Az Átlátszó.hu úgy döntött, kipróbálja, mit kínál az MTVA és jelentkeztek a hamarosan induló nemzeti hírtévé indításával kapcsolatos újságíró-képzésre.

Az MTVA válaszlevelében sajnálattal közölte, hogy már lezárult a jelenkezés, viszont jelezték, szívesen jönnének ők az Átlátszó képzésére. Nosza, a blog fel is ajánlotta,  hogy ingyenesen, a Norvég Civil Alap támogatásával tartanak a munkatársaiknak egy közadatigénylő- és oknyomozó-workshopot. A meghívást politikai semlegességére hivatkozva sajnos visszautasította a közmédia.

A teljes levélváltást itt olvashatja.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
freemanpetya
Egyik félnek sincs igaza. Az MTVA is politikai befolyásoltságú és a Norvég kedvezményezettek is politikai befolyásoltságúak. A Norvégoknál gyűlöletbeszéd elleni kampány volt a legfőbb támogatási cél és eközben gyűlöletbeszéd elleni tevékenység címen, közérdekű adatigénylést támogattak ami nyíltan és egyértelműen a kormány és a közigazgatás szerveit akarta támadni. Nem sok sikerük van a tízmilliókból ennyit tudtak kihozni. Az internetet meg azóta is uralják a szélsőjobbos idióták. Köszönjük a norvégoknak meg a kedvezményezettjeiknek... és ezeknek még van pofájuk megszólalni!
oncogito
@freemanpetya: - őszintén kérdezem, szerinted mi a politikai semlegesség?
A kritizálás csak támadás lehet...?
freemanpetya
@oncogito: Politikai semlegesség? Amikor nem kapsz támogatást a norvégoktól (mert nem vagy belsőkörös szoci-libsi-zöld) és nem kapsz a kormánytól sem (mert nem vagy klerikális-nemzeti-lightszélsőséges). Körülbelül akkor elmondhatod magadról, hogy politika semleges a tevékenységed. Na persze ezt norvég kedvezményezettként nem fogod 100 százalékig megérteni...
oncogito
@freemanpetya: - Tehát csak gazdag emberek lehetnek ezek szerint, akik saját zsebből tudnak finanszírozni ilyesmit.
Egyébként te dolgoznál ilyen területen ingyen?
oncogito
@freemanpetya: - egyébként szerintem az a politikai semlegesség, aki bárhonnan kap támogatást, a saját véleményét közli, illetve az igazságot keresi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.