A pénteken benyújtott költségvetést megalapozó törvényjavaslatban a Kormány a hazai forrásból finanszírozott költségvetési támogatásokra vonatkozóan jelentősen korlátozza a nyilvánosság szintjét, az összeférhetetlenségi szabályokat.

Így például azt, amely szerint a döntéshozók, a kormánytagok és hozzátartozóik, valamint a pártokhoz kötődő szervezetek nem támogathatóak, nemes egyszerűséggel megszüntetné. Mindezt persze a 194 oldalas törvényjavaslatban gondosan eldugva, egy hangnyi tartalmi indokolás nélkül.

Az Átlátszó.hu cikkéből kiderül, hogy januártól hazai közpénznél semmi sem tiltja majd, hogy a támogatást a miniszter felesége, a helyettes államtitkár, a támogatási döntést meghozó közhivatalnok gyermeke vagy a támogatási döntést előkészítő személy saját maga kapja.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hattorihanna
Azt csinálnak az országgal amit csak akarnak,és ezeknek nincsenek gátlásaik,vagy aggályaik.Meg is érdemeljük,mert még mindig tűrünk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hattorihanna
Azt csinálnak az országgal amit csak akarnak,és ezeknek nincsenek gátlásaik,vagy aggályaik.Meg is érdemeljük,mert még mindig tűrünk.
volvós
Vissza a 50-es, 60-as évekbe...
Köszönjük, képviselö " Hölgyek és Urak " !!
Desischado
De a segélyeket megszüntetik, maguknak meg még többet lopnak! Meddig tűrünk még?!
bakegya
Erre a vicctor tesz-választás után köhögheta bolha,röhögnek a markukba!!!-MINDEN HASZNOS CÉGET LE FOGNAK NYÚLNI,MINDEN BÁNYAKINCSET KIAKNÁZNAK,MINDEN TALP ALATTNYI FÖLDET KIZSIGERELNEK FIDESSZNYIKKHAJ-ÉKEK ÉS A CSALÁDTAGJAIK!!!
Ezt hívják magyar polipnak-a magyar posztkommunista maffiaállamot illiberál 2/3-as fidesss erőszakkal megteremtette orbán vicctor.A törvényes törvénytelenségek legalizátora szabadon diktálhat az egész világnak!
szaboria1
Ma kell felébredni a két választó helyen, hogy ne a fidesz nyerjen új oképviselőt, mert akkor már nem lesz kétharmad.
micfild
@Desischado: Az a félelmetes benne, ill én attól tartok, hogy már nem sokáig. És demokratikus úton nem lehet leváltani ezt a kormányt.
A rosszabbik változat, viszont ránk- a népre nézve több mint ijesztő.
Lenne ötletem, miként lehetne megakadályozni ezt a harácsolást amit művelnek. De inkább nem irom le, mert kitiltanak.
Clavigo
Kellene egy kb.4-5 napos sztrájk,,de úgy országosan ,,,,a multiktól lefelé,állami vállalatoktól a legkisebb zöldségesig,stb,stb.,és nem külön-külön demonstrálgatni,mert ez már túl megy mindenen...Elég lenne 4-5 nap.Minden borulna..Persze ez lehetetlen,,mert amig itt mindenki a másikat marja ezért-azért,,az Orbán-konda csak röhög a markába ...Együk meg amit főztünk. Oszt jó napot. XXI. század,,Európa. Oszt jó napot.
Sziszifusz
Ebben a rablóbandában és vezetőjében nagy az elszántság az ország kifosztására. Rablásról nem lehet beszélni, mert az a sértett fél védekezése esetén valósulhatna meg.
Itt a társadalom cselekvőképtelensége teszi lehetővé a javak elidegenítését.
A magyar ember, sok mindent elvisel, de itt már a tűréshatárt kezdi átlépni a kormány.
Toby
Na, most már végre egy hétköznapi cöfös is lehet milliomos, vagy milliárdos - legálisan !
Zsuga
Megáll az eszem! A pofátlanságuknak végkép nincs határa!
Csizmás Kond
Ha bárki külföldről támogathat egy országon belüli kormányellenes programot akkor a kiormány miért ne támogathatna egy ellenkezőt a saját fenhatósága alatt ?
nemzeti_nyugdíjas
Bizony ez addig így fog menni, amíg ez a csavargó banda lesz.
Toby
@Csizmás Kond: A külföldi pénz nem magyar adóforint ! Nem bonyolult ez, csak neked az !
Orbán is külföldi pénzen hereverézett Oxfordban, ráadásul liberális külföldi pénzen !
A külföldi pénzzel ki lehet kerülni gengszterék aljas húzásait, melyek szerint magyar hatóságokat használnak fel politikai célzattal a politikai ellenfeleik gúzsbakötéséhez !

