Kiderült, az útdíjakat csak a pórnép fizeti, a képviselők megszavazzák maguknak az útdíjmentességet – vetettük oda egy cikk fölé az imént ilyen legyintően, mert a széles családi összefogások kormányától az volna szokatlan, ha egyszer a közös teherviselésből maga is kivenné a részét.

Meglepődni valóban nem ezen kellett most sem, hanem az ellenzéken (amelyik állítólag kormányváltásra készül), ugyanis az ellenzéki képviselők nagyrésze is hozzájárult a képviselői benzinkártyáról fizetett útdíjjal kapcsolatos törvénymódosítás rendkívüli megtárgyalásához.

És tudjuk persze, hogy a honatyák eddig sem zsebből fizették a sztrádamatricákat, sőt, nagyjából csak azt nem költségtérítenek maguknak, amit lusták ellopni, de a költségvetési zárószavazás, valamint az elmúlt napok és hónapok eseményei után ez így is van annyira pofátlan gesztus, amire csak egy válasz lehetséges:

elmentek ti a kurva anyátokba, mind!

(Szabó Szabolcs, az Együtt képviselőjének közleménye szerint a jelen lévő 176 képviselő közül rajta kívül csak Kónya Péter, Szelényi Zsuzsanna, Fodor Gábor és Varju László nem járultak hozzá a módosító tárgyalásához.)

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
A megszavazó szocik is elmehetnek a sunyi p***ába, mert amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
A megszavazó szocik is elmehetnek a sunyi p***ába, mert amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra !
papa.49
@Toby: Hajlok arra amit a ,,kalapos hölgy, aki nem értett a focihoz,, mondott, a kormányváltás után csak a százalékok elosztási aránya változik!!!
Souky Sanjay
Sőt!Elmennek a halál faszára.De,azért az érdekesebb,hogy a híres ellenzéki pártok nem utasították vissza,hanem mellé álltak.
nemjoezigy
Már unalmas, hogy mindig, mindenhol hülyének néznek minket. Nem akarnak meghallgatni, fölöslegesen mondjuk, írjuk el a véleményünket, pedig mi nem önző módon, mint a képviselőink és a gazdagok, hanem a közért, az országért tesszük.

Ezek mind MEGÉLHETÉSI KÉPVISELŐK, és így elmondható, hogy BŰNÖZŐK.
Nem ezért a tevékenységre kapták a felhatalmazást.
Be kellene vezetni a visszahívás intézményét.

Sajnos csak a népszavazás a megoldás, mer ez a rablóbanda soha a büdös életben nem mond le.
Vagyon elkobzással, (tehát kártérítéssel) kell őket elzavarni!
Új jogszabályok, új bértáblák (a mostani bérolló elfogadhatatlan) , új egészség, új oktatás, új gazdaságpolitika kell!
1magyar
Vona és Gyurcsány nem ment be szavazni, ha ott lettek volna megdől a kétharmad.
Szégyelljék magukat!
Tv-ben volt róla szó.
Hellcat
Ebből játszik, hogy a jobbik a fidesz alá dolgozik a többi meg csak sóher.
bencemacska
@Hellcat: És Schiffer és az LMP? Ők hol voltak?
Hellcat
@bencemacska: Ugyan oda való az összes...egyedül annak jár némi tisztelek aki elment és ellene szavaz.
1magyar
350 milliárd a minisztériumokra kell, 50 milliárdot a szociális juttatásokból vesznek el.
50 milliárd pedig a fociban úgy osztható,hogy nem kell elszámolni vele az 1 százalékokból.
Rtl-en láttam.
adrenalink
Azon sem csodálkoznék, ha ezek a "szegények" kéz a kézben ingyen járnának a CBA-ba bevásárolni,...
Fradigege
@1magyar: Nagyon gyanus ez a véletlen. Megunták a hetero életet. Biztos valami vadabb dologra vágytak. Együtt. A kis rossz csontok.
levi
@Souky Sanjay: Még szép, ha már leszavazni nem tudták ezt a orbitális baromságot, akkor mentik a seggüket.

