Nem ismerem pontosan a javaslatot, de el tudok képzelni valamilyen rendszeres vizsgálatot, mint ahogy van a rendszeres fogorvosi szűrés és orvosi vizsgálat – mondta Hoffmann Rózsa, a  kulturális bizottság alelnöke az ATV Szabad Szemmel című műsorában, Kocsis Máté drogtesztes javaslatára reagálva.

Pokorni Zoltán urizálással kapcsolatos kijelentésére reagálva elmondta: szerinte ez egy kicsit erős kifejezés, és nem tudja, mire utalt pontosan Pokorni.

"Egy politikusnak, pláne egy kormányzó párt vezető politikusának úgy kell élnie, hogy az minden szempontból példát mutasson a társadalomnak, hogy erkölcsileg kifogásolhatatlan legyen az életvitele. Ha nem így él, az súlyos hiba"- mondta Hoffmann Rózsa, majd hozzátette: nem az ő dolga, hogy az említett példák (Rolling Stones-koncert Új-Zélandon, milliós órák, stb) gazdái honnan szerezték azt a vagyont, amiből például egy drága órát tudnak venni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Annakidejen a KLIK megalapitasat is rendkivul jo otletnek tartotta, par honappal ezelott meg azt nyilatkozta, hogy baj lesz ebbol, nem kene kozpontositani. Vegulis nem csinalt semmi mast, csak atvette a ragalyos amneziat a vezirtu"...:o(((
volvós
Rózsimama ! Remegö kezeddel ne a nyugdijadat számolgasd,
hanem huzogass egy jó nagy néger akármit !!
silber13
Mátéfiam! Úgy látszik unod a polgármesteri megbizatást, mert ha ezt a baromságot a politikusokra és a diákokra is érted, hogy adod be kirúgás nélkül a csúti szirti vízilónak, hogy ez bizony rá is, meg a többi féleszű politikusra is vonatkozik, csemetéikkel egyetemben!
bakegya
Agyhártyagyulladásveszélyes ez a nő!
KERKA
Gyerekek! A fal mellett párosával sorakozó, csendben vonuljatok a könyvtárszobába, mindenki fogjon egy befőttes üveget, pisilás után csavarjátok rá a tetőt.
Aki ivott reggelire egy féldecit, az külön egy másik üvegbe is pisiljen, vigyázz a szomszédod gatyájára ne menjen.
A pisilás után lesz az erkölcstan óra, ott egy tesztet fogtok kitölteni, 1-től 5-ig pontozzátok a forgalomba lévő füves cigik-drogok hatékonyságát.
Elvárom mindenkitől hogy az alkalomnak megfelelően viselkedjen, nem, nem a tisztelendő úr lesz a pisivizsgáló, nem tudom mi lesz ebédre, igen, anyádnak SMS.ben küldjük meg a vizeletvizsgálat eredményét.
Hogy mikor? Azt nem tudom, mert országosan 750 ezer embert érint ez a vizsgálat.
36
Kedves Hoffmann Úr/Hölgy! Akinek nem inge, ne vegye magára az "urizálás" minősítést. Az állami korrupció és harácsolás, szerintem politikai erkölcs kategória, ami ebben az országban, régen nincs. Valóban, nem Pokorni Úrnak kellene ezzel a lelkiismeret ébresztéssel foglalkozni(már úgy is késő), hanem az illetékes hatóságoknak. Egyébként azt gondolom, mivel Orbán és társai, igen csak elit külföldi egyetemeken tanultak, gondolom, volt etika, vagy erkölcs oktatás is. Így egy erkölcsi "féknek" már alapfelszereltségnek kellene lennie a politikusokban. De ez nincs így.
soljanka
Szerintem nem kéne foglalkozni ezzel a baromsággal.
Úgy látom, az a terv, hogy minden héten kineveznek egy " heti bohócot" - most a Máté gyerek, meg Rózsi néni a soros- valami eszement ötlettel, hogy a zemberek rávetődjenek.
Közben pedig ügyesen agyonhallgatják a főbb problémákat, és kilopják a szemüket.
És a jelek szerint megint bejön nekik.(:
Toby
Na, vazze, öreganyátokat valaki, valamikor, ifjú korában nem tudta helyre "kettyinteni" mert sok vlot az ifjúnak a kannabisz, ezért óbégat most !
qxy
Lónak a f@ t. Nem drog teszt kell.
