Ötszázhatvannégy magyar munkavállalóval közlik ma a Tesco áruházlánc illetékesei, hogy február 4-től megszűnik a munkahelyük, de lesz, akinek új állást kínálnak – jutott a Magyar Nemzet tudomására.

A lap azt írja, a 13 bezárásra ítélt üzlet között néhány a fővárosban, illetve megyeszékhelyen található, de túlnyomórészt kisebb településeken húzzák le első körben a rolót.

A hírek szerint a bezáró árusítóhelyek között jórészt kisebb boltok, szupermarketek, úgynevezett Tesco Expressek, illetve S-Market típusú üzletek vannak. Habár főként vidéken üzemelnek ezek a veszteséges áruházak, a fővárosban is megszüntetnek két egységet: a VIII. kerületi Mátyás téren lévő Expresst, illetve a XXIII. kerület egyik áruházát. Emellett többek között Győrben is megszűnik ugyancsak kettő, S-Market jellegű Tesco, valamint bezár egy-egy abonyi, nagykátai, nyergesújfalui, törökszentmiklósi, hajdúböszörményi, tatabányai, tolnai és püspökladányi egység is.

Az indoklásban az szerepelhet, hogy a kormány döntései alapján nem maradt más lehetőségük.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
A felmondásokkal fel lehet keresni Palkovics Imrét, mivel eredetileg a vasárnapi zárva tartás ötlete tőle származik, lehet továbbá reklamálni a kdnp nevű bagázsnál, amelyben hatan nem rühellik a pofájukat és úgy a nyugdíjukat, mint a képviselői százezreket is felveszik.

1125 Budapest, Szarvas Gábor út 9/b.
[email protected]
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
A felmondásokkal fel lehet keresni Palkovics Imrét, mivel eredetileg a vasárnapi zárva tartás ötlete tőle származik, lehet továbbá reklamálni a kdnp nevű bagázsnál, amelyben hatan nem rühellik a pofájukat és úgy a nyugdíjukat, mint a képviselői százezreket is felveszik.