Mikor szavazzák már meg, hogy képviselőknek nem kell adót fizetni? Ez kb. ilyen, főleg, hogy a nyomorékoknak szolgálati kocsi jár, benzin-pénzzel.
tivoli
Nyugodtan mehetnek mind, mind a 130 igennel és az 5 nemmel szavazó népellenes parlamenti bagázs!
tivoli
1magyar
nol.hu/belfold/gyurcsany-es-vona-...
Tetszik2 Válasz erre Jelentem ma, 21:04
Ha valaki nem nyitná meg a linket, az is tudja, hogy miről van szó!

"Gyurcsány és Vona miatt volt meg a kétharmad
Gyurcsány FerencparlamentszavazásVona Gáborkétharmad
Papíron nem lett volna meg az alkotmányozó többség. Aztán mégis megtalálták.

Hiába nincs meg a kétharmados parlamenti többsége a kormányoldalnak, nem volt mitől tartaniuk a hétfői parlamenti szavazásokon. Török Gábor politológus a Facebookon hívta fel a figyelmet arra, hogyan sikerült megszavaznia a Fidesz-KDNP-nek a kétharmados többséget igénylő törvényeket:

„Bár a fideszes Lasztovicza Jenő nincs a parlamentben, így elméletileg nincs a kormánypártnak kétharmada, a kétharmados javaslatok is átmennek, ugyanis két ellenzéki politikus nem vesz részt az ülésen: Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc..." - írta a politikai elemző.

Ez természetesen nem az összes szavazásra érvényes, hiszen az ellenzék sem egységesen utasít el minden egyes szavazásra feltett javaslatot, ráadásul a szavazásban résztvevők létszáma is állandóan változik. A parlament határozatképességének megállapításakor még csak 174-en nyomtak gombot, a fontosabb törvényeknél már 195 fő volt a létszám.

Mellesleg az is előfordult hétfőn, hogy az összes párt igennel szavazott, így gyakorlatilag négynegyeddel ment át a honvédek jogállásáról szóló jogszabály, amelyet csak a függetlenek nem támogattták."
Citromka
Ellenzék, ezek??? Megafranc! Megélhetési politikusok, előre lezsírozott gombnyomások. Van az a pénz, ugye, "ellenzékiek?" Ugyanolyan mocskok vagytok, mint a fidesz! Börtönbe az egész bagázzsal!
volvós
Olyan " kijaf@szomdajcstompika " stílusu szaga van a címnek...
volvós
@Citromka: 22:43

Bizalmatlansági inditvány, parlament feloszlatása, új parlamenti választás kiírása, a leváltott képviselök és családtagjai azonnali vagyonelkobzása !!!
human
Most akkor miről szavaztak? Arról, hogy megtárgyalják, vagy arról hogy bevezetik? Egyik helyen ezt másikon azt lehet olvasni.
"(Szabó Szabolcs, az Együtt képviselőjének közleménye szerint a jelen lévő 176 képviselő közül rajta kívül csak Kónya Péter, Szelényi Zsuzsanna, Fodor Gábor és Varju László nem járultak hozzá a módosító tárgyalásához.)"
Linna
Nekem a szakszervezetekről is megvan a véleményem, az ő vezetőik is először a saját zsebüket nézik!
Ez a mai "rendezvény" mi volt?! A kormánytagok meg a képviselők hasukat fogva röhögnek rajtuk, rajtunk.
Valami igazán ütőset kellene már csinálni, mert ezzel a jófiúskodással nem fogunk menni semmire!
human
@Linna: Bele lehet vágni a lecsóba, de fontos a jó időzítés is. Mikor a legnagyobb a tüntetők támogatottsága és tudják kikel lehet tovább vezetni az országot. Sajnos a csillagok állása még nem kedvező.
TASzSz
Értem a címadó felháborodását!

