Nem biztos, hogy a Rákóczi (lánykori nevén Lágymányosi) híd elbírja az 1-es villamosokat.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület információi szerint az 1-es villamos felújításának sokmilliárdos költségvetéséből nem futotta egy aprócska, ámde nagyon fontos kérdés tisztázására: nem tudni, hogy a húsz évvel ezelőtt átadott Rákóczi híd hogyan viselkedik 10-11 tonna tengelyterhelésű, 60-70 kilométeres óránkénti sebességgel haladó villamosok esetén – írta a Népszabadság.

Dorner Lajos, a VEKE elnöke meglepőnek tartja, hogy a projektet lebonyolító BKK egyszerűen nem tartotta fontosnak a tervezői számítás megrendelését. A lap szerint úgy tudja, hogy a fővárosi holding nem egyeztetett erről a BKV-val, sem a hídért felelős BKK Közúttal, sem az engedélyeket kiadó hatósággal. Ezzel szemben Vitézy Dávid vezérigazgató menesztése előtt egy nappal közleményben tudatták, hogy januárban átadják az új szakaszt.

A lap emlékeztetett: ez nem történt meg, a BKK a késlekedést azzal indokolta, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság kiegészítő hídvizsgálatokat kért.

Az NKH a Népszabadság cikke szerint azért kér kiegészítő számításokat és próbaterhelést, mert azokat a BKK nem végeztette el. Az NKH pedig az engedély kiadása előtt szeretné látni legalább egy hídmérnök ellenőrző számításait arról, hogy a híd valóban elbírja majd a tervezettnél két-három tonnával nehezebb villamosokat.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
"Majd megkérik az utasokat, hogy a hídon való áthaladás idejére hagyják el a járművet és a túloldalra lábujjhegyen lopakodjanak át ahol visszaszállhatnak. Persze csak új jeggyel."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Ez nem olyan, hogy "gyere kifli, hamm bekaplak"! Az 1-es villamos nyomvonalának tervezésekor, tehát még nem a konkrét megvalósitási terv elkészitésekor, tudták, hogy ezen a hidon szeretnék meghosszabitani az utat. Első lépésként tehát fel kellett volna mérni a hid szerkezetének állapotát, az áthaladó villamosok sulyát, stb. és csak utána kellett volna az igazi tervezői munkának nekiállni. Most, hogy már vége a felujitásnak, rájönnek: lehet, hogy nem birja el a hid?! Tényleg jobban teljesit M.o.! Van itt pénz dögivel, ha ezt megengedhetjük magunknak! Na most kell kirugni a felelősöket a BKK, BKV, sőt a Főv. Önkormányzattól is!
Senara
m.cdn.blog.hu/pi/piroslapok/image/rakoczihid.jpg villamospálya kialakítva , érthetetlen , miért ne bírná el a híd .
nezelodo
Csak remélni lehet, hogy a híd is jobban teljesít!
pbalage
"Majd megkérik az utasokat, hogy a hídon való áthaladás idejére hagyják el a járművet és a túloldalra lábujjhegyen lopakodjanak át ahol visszaszállhatnak. Persze csak új jeggyel."
papa.49
A fütyisz minden ismérve ITT LÁTHATÓ, AZ ÖSSZES BALFAXSÁGUK A HÍD FELÚJÍTÁSÁBAN IS TETTEN ÉRHETŐ!!!
Akkor most fordítsuk meg a gondolatmenetet, kik voltak aki megrendelték a felújítást, kik voltak akik a terveket készítették, kik vették át a kész munkát, és végül de nem utolsó sorban KI IS A FŐPOLGI MOST, állítólag ,,ÉPÍTÉSZ,, ha az lenne ilyen balfaxságot hogyan enged elkövetni???
A fentieknek kifizetett bért visszakövetelni, a vezetőket leváltani, mert alkalmatlanok, a főpolgi is!!!
silber13
Na és ha nem bírja? Na bumm! Legfeljebb építet a csúti Hippopotamusz egy új hidat! És remélem, ő fogja felavatni! Valahogy olyasformán, mint amit Arany a " Hídavatás " c. balladájában oly csodásan megénekelt!
nemkati
Nem gond, ha ez egy gombház híd.
„gombház, sej, hogyha leszakad, egy helyébe ezer is akad”

