A közigazgatási államtitkároknak és helyetteseiknek bújtatott fizetésemeléssel kedveskedtek a minisztériumok – tudta meg a Blikk.

A helyettes államtitkárok alapilletménye 748 ezer forint havonta a kormánytisztviselőkről szóló törvény szerint. Ezt azonban a miniszter saját hatáskörben legfeljebb 30 százalékkal megemelheti, ezzel pedig mindegyikük élt is.

A lap cikke szerint mindez azt jelenti, hogy a legtöbb minisztériumnál így már többet keresnek az érintettek, mint a miniszter. Az államtitkárok alapilletménye 997 ezer forint, ezt a legtöbb esetben 1 millió 296 ezerre tornászták fel. Így például a Külügyminisztériumban Szijjártó Péter fizetése 1 millió 102 ezer forint, míg Kohut Balázs közigazgatási államtitkár közel kétszázezer forinttal többet keres a főnökénél.

A kormányzattól az a magyarázat érkezett, hogy 30 százalékkal indoklás nélkül emelhetik a fizetésüket.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Jó hír ez azok után, hogy emberek ezrei állnak a Blahán egy tányér levesért...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coyote3
Jó hír ez azok után, hogy emberek ezrei állnak a Blahán egy tányér levesért...
bretagne
Mindjárt gondoltam, hogy jól dolgoznak. Különben miért kapnának fizetésemelést??? Ilyen álságos dolgot! Megáll az ész! Hisz nekik még valaki?
papa.49
,,Most kéne abbahagyni, elfutni elrohanni, félek hogy holnap már nem lehet,, no tetves miniszterek ismerős a szöveg???
Jó lenne ha a tökfejetekbe vésnétek ti, mert a nép baltával fogja bevésni xarházi banda!!!
Fradigege
Ez nem hír. Mindig is így volt. Bérbefagyaztás nem vonatkozott a kiváltságosokra. Én a közférából jöttem. Ezek rúgtak ki. Én nem kaptam fizu emelést. Mások kaptak amikor ott voltam. Amikor a karácsonyi jutalmakat több évre lehúzták egyes hivatalokban (például a parlament déli kapujával szemben) vagy Navracsics alatt röpködtek a jutalmak.
nyanya001
Ez az orbáni olcsóbb állam, ezért kértek még 4 évet, hogy még jobban megtömhessék
a zsebeiket !
scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/l/t1.0-9/p526x296/10888837_915768938465282_788226438059420432_n.jpg?oh=7395d41449a91abf7de138dd598ccc14&oe=55395780

Szégyelljék magukat ! Bár ezeknek nincs szégyenérzetük !
pbalage
Tudom, nem valami kedves módszer, de én egyszer úgy tanítottam meg a macskát arra, hogy ne sz@rjon be a kazánházba, hogy párszor belevertem az orrát a kreálmányaiba.
Ez nyilván nem tetszett neki és ezután az affér után nem is lettünk túl jó barátok, de azóta nem csinál oda.
Bárminemű hasonlóság, hogy mit tennék a Dicső Vezérrel, csak a véletlen műve.
volvós
..." Rendkívül jól dolgoznak a minisztériumokban a vezető tisztviselők! "...