:-)
qxy
nem lenne egy vadász aki kilőné ezt a kártévő állatot??? mert azt ugye szabad??? akkor meg?? kinek van egy jó puskája. .- ' Menekülés közbe, saját magát tarkón lőtte.'''''
rugacs
Na, hogy megjósoltam egy hete, hogy lesz kiskapu, és ők kibújnak a fizetés alól!! :-(
orogordog
megyei 5000ft 1 évre, valaki (valakik) közölünk is nagyon jól járt (jártak), de mindenki háborog.
Gyuri Géderről
Most jut eszembe, Gyurcsány és Vona igen csak csókolgathatná egymást!
Ha betolták volna a képüket a munkahelyükre (parlament) és végzik a munkájukat, akkor most nincs egy elszabott költségvetése az országnak. Itt volt a lehetőség.
Vagy benyaltak a fidesznek?
Desischado
@1magyar: Olvasd el a Nyanya által belinkelt cikket! Gyurcsány szándékosan maradt távol, mert kiakarták ugrasztani a nyulat a bokorból, miszerint a jobbik mindig a fidesz mellé áll, ha billeg a kétharmad, és ez sikerült is! Régóta mondom, miféle banda a jobbik is, semmivel sem külömb a fidesznél! De a szocikról is meg van a véleményem, ezzel öngólt lőttek! Ha a saját juttatásaikról van szó, akkor megszavaznak mindent. elmennek a pokolba, szemét banda mind, tisztelet a kivételeknek!
m.macskosz
@Desischado: Az igaz, hogy kiugrasztotta a nyulat a bokorból, de jobb lenne, ha Gyurcsány is inkább azzal játszadozna, ami egyidős vele!
Desischado
@m.macskosz: Hát ebben egyetértünk nagyjából, kedves macskám! De tőle legalább félnek! Tőlünk nem, sajnos!
m.macskosz
@Desischado: Végső soron tényleg mindegy, mert mindenképpen a mi zsebünkre megy a dolog. Az pedig, hogy már megint beigazolódott, milyen szarrágó tetű banda
a képviselők 99 %-a, nem meglepő. Amikor a 180 forintos végtörlesztést megszavazták, tépték a szájukat, hogy nem illene...aztán egy-két képviselő kivételével mind élt a lehetőséggel. Amikor a jövedelmük emeléséről van szó, soha senki nem hiányzik, nyom NEM gombot, vagy tartózkodik. :(
Mocskos, undorító banda, kivétel nélkül ilyen volt mindegyik eddig is.
Yoda69
Van egy ut ami jarhato: altalanos sztrajk orszagos szinten. Addig amig meg nem benul az orszag. Lemondasra kell kenyszeriteni a tahot es bandajat. Nem politikusokra, hanem gazdasagi szakertokre kell bizni az orszag iranyitasat.
m.macskosz
@Yoda69: Bevallom, képtelen vagyok megérteni, hogy lehet az, hogy mind a Marx Károly egyetemen végzett, mégis homlokegyenest más a véleményük a közgazdászainknak. A rendszerváltás előtt nem volt joboldali meg baloldali tankönyv meg előadó tanár, nem? Vagy igen?
Yoda69
@m.macskosz: Van az a penz, amiert meg egy egyetemet vegzett ember is azt allatitja az egyrol, hogy az paros szam, es erre meg is eskuszik.
Miert lenne ez maskepp a politikaban?
Amig korrupcio van es maffia hatalom iranyitja az orszagot ez nem is lesz maskepp.
levarosbukta
@Desischado: Gyurcsánynak bőven lett volna az elmúlt négy évben lehetősége kiugrasztani a nyulat a bokorból, nem most kellett volna. Ez is csak ugyanolyan szarcsímbók mint a többi.
mate03
@Yoda69: Több mint két éve ezt szajkózom!Feloszlatni a parlamentet,szakértő kormányt! Mert enélkül vége, ennek a szerencsétlen országnak!
