Többmilliós vesztegetés alapos gyanúja miatt nyomozás folyik Balmazújváros polgármestere, Veres Margit ellen – tudta meg a Blikk hivatalos forrásokból.

A városvezető a Fidesz támogatásával nagy fölénnyel nyert a tavalyi önkormányzati választáson, noha ekkor már javában folyt ellene az eljárás. Veres az előző ciklusban a város jegyzője volt, a gyanú szerint ebben a minőségében követte el a terhére rótt bűncselekményt. A nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség indította – írja a lap.

A Blikk úgy tudja, az ügy a városi sportcsarnok 2013-ban befejezett felépítéséhez kötődik: Balmazújváros 180 millió forintos rendkívüli támogatással segítette a beruházást, amelyet egy helyi vállalkozó, K. Sándor irányított, aki a hivatali vesztegetési eljárás másik gyanúsítottja. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a település támogatását honorálta – meg nem engedett módon – a vállalkozó, egyebek között azt is vizsgálják az ügyészek, miként került a városvezető birtokába egy Volkswagen Passat – olvasható a lapban.

Veres Margit a lapnak elismerte, hogy 2013 februárjában valóban vásárolt egy VW Passat gépkocsit 1 950 000 forintért, K. Sándor pedig előbb nyilatkozott a lapnak, majd visszavonta nyilatkozatát. A főügyészség megerősítette a lap információit.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Le kell mondatni! Ha ellenzékivel történt volna hasonló eset, már az egész párt vezetőségének lemondását követelő tüntetések sora, feljelentések áradata megindult volna! Hol vannak hazánk ellenzéki pártjai? Miért ilyen tehetetlenek?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Le kell mondatni! Ha ellenzékivel történt volna hasonló eset, már az egész párt vezetőségének lemondását követelő tüntetések sora, feljelentések áradata megindult volna! Hol vannak hazánk ellenzéki pártjai? Miért ilyen tehetetlenek?
73
Fityeszes a kurva?Akkor nem csodálkozom.
Clavigo
Nyomoznak ?? Egy fitymaszos ellen ?? Ki hitte volna ..Gondolom,,tévedés az egész,,oszt később kitünteti kegyes Urunk.
eszegfu
Minden napra van valami "cuki" kis történet! Nehogy már megnyugodjunk!
wagabund
jjjééééézusom...
egy használt passattal megbukni?... a pofám leszakad...
évekre bevarrni! majd ott megtanulja az adófizetők pénzén, hogy kell lopni okosan!

méghogy egy lepukkant passat? ilyen nincs...legalább egy kastély, vagy erdő...de egy használt autó? ennyire igénytelen? ...vagy... netán kezdő?...
világlátó
Ha kiderülne a sok korrumpálás, legyen annak neve árkedvezmény, adomány vagy ajándék, vagy csak " jószolgálati közbenjárás " új országos választásokat kellene tartani.
A korrupció penészgombája már úgy átszőtte a hatalmi ágakat, hogy azt csak a teljes megsemmisítéssel lehetne helyrehozni. Mivel ez nem lehetséges, hát részenként kell megtenni. Talán a bíróságok lehetnek azok, akik ezt erkölcsi alap birtokában megtehetik, megkezdhetik. Ehhez persze az alaptörvényt fel kell függeszteni a vonatkozó mértékben.Tíz évig nincs luxus azoknak akik csődöt jelentenek. Így szól a kdnp törvényjavaslata. Ez is azt mutatja hogy a torkosság, a kapzsiság a harácsolás maradhat, csak mutassunk valami rendteremtő szándékot. Álságos, részrehajló és képmutató a szándék is. Ez így nem megoldás, csak a jelenség továbbengedése.
Don Quijote
Azért vizsgálják mert a marha csak 1%-ot kért! Majd ha 20 lenne...
human
@világlátó: 2000 milliárddal nőtt az elmúlt évben az államadósság és mégis egyre nagyobb luxusfizetéseket kapnak a képviselők. Kettős mérce.
soljanka
Balmazújváros lakosai hatalmas fölénnyel megválasztották. Szerintem ők a felelősök.
Január
@soljanka: Hogyan indulhat valaki polgármesteri választáson, ha bűnügyi eljárás folyik ellene?
Nyilván tudtak erről a választói...
Desischado
Én nem vagyok büntetett előéletű, akkor legközelebb vígan indulhatok! Vagy előbb el kell követnem valamit? Fideszéknél ez így szokás, nemde? Pfujj, undormány, ami itt folyik!
Cicamama55
@tökyke: Talált, süllyedt! Csak a nevet kell átültetni, s itt még kutakodni sem kellene.
soljanka
@Desischado: Ha nem vagy büntetett előéletű, vagy nem csináltál olyat, amivel zsarolhatnak, akkor ne is próbálkozz. :)
Desischado
@soljanka: Hát akkor így jártam! nem leszek képviselő, brühühü...
Dr. Felipe
Néhány kishalat beáldoznak akik csak egy passatot loptak hogy a nagyok csendben elvonuljanak a milliárdokkal. Így szokott ez lenni maffiaországban.
Bugajakab
Margitunk a járási hivatal vezetője is volt, egy ideig!
Fradigege
Zörögnek a csontvázak a szekrényekben.
surdillo
@Don Quijote: Nem tett a közösbe, belőle,vagy keveset!Akik millákat raktak és raknak vigan lavíroznak!
mate03
@wagabund: Ennyire marha?Nem tudja hogy kicsit nem szabad lopni!? Lásd Lázár Orbán Rogán! Soroljam még?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.