A mondatban csak a " dolgoznak " szó nem tetszik!!
Ezek az ingyenélök nem is tudják, mi a MUNKA !
Mindet a köbányákba, csákánnyal a kézben, lábbilincsben !!
bundi
Mindez természetesen a magyar nép akarata...erre adott felhatalmazást...és ők csak élnek a lehetőséggel...mert ugye addig lehet lopni amíg hagyják...és@papa.49: ne reménykedj...meg kellett tanulnom a magyarok nagyon jók szájkaratéban de a tudás itt meg is áll...ennyi...
1magyar
Olyan jól" dolgoznak a minisztériumban, hogy az éhező emberek sora egyre nő egy tál ételért.
1magyar
30 %-os fizetésemelést???!!! Van pofájuk???
papa.49
@bundi: A magyar nép NEM ERRE ADOTT FELHATALMAZÁST, csupán a hazugovics jól átbaxta a nemzet azon részét aki a kimondott szó mögé nem néz...
De azt se feledjük volt már ilyen kutyaszorítóban a nép és mégis kitört belőle, csak az a baj hogy ez NEM LESZ VÉRTELEN, és igazán nem is lehet elkerülni ezt, olyan ez mint mikor a háziasszony leköti a kuktafazék biztonsági szelepét hogy gyorsabban megfőljön a kaja, oszt. vagy megfő, vagy felrobban az egész
1magyar
Lassan már csak a miniszterek kapnak fizetésemelést.
papa.49
@1magyar: Előbb, utóbb már tennünk kell valamit, hiszen ezek már olyanok mint a pióca, csak szívják a vérünket, kérdés meddig tűrjük...
szandokan
Kár, hogy havi 800 ezer nem elég nekik ezért a munkáért. Szerintem elég komoly fizetés ez az egész napi ülésért.
tobikamama
@volvós: Na ezért nem tudnának elmenni a munka temetésére mert nem ismernék fel az elhunytat.
tobikamama
@nyanya001: Jó de ki vagy kik akarták ennyire ezt a korrupt csalókat,hát nem mi tetűk oda ahol most szét lopják az országot,vajon meddig tűrhetjük..
keresztapa
@nyanya001: Azt kellene már biztossággal tudni, hogy melyiknek van szégyenérzete ha lopásra alkalma nyílik, meggyőződése, hogy az neki mint kivételezettnek járandóság amit köteles igénybe venni. Ahol a pénz megjelenik ott a szégyen elpárolog, mint a képviselő öntudata.
tobikamama
@coyote3: Jól dolgoztak hát így lehet is spórolni minta minta Lázár SZÍJÁRTÓ GÚNYOS MOSOLYÚ SZARHÁZIK. Vagy Arrogáns,Vagy Orbánka közeli barátai Szegényeket sajnálom de ki küldeném őket is könyörgő adományra és nem adnék egy fillért se nekik nézzék meg,hogy milyen a szegények sorsa Magyarországon és a valóságba éljenek ne a valótlan reklámmal buzdítsanak ez úgyis hazugság van aki még el is hiszi gondolják.
nezelodo
A mi csillagszemünknek is csak háromszáz-ezernek látszik a havi kétmillája! Ez már csak így van Orbániában. Ha maradtak volna az irigyelt nokiás doboznál azért sokkal szerényebb lenne a lopás.
tobikamama
@Fradigege: Hát ha ők éppen valóban sokat dolgoztak de mikor mert a Parlamentbe sok Fideszes szarházit nem lehetett látni, sajnálom szegényeket szánalmasak de nincs szégyen érzetük ezek hogyan tudnak a szegény emberek szemébe nézni.
tobikamama
@1magyar: Ezek szerint,sok sok Magyar ember nemtudta kire szavaz,most vajon nekik ugye sikerült rendszert váltani mert szerintem csak a lánc változott ugyan azt csinálják mint az elődök,nem az emberek a cél saját maguk.
tivoli
@szandokan: ma, 10:38
Tudod te, hogy milyen nehéz dolog egész nap semmittevésben ülni? Azért is vannak ott ritkán, inkább csak felváltva.
lópicigáspár
Bújtatva Nokiás dobozban ugye? De itt nincs ám korrupció!
JAJMÁR
Sokat dolgoztak, és ez az igazság ! Nézzünk csak hátra, honnan, hova jutottunk ezáltal? Mi lett az oktatással, az egészségüggyel, a közmunkával, a segélyrendszerrel, a civil szférával, a pályázati rendszerrel... és fel sem lehet sorolni, annyi mindent megtettek, és csöndben. A hallgatásnak pedig nagy az ára!
szepwilly
En csak azt kivanom nekik,hogy a következö öt evben a Blahan alljanak sorba ingyen kajaert!
nyanya001
@volvós: Ha én ezeket befognám igazából dolgozni, azt hiszem fél nap múlva
kinyiffannának mind !
Lila fingjuk sincs a munkáról !
Laila
Senki nem irigyelné tőlük a pénzt, ha tennék a dolgukat. Ha az országban egyre szaporodnának az új munkahelyek, ha évről-évre lényegesen több lenne a foglalkoztatott, (nem a "közfoglalkoztatott"), ha az itt élő, dolgozó emberek fizetése is folyamatosan növekedne, ha épülne-szépülne az ország folyamatosan, ha olyan politikai-gazdasági környezetet teremtenének, hogy özönlenének az országba a befektetések, ha a külföldre vándorolt tehetséges fiataljaink sorba állnának a határainknál, mert újra itt szeretnének élni (nem pusztán a honvágy, hanem a lehetőségek miatt), ha az országban MINDENKI politikai, világnézeti és egyéb különbözőségek ellenére valóban fel tudna emelkedni pusztán a tehetsége, szorgalma, munkája alapján, mert egyenlő feltételek lennének, és stb, stb. De amíg ez nincs, amíg az itt élő emberek lefelé mennek, és csak ők felfelé, - na ez így nem megy.
Levendula
"Jövőre 105 ezer forint lesz a minimálbér, a garantált bérminimum összege 122 ezer forint..."
Meine Ehre heisst Treue
Mindössze annyit kívánok nekik, hogy a ,,jól megérdemelt" pénzüket költsék saját és kedves családjuk eredménytelen, rákellenes kezelésére.
kukac50
Amikor ennyi éhező ember van Magyarországon akkor ez a Fidesz nagyon nagy szégyene.
Toby
A demokrácia csalhatatlan jele, amikor a pártcimbiket sem hagyják az út szélén, miközben a blahás sor Ukrajnáig ér !

