Orbán Viktor szerint a kormány legfeljebb közvetíthet a hitelesek és a bankok között. "A bankoknak és az autóhiteleseknek kell tárgyalnia egymással, a kormány legfeljebb csak közvetítő lehet a kérdésben" – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak tegnap.

Az RTL Klub Híradója megkereste az ügyben Lévai Gábort, a Magyar Lízingszövetség elnökét, aki szerint akár 250 ezer devizahiteles autós is bajba kerülhet emiatt. Ugyanis ha nem tudják fizetni a törlesztést, a végrehajtók lefoglalhatják ingatlanukat is.

Lévai azt is hozzátette, hogy a bankok és a hitelintézetek megpróbálnak segíteni, de csak a futamidő további nyújtásával tudnak kedvezni a bajbajutottaknak. Emiatt halott már olyan esetről is, ahol egy Suzuki után 20 évig kell majd fizetni a hitelt. Az árfolyamemelést ellensúlyozhatja az egyoldalú banki kamatemelés miatt a devizahiteleseknek visszajáró pénz.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@orogordog: Ki volt ez találva, csinálva, így gondolták ki hogy a választások előtt bepalizzák a népet, akik kicsit ingatagok voltak azok rájuk szavaztak, most meg mindannyian rábaxtak, velünk együtt...
Most akkor a bankoknak lesz rengeteg autójuk, mag lakásuk, házuk, és fel is dughatják maguknak, meg lesz több százezer ember aki nekik megy, de nem is bankotnak esni hanem ennek a xarházi, hazug, szemét kontár elkurmánynak, élen a hazugoviccsal!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
orogordog
Végrehajtó meg halálos foglakozássá válik.
kamazuka
Kispofáim, olyan nem lesz!

El tudok képzelni 250 ezer devizahiteles autóst egy tavaszeleji blokádban!
Az nem a szarügy kategória!
Az a vég!
papa.49
@orogordog: Ki volt ez találva, csinálva, így gondolták ki hogy a választások előtt bepalizzák a népet, akik kicsit ingatagok voltak azok rájuk szavaztak, most meg mindannyian rábaxtak, velünk együtt...
Most akkor a bankoknak lesz rengeteg autójuk, mag lakásuk, házuk, és fel is dughatják maguknak, meg lesz több százezer ember aki nekik megy, de nem is bankotnak esni hanem ennek a xarházi, hazug, szemét kontár elkurmánynak, élen a hazugoviccsal!!!
F_Viktor
@papa.49: Nem értem a devizahiteleseket.
Már 2010-ben Orbán megígérte a mentőövet, úgy, hogy a kormány is részt vállal a mentésben.
Aztán erről sikerült megfeledkeznie, miközben a devizahitelek 1/3-a bedőlt. A 2014-es választások előtt nem, hogy megdöntötték volna Orbánt kormányával együtt, helyette a szavazásoktól távol maradva biztosítottak újabb 2/3-ot.

Most is várják a csodát, hogy majd csökken a havi részletük, közben elfeledkeznek arról, Eltolcsy ezzel is, az árfolyamkülönbséggel nyer, újabb kastélyokat lehet közpénzen mutyizni. Miközben neki köszönhetjük az euró és a CHF magas árfolyamát. Eltolcsy az, aki a kisujját nem mozdítja meg a forint védelmében.
Fel is merül bennem a kérdés, van még pár fillér a devizatartalékban?
m.macskosz
Tegnap láttam a Havas a pályán-t. A Mandiner főszerkesztője bevallotta, hogy ő is devizahitelt vett fel, miután osztott, szorzott. Pedig ő nem egy mezei, pénzügyi analfabéta, mint a bepalizott kisemberek. mediapedia.hu/balogh-akos-gergely
hetöndöe
@F_Viktor: "Fel is merül bennem a kérdés, van még pár fillér a devizatartalékban?"

Szerintem már nem sok van.Ezek a szarháziak eltapsoltak mindent,azért találnak ki szinte hetente új sarcokat,hiszen kiürítették a kasszát.
F_Viktor
@hetöndöe: Oszkó 31 milliárdot adott át a fityesznek, az elmúlt 4 évben néha kommunikálták, hogy hol csökkent, hol nőtt a tartalék, de félő, hogy egy nagy csontvázról van már csak szó, mert a forint védelmében még nem nyúltak hozzá, miközben e célt szolgálna.
verőce21
"...bukhatják akár a lakásukat is?" - legalább nem szabadulnak úgy el a lakásárak, ha megnyomja a piacot 30-40 ezer használt lakás.
(Mert most úgy néz ki, hatalmas ugrás előtt állnak a lakásárak, az Euróárfolyamhoz igazodnak.)
m.macskosz
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: De legalábbis legyen része a devizahitelesek sorsában!
silber13
@verőce21: Normális vagy? Kizárt dolog!
kamazuka
Ahogyan a mondás tartja ,,úriember a biztosra nem fogad!"