1125 Budapest, Szarvas Gábor út 9/b.
[email protected]
D-Zsiga
Akkor,hogyis van?Nem lesznek felmondasok?
Es ez csak a kezdet.
nezelodo
Hát akkor lesz munkája a mini. elnökünknek. Eddig avatott, nemzeti szalagokat vágott át (meg a választókat), most akkor menjen az üzletek bejáratához fekete szalagot kihúzni, mert az elbocsátottaknak fekete nap az utolsó munkanap.
73
Senkit sem hagyunk az útszélén.Most hogy is van ez retek fityesz és mocskos orsós viktor?
m.macskosz
@73:
"Senkit sem hagyunk az útszélén."...feltéve, hogy fideszes, a mi kutyánk kölyke.
73
@m.macskosz: lásd azt a sok államtitkári és helyettesi állást,amit ezek kreáltak.Hogy dögölnének meg!
miazavalami
@73:
@m.macskosz: Most mi van? Túl teljesítették a tervet. Egymillió munkahelyet ígértek nem? Az már megvan külföldön. A másik egymillió is összejön a közmunkásokból. A harmadik egymillión folyamatosan dolgoznak..., mert akik az elengedések miatt az utcára kerülnek kiesnek a fidesz statisztikájából tehát nem is számítanak.
m.macskosz
@73: Meg azok a f.sza kis állások, amiket kreáltak nekik...
...meg amikről még csak nem is tudhatunk...
73
Van jó pár háttér intézmény,ahová ezeket a dologtalan heréket eltudják tenni.Az átlag bérekhez képest magas fizetések,szolgálati autók,lap top,stb.Ja!És közel vannak a tűzhöz,ha befektetni akarnak.Vagy épp kilopni.
Feraj49
Cél Mo.-on élő magyar emberek teljes ellehetetlenítése .Az ország már kiárusításra került,az állampolgárság megvételével.Természetesen a vele járó és a magyar emberek adójából finanszírozott társadalom biztosítással.A befolyt összegek nyomon követhetetlenségével,titkosítással,titkos szerződések kötésével.Mint a példa is mutatja,a magyar emberek elvándorlásának végrehajtása,amit majd külföldiekkel pótolnak.Nincs munka,nincs miből megélni.Közben meg milliárdosokat segít ki a kormány.Mert erre is kapott felhatalmazást a 2/3-tól. Közben dübörög a tv.-ben a teljes butítás,milyen jól teljesít a magyar gazdaság,milyen magas a foglalkoztatás.Egész Európa minket irigyel.
miazavalami
@Feraj49: Olyan Rákosis hangulat nem? Csak akkor nem lehetett kimenni...
magyarbakancs
Az elvakultság és a folytonos multik elleni harc eredménye a Tescok bezárása.
Minden eszmei ,politikai szélsőség odavezet,hogy már nincs kontroll .
m.macskosz
@miazavalami: Rákosi Mátyás és Orbán Viktor között alapvető különbség, hogy az előbbi egy romhalmazból akart országot csinálni, utóbbi meg egy országból csinál romhalmazt.
Egy dologban azonosak: mindkettő diktátor.
miazavalami
@m.macskosz: Ehhez nincs mit hozzászólni. Nálad a pont!
Clavigo
@m.macskosz: Sajnos Orbán elvtárs jobban teljesít..
lópicigáspár
Azt hiszem sikerült egyértelművé tenniük, hogy nemhogy az állampolgárokért, hanem kimondottan ellenük munkálkodnak! Lesz@rják az emberek érdekeit, kizárólag a saját és a slepp vagyonosodásáért ténykednek, eltiporva mindent és mindenkit, aki fel meri emelni a szavát. Alapjában véve békés ember vagyok, de valahogy az a meglátásom, hogy ezt a problémát kizárólag a 89-es román események példája szerint lehet orvosolni.
JAJMÁR
Örül biztos a kádéenpé, sikerült, elérték ! Ezek a dolgozók már biztosan otthon lesznek a családdal. :(
lópicigáspár
@JAJMÁR: Addig, amíg a tartalékból tudják fizetni a rezsit, aztán irány az utca! Valóban nem hagynak senkit az út szélén! Belerúgják az árokba!
m.macskosz
@JAJMÁR: ...és valószínűleg nem templomba mennek, hanem őrjöngenek, és minimum szidják a jó édes felmenőjét is a kormánynak,ha nem lesz munkájuk, nem tudják etetni a gyerekeiket...
JAJMÁR
@m.macskosz: @lópicigáspár: A többség tudja, hogy nem mehet ez így tovább, de nincs meg a megoldás "kulcsa" ! Ezek azt is "eldugták" !
gödörben
@lópicigáspár: Izland példája is követhető.
lópicigáspár
@gödörben: Maradjunk annyiban, hogy az írmagjukat is...!
soljanka
Itt a teljes névsor a beadvány aláíróival:
- Semjén Zsolt
- Harrach Péter
- Latorczai János
- Rétvári Bence
- Mórig József Attila
- Aradszki András
- Soltész Miklós
- Hoffmann Rózsa
- Vejkey Imre
- Simicskó István
Köszönje meg mindenki nekik, hogy végre együtt lehet a családjával hétfőtől vasárnapig.
gödörben
@JAJMÁR: Még nincs "eldugva", de ha a népbutítás és az iskolák elkorcsosítása ilyen ütemben halad akkor már kereshetjük. Egyébként nincs szerintem se aki követhető lenne jelenleg. Már mind leszerepelt. Tétényi Éva asszony mögé lehetne például állni. De csak úgy éri meg, ha mindenki odaáll, hisz mindenkit súlyt ez a 2/3-os átok előbb utóbb.
nyanya001
Délelőtt len jártam az Auchanba, az üzletsor kezd kiürülni sorra felmondják
a bérelt helyiségeket, akiknek alkalmazottaik voltak, gondolom lapátra kerültek.
És sokan fognak a többi nagy üzletláncnál bezárni, ez nem csak bevételcsökkenés lesz az
az államnak, hanem tovább nő a munkanélküliség, bár a kormány azt
hirdeti, hogy Európában egyedülálló módon 400 ezer munkahelyet teremtettek !
Szerintem meg egyedülálló módon növelik a munkanélküliséget, generálják a nyomort !
m.macskosz
@soljanka: á
Ám azok, amik (!) aláírták, és így a dédunokáik jövőjéről is gondoskodtak,
még mindig életben vannak.
soljanka
Az 500 embernek és családjuknak az ő házaik elé kellene menniük tüntetni.
Bár ne feledjük, hogy sokan fideszre szavaztak közülük.
nemzeti_nyugdíjas
Nagyon szomorú amit ez a kormány művel az emberekkel. Nem kellett volna ezekre szavazni. Teljesen ellehetetlenítik az országot, miközben arról papolnak, hogy az ország jobban teljesít. Ezek hülyének néznek minket. Ők meggazdagodnak, és nekik a többi nem érdekes. Mindent összeharácsolnak, pozícióba helyezik köreiket, az elszegényedett cselédség meg dögöljön meg. Úgy látszik fideszéknél ez a szemlélet. Remélem a nép mielőtt beledöglik kinyílik a csipája.
tivoli
@nemzeti_nyugdíjas: ma, 12:16
Ne izgulj nyugdíjaskám, jön a cselédvilág. Egy cselédnek nem kell saját házra gyűjteni, rezsire, élelmezésre sem lesz gondja. Majd a gazdája mindenről gondoskodik, neki csak dolgoznia kell a megélhetéséért.
Jankó123
Szegények vasárnap mit dobjanak majd a perselybe amit a misén az orruk elé dugnak a keresztény szeretet jegyében?
Köszönőlevelet a kádéjempínek címezve?
Biztosan ferdén nézne a tisztelendő úr a "rovancsolásnál"!
:-)))
Dr plágium
Lehet tapsolni... Magyaro. jobban teljesít! Hajrá fidesz!
Dr plágium
@soljanka: Lehet, hogy sokan rájuk szavaztak, de nem erre! Piszkosul átverték Őket, most pedig már nincs mit tenni, a békát le kell nyelni.
@JAJMÁR: Hát benne van ebben vastagon a fideszes bagázs is, hiszen nélkülük nem ment volna át a törvény.
soljanka
@Dr plágium: Nem erre??? könyörgöm ezek már "uralkodtak" '98-tól 4évig. Aztán 2010-től is.
Én nem tudom elfogadni senkitől - főleg 2014-ben, hogy nem erre számított.
Persze ettől még nagyon sajnálom mindegyiket, és a családjukat is.
Dr. Felipe
Azért kíváncsi lennék hogy ilyenkor nem ég e a pofájukon a bőr a műkeresztényeknek, biztosan sokan emlegetik őket mostanában.
73
Szép volt móring képviselő!Jól kinőtted magad.A gimnáziumban olyan hülye voltál,mint 2 segg!Most meg mások életéről döntesz,te ostoba barom.
nyanya001
Ha megpukkadtok akkor is !