Meg kell mondani nekik, hogy nem szabad. és ha valaki ezek után valaki nem tartja be, Ki van rúgva és nincs bocsánat. és már kész is . Mindenki féltené a zsíros lopott pénzeket és inkább le mondana a drogról de még a szeszről is.
Ennyi. és nem kerül semmibe. De látom a parlamentben még annyi ész sincs a sok nyaló gépnél hogy ezt fel érje ésszel. Na, kinek van több esze,
Hogy működne e?? jobban mint bármely teszt
Tibor43
azért dobnátok egy házast ha kiderülne a 12 uncsitokról, vagy a 14 éves kamasz srácaitokról hogy, legalábbis belekóstolt a drogba!és ne gyertek azzal hogy vannak jelei, meg ki lehet szúrni...stb.. mert nem igaz! Mi történik? megjön a gyerek a suliból, kérdés? mi volt a suliban? válasz "semmi"! Már rohan is a szobájába (ha van neki), ajtó becsuk, onnantól kezdve vacsiig nem is látjátok! Amennyiben remélhetőleg mindkét szülőnek van munkája, "kaja a hűtőben..stb" levelezéssel ki is merül a kapcsolat a szülőkkel! Legalább is igen sok helyen! Végül is mikor járnál utána mit csinál? Reggel elkíséred? Rendben utána rohanás a melóba! Tudod mit csinál a gyerek du. 5-ig??!! Ha megjön hogy rontasz neki a kényes kérdésekkel??!! Legtöbb esetben "hagggyyyááá! a válasz! Mit teszel? vagy könyörögsz, vagy kényszeríted egy beszélgetésre, ami neked fontos, de a gyereknek nem! Sőt! Iszonyú nehéz ez az egész, azonban meg kell oldani!
Jöhettek, hogy "az én lányom nem olyan" dumával, de hogy egy szülő sem ismeri a gyerekét az tuti!!
világlátó
Nem is értem, mi a probléma. Hoffmann Rózsa asszony magatartása, a sokszor erőltetett kérdések ellenére is következetesen korrekt, álhatatos és kitartóan pontos volt. Megőrizte elegáns nyugalmát, ninden mondatában megvédte álláspontját, megengedte, hogy a kisebb változtatásokat az élet és a demokrácia szabályait betartva tette meg. A középszint beiktatása a központosítás helyességét nem vitatja, csak a gyakorlati megvalósulás sebességét javítja. El kell ismerni, ő tudta és most is tudja, mit kell tenni, azaz bevállalta a kormány elképzelését és mint gyakorló pedadógus és intézményvezető azt is tudta, hogyan lehet azt megvalósítani. Ennyit az interjúról.Az egymásik kérdés, mi a kormány/fő/ víziója, ki plántálta a fejébe ezt a víziót, /hogy a jóIsten világítaná meg a bal kezével/ , hová jutunk ezzel az oktatáspolitikával. A megvalósulás két dolgon múlik ugyanis. Az egyik a most már NEMZETI PEDAGÓGUS KAR , az erőszakkal kamarába szorított tanárok, tanítók, oktatási asszisztensek és kisegítők no és a másik dolog a diák, a tanuló, a gyerek. Nem feledkezhetünk meg a háttérben lévő szülőről, az egyházakról, a nevelési környezetről.
Mi lesz addig azokkal a tanulókkal, akik most még a " régi " rendszerben élnek? Ott a HÍD amelyegy olyan átmenetiséget takar, ami már részben átvezet az új vízióba.
Mi a vízió lényege? Nem tudtam eddig ezt teljes mélységéig és részleteiben felfedezni, de azt gondolom, hogy a kötelező óvoda 3 éves előkészítő programja, majd az általános iskola 8 vagy Pokorni Z, szerint 9 esztendős programja meghatározza majd, kit engedhetnek gimnáziumba, kit szakközépiskolába és kit szakmunkásképző intézménybe, kit pedig egy - két évet még kisegítő intézménybe. Mert a kérdés az, kinek mit kell tudni. Komolyra fordítva , valóban komoly kérdés az, hogy mit is lehet kezdeni ma egy elégséges gimnáziumi érettségivel, nyelv vizsga nélkül? Ez kétségtelenül használható érv a vízionáló kormány/fő / szájából. De csak ez.
