Kényszerből vállalnak munkát a „közös akarattal létrehozott gazdasági térben” – derült ki az RTL híradójából.

Háromszáz fiatal hagyta el csak az utolsó másfélévben a Baranya megyei Szentlőrincet. Ez a munkaképes korúak 6 %-a. A volt polgármester szerint a kivándorlás oka, hogy itt kilátástalannak érzik helyzetüket. Van olyan helyi lakos, aki 7 évnyi kinti munkával tudott annyi pénzt összegyűjteni, hogy itthon vállalkozásba kezdjen.

Jelenleg 350-500 ezer magyar dolgozik külföldön. Orbán Viktor miniszterelnök szerint nincs kivándorlás, a magyar állampolgárok mindössze „a közös akarattal létrehozott gazdasági térben" mozognak.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

73
Meg mondta ez a barom is,hogy az unió=magyarországgal.Ők nem külföldön dolgoznak ha nem magyarunióban.Csak azt nem értem a pögy agyammal,hogy akkor nálunk miért nincsen euró vagy miért nem keresünk annyit,mint ott az emberek?Itt mindenki hülye,csak ő a kamion.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
73
Meg mondta ez a barom is,hogy az unió=magyarországgal.Ők nem külföldön dolgoznak ha nem magyarunióban.Csak azt nem értem a pögy agyammal,hogy akkor nálunk miért nincsen euró vagy miért nem keresünk annyit,mint ott az emberek?Itt mindenki hülye,csak ő a kamion.
m.macskosz
@73: Meg az sem kristálytiszta számomra,
vajon miért nem hozzánk jönnek a holland,
német, belga, francia fiatalok "kalandozni".
kakaósbögre
na,majd figyeljétek ki,márciusban-akkor jönnek meg a valós statisztikai adatok- valamelyik idióta kereszténydemokrata megint előjön a kettős adóztatással.
Clavigo
@kakaósbögre: Majd előbb a papjaikat...
m.macskosz
@kakaósbögre: Ne adj ötleteket, kérlek!
Papuska1
A szocializmusban is mentek, csak előbb át kellett szökni a határon és élve kellett megúszni a balhét. Mégis évi több százan próbálkoztak. Vagy nem? A nyugatnak sajnos most is mint olcsó munkaerő kellünk, vagy mint piac. Egyebekben annyit számítunk, mint 56-ban. Tojnak ránk! A drágán kiképzett szakemberek kelet-Európából kellenek. A kevés pénzért számukra megalázó munkát elvégezni kellenek a keletiek, ha meg nem tetszenek, haza paterolják őket. Arra persze vigyáznak, hogy ne legyen keleten olyan életszínvonal, hogy ők kvalifikált olcsó munkás nélkül maradjanak. Nem hülyék, ezt tették mindég. Valakin élősködtek. Az ókorban a szintén keleti rabszolgákkal, azután a gyarmatokkal, Amerikával (de az nem sokáig hagyta magát) azután Afrikával, majd a kelet szegény részeivel. Nem is tudnak másképp élni! Se dolgozni, se harcolni nem tudnak úgy, mint mi. Kellünk nekik ez a kulcs! És ez a sorsa, az egymással is szembe állított volt kelet-Európai országoknak. Bár mennek még keletebbre, hisz a híres cuccaikat Indiai Pakisztáni gyerekek gyártják! Nézz utána!
papa.49
@Papuska1: Azért ha egy takarítónő a sógoréknál 3X annyit keres mint itthon, talán már nem ,,kizsákmányolás,, a ,,végzett koponyákat,, meg rendesen megfizetik kint...
Talán néha nézzél szét nyitott szemmel a világban a narancsos szemüveg nélkül. és láthatod a ,,rothadó nyugat,, és az mutyisztán közöti különbséget...
Akiket ,,hazapaterolnak,, azok nem dolgozni indultak a nagyvilágba, csak ,,élősködni,,...
JAJMÁR
A volt polgármester évtizedig lobbizott az útért, - és egyébként úgy tudom, hogy jobboldalhoz húz,de a lényeg, hogy becsületes, küzdő ember-. Az út nyomvonalát még a baloldali kormányok idején kijelölték, megtervezték stb. Ez az ember sokat tett a városáért, ott van pl.- termálvíz után kutattatott, és találtak is, azt használják fűtésre, és ez tényleg rezsicsökkentés - , de az út megépítése elakadt, bár azt még a nyáron is megigérte ez a fides kormány !
Út nélkül ez a régió végleg leszakad ! Ezt teszi a mi "nemzeti" kormányunk a nemzettel, még ezt a pici országot sem tudja egybetartani, mit akarnak ezek a határon túliakkal? (Persze, tudom, a kérdés költői.)
Igen, elmennek a fiatalok ! Persze, nem az út miatt, hanem emiatt szólalt meg a volt polgi, de hogy ez is benne van, abban biztos vagyok !
Ennyit ér a fides ígérete
propeller.hu/itthon/3051696-eleg-felrebeszelesbol-viktor#c1253174
Clavigo
Nem csak a fiatalok..,hanem a középkoruak is,,,Sok 40-50 esről tudok,,gondolom mások is,,akik elindultak kifelé dolgozni.