Most ismét jöhet a végső érv, a 2/3 ! Melyet 1/4 szerzett !
Dalos Ildikó
Ha ez így megy , bármikor gondolnak egyet és az emberek banki megtakarításait is egyszerűen elveszik. Öngondoskodás? Az emberek a fizetésükből, ami után adóztak , fizették a nyugdíj-pénztárakba a pénzüket. Kvázi a sajátjuk! Egyszerűen elveszik a pénzüket. Na ezért kell összefogni és az övéket elvenni, mert azt is így tarhálták össze! Köztörvényes bűnözők ! Hát , hogy nem látjátok? Ha látjátok, miért hagyjuk?
bakegya
@Dalos Ildikó:jó magyar szokás az hogy azt nézik milyen blúz van rajtad-meg a másikon és nem azt hallja a fószer amit mondasz-az együttműködési készségről akkor még nem is beszéltem.
Csizmás Kond
@Toby: Nézd, azt megértem, hogy bizonyítani akarsz viszont előtte próbálj ismeretséget szerezni.
...az Orbán úgynevezett külföldi tanulási pénze a Soros alapítványé volt...tudod a bankáré, aki azért alapított itt mert azzal az adókedvezményeit gyarapítptta. Senki nem ad csak úgy pénzt, ezt csak olyanoknak tanítják akiről tudják hogy elhiszik...valamiért.
Ezért tart itt a baloldal mert még mindig a lejárt elavult dogmatisztikát sujkolja az utánpótlásba...az ilyenekből lett annakidején jó kommunsta...vak és tulbuzgó...na meg nem gondolkodik mert nincs amivel.
Meine Ehre heisst Treue
@volvós: Ne nekik köszönd a politikusi bűnözést, a maffiaállamot, hanem a kollaboránsok százezreinek. Nélkülük a fidesz-kdnp csaló, rabló gengszter klán sehol sem lenne.
Toby
@Csizmás Kond: Ami az ismeretszerzést és a bizonyítást illeti, szívesen segítek neked - figyelj:

Soros, egy liberális demokrácia liberális pénzügyi szakembere, aki a milliárdjaiból karolta fel a szintén anno liberálisok tanulmányait, így orbán liberális viktorét is !

Nem bonyolult ez, csak a birkáknak nem tetszik a feledtetni szándékozott valóság !
Csizmás Kond
@Toby: Tévedsz mint rendszeresen.
Egy alapítvány nem névreszóló segítséget nyújt hanem teljesítményszintűt.
Van liberális és van demokrata de a kettő keveréke nincs mert az egy korcskifejlet ami egyiknek sem felel meg. Az ilyen megnevezéseket csak azok aggatják magukra akik sehova sem tudják besorolni magukat.
Toby
@Csizmás Kond: "Tévedsz mint rendszeresen." Erre azért ne vegyél mérget, bár nem vagyok tévedhetetlen, mint orbán gengszter és csicskásai, ebben a kis szösszenetedben azért van némi "költői túlzás"...