világlátó
Szakértő kormányokra általában az a jellemző, hogy a makrogazdasági mutatók, a statisztika, a tervszámok és a hiteltörlesztést látják, más nem kell érdekelje őket.
Vannak olyan időszakok egy - egy országéletében, amikor ennek helyet kell adni. Tavasztól őszig, amikor nincs fűtés, nem kell téli ruha, sok a zöldség, gyümölcs, kicsit jobb megélhetést biztosít a vidék. A szakértő kormányok helyreigazítják a gazdaság pénzügyi részét, befagyasztják a kiadásokat, eladnak minden még mozdíthatót, eleget tesznek az EU. bizottságainak, a NATO tagságból eredő, elmaradt kötelezettségeinknek
javítanak az infláción, beállítják a MNB. deviza tartalékát, adópolitikán is javítanak, azaz az azonos teherviselés és az azonos piaci esélyegyenlőség ellentmondásait rendezik.
Árpolitikai és bérpolitikai intézkedéseket hoznak, ahol lehet a kedvezményeket csökkentik, ahol lehet árat emelnek. Átnézik az importot, korlátozzák a hazai termékstruktúrát veszélyeztető indokolatlan és pofátlan behozatalt, növelik a szervezett , szabályozott exportot, az ország élelmiszer tartalékait gondosan elraktározzák, rendezik az ÁFA.-t, helyette más forrásból merítenek. De ! A szakértői kormány nem tűrheti a pártok zsarolását, nem engedhet kivételezetteket, / most nem a betegek, gyengék, korlátozott állapotban élőkre gondolok / , nincs helye a társadalom fellázításának, a társadalmi elégedetlenségek politikai kisajátításának. A szakértői kormány tevékenysége tól - ig tart, majd egy pontos és átlátható áttekintés után, ha a fő számok rendben vannak, jöhet a hogyan tovább ajánlatok társadalmi vitája, majd a népszavazás az ország jövőjének választott útjáról. Ehhez kell egy olyan kormány, amely véghez viheti a mindennapokat a gazdasági és a társadalmi életben.
Ehhez a társadalom komoly és visszavonhatatlan beleegyezése , valamiféle referencia a szakértői kormányzás képességéhez, egy erős kontroll csoport, amely megálljt mondhat, türelem és békés várakozás, nyelőcső a nagy gombócokhoz, remény arra hogy jó lesz
csa-csa
EL ÁM! de az egész tetves bagázs úgy ahogy van egytől egyig!
tivoli
@világlátó: ma, 11:09
Világlátót minielnöknek!!!
világlátó
@tivoli: Kedves tivoli ! Én már megettem a kenyerem javát. Sokat foglalkozom a politikai kultúrával, talán többetis olvasok mint amennyit fel tudok dolgozni a napi történésekre. Egyszerű , naív, jóindulatú, nyitott, kompromisszumkész embernek ismernek. Te - mint olvasom más témákban - harcosabb és keményebb ember vagy. Az öregebb okán ajánlom, kevesebb sértegetéssel, több érv és okos gondolattal jó vitapartner lehetnél. Így pedig , amint olvashatod Gyurcsány miatt, sem érvek, sem okos gondolatok, hanem a sértő megjegyzések váltakoznak. Ami engem illet, nem sértek meg senkit, pedig hidd el, sokszor ez nem is olyan nehéz lenne. Így talán engem sem sért meg senki. Te sem sértettél meg. Értem én, túlságosan tudálékosra sikeredett ez az eszmefuttatás. De írj, Te hogy gondolkodnál egy szakértői kormányról.
tivoli
@világlátó: ma, 19:31
Hasonlóan, azért üdvözlöm az elképzelésed.