Fradigege
Azért meredek lenne, ha nem is 500 ezer, de 300 ezer hirtelen haza jönne. Beroppanna Czomba pocokfejű Sanyi munkaerőhiány szárnyalása.
36
@m.macskosz: A holland nyugdíjas viszont jön, mert itt az eurojával kiskirály.
Papuska1
@papa.49: Azt hiszem vagy nem olvasta, vagy nem értette a hozzászólásomat! A nyugat "gondoskodik arról" hogy pénzügyileg, gazdaságilag meg se közelítsük! Gondolja, hogy Magyarországon a FIDESZ szándékosan leszorítja a béreket, vagy mit gondol? Egyáltalán nem értem, amit ír! A béreket a cégek, vállalkozások fizetik, nem a FIDESZ! Valóban el képes hinni, hogy néhány politikus állítólagos ügyeskedése így hatna egy országra? Tényleg ilyen korlátolt és szűklátókörű? Mi érdeke lenne abban a FIDESZ-nek, hogy alacsonyak legyenek a bérek? Horn Gyula alatt még alacsonyabbak voltak, arányosan is. Miért? Mert Horn Gyula azt akarta? Na ne! Ezt nem a kormányok árazzák be, és amit itthon "mutyinak" neveznek, az egyszerűen elit váltás! A kis embereknek kevés köze van hozzá, és nem érinti őket! A volt SZDSZ és csapata szívja csak meg!
Desischado
Nem értem! Hiszen a vezír állandóan mondja, hogy Magyarország milyen sikeres, dübörög a gazdaság, jobban teljesít... Vagy még sem? Esetleg elképzelhető, hogy ordasan hazudik?
papa.49
@Papuska1: El kellene már felejteni a szadeszt. ennyire nem voltak prominensek, miért alacsonyabbak a bérek, kérdezi csupán például azért mert a bérre rakodó költségek itt a legmagasabbak, azok a pénzek amit a állam vesz ki a munkáltatón keresztül a melós zsebéből, erről pedig a regnáló kontár elkurmány tehet...
Ebben az országban '90 előtt egy munkás eltartott 3-4 adminisztratívot, most egy munkásra esik 6-8 fő ha mindenkit az összes vízfejet bele számolunk...
Papuska1
@papa.49: Hihetetlenül tájékozatlan! A rendszerváltás előtt a cégek közvetlenül adóztak. Nem is tudtunk róla és azt sem, mennyit! A statisztikai adatokból magasan kitűnik, hogy ma egy munkás, töredék annyi eltartottat tart el (ha a nyugdíjasokat nem számítjuk!) Ez az állítása alapvető tévedés. Ismétlem, hogy nem a kormány adja a fizetéseket, ráadásul most sokkal kevesebb elvonás terheli ezt, mint bármely előző rendszerben. Egyszerűen azért, mert nem a beszedhetetlen Személyi Adóból szedik a bevételt, hanem a jóval kevésbé elcsalható ÁFÁ-ból. Végül, ha végignézi a költségvetés számait a legtöbb pénz az adósságszolgálatra megy, és ez így lesz még minimum 20 évig! Ki vette föl ezt a sok pénzt? Nem a maiak! A maiak legfeljebb azért vesznek fel, hogy a kamatokat fizessék! Nem tudom honnan veszi ezeket a nagyon torz adatokat? Nézzen utána a dolgoknak!
Papuska1
@papa.49: Bocsánat, az SZDSZ-el meg az a baj, hogy a rendszerváltáskor hangos antikommunista propagandával verték át a népet, azután lepaktáltak a szocikkal, és a nemzetgazdaság vagyonába mélyen belenyúltak. Minden területen közülük került ki a megmondó ember, pedig törpe párt voltak. A magán kézben lévő vagyon jelentős része most is náluk van, de a kormány igyekszik elszedni tőlük. Ezért beszélek róluk. A Szocikat és szövetségeseiket titokban és hátulról ma is ők irányítják. A baloldalon csak bábok vannak! De ezt nem veszi észre! Ha egyszer hatalomra kerülnének, majd észrevenné! Eltűnne minden, mint Gyurcsány idejében! "Hazudnának reggel, este, meg éjjel!" (Gyurcsány idézet)
papa.49
@Papuska1: Ugyanez igaz a kdnp. re is, sőt még inkább igaz rájuk, egyébként nem a párt, hanem az egyes ember a szemétláda...
Ez igaz a fütyiszre is meg az ,,ájtatos volt komcsikra (kdnp.),, is...
papa.49
@Papuska1: EMBER, EKKORA MARHASÁGOT LEÍRVA NEM LÁTTAM MOSTANÁBAN!!!
Most fejezzük be önnel én nem beszélgetek, pláne nem vitatkozom, mert ön egy elvakult poszt kommunista, aki most a fütyisz valagát ápolja...
panellproli
Nem a munka miatt vándorolnak ki, csak kalandot keresni- OV szerint
kukac50
Magyarországon nincs lehetőség normális bérért termelő munkával pénzt keresni. Aki nem akar közmunkásként kevés pénzből tengődni, és még egészséges életerős fiatal, az mind itt hagyja ezt a szegénységet.
Orbán termelő munkahely helyett, közmunkát tudott csak létre hozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.