Az összes utat megbénítják – ezt ígéri egy civil szerveződés, amennyiben február végéig nem törlik el az útdíjat.

Nem véletlen a dátum, hiszen a nagy kapkodás miatt egyáltalán nem sikerült időben megvásárolhatóvá tenni a matricákat, ezért haladékot kaptak az autósok is: aki a következő hónap végéig be tudja mutatni az utólag megvásárolt bilétát, annak nem kell befizetnie a bírságot.

Büki Péter, a demonstráció meghirdetője viszont kijelentette, hogy nem kérnek a fizetős autópályákból, és drasztikus lépésre, útblokádra készülnek, amennyiben nem áll el a kormány a sarctól.

Az LMP egy fokkal kevésbé drámai megoldást választott: ők mihamarabb, a többi ellenzéki párttal karöltve, az Alkotmánybíróság elé vinnék az útdíj ügyét.

Ami a mai napig próbára teszi a kényszerűen fizető vásárlók idegeit: az internetes rendszer olyannyira túlterhelt, hogy szinte lehetetlen megvenni a matricákat, van, aki napok óta próbálkozik a fizetéssel. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. türelmet kér.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Már megint ez a tesze toszaság!!! Miért kell várni két hónapot február végéig???Miért nem most szervezik meg az útlezárást???Vagy azért halogatják hogy a sintérsanyi gárdája fel tudjon készülni???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Már megint ez a tesze toszaság!!! Miért kell várni két hónapot február végéig???Miért nem most szervezik meg az útlezárást???Vagy azért halogatják hogy a sintérsanyi gárdája fel tudjon készülni???
volvós
Nagyon helyes !!! Ez nem tüntetés, hanem - mint O.V.
anno a kordonbontáskor nevezte - POLGÀRI ENGEDETLENSÈG !
Ha neki megengedték, akkor rajta, kedves autóstársak, tessék
nyugodtan egy ilyen megmozdulást megszervezni... Söt a
Cinege utca környékén is lehet utakat lezázni !!
73
Még mindig kesztyűs kézzel bánunk ezzel a retkes maffia kormánnyal.Csak azt nem tudom,hogy miért?
vonotok
Csak legalább megszerveznétek és kitartanátok a blokád alatt. de úgy, hogy összeroppanjon ez a rezsim.
Én végig csináltam a taxis blokádot. Nagyon sok trükköt láttam hogyan játsszák ki az útzárat. Krivánom, hogy bölcsen, okosan szervezetek, legyetek következetesek.
Szorítani fogok értetek, menni már sajnos nem tudok . / egy kicsi rák az ellenfelem /
wagabund
Nem lesz útelzárás(sem).. olyan, mint a taxissztrájk, Orbán alatt nem fordulhat elő..résen vannak.
Az más kérdés, hogy a szervezés elég ...szervezetlen, de megoldják.. megasztán (digitálisan is) látni, hány elárusítóhelyen órákig nem vesz senki semmilyen matricát ...
1magyar
Sokan nem értik,hogy a megye matrica jó.
De az elkerülők, a reptérre vezető út fizetőssé tétele vagy szemétség vagy tudatlanság. előre nem látás.
simmering73
Nem fenyegetni, nem ultimátumot adni, azonnal cselekedni.
nyanya001
Már holnap is késő lenne !
Most és azonnal kellene mert február végéig akár az alaptörvénybe is betehetik !
Dr. Felipe
Én hallottam beszélni ezt a faszit. Hát nem kicsi volt rajta a mellény.