Ez a kép ugrik fel a tesco.hu-n. Aznap, amikor több mint 500 dolgozó elbocsátását jelenti be az áruházlánc, amit azért volt kénytelen meglépni, mert a kormány törvénnyel lehetetleníti el a veszteséges üzleteket. (via Addict blog)
img.444.hu/tesco-marad.jpg
444.hu/2015/01/12/ezt-uzeni-a-tesco-a-kormanynak/
mariaberta
@soljanka: A lényeg az, hogy nekik nem mond fel senki ezért az aljas húzásért, sőt még majd tiszti keresztet is kapnak
És ha azok között akik megkapják a felmondólevelet fidesz imádók is vannak, fejezzék ki köszönetüket hőn szeretett Viktoruknak, meg azoknak, akiket "Soljanka" felsorolt.
Csizmás Kond
" főként vidéken üzemelnek ezek a veszteséges áruházak, az indoklásban az szerepelhet, hogy a kormány döntései alapján nem maradt más lehetőségük."
vazzee...
kukac50
Akiket elbocsájtanak menjenek a KDNP-s háza elé tüntetni,lássák a szomszédai,hogy elégedetlenek vagyunk a munkájával,nem a Nép érdekében hoznak döntéseket!
Juhász István
Most mitévő legyek??? éppen jelentkezni akartam a TESCOBA árufeltöltőnek, egy kis éjjeli pénzkeresés végett...Megint kereszte tettek nekem, de majdcsak feldolgozom valahogy.
mate03
@m.macskosz: Köszönöm ! Frappáns volt!
m.macskosz
@mate03: Én köszönöm Neked, hogy hájjal kenegetsz. :)
Vannak itt olyanok, akiket nem érdekel, hogy lájkolják-e
a hozzászólásukat (állítólag), nekem jólesik, ha sokan érzik úgy,
hogy jól beszélek. :)
mate03
@m.macskosz: Írj csak nyugodtan bár miről,majdnem mindenben egyetértünk! A trágár alpári beszólókat ,meg felejtsd el!Semmiértelme csőlátású emberkékkel foglalkozni.
mariaberta
És minő váratlan fordulat!!!, A CBA már jelentkezett az üzletek átvételére.
Mert ugye Orbánéknak semmi közük a CBA-hoz!!!
nezelodo
"Csizmás Kond
" főként vidéken üzemelnek ezek a veszteséges áruházak, az indoklásban az szerepelhet, hogy a kormány döntései alapján nem maradt más lehetőségük."
vazzee..."