Na emberek ,ki fogad,hogy egy hónap múlva a befektetők menekűlnek svájcból?
m.macskosz
@kamazuka: ...és jönnek Magyarországra? :)
F_Viktor
@F_Viktor: Lemaradt, hogy Oszkó 2010-ben 31 milliárd EURÓT hagyott az új kormánynak.
Knapp75
@verőce21: És azt a hatalmas ingatlanár növekedést ki finanszírozza majd?
Azaz ki fog lakásokat venni és miből? Kereslet nélkül nem növekednek az árak..

Tudom, hogy sötét vagy a gazdasághoz, de az euróárfolyamhoz eddig sem igazodtak a lakásárak, ha nem tűnt volna fel. :)
Nem vetted észre, hogy miközben 10%-ot gyengült a forint az euróhoz képest, a lakásárak meg 20%-30%-kal estek?!

Valóban euróban kifejezve minden forintgyengülés olcsóbbá teszi az ingatlanokat (ahogy a munkaerődet is, gondolom ennek is örülsz), de ebből csak az profitál, aki rendelkezik devizával, azaz jellemzően a külföldiek. :)

Szóval most annak örülsz, hogy olcsóbban vásárolhatják fel a megszorult magyarok lakásait a külföldiek. Gratulálok!
m.macskosz
@Knapp75: ma, 10:42
A becsődölt devizahitelesek értékes ingatlanjait már -nyugi bele- felvásárolta néhány aljas gazember az állam által, (azaz általam) konszolidált bank spurija alapján.
karma1
Johetnek az oroszok, (foleg a maffia), ugyis mar egy csomo ingatlant vettek a Balaton korul,...:o(((er
Na meg a kinaiak...Ujpalota kulso reszein, ami kozel esik az Azsia Centerhez, a sorhazak legnagyobb reszeben mar kinaiak a lakok: egy felmeres szerint a panelek tartjak a legjobban az arukat.
Szep es jo ez a rendelkezes: igy kell tovabbi hajlektalanokat kepezni, lehetoleg egycsapasra...
Hogy nem szakad erre a mocskos bagazsra az eg!...
m.macskosz
@karma1: Tisztelem a tájékozottságodat, érzem, hogy nem a levegőbe beszélsz,
ezért tudom, hogy--sajnos-- igazam van. Itt mocskos aljas munka folyik, és én ezt hazaárulásnak minősítem. Orbán és bandája ott téved, hogy az HISZI, nem éri utol a végzete.
karma1
@m.macskosz: MINDENKIT utoler a vegzete, kit igy, kit ugy, es meg egyetlen diktator sem halt meg agyban, parnak kozt...:o))))

Mar pontosan nem emlekszem ra, hogy melyik ujsagcikk irta, hogy valahol Keszthelyen (vagy Hevizen?) az utcanevek OROSZUL vannak kiirva!!! Mikor ezt olvastam, percekre kiguvadt a szemem, mert nem akartam elhinni!!!
Merthogy milyen rengeteg kedves orosz vendeg erkezik a gyogyfurdobe, gyogyulni, wellness-ezni!!!
Szerinted, ha most itt Ujzelandon megkerdezi tolem valaki, hogy van-e honvagyam, akkor mit mondjak neki? MOndjam, hogy ja, van, de nem erdemes hazamennem, mert oroszul nem tudok, hogy a fenebe tajekozodjam a sajat hazamban?(az a 8 ev amig tanitottak, elpocsekolt ido volt, sajnos...:o((((

Es akkor b@szogatjuk a TESCO-t, Auchan-t, Cora-t, akarkit, mert jaj de szar, hogy 20 eve melot adnak jo par tizezer embernek?!
m.macskosz
@karma1: :) Illetve :(