Kevesebb sértegetéssel? Kit sértek a véleményemmel? Akinek más. Ugye? S akinek más, az meg esetleg engem sért. Erre nem gondoltál?

Általában nem szoktam durván reagálni dolgokra, de van amikor elkerülhetetlen.
Miből gondolod, hogy jó vitapartner lehetnék, ha egyébként kevés az érvem és az okos gondolatom?

Észrevehetted, hogy nem szoktam politikusakat ócsárolni sem a bal sem a jobb oldalról. Talán ezért is gondolnak többen fideszesnek, mert Orbánt csak szidni lehetne. Gyurcsányt se szoktam, de azért furcsán veszi ki magát, hogy ő érinthetetlen itt, holott rengeteg hibája van és volt a múltban is. Legyünk tárgyilagosak: Ha ő nem olyan lett volna amilyen volt regnálása idején, Orbán labdába se rúghatott volna.

Erre most előjön ezzel az "azért nem szavaztam, mert ki akartam ugratni a nyulat a bokorból" szöveggel. Már ne is haragudj, csoda-e, hogy elborult az agyam?

A legnagyobb düh és csalódás akkor éri az embert, ha egy általa kedvelttől kell elszenvednie. Én most így jártam.

Maradok tisztelettel.
Desischado
@mate03: @Yoda69: Egyetértek! És ha így folytatják, össze is jön az országos sztrájk! Csúnya végük lesz, az biztos!
m.macskosz
@világlátó: Hadd kérdezem meg, mi a véleményed:
Bajnai nem volt jó? Nem értek hozzá, de nekem úgy tűnik,
jó lett volna, ha ő maradt volna a miniszterelnök.
darwin
@bencemacska: Én néztem a parlamenti közvetítést.Az LMP-s Sallai bizony odamondogatott nekik,hogy nem erre szerződtek amikor megválasztották a kedves képviselőtársakat.Tehát a cikk,így nem igaz.
világlátó
@tivoli: Már nincs nézeteltérés közöttünk. Értelek. Be kell vallanom, nekem Gyurcsány nagyon szimpatikus volt, már a kezdetekkor, mert benne láttam az állóvíz kimozdítóját.
Emberibb volt, lazább volt, kellemes partnere volt a külföldi kollégáinak, különösen az angol miniszterelnökkel volt jó viszonyban. Kiváló szónoki képességekkel, javadalmazás nélkül végezte a munkáját. Túlzottan nyitott volt, ez sokszor adott módot a lejáratásához, meg is tették. Apró Antal árnyéka alá lökték állandóan, pedig ő akkor még ifjú KISZ -es volt, nem sok közük volt egymáshoz. A környezetét nem tudta jobban összerakni, mert volt néhány saját jogon választottja, a többit az Mszp. ráerőltette.
Ez aztán meghatározta a mozgási szabadságát. A kormány zásuk alatt vágott be a pénzügyi válság, ami kapkodáshoz vezetett. Ha az egyik jó lehetőséget nem tudta kivitelezni, próbált egy másikat. Elővettem a korabeli Népszabadságokat, látom , egyre másra próbált helyes lépéseket tenni, nem ment át. A belső és a külső ellenzéke akadályozta. Én így látom, nem tartom egyedül felelősnek. Mindannyian felelősséget kell vállalniok. Talán ezért is értem azokat akik ma azt kiabálják, a teljes politikai garnitúra húzzon el, egyszer és mindenkorra. Leginkább az fáj, hogy a minden időkben a baloldali progresszió ideológiai és gyakorlati biztosítékául gondolt szocialista tipusu pártok tévelyedtek el a piacgazdaság labirintusában, váltak opportunista és korrumpálható gyülekezetté. Ez megbocsájthatatlan. Gábriel arkangyal, maga sem tudott volna fegyelmet tartani a züllött Mszp.-s potentátok felett. Bajnai alatt egy kicsit megszeppentek, de nem változtak meg. Ez Gyurcsány egyéni drámájának az egyik oka.