Vajon mi a francnak kell sutyiban megemelni azt amúgy sem megérdemelt pénzköteget, csak nem azért, hogy otthon a zasszony meg ne tudja ?
bogyoné
Ismétlem!! 3(!!!)lehetőséged volt a NEM-re!!!
kisangyalom13
A média arról miért nem ír, hogy az országban hány cégnél adtak 13-havi fizetést?
Önök erről nem is akarnak nyilatkozni, pedig van ilyen is!
Toby
@kisangyalom13: Nosza, akkor lássuk hány cégnél adnak 13. havit !
Desischado
Folytatjuk! Hát tényleg folytatják! Ezeknek fizetésemelés, közben a hosszú, kígyózó sorok egy tál ételért, és elveszik a segélyeket és sok mást! Meg az adók tömkelege! De erre futja! Hogy rohadnának meg egytől egyig!
szandokan
@tivoli: Tudom, én ha egész nap nem csinálok semmit, sokkal fáradtabb leszek estére.
bundi
@szandokan: 748 csak az alap ...ezt 30 százalékkal most megemelték...mert ugye jobban teljesítenek ebben is, és erre még jönnek a pótlékok...
Fradigege
@tobikamama: a saját titkárnő, saját hivatalsegéd...saját gyerekkori haver a sofőr, etc.stb. persze
Én is így csinálnám. DE! Nem venném el a többiektől. Ha a többinek nem tudok adni a sajátom sem kap. Vagy nem húznám fel a fizetésemet parlamenti szavazással, jóváhagyással a csillagokban. Onnan ismerni meg a nagyokat, hogy hogyan bánnak a kicsikkel. Szja 16%-tökéletes, családpolitika =tökéletes=persze hogy fogy a kassza. Egy kézzel adunk, oszt két kézzel elveszünk. Mátyás óta , sőt jóval előbb ezt már kitalálták. Cirkusz és rántott csirkecomb legyen a nép asztalán.
Desischado
@szandokan: Ez igaz. ezek aztán jó fáradtak lehetnek...!

