A hvg.hu számláról számlára végignézte, mire költötte az állam azt a közel 500 millió forintot, amit az állampolgárok ajánlottak fel adójuk 1 százalékából parlagfű-mentesítésre.

Több mint 1,1 milliárd forint jött össze a parlagfű elleni harcra még 2009-ben, mert 177 ezer adózó úgy rendelkezett, hogy személyi jövedelemadójának 1 százalékát az állam fordítsa erre a több millió ember életét megkeserítő problémának a megoldására.

A Parlagfűpollen No Társaság adatai szerint azonban a pollenkoncentráció nem csökkent elfogadható szintre, a betegek száma 2 millióhoz közelít. Ezért egy idő után rákérdeztek az illetékes Vidékfejlesztési Minisztériumnál, mire és hogyan költötték el a célhoz kötött összeget. A minisztérium azonban folyamatosan lerázta a civileket. A hvg.hu-nak azonban sikerült megszereznie azokat a számlákat, amelyek a költéseket bizonyítják.

Ezek alapján a félmilliárdos keret jelentős része többek közt a megyei kormányhivatalok, a hozzájuk tartozó földhivatalok, a növény- és talajvédelmi igazgatóságok, illetve más szakmai szervezetek napi fenntartási költségeire, így a különféle közüzemi számlák fizetésére ment el.

A lap azt írja, praktikus szemléletet tükröz a fővárosi kormányhivatal földhivatalának beszerzése is: összesen ugyanis 522 ezer forintért rendeltek három darab elektromos cipőtisztító gépet. A félmilliárdból többek között jutott még az elméleti háttér megalapozására is: a minisztérium ebből a keretből támogatta 1 millió forinttal a XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferenciát.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Mindent ellopnak ami nincs 7 méteres betonba ágyazva !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Nincs kétségem abban, hogy szociális szférától elvett milliárdokat is hasonlóan fontos célokra fogják költeni.
nyanya001
Mindent ellopnak ami nincs 7 méteres betonba ágyazva !
Senara
Vörös iszap károsultjainak összegyűjtött pénzt is másra költötték .
Sziszifusz
A jelszó: A Fidesz sodrában minden a miénk ! Mármint az övék.
Toby
Tolmácsot kérek !

Ja és a civil pénzből fizették le a Korrupció Ellenes Parlagfűírtó Szakosztályt is !
szaboria1
Ne feledjük még más módszerekkel is több pénzhez juthatnak. pl. Az allergia gyógyszerek áfája is náluk landol.
Clavigo
Lehet telefonálgatni Orbánné nagyságos asszony új segélyvonalára.Az a lóvé is ott fog landolni,ahova szánták..én biztos vagyok benne.
Juhász István
Először eltűnt a vörösiszapos károsultakra beszedett pénz. Ja, csak azokról irok, amikbe én is " beszálltam, egy 250.ft.-os SMS-el " Majd adtam, mert szükségesnek éreztem, a rákos gyermekk alapitványnak, hogy legyen mentőautó, ami az elnök urat furikázza.. szabálytalanul..KRESZ. Most látjuk a parlagfűirtásra beszedett pénzek útját. Mi jön még? A felcsúti staDIONT CÉGEK DOBTÁK ÖSSZE, TEHÁT NEM KÖZPÉNZ VOLT. jA, IGEN, EGYÉBKÉNT ADÓ FORMÁJÁBAN KELLETT VOLNA BEFIZETNIÜK. iGY SOKKAL EGYSZERŰBB VOLT, nem?? Borul még a bili, gondolom, és a hívők, akik istenitik urukat / bocs most nem az igazi Úrról van szó / hanem a hazairól, most is imákba foglalják vezérük vevét. Tényleg nincs is itt smmi korrupció...
szöszmösz
A civilek térdzoknis számlájáért kommandós hadosztályt vezényeltek ki, és felforgatták még az irodákat is.
pbalage
Hazánkban minden döntés logikusan megtervezve, jól behatárolható célok érdekében történik. A cipőpucoló berendezés a LEGJOBB DÖNTÉS VOLT!

További indulók a beszerzésben:
www.szeretlekmagyarorszag.hu/tobb-mint-haszontalan-targyak/

Ezen felsorolásból is kiválóan látszik a Kormányunk csodálatraméltó hozzáértése a reális döntések meghozatalában.
Ha esetleg mégsem lett volna jó döntés, akkor GYURCSÁNYBAJNAI rendelkezése alapján történt a beszerzés még az 1560-as években.
nezelodo
Juhász István, tényleg nincs itt semmi korrupció, de oltári nagy szerencse, hogy az anyaszentegyház meghosszabított keze is ott van a pártszövetségben a fidesszel. Nagyon nem reklámozzák túl őket, pedig történik némelyik püspök körül ez az. Mayer Mihály és csapata felett napirendre tért a hívő polgár, most újabb gombócot kaphat, biztos ezt is simán lenyeli.
www.hetek.hu/belfold/201411/bajban_az_udvari_puspok
Vizual
Én is már kiváncsi lennék hová lett költve az a sok pénz amit adakozás cimén felmarkoltak sokféle indokkal. Ezek eltűnése, más célra használata már bűncselekmény. Szerintem.
magyarbakancs
"Ezek alapján a félmilliárdos keret jelentős része többek közt a megyei kormányhivatalok, a hozzájuk tartozó földhivatalok, a növény- és talajvédelmi igazgatóságok, illetve más szakmai szervezetek napi fenntartási költségeire, így a különféle közüzemi számlák fizetésére ment el."
Ezt hívják államilag finanszírozott KORRUPCIÓNAK.
Van -e bárkinek kétsége afelől,hogy ez az ország és annak vezetői nem korruptak.?
magyarbakancs
@nezelodo: Gyakorlom a költészetet főleg a pénz költészetet.
Csak kevés van a tálcámba.
Nem vagyok közel a tűzhöz és nem tudok melegedni mint a politikus ,hölgyek,urak.
coni
Amióta eltűnt a vörösiszap károsultak pénze, az emberek ha adakoznak személyesen teszik. Az összes többi esélytelen hogy eléri a címzettet.
coyote3
Na én seprű nyelet dugnék ezeknek a seggébe ás an/n/ál fogva tolnám végig a parlagfüves részen őket, úgy rágatnám le velük...
human
"Pár hete azzal vádolta meg a Miniszterelnökség által bevetésre küldött Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a norvég támogatási pénzeket kezelő Ökotárs Alapítványt és konzorciumtársait, hogy nem arra használta fel a Norvég Civil Alap pénzét, mint amire azt kapta."
keresztapa
Lopni szép,lopni jó, ha élne még a koalíció!
kecskésmihály
@coni: Erre akartam kitérni magam is, hogy mély hallgatás van a vörös iszap károsultjainak összegyűjtött, ha jól emlékszem, több, mint két milliárd forint sorsáról is.
kamazuka
Cipőpucológép.
Suvickos és Tsa GMBH Ungarn?
vörösfuvalat
Az zemberek kormánya.
Valami hasonló történt a vörös iszapnál is.
Desischado
Ami a miénk z a miénk. Ami a károsultaké, az is a miénk. Á la fidesz recept.
evacica
Ezeknek egy fillért se! Az iszap katasztrófára adott pénzel se számoltak el, és nem adták oda azoknak akiknek azt a nép adta, ha nem azt is lenyúlták!!
mate03
@human: Írjunk közösen egy levelet a HÍR tv-nek,hogy vizsgálja ki a parlagfű pénzek és a Norvég-alap közötti ,összefüggéseket! Szerintem egy ország röhögne kínjában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.