Kényszerből vállalnak munkát a „közös akarattal létrehozott gazdasági térben” – derült ki az RTL híradójából.

Háromszáz fiatal hagyta el csak az utolsó másfélévben a Baranya megyei Szentlőrincet. Ez a munkaképes korúak 6 %-a. A volt polgármester szerint a kivándorlás oka, hogy itt kilátástalannak érzik helyzetüket. Van olyan helyi lakos, aki 7 évnyi kinti munkával tudott annyi pénzt összegyűjteni, hogy itthon vállalkozásba kezdjen.

Jelenleg 350-500 ezer magyar dolgozik külföldön. Orbán Viktor miniszterelnök szerint nincs kivándorlás, a magyar állampolgárok mindössze „a közös akarattal létrehozott gazdasági térben" mozognak.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

73
Meg mondta ez a barom is,hogy az unió=magyarországgal.Ők nem külföldön dolgoznak ha nem magyarunióban.Csak azt nem értem a pögy agyammal,hogy akkor nálunk miért nincsen euró vagy miért nem keresünk annyit,mint ott az emberek?Itt mindenki hülye,csak ő a kamion.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Papuska1
@papa.49: Hihetetlenül tájékozatlan! A rendszerváltás előtt a cégek közvetlenül adóztak. Nem is tudtunk róla és azt sem, mennyit! A statisztikai adatokból magasan kitűnik, hogy ma egy munkás, töredék annyi eltartottat tart el (ha a nyugdíjasokat nem számítjuk!) Ez az állítása alapvető tévedés. Ismétlem, hogy nem a kormány adja a fizetéseket, ráadásul most sokkal kevesebb elvonás terheli ezt, mint bármely előző rendszerben. Egyszerűen azért, mert nem a beszedhetetlen Személyi Adóból szedik a bevételt, hanem a jóval kevésbé elcsalható ÁFÁ-ból. Végül, ha végignézi a költségvetés számait a legtöbb pénz az adósságszolgálatra megy, és ez így lesz még minimum 20 évig! Ki vette föl ezt a sok pénzt? Nem a maiak! A maiak legfeljebb azért vesznek fel, hogy a kamatokat fizessék! Nem tudom honnan veszi ezeket a nagyon torz adatokat? Nézzen utána a dolgoknak!
Papuska1
@papa.49: Bocsánat, az SZDSZ-el meg az a baj, hogy a rendszerváltáskor hangos antikommunista propagandával verték át a népet, azután lepaktáltak a szocikkal, és a nemzetgazdaság vagyonába mélyen belenyúltak. Minden területen közülük került ki a megmondó ember, pedig törpe párt voltak. A magán kézben lévő vagyon jelentős része most is náluk van, de a kormány igyekszik elszedni tőlük. Ezért beszélek róluk. A Szocikat és szövetségeseiket titokban és hátulról ma is ők irányítják. A baloldalon csak bábok vannak! De ezt nem veszi észre! Ha egyszer hatalomra kerülnének, majd észrevenné! Eltűnne minden, mint Gyurcsány idejében! "Hazudnának reggel, este, meg éjjel!" (Gyurcsány idézet)
papa.49
@Papuska1: Ugyanez igaz a kdnp. re is, sőt még inkább igaz rájuk, egyébként nem a párt, hanem az egyes ember a szemétláda...
Ez igaz a fütyiszre is meg az ,,ájtatos volt komcsikra (kdnp.),, is...
papa.49
@Papuska1: EMBER, EKKORA MARHASÁGOT LEÍRVA NEM LÁTTAM MOSTANÁBAN!!!
Most fejezzük be önnel én nem beszélgetek, pláne nem vitatkozom, mert ön egy elvakult poszt kommunista, aki most a fütyisz valagát ápolja...
panellproli
Nem a munka miatt vándorolnak ki, csak kalandot keresni- OV szerint
kukac50
Magyarországon nincs lehetőség normális bérért termelő munkával pénzt keresni. Aki nem akar közmunkásként kevés pénzből tengődni, és még egészséges életerős fiatal, az mind itt hagyja ezt a szegénységet.
Orbán termelő munkahely helyett, közmunkát tudott csak létre hozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.