"Van liberális és van demokrata de a kettő keveréke nincs..." na, azért erről olvasnék valami bővebbet is, mert eddig csak te tudod így, ergo jelöld meg a forrást, próbáld meg elolvasni az Amerikai Függetlenségi Nyilatkozatot, továbbá az USA - nem orbáni gumi - alkotmányát, az másról sem szól, mint liberális polgári demokráciáról! Az orbáni illiberalizmus pontosan az alapvető emberi szabadságjogokat veszélyezteti, a szabad önrendelkezés alaptételét, melyet minden (valóban) demokratikus ország a magáénak vall!
Ez nem fér bele az orbáni téveszmékbe, ezért küzd ellene a gengsztervezér.
Csizmás Kond
@Toby: A demokrácia és a demokrata két külön fogalom...és a lieberodemorata olyan mint conchita.
Toby
@Csizmás Kond: Na, most kell neked abbahagynod a megerőszakolt demolkráciás magyarázataidat, mielőtt egy jó nagy csuvát köpnék a monitorra. Igazából és őszintén: - nem hiszem., hogy te csak itt tartasz és ez a vélemény valahol hízelgő is rád nézve !
Csizmás Kond
@Toby: ...elképzelem, hogy nézhet ki a környezeted...
tivoli
@Toby: ma, 10:01
..és Orbánviktor egyfolytában a liberálisok szekerét tolja azóta is, csak egy másik liberális érdekcsoportét. Ha azok a háttérben közös cég lennének és nem konkurencia, itt béke és boldogság honolna egy nagy liberális állam szerető kebelén..
Dr. Felipe
Eddig is ezt csinálták ha valaki még nem tudta volna. Ment a lóvé a focista haveroknak, strómanoknak, stb. Most csináltak hozzá egy törvényt, törvényesítették a mutyit. Ennyi.

Magyarbajdzsán jobban teljesít, nekik.
1magyar
Aki meg tampont vagy kaját lop mehet a börtönbe? Csak milliárdokat érdemes lopni.
Toby
@tivoli: Abba hibába esnek sokan, hogy a liberalizmust - én nem vallom magam pusztán liberálisnak - a hazai liberálisok néhány korrupt, közpénzt nyelő, gengszter ritmust követő bűnözőjéről ítélik meg !
Az eredeti liberális eszmének semmi köze a bűnös, sáros, gennyes hazai liberálisok elítélhető cselekményeihez !
Ez pontosan olyan - korábban talán ezen az oldalon szóltam róla - mint a Kommunista Kiáltvány tartalma és a gyakorlatban megtapasztalt személyi kultusz, melynek semmi köze nem volt a kommunista eszméhez!
bakegya
@Csizmás Kond:a posztkommunista maffiádat,nem lesz könnyű filosz keretbe önteni...a fentieket érdeklődéssel olvasgattam,mennyire se füle se farka-de hát a csizmád rendesen tapos-imádhat téged az erődért a környezeted-habár nem sajátom a képzelgés./a fent közreadott párbeszédből,csakkk ennyit sikerült kikövetkeztetni/.
Csizmás Kond
@bakegya: Nem sajátod ezért nem is műveled becsülettel.
Az hogy fületlen farkatlan a beírásom azért még mindenki igyekszik legalább egy mondatig beleszólni...érdekes nem ?
tivoli
@Toby: ma, 11:34
Liberalizmus témában egyet értünk. Többféle liberalizmus létezik és ezek piszkosul nem férnek meg egymás mellett, mert mindegyiknek más-más az érdeke, s azok érvényesítéséhez egyre durvább módszerekhez folyamodnak.
S ebben Gyurcsány, Orbán a sztárszínész, a többi mind csak statiszta, operettprimadonna.
rugacs
Miért, eddig ezt valami, valaki tiltotta?
Hiszen már a '90-es években így működött minden az országban! Sőt a rendszerváltás utáni években is.
Konkrét példa: egyik - akkor még magyar kézben lévő - nagy gyár egyik üzemegységét fel kellett újítani. Megpályáztatták. 1, jelentkező egy olyan cég volt, amely erre specializálódott, ajánlatuk kb. 100 millió volt. 2, jelentkező az üzemvezető felesége nevén futott, egyszemélyes kft. volt, ajánlata az 1. pályázó ajánlatának 10-szerese, vagyis 1 milliárd volt.
Ő nyerte el a munkát. Az üzemvezető neje, akinek végzettsége fodrász volt.