Igazából nem az a baj, hogy a ruszkik/ukránok turista szinten megszállják Magyarországot, hiszen ez ugyebár bevétel az országnak. A baj az, hogy sz.ért-húgyért kapnak meg mindent, mivel más viszont nem jön!
karma1
@m.macskosz: Ja, es "Nem leszunk gyarmat!" Felirva a molinokra, COF-osoknek, by fideSS!
karma1
@m.macskosz: HA turistanak jonnenek, nem lenne baj, igazad van. De amikor veroce21 szerint milyen jo lesz, hogy a bankoknak lesz szarer-hugyer rengeteg nagyon jo minosegu, uj lakasuk, alig hasznalt autojuk (valoszinu nem Trabantokrol van szo!), akkor jon majd az orosz/ukran maffiozo, aki az orban altal ingyen osztogatott magyar allampolgarsagaval MEGVESZI ezeket az ingatlanokat, es innen terjeszkedik Nyugatra, es valoszinu nem azzal a celzattal, hogy 6-tol 2-ig a BMW gyarban reszeljen... Na, AKKOR majd mit csinalunk veluk? Es kozben log a fejunk felett PAKS II mint Damoklesz kardja...
KERKA
@verőce21: 01.51 Jobban tetted volna, ha inkább lefekszel aludni, minthogy ekkora marhaságot írsz.
Mit lendít az ingatlan piacon, ha ennyi ember az utcára kerül???
Építeni kell és elfogadható áron, a vásárláshoz megfelelő konstrukciós banki hitelt kellene nyújtani kisapám.
A jelenlegi banki kínálatok nem az egyszerű embereket szolgálja. Ja, és hogy tudd, azok jártak jól, akiknek akkora tőkéjük volt, hogy 180 forinton visszatudták egyösszegben fizetni. Még nyertek is rajta!!! Bizony!
m.macskosz
@karma1: Csillagom, Csillagom!
Én már annyi mindenen túl vagyok, hidd el, hogy ez már csak ujjgyakorlat lesz.
(Nem igaz, hazudtam: nagyon félek.) Félek, hogy ezek a patkányok elérik a céljukat.
Tényleg rabszolgák, cselédek, zsellérek urasági kocsisok, komornák és komornyikok...
plusz a cselédbejárón csöngető koldusok... ...
m.macskosz
@KERKA: Sajnos, verőce a frankót mutatja, mivel a jelleméből fakad, hogy megalázza és kizigereli a nyomorultakat. Kapaszkodj meg a kormányzatnak ez a célja! Kirabolni az embereket. Azokat, akik tényleg csak egy kurva lakást szerettek volna, vagy egy nyamvadt kocsit, ezzel szemben az ilyen verőcze-féle érzéketlen senkik kigúnyolhják, megalázzák őket, épp úgy, mint ez senkiházi banda, Orbánnal az élen!
Meine Ehre heisst Treue
@verőce21: Kéne venni lakást! Na, melyik devizásét vegyem meg? DDD
Meine Ehre heisst Treue
@m.macskosz: Igaza van. Az ilyen felelőtlen figurákat nem kell sajnálni.
KERKA
@m.macskosz: 12.24. Az jó, ha az ukránok oroszok jönnek Hévízre,mert hozzák a pénzt, de ennek van egy kis hátul ütője is. Tömve vannak a szállodák, így azok tartják az áraikat, nekünk csóró magyaroknak viszont ez megfizethetetlen.
Pedig az a radonos hévizi iszap nekünk is jó lenne, ahhoz, hogy szokjam a fekete földet.:))
verőce21
Remélem, hogy itt a sok gazdasági szakértő nyert a forex-en min. 20-20 millió Ft-ot ezen a "svájci kalandon"!
verőce21
@Knapp75: Óriási használt lakás kereslet van! Most, ha meghirdetnek egy-egy jobb lakást, még aznap elviszik. Azaz már meg sem hirdetik!
(Ébredj már fel az elméleti síkodból)
Knapp75
@verőce21: Mennyiért viszik el, nyomi?
Mit jelent az a "jobb lakás"?
Hány jobb lakás van a 4 millióból? :)
Kik veszik meg a "jobb lakásokat"?
Hjaj, annyi kérdésem lenne, gondolom, tudod rájuk a választ!

Okos eladó ám az, amelyik meg sem hirdeti...
Nehogy túl sokat kapjon érte, ugye? :D
Vagy ti voltatok azok?

Gondolom, mint a téma szakértője vagy ingatlan forgalmazásból élsz, vagy most adogatod el az utóbbi években felvásárolt ingatlanjaidat. :D

Válthatunk elméleti síkról gyakorlatira is!
Egy szabadon választott településen végigsétálok veled, és ahol eladó ingatlant találunk, ott bokán rúglak! ;)

Bírom, mikor a sok éve tartó csökkenés után a minimális emelkedést hatalmas sikerként és fellendülésként állítják be egyesek, mint ahogy a GDP, a és a fogyasztásnövekedés esetében is történt.
verőce21
@Knapp75: (15:26) Igen megjárja már most is a haszon a budapesti lakásokon. :)
Nem kell nagy dolgokra gondolni a "jó lakáson", de Pl. egy-egy két évvel ezelőtt megvásárolt Óbudai, vagy akár Békásmegyeri panelen, már egy Komlói gázkonvektoros, kétszobás téglalakásnyi, árkülönbözet van.
wagabund
lári-fári(megint)...