Hogy mindez egyenes úton vezetett Orbán győzelméhez, ebben egyetértünk. Ettől függetlenül ez a győzelem az én számomra csak egy átmenet, aminek mindannyian megfizetjük az árát. Minél tovább okoz kárt , bárhová lép, annál drágább ez az átmenet. A népünk terelgetése eszköztára most is az ő kezében van. DE MEDDIG MÉG ??
magyarbakancs
A lónak a lőcsös f***zát a torkotokba mocsadék politikusok.
világlátó
@m.macskosz: Írásaid arról tanuskodnak, tájékozott, művelt, vitakész partner vagy. Én azt gondolom, Bajnai Gordon amit vállalt megtette. Mindkét oldal kénytelen volt belemenni ebbe a kompromisszumba, mert azt azért a fidesz is látta, nem lett volna számára kedvező az azonnali hatalomátvétel. kűzdjön a Bajnai, takarítsa el a törmeléket, aztán adja át a kormányzást Orbán Viktornak. Ettől még a papagájkórus naponta libázott, gyilkosozott, volt erre alkalmas embercsoport, érdekközösség éppen elég. Hoznia kellett néhány nagyon népszerűtlen kormányrendeletet, mint a 13. havi nyugdíj visszavonását, ami olaj volt az ellenségei által gerjesztett tűzre.Ezért is vállalta el arra a rövid időre a feladatot, mert tudta, választások lesznek, a fidesz magasan győzni fog. Amit én igazán tisztességesnek tartottam,az a feladat felvállalása. Tudta, egy életre elvágja magát. A szakmai büszkesége, a gazdaságpolitikai képessége, kapcsolatai , nyugodt, indulatoktól mentes, perfekt angol tudása, hamar elfogadottá tette az EU.-ban is. Hogy alkalmas lehetne - e egy szakértő kormány vezetésére? Igen, alkalmas lehetne. De csak akkor, ha szabad kezet kaphatna a kormány és legfontosabb intézményei kiválogatására. Ez pedig több mint illúzió. Még mielőtt a társadalom megértéssel felzárkózhatna a sok, kemény, kiméletlen intézkedés sorozat mögé, a megrögzött, és a háttérből állandóan aknamunkát végző , félreállított " polgári és nemzeti, turulban született, hun ivadék, félázsiai vitéz őshazafiúi érzület" megállás nélkül szítaná a saját táborát, utcán, téren állandósulna a már ismert kigyúrt, kopasz, nemzeti lobogóba öltözött agyamentek vandalizmusa. Ha egyet is a földre visz a rendőrség, újra felhangzik majd a " békés tüntetők elleni brutális rendőr attak " nóta.
Ezért a kérdésed költői. Időközben ráadásul Bajnai kilépett a politikából. Talán, ha az utcán tüntetők egyre tudatosabbak, szervezettebbek lesznek, ha a helyzet tovább romlik, minden nap újabb hibákat követ el a jelenlegi kormány ...
világlátó