Azt találta mondani hogy a "taxis blokád" méretű lesz a tiltakozás csak jobban meg lesz szervezve.
Én meg azt mondom, majd hiszem ha látom, mert egyenlőre csak dumában erősek ezek a szervezők.
tivoli
Útdíjat beszüntetni nem február végén, MOST! Polgári engedetlenséget szervezni. Ha nem vesz senki matricát, még bírságolni sem tudnának, mert nincs megfelelő kapacitás a kivitelezéséhez. Ha várnak február végéig, akkor már lesz és lehetetlen lesz a bliccelés.
Jankó123
Február végéig azok mind megveszik a matricát, akik enélkül nem tudnak enélkül közlekedni.
Pénztártól való távozás után hányan fognak reklamálni?
-Ki lett ez találva rendesen! A farsangi tiltakozás bejelentése szerintem a kormányzat tereléses játékának része!
:-(
orogordog
már 2. kellett volna februárra lesz mindenkinek egész évre akkor már minek.
papa.49
Ezt megint sikeresen lenyomta az emberek torkán ez a gyülevész, siserahad, fütyisz mink meg tekingélhetünk mint szűzlány a kuplerájban...
Yoda69
@tivoli: Na ezzel egyet tudok erteni :)
bakegya
@volvós: TE,HÁT AZT ÁLLANDÓAN LEZÁRVA TARTJÁK-a szomszédaik már utálnak ott lakni...látó és hallótávolságban már fingani is tilos-sintérsanya őrző -védő tanyázik,de már a nyolcason is felcsuti irányába,nagy ződ landróverek reflektoroznak rád,ha megpróbálsz pislantani.
Nil
hova tűnik a benzin árában benne levő adó amit az utak miatt építettek bele?
Nil
senkinek nem lett volna szabad megvenni a matricát és már elsején blokádot kellett volna csinálni- de még mindig a birka mentalítás működik
tivoli
@Nil: ma, 16:24
És mindenki olyan hévvel akar matricához jutni, hogy lefagy a matricaosztó szerver. Mi ez, ha nem kormányzati siker? Azt mondom a nyájnak, hogy matrica: S lám, szinte ölik egymást, hogy minél előbb birtokolhassák.
picike
@Nil: és ezt már régóta igy adják a benzin árát akkor az utadó miatt emelték jó régen de ezt az öregebbek tudják a fiatalok mért emlékeznének erre most nőnek fel 90 -es évek azóta van utadó a benzin árában literenként
tivoli
A 2009-es l’aquilai földrengés áldozatainak megsegítésére Olaszországban emelték az üzemanyag árakat. A város azóta újjá vannak építve, de a pótadó az maradt, nem vették ki az alapárból.
kamazuka
Kedves Kaposváriak!
Az elkerölő út fizetőssé válása elleni tiltakozásom jeléűl holnap reggel bekapcsolódom a reggeli csúcsforgalomnak nevezett csődületbe!
Kérek mindenkit,hogy legyen elnéző velem szemben!
Az az ajándék csokor mellyel megörvendeztetni szeretném a város forgalmát,nem ördögtől való.Minden kressz szabályt betartvan haladok majd.Mégis lesz megbotránkozás bőven.Ha a sors úgyhozza,hogy első leszek a sorban lámpánál,csak zöldnél adom rá majd a gyújtást,mert törvény nem határozza,hogy járó motorral kell várakoznom az esemény bekövetkeztére.
Akkor holnap, kedves barátaim!
wagabund
Láttam a TV-ben magát szervezőnek tituláló férfi arckifejezését...
...kiprémzé ajkát némi sátáni mosllyal, és sokatsejtetően megjegyezte, keményebb, és jobbanszervezettebb lesz, mint a taxisblokád volt..

nos, hölgyeim és uraim...lehet fogadni. Kérem tegyék meg tétjeiket...