Mert nem gond, ha leszakad. Akkor kevesebb emberről kell gondoskodni, hogy ne maradjon az út szélén. Beesnek az út alá, a Dunába, oszt jónapot!
eszegfu
@pbalage: Lehet, hogy már nem vagyunk messze Sándor György Hidpénzétől...
nyanya001
Mi a francnak az a hatástanulmány ?
Legfeljebb nem bírja el a terhelést, leszakad,
majd jönnek az ügyvédek és megvédenek, oszt jó napot !
silber13
@nyanya001: Nyanyuska! Valamelyik Moldova könyvben, tán a vasúttal foglalkozóban ír egy olyan tán hídmérnökről, aki az áűltalatervezett híd alá állt, mikor a vonat keresztülrobogott rajta, hogyha leszakad, akkor rá szakadjon. Nem szakadt le, de ugyanezt ezektől a kutyaütőktől ne várd el!
mate03
@eszegfu: A Fidesz intézkedései,törvényei mikor voltak átgondoltak?
eszegfu
@mate03: Igazad van! Ezt azonban még sulyosabbnak tartom, mert egy törvényt át lehet alakitani, csak papir kérdése. Itt meg majd cölöpökkel támasztják alá a hidat? Esetleg a pesti hidfőnél lesz a végállomás, ott meg nem fér majd el?
wagabund
@eszegfu: 9.50: már ki van rúgva... az egyik hídmérnök mondta, a híd úgy van tervezve, hogy elbírja a nehezebb járműszerelvényeket is...a próbaterhelésen ezt jól demonstrálták..

most csak port hintenek a pleb's szemébe, elhitetve, hogy a kirúgott ember még a híd újbóli terhelését sem volt képes időben elvégeztetni... ...pont olyan a felhajtás, amikor egy bomba miatt egy kerületet kellett kiüríteni... aztán csak boyler volt az a bomba... hú, de nagy buli volt...

most egy hosszas dobpergés, közönség lélegzetvisszafojtva figyeli az eseményeket...a sajtó minden nap tudósít a nagy semmiről...még mindig dobpergés...aztán jön a főpolgármester, int a dobosnak, majd bejelenti: elintéztem, hogy végre átjárhasson a villamos... Demszky még erre sem volt képes...

vastaps, dobpergés, a villamos boldogan csilingel...
wagabund
@papa.49: Tarlós metrómérnök(ő mondta még régebben.)
papa.49
@wagabund: Lehet, de az én számomra csak egy faxkalap, oszt. jónapot...
eszegfu
@wagabund: Akkor most megint "beültettek bennünket a hajóhintába"?! Fel nem fogom miért is van erre szükségük? Pusztán azért, hogy Tarlóst lehessen dicsőiteni, vagy esetleg a kirugott/ak helyére az ő emberük kerüljön?
Csizmás Kond
Megértem, hogy egyesek agódnak a túlterheltség miatt, de azt hányszor számolta ki, hogy a forgalom összsúlya mennyi kéne legyen ?
Az hogy a villamos most nehezebb nem biztos, hogy nagyobb terhet jelent minta forgalmat régebb kitevő autók összsulya volt.
wagabund
@eszegfu: pontosan... szavaid akár egy politikai elemzőé is lehetnének.
eszegfu
@wagabund: Az a szörnyü ebben a történetben is, hogy látszólag van egy "tény", nekünk persze rögtön felpörögnek a gondolataink, latolgatjuk az esélyeket, vagyis ezzel is "elvagyunk egy darabig". Végső soron tényleg hülyének néznek bennünket!
wagabund
@eszegfu: nézz a szemembe! de őszintén, a három kétharmad után joggal nézhetnek...igaz?

naugye!
eszegfu
@wagabund: A sulyos, hogy még másra sem kenhetjük!
wagabund
@eszegfu: hát ez az.. én úgy fogalmaznék, hogy sikerült a bilit a feljemre öntenem.. pedig nem állt szándékomban...az ablakon akartam kiönteni...csak csukva volt.
wagabund
tessék, egy másik hír már januári próbaüzemről ad hírt..

mindent a dolgozó népért..

dobpergés, taps.
eszegfu
@wagabund: Bakker! Remélem sokan igy jártak! Én is igy jártam, pedig nem is szavaztam rájuk!
szaboria1
Mert nem szakemberek ülnek a vezetői székekben hanem a haverok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.