Senkit nem hagynak az út szélén...
Knapp75
@verőce21: Aha, bizonyos budapesti lakásokon lehet haszon (akár 2 millió ft is, ami persze bruttó, de te ezzel nagyvonalúan nem számolsz) de tisztában vagy az átlagár fogalmával?

Szerinted Verőcén az alig 3000 ember miért akar 150 ingatlant eladni jelenleg is?
Kérdezd már meg őket, melyik mióta árulja! :)
Az, hogy néhány kategóriában valóban van érezhető áremelkedés, még az ingatlanok többségének árát nyomottan hagyja.

Egyébként rájöttem, te mire gondoltál a hirdetés nélküli értékesítéssel! Hát Rogán Tónira, aki így is el tud adni ingatlanokat! (meg tud is venni, hehe)

hja a kérdéseim továbbra is alábbiak:

Hány jobb lakás van a 4 millióból? :) (vagy inkább 4,5)
Kik veszik meg a "jobb lakásokat"?
Knapp75
@tivoli: Most lezsidóztad verőce21-et?!
verőce21
@Knapp75: (16:06) Te annyira naiv és elméleti emberke vagy, hogy így nyilvánosan nem is lehet a kérdéseidre válaszolni.
Leírtam egy egyszerű példát 15:39-ben, még @tivoli: is rásegített, de képtelen vagy kibújni az elefántcsonttornyodból. És hiába próbálkozol, nem rogánék veszik meg a "jobb lakásokat", hanem bárki, akiben van némi vállalkozói szellem!
Mert mit gondolsz, milyen különleges kapcsolatok szükségesek ahhoz, hogy valaki megvegyen egy lepukkant panelt? És már nem két-, hanem 3-3,5 millió haszon van rajtuk darabonként. De nem kell adót fizetni, ha a hasznon - főleg adóéven belül -, egy másik puffer lakást vásárolsz. Előbb-utóbb csak beindul a szénbányászat - nézd meg a németeket -, és akkor a dupláját is megérik.

(A múltkor azért írtál egy tetszetős kommentet valahová, majdnem tetszikeltelek, de most megadom.) :)
Clavigo
Vazze..itt ütitek egymást ??? Mindenki elfelejti,,hogy egész addig türhető volt deviza -hitel törlesztés,bármire,,,míg dicső qrmányunk 2010-ben be nem döntötte a forintot ??? Onnantól kezdve az idiota gazdaság-politikájukkal csak "fűszerezték " az eseményeket.
hetöndöe
@Knapp75: Nem kevés az idióta kis hazánkban.:-)))
lajospapa
A legfontosabb dolgot nem kéne elfeledni az egész devizaproblémában! A devizahitelezés rendszerét az első Orbán kormány vezette be. A "sikerét" a felfutását a Fidesz kormány alatt kinevezett jegybankelnök által magasan tartott forintkamat okozta. A gondok eleje a világválság kezdetén és a Gyurcsány kormány elleni hisztériakeltéssel lerontott forintárfolyammal indult. A kegyelemdöfést a kormányváltás utáni felelős politikai személyiségek államcsődös felelőtlen kijelentései adták meg. Még azt hozzátenném, hogy a lakosság, a hitelfelvevők pénzügyi , banki ismeretei általában alacsonyak, a bankoké meg ezt meghaladják. Azt viszont kellett volna tudni, a felvételkor, hogy a mi pénzünk a forint, a hitelt sok évre vesszük és eddig a forint csak lefelé értékelődött.
hetöndöe
@hetöndöe: Verőce kartárs tuti dobogós.Lelketlen Lázár-féle "antimagyar".Szégyen,hogy az ilyen faszkalapok még élnek.
Clavigo
@m.macskosz: Ezt nem " like "-olnám.Remélem,nem lesz igazad.Az én " tippem " sem jobb.Szerintem itt balhé lesz.Egyszer csak nincs tovább,,és a Népfelség kiveszi a Parlamentből az Orbán-kondát,, Tek-estől,rendőröstől,mindenestől.,és letörlik a pofájukról az idióta vigyort egyszer és mindenkorra. Ez is elég rossz forgatókönyv,sajnos.
Gyuri Géderről
166 közülük a fideszre szavazott 2010.- ben és 2014. - ben is. Ennek ez az ára. Ezt nevezik pestiesen, szívásnak.
rugacs
@hetöndöe: 19:35-re: Maximálisan egyetértek veled. Ezen az oldalon például nyüzsögtök!
Knapp75
@verőce21: És akik az ingatlan árak felfutására spekulálnak, kinek fogják eladni a befektetési céllal vásárolt ingatlanjaikat, ha a középosztály nem tud, vagy nem akar hitelt felvenni, önereje meg a többségnek nincsen?! Szerinted pár száz spekuláns megmozgatja a piacot? Az sem tűnik fel, hogy ilyesmire csak a legkönnyebben értékesíthető, legkeresettebb lakások használhatóak?! (Budapest, esetleg megyeszékhelyek 6-10 milliós kategóriában)
A többi ingatlan ára ettől még nem mozdul, sőt, ott eladói nyomás van tartósan.
Szerinted miért értékesítettek 2007 táján két és félszer annyi lakást évente, mint most?!