Akkor jöhet egy új időszak, a paradigmaváltás az európai politikában, a nemzetek politikájában, a nemzettudatban, az alkotómunka becsületében, az értékrendekben, a közszolgálat megbecsülésében, az amortizálódott humanizmus megtisztításában, a történelmi egyházak életében a valódi szolgálatban, a szerénységben és az alázatban, Szent Ferenc után, a család újrafogalmazásában, a gyermekvállalásban, az emberekről való sokoldalú gondoskodásban, a népek, nemzetek közös érdekei felismerésében, csak hogy a legfontosabbakat említsem.
Egy ilyen helyzetben hasznos lenne ha Bajnai újra részt venne egy újabb , még ha ismét csak átmeneti kormányzás munkájában.
Ő még tudja, a miniszterek és a miniszterelnök az ország legfőbb szolgája. A monarchiáknak már nincs létjogosúltsága, királyok, grófok, bárók, már csak festmények formájában díszeleghetnek kastélymúzeumaink falán. Aki pedig mégis ilyen téves úri allüröket vízionál, nagyon gyorsan el kell távolítani a közéletből. Talán legyen gólkirály. Persze lehetne arról is itt írni, mi a jobb a népnek, a diktatúra, vagy vagy a normális demokrácia. A proletárdiktatúra,túlkapásai miatt történelmi jelentősége nem csillog fényesen, de vajon mely történelmi- politikai berendezkedésünk ragyog igazán? A demokrácia pedig azért nem jó, mert a mai rohanó világban gyorsan kell dönteni, nincs idő arra hogy mindenkit meggyőzzünk, és a többség döntése után nincs apelláta - mondják.
Az ország élete, szerkezete, helyzete Európában és az Euro - Atlanti közösségben bonyolult, mert nincs következetes folytonosság ebben a magyar szerepben. Pedig az ország geopolitikai helyzete adott. Ezen Orbán Viktor sem tud változtatni, csak ellehetetleníti országunkat. Ütközőországgá sílányít minket.Miért? Egy személyes illúzió miatt. Történelmi személyiséggé válni sokféleképpen lehet. Egy De Gaulle, vagy egy Adenauer, vagy a híres svéd elnök, és még sokan Európában pozitív történelmi személyiségekké lettek. Már biztosak lehetünk , ezt a lehetőséget már elvesztettük.
világlátó
@darwin: Sallai képviselő úr még egy romlatlan, rendes ember, aki érdemes a figyelemre. Olyan ő mint egy kicsiny sziget , egyetlen pálmafával az óceánban.
Értem amit mond, sőt egyetértek vele. Jó lenne ha a képviselők között egyre több támogatót találna. Lenne is, de a frakciófegyelem béklyója erre nem ad lehetőséget.
Én szurkolok érte és egyenes, egyszerű mondatait ajánlom a figyelembe.
tivoli
@világlátó: ma, 10:32
Igazság szerint én nem konkrétan Gyurcsányra haragszok, hanem arra az ideológiára amit képvisel. Azokra az érdekcsoportokra, akik hátulról mozgatják. Azokra akik azt mondták neki, te Feri, most az a jó nekünk, ha nem szavazol, legyen csak igaza Viktornak, hiszen végső soron mi is azt akarjuk, amit ő mond.
Viszont kitalálhattak volna valami frappánsabb kifogást, mint a nyúlugrasztás, mert az amúgy is általánosan negatív megitélésének kimondottan rosszat tett.