- nagy tételben fogadnék, hogy lenyugszanak a kedélyek...
orogordog
ha már a pénz a kormányzsebébe, akkor az ott is marad.
almosd
Én nem értem ,hány féle módon akarják már megsarcolni az embereket ugyan azért ,mert bele építettek már a benzinbe ,külön súlyadó ,autópálya matrica ,most meg ez ,tényleg , ha így megy tovább lesz még járda díj is .
vonotok
@kamazuka: Remélem mimnél előbb találsz maghadnak sorstársat. Innen Gyöngyös m elöl szorítok érted.
kamazuka
@vonotok: Érdekes,most olvastam,hogy Szita Károly,Kaposvár polgármestere is készűl ringbe szállni,ahogyan Hende Csaba is tezsi a kormány esztelen ámokfutsával szemben!
Köszönöm az együttérzést,remélem nem okoz a kis bemutatóm nagy felfordulást.Azért pozitívan gondolok a holnapra!Akik ismernek tudják nem vagyok egy kötekedős típus,de szeretem kihúzni a gyufát!
kkalman
@kamazuka: Szorítok Neked, hogy az akciódhoz mások is társuljanak.
mariaberta
Anno régen a taxisok nem vártak ennyit, pedig a tét nem volt országos méretű és nem nyúltak be ilyen mélyen a zsebünkbe.
Desischado
Ez a Pató Pál úr tempó miatt, a kormány röhöghet joggal! Azonnali ellenállás MOST RÖGTÖN! NYANYA JÓL MONDJA, NE VÁRJATOK FEBRUÁRIG, MERT A TÖRVÉNYGYÁR ÖSSZEÜL, ÉS AKÁR EGY NAP ALATT ÁTVISZIK, HOGY FORDULNÁNAK FEL!
@kamazuka: Én is szorítok neked, sok sikert, és vigyázz magadra, a utak csúszósak! És minden autósnak ezt üzenem!
mate03
@1magyar: Ezt hívják úgy,hogy Fidesz törvényhozás!Minden hatástanulmány nélkül hoznak törvényeket,aztán ötször módosítják Lásd alaptörvény!!
nezelodo
Dakota nem megszorító zsebmetszők! Sajnos temetésre kell mennem Szeged környékére, Veszprém környékéről, ahova menet sosem vettem igénybe autópályát. Dunaföldvárt nem tudom elkerülni. Kedves jótevő sohasem hazudók! Hány db koszorú árát kell a jobban jártam matricátokra fordítanom?
tivoli
@mate03: ma, 08:53
Sokszor az az érzésem, hogy azért találnak ki egyre képtelenebb törvénytervezeteket, hogy próbára tegyék a lakosság türelmét.
JAJMÁR
Aki tüntetést szervezni nem tud, azokon részt venni nem tud, de tud tiltakozni a maga módján, az is dicsérendő ! A lesajnálás a valamit megpróbálók felé, az nem, az nekem nagyon jön be !
kkalman
@nezelodo: A dunaföldvári híd ingyenes maradt. De ha biztosra akarsz menni, akkor a bajai híd is ingyenes, igaz, kb. 40 km-el hosszabb
karma1
@wagabund: Uriember nem fogad biztosra, hihi,...:o)))))))
karma1
Valoban, vajon milyen csodaban hisz ez a felorult pali, aki kepes lenne februar vegeig varnii??? NA ES AKKOR MI LESZ???

Ha valamivel MOST nincs megelegedve, akkor az ellen MOST kell tenni!
A kutya orrat is akkor kell egy kicsit beledorzsolni a pipjebe, amikor odavizel, nem 2 honappal kesobb, mert addigra regen nem tudja, miert is kapja a buntit.

Vagy eppen ez a cel???
nezelodo
kkalman ma, 21:26

Remélem a választóknak négy év alatt megjön az esze, biztosra akarnak menni és akkorát pancsolnak be ezeknek az idiótáknak, hogy Azerbajdzsánban fognak talajt.
verőce21
Jól fogynak a matricák. Már több, mint 300 ezren vásárolták meg!
Szerintem nagyon népszerű lesz.
wagabund
@verőce21: ma reggeli hír: óránként hétezer matricát vásároltak a versenyzők..

...- na? mit mondtam? pár napig morgolódnak, aztán mindenki megnyugszik. A főnök óránkénti jelentést kért...megnyugtattam, hogy csak egy-két izgága megélhetési ellenzéki csinálja a fesztivált...azokon rajtavagyunk, már készül a dossziéjuk...
-Olgácska! Legyenszíves! hozzon kávét, és mindenkinek bélelje ki egy kis erőssel...
-megérdemeljük!
-nézzetek ki az ablakon...láttok tüntetőket? naugye...

-tiszteletem államtitkár úr! épp' értékelünk..minden rendben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.