a-heti-valasz-foszerkesztoje-nevuk-emlitese-nelkul/
Desischado
Idemáslok egy linket, ez jelzi, mennyire nem érdekli a fideszt az emberek véleménye, és hogy reagálnak, ha megpróbálják kérdezni őket.
444.hu/2014/11/21/igy-akadalyozzak-varga-mihaly-kollegai-az-ujsagirokat-akik-kerdest-akarnak-feltenni-a-miniszternek/
Ezektől ne várjunk semmi jót.
volvós
Mi meg arra lennénk kiváncsiak, hogy egyszálbelü külügyértünk
miböl fizette ki a 167 milliót , mikor meg sem kereste !!!
Az elmondott 10 variáció nem áll meg, ha meg esetleg,
akkor meg mi a rákból él a családjával, miböl fizeti
a milliós rezsit ???
Nagy a csend róla !!
m.macskosz
@Szimba: Mi a manó? A Borókai úr megvilágosodott?
karma1
Ha van egy kis esze Simonnak, pont ugy fog valaszolni, mint szijjaspetya: kapott a mamajatol, papajatol a felesegetol, a felesege mamajatol, papajatol, es o sajatmaga nyert is a lotton, csak elvesztette az igazolo szelvenyt, es kulonben is,...

Ja, es ezt a valaszt le kene nyelnie a NAV-nak, orbannak, mindenkinek, mert rogan, meszilorinc meg szpetya eseteben is elfogadtak... oszt jonapot...
Clavigo
Az már kiderült ,hogy Rogán Tonyó hány szobás kégliben lakik,,és mellette még 1-2 dolog,,amiről fogalma sem volt ,hogy az is az övé ??? Szijjále Petya 167 millás háza ??
Clavigo
Aszongya ez a Nyalóka..""Simon az egyik legfontosabb politikus volt,,és abban időben tett szert a vagyonára,,stb..""..
A Csuzliszájú Gazda mikor is tette szert a vagyonára??Talán mielőtt beszállt a politikába ?? Ezt nem kellene firtatni ??
bakegya
@nyanya001: sokkal egyszerűbb-választások előtt KIVEZETTE VICCTOR a gyur-csányi pokolból-hogyaztán a nyugdíjas fityisses kánaánba visszavezethesse!!!-MI AZ NEWKI ,apukának,anikókának,rasikának,sárikának,mészáros-csőkurátornak...meg az egész néppártos-kutyagumi fityisses református gyülekezetnek a kielégítésére-mi az nekik száz milla-a nagymagyar nemzeti K&SH -KÖLTSÉGTÉRÍTÉSÉRE!!!
mate03
@@Nil: Az az igazság hogy én adtam a kölcsönt! Úgy voltam vele hogy Tóninak adtam 20-millát,Petikének 40-millát! Akkor ez a Simon gyerek is kaphat egy kevés,aprópénzt!
Bercifiu
@volvós: Simon Gábor fizette, s a rezsibe is beszáll.
bakegya
@karma1: na drágám,Te is össze kell hogy kapd magad,mert ha jól hírlik Újzélandra utazik a Kósa LALA-TITKÁRNÉNISTÜL-csakkk remélni tudom,nem Te hívtad meg!?...
Szimba
@m.macskosz: Ja, nekem is igen furcsa, sőt érdekes.
Toby
Miből fizette ki Simon ? Abból a pénzből, amiből Szíjjártó Ízléstelen Giccses Héder is vásárolta a putriját !
Összehordták a hangyák !
lajospapa
@karma1: Az a fölvetésed jó, hogy mondja azt, hogy a papától kapta. De lenne ennél jobb is. Vallja be az igazságot: mondja azt, hogy a fityesztől kapta! Működne! Hasonló helyzetben kipróbálva. Csak kellő töredelmességgel, könnyezve kellene tenni. In all!
mekkelek
"egyértelmű célként megjelölve a korrupcióval kapcsolatos zéró toleranciát"

Igen, a Paks II-vel kapcsolatos legújabb fideszes törvénytervezet is pontosan ezt a célt szolgálja. Nem is értem hogy a csökött agyú amerikaiak milyen alapon beszélnek ezzel a plebejus kormánnyal kapcsolatban bármiféle korrupcióról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.