Alzheimer Fauna
Örvendjünk, hogy Kacérmosolyú Rózsánk itt abbahagyta morális ámokfutását... hiszen folytathatta volna így is: "(...) de el tudok képzelni valamilyen rendszeres vizsgálatot, mint ahogy van a rendszeres fogorvosi szűrés és orvosi vizsgálat, ami mondjuk kiegészülhetne egy - felső tagozatban és középiskolákban heti gyakoriságú - nőgyógyászati szűréssel, ahol, ha kiderülne az ártatlanság hiánya az állam megtehetné a kellő lépéseket. Persze ne gondoljunk itt azonnal szigorú következményekre (a mosolyom ne tévesszen meg senkit: nem vagyunk mi se poroszok, se bigottak!), a kdmp megelégedne már azzal is, ha a botló ifjú hölgy arra lenne kötelezve, hogy egy skarlát "A" betűt kellene viselne a köpenyén..."
Alzheimer Fauna
@Alzheimer Fauna: Bocs, megfeledkeztem arról, hogy esetleg a nav-os Ildi is olvassa, ezért neki kicsomagolom: A skarlát színű "A" betű = adulteress, am. házasságtörő nő, áé. ribanc.
Toby
@volvós: 20 ! Pontosan 20 éve az idén !
volvós
@Toby: ..hüüüüüüü akkor már pókhálós lehet
a javából !!! Attól ennyire idegroncs !!
Desischado
Horizonttal értek egyet. Lehet normális a gyerek, ha a családi hátország meg van. Ha bármivel odamehet a szülőkhöz, ahogy én is odamehettem. Sokat beszélgettünk, soha nem volt olyan, hogy ne érezzem a törődést. És nem is lettem drogos, meg alkoholista. A gyereknek a fejében kell, hogy rend legyen, ahogy Horizont mondta. Ennyi! A nyanya meg mehetne már nyugdíjba végleg, a képét sem birom!
mariaberta
Tapasztalatból tudja, vagy csak bólogató Jánosasszony?
micfild
@mariaberta: Vasorrú banya, egy dologra jó. Vele ijesztgetni a gyereket. Pont megfelelne a Jancsi és Juliskába, még csak maszkot sem kéne ráadni.
Juhász István
T. Rózsika néni ! Tök igaza van. Szűrések vannak, léteznek, pl. fogászati, tüdőszűrés, stb, ahogy magácska is leirta. Csakhogy !!! Ezeken nem kell pisilni egy tök idegen előtt. Kiváncsi - fáncsi lennék, milyen boldogan mutogatná azt a formás vagy csupasz p... ciját másnak, miközben pisilni fog??? A férje előtt pisilt már??? Tudom, a fogászaton nem kellett...Tudom, már alig várja, hogy megmutathassa, nézzétek, nekem milyen klasszul csurog... merthogy ha nem tudná, a drogteszt csak legalább, két fő ellenőrzése mellett hiteles. Lehet, hogy kegyed ragaszkodni fog az esetlegesen hetenkénti kontrollhoz . Kis perverz...
Toby
@volvós: Ja, begyógyult szegénykémnek...
m.macskosz
@Tibor43: Attól hogy Pistike vizeletmintája január elsején negatív lett, attól az év
hátralévő 364 napján még vidáman drogozhat. Vagy úgy képzeled, hogy minden nap minden érintett át kell essen egy drog teszten?
nezelodo
Hoffmann elvtársnő, hogyhogy nem érti Pokornit? Hiszen ugyanaz a vörös eszmeáramlat fakult ki mindkettőjükben narancsra, amikor megvilágosodtak és együtt csoszogtak a damaszkuszi úton. és összetalálkoztak a Soros által szalasztott új istenükkel! Talán onnan a nézeteltérés, hogy a Pokorniban maradt egy kis értelem és emberség is.
Tibor43
@Horizont: Igazad van ugyanúgy ahogy m.macskosz-nak is. A jogosan bírált szöveget nem én írtam! Általában 8-10 hozzászólásom összesen annyi,mint a kritizált. 1-2 sornál többet nem szoktam írni / még eberti néven sem/ amit azért változtattam meg mert egy levelező fiókot megszüntettem-és új névvel regisztráltam.
Üdv. Tibor
Bercifiu
Szerzek egy nagy kádat, hogy a liberóját ne kenje össze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.