Egyébként nagyon nem "elméleti emberke" vagyok, inkább te vagy az, aki azt hiszi, hogy mert el lehet adni egy-két ingatlant időnként haszonnal, attól ez már általános
Azon meg még mindig röhögök, hogy eljátszod itt az ingatlan befektetőt, hogy aztán a haszonból Komlón vásárolj egy 2 milliós lakást! :D
Mennyit fog az hozni és mennyi a fenntartásának a költsége? (de ez mindegyik ingatlanra igaz)

Most éppen az ingatlanárak esésének szurkolsz, azaz annak, hogy az autóhitelesek ingatlanjai is a piacra kerüljenek, közben nem fogod fel, hogy ezzel ismét százezernyi magyarnak csökkenne a vagyona, azaz az elkölthető tőkéje! Szerinted ez a pénz nem fog hiányozni az ingatlanpiacról?! Vagy maguk a KHR-be kerülő adósok?
(azt most hagyjuk, hogy a te nem létező ingatlanbefektetésed is sz@rabbul állna egy újabb áresésnél...)

Hja és ha euróban olcsóbbak lettek a lakások az állításod szerint, akkor miért is volt akkora biznisz abba fektetni? És miért nem euróba? ;)

Ha gyakorlatban csinálnád és a vétel és eladás költségei mellett a fenntartási költségeket is vezetnéd, aztán visszaszámolnád, hogy mennyit lehet keresni ezen, akkor nagyon meglepődnél.
Mert ez a gyakorlat és nem az, hogy kivonom a becsült eladási árból azt az árat, amin megvehettem VOLNA korábban egy ingatlant. ;)
KERKA
@Knapp75: 21.29 Valóban lehet Komlón 1-2 millióért lakást kapni. Nem írom le az utca nevét. Ebbe az utcába költöztek be a népes családtagokból álló családok. Aki itt lakott, vagy itt vesz lakást, a büdös életben nem tudja eladni többé. Akkor hol a haszon?
karma1
@m.macskosz: 12.04-re: Most nezem a TV-ben a hireket es az esti musorelozeteseket (ezt a hsz-t csak az oroszokkal szembeni miheztartas vegett irom) es egy egyoras musor lesz este "Russian oligarch" cimmel (Orosz oligarchak) az Arts Channel-en, es azert eppen a muveszeti csatornan, mert azt akarjak bemutatni, hogy a Sotheby-s arveresi cegnel az utobbi evben a keszpenzes vevok 40 %-a (!!!) OROSZ nemzetisegu volt!!!
Tehat most mar szabad lesz az ut Magyarorszgra, johetnek a kigyurt, egybites agyu, amde dollarmilliardos maffiozok kis hazankba a "Megveszlek kilora" cimu szoveggel, mert VAN annyi penzuk, hogy mindent es mindenkit megvehetnek kilora...

Ha ez sem kongatja meg a veszharangot a sok csokottagyu fideSS-fanban, akkor semmi sem... Ok is meg lesznek veve kilora, illetve csak addig lesznek hasznalva, amig az oroszok meg nem vetik a labukat ingatlanugyileg Ma.o.-n...
KERKA
@karma1: Hévíz mellett ott van a Sármelléki repülőtér, akár óránként is jöhetnek a kedves befektetők:))
verőce21
@Knapp75: (21:29) Bukik az egész eszmefuttatásod, éppenhogy nem "az ingatlanárak esésének szurkolok", mert ostobaság lenne trend ellen fogadni. :)
(Nem lenne csoda, ha egész életedben szegény ember maradnál, ilyen negatív gondolkodással. Megmaradsz örökre csinovnyiknak. Jó egészséget hozzá!)