Ne idegeskedj, a Tescoval stratégiai megállapodást kötő kormány szóvivője világos iránymutatást adott az ATV műsorában, miként kell egy mamutcégnek a kapitalista környezetben eredményesen és főleg tisztességesen (!!!) gazdálkodni! Nem szívem csücske egyik multi sem, de tudomásul veszem a létüket, és vásárolok is ott. Az viszont kabaréba illő, hogy a helyes gazdálkodásról és a tisztességről annak a kormánynak a szóvivője oktatja őket, amelyet ezekkel a tulajdonságokkal még a leghülyébb hívük sem vádolja meg. Annak meg nyomát sem látni a vezetésben, hogy az általuk "birtokolt" gazdaságvezetési tudást gyakorolnák a kormányzásuk során az ország gazdasági életében, hacsak az öncélú, parttalan dézsmaszedést nem tekintjük annak.
mate03
@mate03: Sajnos már csak alkoholmentes sört! Na azért néha még egy deci vörösbor megengedett!
Yoda69
Mas nem leven a kozmunka-program felszivja a kormany miatt allastalanna valokat.
gödörben
@nyanya001: "tovább nő a munkanélküliség, bár a kormány azt
hirdeti, hogy Európában egyedülálló módon 400 ezer munkahelyet teremtettek !"
Hát nem látjátok, hogy a beígért munkahelyek szépen töltődnek? Csak az a baj, hogy nem rendesen megfizetett munkából, hanem KÖZMUNKÁBÓL. Ezért kell a sok elbocsátás, munkahely megszüntetés, hogy tudjanak "teljesíteni". Az senkit nem érdekel náluk, hogy ezzel a sok idétlen megoldással mennyi embert és családot tesznek tönkre. És ez a saját szavazóikra is vonatkozik, mert őket sem kímélik.
nyanya001
@gödörben: A kormányszóvivő már 450 ezerről hablatyolt.
gödörben
@nyanya001: Ha eljön a büntetés 450 ezer vagy több nádpálca a hátsófelükre, mindnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.