De nem volt probléma, mert kiadta a munkát alvállalkozónak (az első pályázónak) 100 millióért! Ezt követően ez lett a követendő példa.
Végül is a gyáron kívül mindenki jól járt! Azóta hírösült el, hogy a gyár sosem volt nyereséges!!
Mondjuk így nem könnyű nyereségesnek lenni!!!
világlátó
Ha abból indulunk ki, amit a fidesszel szembenállók, úgy valamennyien eddig műveltek, ki azért mert ellehetetlenítették, ki azért mert tehetségtelen és ebből is kifolyólag tehetetlen, akkor jobban járunk ha összeszedünk egy kis pénzt, mert ugye közpénzből ezt nem tehetjük meg, megbízunk egy straszburgi ügyvédi irodát,, dolgozza ki a felelős magyar kormányok elkövetett és elkövetni elmulasztott tettei büntetőjogi felelősségét. Ami itthon van, ha van, az teljességgel elfogadhatatlan.Ahogy elfogadhatatlan a teljes igazságszolgáltatás, bármennyi tisztességes tagja is van. Úgy együtt elvesztették a közbizalmat.Mégegyszer írom, bárahány tisztességes tagja is van hiszen az ügyészek, nem is szólva a bírók döntő többsége nyilvánvalóan nem vehető egy kalap alá a felül lévő túlzottan lojális kisebbségével. Ezért akár tetszik, akár nem, külső segítségre szorulunk éppen azért hogy a hazai pártos elfogultságot kizárhassuk. Az identitástudat nem azonos azzal az elferdült elfogultsággal, amit hiába burkolunk nemzeti színekbe, attól az még túlzott elfogultság marad.Le kell vetkőzni már végre a felbújtó, a lázadásra buzdító bünbakok keresését az úgynevezett bukott baloldalon. Már lejárt ez a lemez. Most 8 millió elégedetlen a helyes megnevezés. Ha az utcára vonulók mind az USA nagykövetsége által készített forgatókönyv szerint tevékenykedne, akkor nem lennének ilyen ösztönösek, naívan szimpatikusok ezek az utcai rendezvények. Gyurcsányozni sem aktuális már. Ha majd helyet szorít magának valahol, akkor bizonyára van is helye. Ha nem engedik be a fiatalok, akkor kívül marad. Ennyit ér az megítélése.Kár állandóan visszatérni hozzá, a köz úgyis figyeli, mert már csak ő maradt talpon.Hogy a történelem szemétdombjára ki kerül, azt még nem tudhatjuk, bárhogy is szajkózza ezt a hatalmipropaganda. A vegyük el ami még elvehető, próbáljuk meg ami még megpróbálható, vegyük el a csendben lapulóktól és adjunk a csahosoknak, ez általában már az utójáték része. Amit elvettek, majd visszaadják !!
csa-csa
@hattorihanna: igaz! de vegyük már végre tudomásul, hogy NEM 4 éve tart itt az ország ahol!!
F_Viktor
Teszik ezt akkor, mikor a fél világ minket figyel az amerikai kitiltási botrány miatt!

Ezért kellene folyamatosan addig tüntetni, míg vissza nem vonják ezt és az ehhez hasonló, korrupciók törvényesítését szolgáló törvényeket/törvénytervezeteket!
tivoli
@F_Viktor: Ne lázíts másokat, eredj dolgozni! :-))
szandokan
@Csizmás Kond: Szerinted mit dolgozhat ez a Toby kint Svédországban? Mivel köpködési hajlamai vannak, valószínűleg monitor közelébe, nagy értékű gépek közelébe, normális emberek közelébe nem engedik. Ott is létezik akkor a közmunka? :-))
szandokan
@csa-csa: Azok szerint van itt rossz élet mindössze 4 éve, akik soha nem éltek jól. Most legalább van egy bűnbak a tehetetlenségükre.
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"Mivel köpködési hajlamai vannak.."

Irodalom, mint kapocs... amint az a csula nem a monitoron, hanem a macsek két szeme között landol...
dzurinda
@Toby: "Abba hibába esnek sokan, hogy a liberalizmust - én nem vallom magam pusztán liberálisnak - a hazai liberálisok néhány korrupt, közpénzt nyelő, gengszter ritmust követő bűnözőjéről ítélik meg !"

A jobboldalt meg a Fideszről. Ezért is nem lesz a közeljövőben normális liberális, vagy normális jobboldali párt Magyarországon.
Dr. Felipe
Pedig eddig is könnyen loptak mert már minden kontrollt lebontottak.
Csizmás Kond
@szandokan: Fogalmam sincs és nem is érdekel...a köpködései pedig csak asaját környezetét rondítják...:)
csa-csa
@szandokan: pont azoknak kellene tudomásul venni,. hogy nem minden az előző pár év kormánya a felelős! Úgy lassan 30 éve az összes!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.