Te is tudod, én is tudom, hogy érdekcsoportok harca folyik a háttérben, akiknek ezredrangú kérdés a nép komfortérzete. Amikor azt mondják amit hallani szeretnénk, mindig jusson eszünkbe, hogy ez csak parasztvakítás.
De ez nem csak kis országunkban van így, hanem mindenhol a világban, a globalizáció mindent felül ír.

Ha most kicsit ellentmondásosnak tűnik a tegnapi és a mai hozzáállásom, az ne tévesszen meg velem kapcsolatban.
A tegnapi véleményem a felszínnek szólt, a mai meg annak ami mögötte van.
"A rakodópart alsó kövén ültem,
néztem, hogy úszik el a dinnyehéj.
Alig hallottam, sorsomba merülten,
hogy fecseg a felszin, hallgat a mély."
József A.
világlátó
@tivoli: Egyre jobban kedvellek Kedves Tivoli. Tetszik ahogy gondolkodsz és ahogy írsz.Üdv. Barátsággal.
tivoli
@világlátó: ma, 14:12
Köszönöm Barátom.
bencemacska
@darwin: ma, 09:00

Én már a kétharmad óta nem nézem a közvetítéséket, ennyire nem vagyok mazochista!
Az én olvasatomban a cikk nem a téma tárgyalásáról szól, hanem a kivételes eljárásban való tárgyalás megszavazásáról. Kissé egzaltált állapotú újságíró tollából!
Hogy ki hogyan szavazott, az meg ott van a jegyzőkönyvben! Sem MSZP-s, sem LMP-s nincs köztük! (Én ezt hiányoltam!)
darwin
@bencemacska: Te tényleg olvastad a jegyzőkönyvet?Mikor ment le a szavazás?Én úgy tudom,nem is bocsájtották szavazásra.Nem sokáig tudtam nézni,mentem melózni,de megkérdeztem illetékes et.sakat,hogy mi lett a szavazás,de mindenki azt mondta,hogy nem szavaztak.Az egzaltált állapotú újságíró ott volt egyáltalán,vagy írt egy cikket ex has?
kukac50
Közgazdászokból álló csapatot kellene a kormány helyett az ország élére tenni,
human
@kukac50: Ezért örültem volna ha Bajnai lett volna a miniszterelnök, vagy gazdasági miniszter. De már annyival is előrébb lennénk, ha a miniszterek mögött két lábbal a földön álló, nem csak holnapig gondolkodó közgazdász tanácsadók lennének. Jelenleg egy Habony Árpádunk van és látjuk, hogy hol tartunk "értékes" tanácsai révén.
nemethfamily3.
A helyzet az, hogy nem áll módomban tiltakozni a frappánsan megfogalmazott cím, illetve állásponttal! Igen szíveskedjenek elmenni a kurva anyjukba, de nem csak ezért, hanem a képviselőik (mármint a fityeszes) kényszerített volta okán, nem kevésbé a saját csicskásuk (Vida Ildikó) kényszerítése okán > mert ha bele gondolsz ez nem más minta korrupcióval együtt mozgó az országot teljesen befedő diktatúra! Ha a bíróságnak esze van a Goodfriend - bár a belügyekbe beledurrog, de azért emberjogi vonatkozásban igaza van! Tehát a kormány elöl a vezetőkkel bizony menjen a megadott címre! Ellenvetés?
bencemacska
@darwin: tegnap, 23:34

Arról volt szavazás, hogy soron kívül, rendkívüli eljárásban tárgyalják,vegyék napirendre!!!
És valaki, valamiért - a szavazás ellenére - nem tárgyaltatta.
Én ennyit tudok!
kukac50
@human: Habony Árpád is az adófizetők pénzén élősködik!
1magyar
@világlátó: Történelmi személyiséggé stadionépítésekkel???
nemethfamily3.
Lehetne a jelenlegi kormány kipucolásával, és a régiek meg a jobbik kizárásával is egy tisztességes kormányt létrehozni! csak akarni kéne! Ez kb. egy fél év alatt kivitelezhető lenne, Ideiglenes kormány tevékenységével - persze a jelenlegi mocsadékok karanténba helyezése mellett, befagyasztva a korábbiakkal együtt és a holdudvarnak megfelelően minden kommunikációs lehetőséget, no meg a bankszámlákat >> kiírni egy választást ahol a közvetlen képviselők kapnának helyt, nem párt trógerek! (ha valaki valamelyik párt tagja az jelöltetheti magát, ha jelölik, lehet akár képviselő is, de nem pártot képvisel, hanem a szavazóit akik egy szempillantás alatt leválthatják!) A lényeg, a Magyarországon életvitelszerűen tartózkodó magyar állampolgároknak kötelező elmenni szavazni! A külföldön élő magyar állampolgárok szavazhatnak a helyi követségeken, konzulátusokon! Máshol nem! No lehetne folytatni, de ennyi egyenlőre! Szóval lehetne tenni de ahhoz vérbő puca kell ami ennek a népnek nincsen! Ámen!
világlátó
@1magyar: Látod, kinek ez - kinek az jut a magyar történelemben. Amúgy értelek . Tisztelettel.
volvós
A cikk címe a magyar NÉP karácsonyi ajándéka
a kormány és a fidesz közös karácsonyfája alá,
sok-sok szeretettel !!!
világlátó
@volvós: Szellemes ! Vajon mit kellene tennünk azért, hogy ezt a mi népünk küldje karácsonyi jókívánságként derék kormányunknak?
Linna
@human: Végülis ez igaz, hiszen ezért nem ment el az ország jó része szavazni! Mert nincs kire! Vajon mi alakulna ki abból, ha csak egyéni képviselőket szavaznánk meg? Hiszen azokat legalább a választókerülete többé-kevésbé ismeri. Legalább az nem lenne, hogy a pártoknak kötelező egyöntetűen szavazni. Bár szerintem ez nagy hülyeség, ezt nem szabadna engedni, hiszen alapvetően biztosan egyetértenek, de egy-egy témában miért ne gondolhatnák másképp? Talán nem jutottunk volna idáig...
volvós
@világlátó: 15:54
Ötmillió ilyen levelet feladni a Postán...
Bár ez a kormány nem értené ugysem !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.