@KERKA: (21:35) Nem kell venni abban az utcában!
Mindenütt vannak morék, Vehetsz akár a VI. kerületben is, nem biztos, hogy nem költöznek ott is melléd a társasházban. Ilyen jó szaporulat mellett egyre nagyobb a valószínűsége. :)

@karma1: (21:44) Az aranyrudakkal dobálódzó oroszok nem azokat az ingatlanokat veszik/keresik, mint itt egy átlagember. Így nem ütköznek az érdekeink. :)
JAJMÁR
Az autóhitelesek és a személyi hitelesek, főleg, ha elveszítik a házukat, pereljék csak be a rogánt, de legalábbis verjék le rajta ! Ő még szeptemberben is hitegette a jónépet, hogy a kormány meg fogja segíteni őket is.
(Pedig én irogattam, hogy ezek becsapják őket, de bizony aki komolyan vette és nem váltotta át a hitelét, az kérje számon ! ) Micsoda dolog, hogy egy kormánytag összevissza beszél?
mno.hu/gazdasag/rogan-az-autohitelesek-es-a-forinthitelesek-is-segitseget-kapnak-1246055
Knapp75
@verőce21: "Bukik az egész eszmefuttatásod, éppenhogy nem "az ingatlanárak esésének szurkolok", mert ostobaság lenne trend ellen fogadni. :)"

és:

"...bukhatják akár a lakásukat is?" - LEGALÁBB NEM SZABADULNAK EL ÚGY A LAKÁSÁRAK, ha megnyomja a piacot 30-40 ezer használt lakás."
ma, 01:55

Te még trollnak is ostoba vagy, arra sem emlékszel, amit te magad írtál. :D

Tudod, hogy mennyi egy lakótelepi lakás vagy akár egy belvárosi ingatlan közös költsége és fűtése lakatlanul is?
Te gyakorlati ember... Otthon muter fizeti a rezsit, ugye? ;)

Egyébként a VI. kerületben is sok roma lakott, amikor te még gondolat sem voltál, csak a magas ingatlanárakkal és közös költségekkel kiszorították őket.
Persze szerinted a visszaköltözésüktől kell félni, miközben emelkedő ingatlanárakat vársz! Elképesztően okos vagy, jól látod a keresletet. hehe

Miért nem sikerült egy kérdésre sem válaszolnod? Nincs benne a pártlapban a válasz? Ilyenkor meg vagy lőve és marad a személyeskedés, mi? :)

A csinovnyik szót meg a hangzása alapján választottad?! Tudod egyébként, hogy mit jelent?
m.macskosz
@verőce21: A lájk TERMÉSZETESEN véletlen volt, szó sincs róla, hogy tetszene, amiket írsz ! :(
Knapp75
@verőce21: Na lásd, milyen jó ember vagyok, leírom, hogyan veheted meg álmaid lakását Komlón:

A Mekiben most akció van, ha veszel két Big Mac-et, akkor 770 ft-ot takaríthatsz meg.
Ha viszont 5200 db-ot veszel belőle, akkor már megvan a 2 milliós megtakarítás, amiből már mehetsz is vásárolni!

Nincs mit!
m.macskosz
@Meine Ehre heisst Treue: tegnap, 14:04
Erre inkább nem is reagálok.
mate03
@Knapp75: Hogy bírod idegekkel a (veröcét)? Teljesen feleslegesen vitatkozol! Úgy átjárta már a narancs ital,hogy nem maradt saját gondolata,csak amit taggyűlésen hall!
Knapp75
@mate03: Ó, én ezt nem sorolom a vita kategóriába, ahhoz néha érveket is elő kéne hoznia. :)
Inkább csak emlékeztetem a baromságaira, de tény, hogy nem sokat ért meg belőle.

Egy elvakult fideszessel minden beszélgetés koreográfiája ugyanaz:
mond valami hülyeséget, erre elmagyarázod, érveket hozol az mellett, hogy nincs igaza, ő erre nem reagál, inkább ugrik egy másik témára (vagy egy teljesen más megközelítésre), mert nincsenek érvei, amit ütköztetne. Ugye az, hogy szlogeneket bemagolt és erős a hite, itt már kevés.
Na erre én ragaszkodom az eredeti témához és annak megvitatásához, ilyenkor leszek én komenistaliberálisbuzicigánycsinovnyik. :D
Végül úgy dönt, hogy velem nem hajlandó vitázni, mert nem ütöm meg a szintjét! :)

Mint ha engem érdekelne, hogy akar-e velem bárki is vitázni... hehe
verőce21
@m.macskosz: (23:47) Szóval nem a hozzászólásom, csak én tetszettem? :)
verőce21
@Knapp75: (23:40) Hihetetlen fafejű vagy! Úgy, mint az az orosz cári tisztviselő! Nevetséges és szórakoztató.
(Meséld már el a lakásfenntartás költségeit is.) :)

(23:57) Azért annyira nem szeretem ám a "Big Mac-et"...:)
Knapp75
@verőce21: Akkor most vettél már lakást és vársz a felértékelődésére vagy szurkolsz, hogy essenek az árak, hogy vásárolhass?
Ma mit fogsz hazudni?
Elég hamar bebuksz ám.
Gyakorlati ember vagy (velem ellentétben, haha), biztosan nem csak a pofád jár. ;)
Végül akkor a VI. kerületben veszel lakást, hogy majd eladhasd a romáknak? :D