@Fradigege: Igazad van! Senkit sem érdekelne, mennyit szereznek/lopnak, ha a népre is gondolnának! De így?! Kinyílik a bicska a zsebemben!
szandokan
@Desischado: A semmittevés nagyon fárasztó, majd próbáld ki egyszer:-)
szandokan
@bundi: Nem értek egyet ezzel az emeléssel, és a pótlékokkal sem. 200 ezer benzin pénzre például pofátlanság ekkora kereset mellett. Ha egy cégnél történik hasonló, amelyik kigazdálkodja önerőből, akkor rendben, de közpénzből már nem.
Juhász István
Ne irigykedjünk! Érzik, hogy közeleg a vég napja, gyorsan, még az újakat is helyzetbe kell hozni, hogy kellőképpen tudják, motiválta is - képviselni ügyüket, ha majd jön az elszámoltatás. Egyébként meg... megemelték a minimálbért is, az kurvára magas lett, tehát ilik a fejesek bérét is feltornaszni. Örüljetek fanok, örüljetek fidesznyikek, legközelebb is rájuk szavazzatok. Igaz, a ti béretek nem változott, de valahol legalább, valami elkezdődött. Hátha ti is sorra kerültök???
Rumcájsz
Érdekesnek találom hogy a többi párt az illetmények ügyében nem emeli fel szavát!

Biztos egyet értenek!

Ugyan mikor lesz szép hazánkban egy valamire való, gazdaságilag és politikailag is elfogadható ( elit )

Ezekre nem tudom ezt a szót alkalmazni, mert ez csak egy népnyúzó sz@rbanda!
mate03
@szandokan: Ebben tökéletesen igazad van!Ha egy TMK-kás,gyártás közben nem csinál semmit,az jó a termeltetőnek,de 8-órát lehúzni tétlenül az borzasztó!
magyarbakancs
@Rumcájsz: Láttál már olyan rókát ki ki énekli a saját szájából a sajtot?
Egyik 19 másik egy híján 20 .
Mind egyforma bármelyik pártot nézed.
Boldog újévet kívánok neked.
bundi
@szandokan: a benzinpénzt nem tudom de kapnak autót soffőrrel akár magán használatra is...irodabérlés 3 alkalmazottal lakhatási támogatás...stb...
tivoli
@mate03: ma, 09:55
A TMK-sok ezért tartottak kézügyben mindig kártyát. :-))
dr. prédikátor
Egész jó az arány ! A sok semmittevő tolvajok 30% fizetésemelést kaptak, a nyugdíjakat meg 1.8 % emelik.Mert a fütyisz jobban teljesit!!!
picike
küzdök a nyugdijasokért és főleg az özvegyi nyugdij emelésért ittis lehet többet emelni és nyiltan nem bujtatva januárba várom szives támogatásukat
nemjoezigy
@Lepényleső: " Miért hagytuk, hogy így legyen...?"
Teljesen jogos a kérdésed, miért és meddig hagyjuk, hogy így legyen?
Hibát hibára, bűnt bűnre halmoztak az újra választásuk óta.
Azért kíváncsi lennék a munkaköri leírásukra.(helyette államtitkárok, biztosok) Szerintem semmi szükség ezekre a beosztásra sem. Aláírni az államtitkár is tud. Vagy nem?
Senkinek nem zavarja az igazságérzetét a parlamentben? Miért van ott az ellenzék? Ja a megélhetésért.
A fele is sok a munkájukért.
Desischado
@szandokan: Nincs nekem arra időm! Arról nem is beszélve, hogy belediliznék! Te nem? Meghagyom ezt a politikusoknak, meg a celebeknek! (nevet)
szandokan
@Desischado: A celebek rengeteget dolgoznak, képzeld csak el, hogy micsoda erőfeszítésbe telik nekik, hogy nagyobbat tudjanak fingani a másiknál:-))
Desischado
@szandokan: Hát nem semmi! De szerintem inkább a semmittevésbe "fáradnak" el, meg a magamutogatásba! De lehet az is, hogy a te verziód a helytálló! (nevet)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.