Egyébként kértelek, hogy néha a személyeskedést tarkítsd érvekkel is!
Nem az a "naív", aki tud számolni és mérlegeli egy befektetés vagy egy vállalkozás kockázatát, hanem az a hülyegyerek, aki olvasta, hogy most aztán felfutnak az ingatlanárak és beleáll ebbe egy nyilvános fórumon. ;)
73
Ebben a történetben benne van vastagon az mszp,és még vastagabban a fityesz.Kérdem én,a fityesz miért nem vonja felelősségre az mszp akkori vezetőit és a bankokat?Mert ebben az országban mindenki,mindenkivel össze van fonódva!Kifelé hülyítik a népet.A falakon belül meg jót röhögnek azokon,akik megválasztották őket.A 2.világháborútól,a mai napig hazudnak ezek reggel,délben,este.Mi meg szépen bekajáljuk.Mi rosszabbak vagyunk mint a birkák.Mert azok buták,de minden szart nem zabálnak meg!
Knapp75
@verőce21: Mi a bajod a BigMac-kel?! Unod már csomagolni? ;)

Egyébként Komlón nincsen meki, más munkát kell majd keresned, ezt is számold bele a terveidbe.
verőce21
@Knapp75: 12:11) Hiába magyaráznám neked, Te egy igazi "Rain Man2" vagy.

(Nem most kezdtem, már a délszláv háború után Szegeden, amikor a sok délszláv menekült költözött haza, és a lakásaikat szinte féláron eladogatták. Nyolc hónap alatt duplájáért lehetett továbbadni őket.) Már most sem Budapest a "sláger", hanem Kecskemét, Győr...
Knapp75
@verőce21: Akkor miért beszélsz össze-vissza?
Skizofrén vagy? Esetleg van egy becsületes, Mekiben dolgozó éned is? :)

Szóval: mennyit kerestél egy békásmegyeri panelen euróban az utóbbi években?
Nettóban. (tudod: haszon - költségek)
Oké, kiadhattad, más is ezt teszi, ezért kelendőbbek az erre alkalmas lakások, de te a vételi és eladási ár különbségén gazdagodsz állítólag.
Ugyanakkor 2008 és 2012 között folyamatos árcsökkenés volt, lényegében valamennyi kategóriában.
Vagy a végrehajtókkal sikerült összejátszani? ;) Úgy azért olcsóbb.
Talán ezért szurkolsz a devizahitelesek bedőlésének is...

Ha nem Budapest a sláger, akkor itt már nem is vársz áremelkedést? Mert tegnap még erről pofáztál.

A legnagyobb gond, hogy összekevered azt, hogy lehetséges egy-egy ingatlanon profitálni (írtam: 6-10 millió közötti árkategória Bp. + megyeszékhelyek) de ettől még nem lesz országos áremelkedés.
Ezt egyébként te is elismered azzal, hogy csak bizonyos településeket említesz "slágerként". ;)
Még mindig jóval több az ingatlanját áruló megszorult ember, mint az ezen nyerészkedő befektető vagy spekuláns.

Az ingatlanárakat a hitelezés nyomta fel egy évtizeden keresztül, ez nélkül (amihez kellenek hitelképes ügyfelek) nem lesz jelentősebb általános ingatlanár növekedés.
1magyar
A rigón 370 ezer autóhitelest olvastam. Akkor mennyi is?
verőce21
@Knapp75: (14:30) Most is a kedvező hitelezés nyomta fel októbertől hirtelen a lakásárakat Budapesten. (És természetesen a szinte kizárólagos munkalehetőség.) 30-40% fel Óbuda-Békásmegyer. Úgyhogy adni kellett őket, hadd vigyék. Honnan veszed, hogy addig nem voltak kiadva? Most megállapodik egy időre a lakáspiac, mert 30-40 ezer bedőlt lakás megnyomja április-májusban a lakáspiacot. Nem az autóhitelek miatt - az nagyon perifériális -, hanem feloldódik a kilakoltatási moratórium. és kiderül, hogy a forintosítás után sem tudnak majd törleszteni sokan. Jó lehetőség lehetne vásárlásra.

De a fent említett vidéki városok dinamikában jobbak, mert zárkóznak fel lassan a fővárosi árakhoz, (aztán majd lassan tovább a többiek is), Kmétre pl. leköltözött a Vidékfejlesztési Minisztérium. Sok kiadó lakást keresnek ott. És nem is kicsiket.

De felnőttek játéka a lakáspiac, Kis-Knapp! Így beláthatod, nem neked való. :)
miazavalami
@Meine Ehre heisst Treue: tegnap 14.03. - ra Abból neked nem adnak! Csak a csókosok kapnak. Te is az vagy?
hetöndöe
@rugacs: 19:35-re:

Te is itt nyüzsögsz,vagy tévednék?:-)))
Knapp75
@verőce21: Szerintem meg inkább a nyugdíjasok játéka a lakáspiac, akiknek a gyors döntésekhez nincsenek meg a megfelelő képességeik és nem bírja az idegrendszerük. ;)
A lakáspiac nem elég likvid.

Te meg nyilván nem fogsz azzal hencegni, mennyivel jobb üzlet lett volna bankbetétben, részvényben vagy devizában tartani a pénzed bizonyos években, de én azért ki tudom számolni a "tőke alternatív költségét", azaz hogy mennyit lehet keresni egyéb módokon ugyanannyi pénzből...

Egyébként a lakásárak nem csak a kilakoltatási moratórium feloldása miatt nem fognak meglódulni, hanem azért, mert a most "megmentett" hitelesek még bő egy évtizeden keresztül nem lesznek újra hitelfelvevők, a megzuhant hitelesek meg talán sohasem. (ide nyugodtan számolhatod az autóhiteleseket, belőlük sem lesz ingatlanvásárló mostanában)
A hitelképes ügyfelek egy része meg nem biztos, hogy beleugrik egy olcsónak tűnő forinthitelbe, amelynél lassan jön a kamatemelkedés.
Addig nem lesz általános áremelkedés, amíg csak 90000 ingatlan cserél gazdát a 4,4 millióból évente és a vevőknél lévő pénzmennyiség nem nő drasztikusan.
Abba sem vagyok biztos, hogy a külföldi befektetők számára ugyanolyan vonzó az ország, mint 6-10 évvel ezelőtt... Már rég felvásárolhatták volna a fél országot, ha annyira akarnák.

Szerinted meddig lesz Kecskeméten a Vidékfejlesztési államtitkárság?
Persze addig szépen hozhat, köszönhetően annak is, hogy lényegében állami pénz lesz a bérleti díj, ami ugye korlátlanul költhető.
Bár mint ha ott is túlkínálat lenne kiadó lakásokból és nem több száz ember fog Kecskemétre költözni, de te tudod.
verőce21
@Knapp75: (19:26) Mindenütt túlkínálat van eladó/kiadó lakásokból, de nem olyan és nem ott amilyen kell. Most ezek a legjobbak, amiket említettem, de most olyanok az idők, hogy még a lakáspiacion is "felgyorsultak" az események 2-3 évre. És mindenkor biztos havi jövedelmet biztosít, nem úgy, mint a forex.

Természetesen csak az előszobát nem lehet eladni egy ingatlanból, ha megszorulsz hirtelen. Ezért jó, ha pl. befektetési jegyekben is tartalékolsz, végülis, ez a diverzifikálás. Jelenleg ott is az ingatlan befektetési jegyek a legjobbak, 30% hozam ígérkezik ebben az évben rajta.
Aztán ott vannak az építéskivitelezési, fuvarozási vállalkozások, hogy újabb diverzifikációt említsek. Vagy egyéniben az értékbecslő, ill. energetikai szakértő tevékenységek.

Szerintem ma Magyarországon nagyon hülye az, aki nem tud megélni, mert egy aranybánya. :)
kukac50
Varga Mihály megígérte,hogy 2014 karácsonyára nem lesz devizahiteles Magyarországon,Ő is hazudozik!
EGO
DISZKRIMINÁCIÓ! Tudom név szerint kinek rendezték az autóhitelét! Ennyi elég, mert ha csak egynek, akkor a többinek is KÖTELES!
Feraj49
Atyavilág,20 évig fizetni egy Suzuki hitelét ?

Ilyenkor egy vicc jut eszembe:
-egy Amerikai,egy német és egy magyar beszélgetnek.Az mondja az amerikai én 4 hónapi béremből tudok venni egy új autót .Megszólal a német,nekem spórolás nélkül 8 hónapot kell dolgoznom egy új autó áráért.Na és Te magyar ? Megvakarja a fejét a magyar,és mondja -én tíz évi keresetemből vettem egy új autót.
Erre megszólal az amerikai és a német
- úgy kell neked,miért vettél olyan drága autót.
Itt tart ma Magyarország,persze csak mi "szegények ".
verőce21
Mert kellettek az autók! 2008-ban még új Suzuki, Peugeot tíz évre önerő nélkül, személyigazolványra. Vagy használt 8 milliós batárok 10% önerővel 8 évre, jöhet! Nem a szegények vásároltak így, hanem a hülyék.
EGO
@Feraj49: Ott csesztük el 90-ben hogy: KIMENTEK A TANKOK, S BEJÖTTEK A BANKOK...
EGO
@kamazuka: Igen és még az útdíjat is megveszik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.